BOOK: Update + Questions

 photo Annemerel_SabineMetz_1746.jpgFoto: Sabine Metz

Nog vier maanden, dan ligt als het goed is mijn boek in de winkel. Voor die tijd moet er nog wel wat gebeuren… Ik moet alle recepten nog uitwerken, maken en fotograferen, er moeten nog  (loop)schema’s gemaakt worden en ik wil nog wat losse hoofdstukken toevoegen. Eén van die hoofdstukken zal een stuk worden waarin ik persoonlijke hardloopvragen beantwoord, om de lezer een beter beeld over mij en mijn loopleven te geven. Maar goed, dan heb ik dus wel vragen nodig en DAAR heb ik dus jullie voor nodig.

Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen… Ik wil dat jullie me persoonlijke hardloopvragen stellen. Over wedstrijden, trainingen, mijn struggles en wat niet! De leukste vragen zal ik in mijn boek beantwoorden. Hoe meer vragen, hoe beter, dus kom maar op…

Omdat een blog van 131 woorden ook zo karig is, zal ik jullie ook nog een korte update geven. Zoals gezegd ben ik bezig met de laatste hoofdstukken. De tien ‘echte’ hoofdstukken zijn inmiddels geschreven en herschreven. Nu moet mijn uitgever en Run2Day er alleen nog even naar kijken. Die laatste omdat ik natuurlijk geen onzin wil verkondigen. Deze week schrijf ik het hoofdstuk over voeding en volgende week ga ik alle recepten maken en fotograferen. Dat hoef ik gelukkig niet in mijn eigen karige keukentje zonder vaatwasser te doen, ik mag de keuken van de allerliefste Aranka gebruiken. Daar ben ik heel blij mee, want haar huis en keuken is ZO mooi (als je haar huis niet kent, bekijk dan vooral haar Instagram-profiel).

Inmiddels is er trouwens ook een cover en een naam. De coverfoto die we in eerste instantie wilde gebruiken werd hem uiteindelijk toch niet. We hebben nu voor een iets rustigere foto gekozen en wat ik van iedereen hoor is dat ik er heel erg ‘Annemerel’ uitzie. Ik neem aan dat dat een goed teken is. Over een paar weken mag ik eindelijk de cover delen en als het goed is kun je dan ook al snel een exemplaar reserveren. ARGH! En dan wordt het echt echt echt.

Goed, eerst nog maar eens verder met het hoofdstuk voeding. Krijg ik dan van jullie persoonlijke hardloopvragen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

64 Reacties

 1. Rieke
  oktober 14, 2015 / 12:04

  Zo cool en spannend!! Vragen kan ik nu even niet bedenken maar komt misschien nog!

  • oktober 14, 2015 / 17:21

   Leuk dat je ons even een update geeft, Annemerel!

   Wat ik graag zou willen weten:

   – Ben je de Man met de Hamer weleens tegengekomen? Wat doe je eraan om hem te verslaan?
   – Heb je nog tips voor het rennen van een halve marathon?
   – Hoe kan ik hardlopen het beste combineren met mijn drukke schema?

   Liefs,

   Bernadette

 2. Maaike
  oktober 14, 2015 / 12:04

  Vraag:
  Het is perfect hardloopweer, maar je hebt absoluut geen zin. Ga je dan toch? Omdat het zulk mooi weer is?

  Ben heeeeeel benieuwd naar je boek!

 3. oktober 14, 2015 / 12:07

  Wat ik me afvraag is hoe je jezelf blijft motiveren om elke keer weer naar buiten te gaan. Ik vind hardlopen echt te gek en ik weet ook dat als ik eenmaal buiten ben, ik het super leuk ga vinden. Maar dat moment om naar buiten te gaan en het echt te doen, daar zit ik een beetje mee. Vooral als het buiten giet of het eigenlijk te warm is om te lopen.

 4. Manon
  oktober 14, 2015 / 12:09

  Mooie foto! Ik ben erg benieuwd naar je boek. Ik heb wel wat vragen:
  – Waar denk je aan tijdens een lange run?
  – Ren je altijd aan een stuk door of neem je wel eens pauzes?
  – Wat is je favoriete hardlooproute?
  – Welk weer vind jij ideaal om bij hard te lopen?
  – Wat is het vreemdste wat je tijdens een run hebt meegemaakt?
  – Wat geeft jou motivatie om toch elke keer weer de deur uit te gaan voor een run?

 5. Lotte
  oktober 14, 2015 / 12:12

  Vraag
  1. Ben je eigenlijke el is bezig met je techniek . Dus hoe je je armen beweegt en hoe je je voeten neerzet.
  Zo ja , hoe doe je dat.
  2. Waar wil je ooit nog eens lopen ( dus welk land bijvoorbeeld )

  xx lotte

 6. Yvonne
  oktober 14, 2015 / 12:13

  Leuk! Ik ben zo benieuwd naar je boek! Heel veel succes met de laatste loodjes..

  Ik heb nog wel wat vragen, wellicht dat ze al ergens anders in je boek beantwoord worden, maar dat zie ik wel als ik je boek in februari gekocht heb :)

  Doe jij aan warming up en cooling down voor en na je training?
  Plan jij het hardlopen echt in elke week, of kijk je wanneer je tijd en zin hebt?
  Plan je van te voren ook hoe ver of hoe lang je wilt lopen of laat je het afhangen van hoe het gaat?
  Volg je een trainingsschema? Of alleen wanneer je specifiek voor een wedstrijd aan het trainen bent?

  Ik kijk uit naar je boek!

 7. oktober 14, 2015 / 12:17

  Wat een mooie foto! Ik ben erg benieuwd naar het boek:)

 8. Charlotte
  oktober 14, 2015 / 12:20

  Hoe maak je je schema’s?
  Wat was de leukste wedstrijd ooit en waarom?
  Wat raad je iedere hardloopster aan om ooit een keer te doen?

 9. Mandy
  oktober 14, 2015 / 12:23

  Wat betekent hardlopen voor jou?
  Kun je ons een indruk geven van jouw ultieme runner’s high?

 10. Jeanine
  oktober 14, 2015 / 12:29

  Hoe kan ik de motivatie vinden om na 5 dagen werken (werkdagen van 10 uur) te gaan hardlopen in het donker (ben niet in het licht thuis).
  Ik kan al een tijdje 5km lopen maar de stap naar 10 is zo zwaar. Bem naar 5km toch echt wel kapot en weinig zin meer.

  Groetjes en ben zeer benieuwd naar je boek !

 11. oktober 14, 2015 / 12:32

  wat leuk! Ik heb ook een vraag, al heeeel lang. Hoe ben je zelf blijven doorgaan met hardlopen na die eerste keer? Kan me voorstellen dat je niet veel conditie had en dat het niet geweldig leuk was, omdat je het nog nooit had gedaan.

 12. oktober 14, 2015 / 12:34

  Ik ben zo ontzettend benieuwd naar je boek!
  Mijn vraag:
  Je moet van je zelf gaan hardlopen maar je hebt écht, maar dan ook echt geen zin. Wat doe je? Stel je het uit naar een andere dag? Of ga je toch? En als je dan toch gaat, hoe zorg je er dan voor dat je gemotiveerd word om toch te gaan?

 13. Yvette de Jager
  oktober 14, 2015 / 12:35

  Goed bezig hoor! Ik vraag me elke keer weer af hoe je zo snel herstelt na een verre hardloopsessie? En kan jij serieus alles eten voor en tijdens het rennen? As so it seems..?;)

 14. Nelleke
  oktober 14, 2015 / 12:37

  Ik ben benieuwd naar hoe jij traint om snellere tijden te lopen, gebruik je daar intervaltrainingen voor? En zo ja, hoe zien jouw intervaltrainingen er uit? Ik merk namelijk dat ik het best lastig vind om intervaltrainingen te doen als ik in m’n eentje loop.

 15. oktober 14, 2015 / 12:41

  Wat leuk!

  Waar denk je aan tijdens een duurloop?
  Welk soort training vind je het leukste om te doen?

 16. Lotte
  oktober 14, 2015 / 12:45

  Ik heb een wat rare hardloopvraag.. Hoe regel jij het hardlopen met je menstruatie? Ik ga als ik ongesteld ben bijvoorbeeld nooit hardlopen, dat vind ik zo vervelend! Hoe doe jij dat?

 17. Elien
  oktober 14, 2015 / 12:55

  Hoi

  Iets over blessures of hoe die voorkomen? Momenteel zelf 3/weken plat met beenvliesontsteking. Balen!
  Maar daar wat stretching, to do’s, don’ts, tips rond zou ik alvast boeiend vinden.
  Ik zal ook niet de enige loper zijn denk ik :-)

  Groetjes,Elien

 18. Giulia Califano
  oktober 14, 2015 / 12:55

  Ik ben zóóóóó benieuwd naar je boek! Ik koop echt nooit boeken, veel te duur, maar jouw boek ga ik toch echt direct reserveren!
  Veel van de vragen die ik me stel, zijn hierboven al gesteld.. even iets origineels verzinnen: hoe weersta jij de “druk” van buitenaf om te leven “volgens de regeltjes” voor een marathonloopster? Ik bedoel daarmee dat er tegenwoordig zoveel informatie is over schema’s, het belang van krachttraining, speciale oefeningen voor hardlopers, yoga voor hardlopers, superfoods, bepaalde diëten, macro’s bijhouden, binnen je hartslagzondes rennen, etc. Als ik naar jou kijk, ben jij echt een vreemde eend in de bijt en juist iemand die heerlijk ouderwets geniet van rennen zonder drinkbelt, eten wat ze wilt en nooit in de sportschool te vinden. Wat dat betreft ben je écht een fantastisch puur hardloopvoorbeeld en ik ben wel benieuwd hoe je dat volhoudt!
  Veel succes met je laatste hoofdstukken, ik kan niet wachten tot ze bij de drukker liggen!

 19. Yvonne
  oktober 14, 2015 / 12:57

  please please info over blessures. Is een paar dagen rust voldoende en wat kun je doen om blessures te voorkomen.

 20. Aurelie
  oktober 14, 2015 / 12:59

  Leuk dat we vragen mogen stellen!

  Wat ik mij afvraag:
  – Wat wil je nog bereiken op hardloopvlak?
  – Ik vertrek elke morgen om 7u naar mijn werk, kom om 18u30 thuis. Hoe motiveer jij jezelf om na een lange dag toch te gaan hardlopen?
  – Wat is jouw mooiste/favoriete hardloopmoment tot nu toe?

 21. oktober 14, 2015 / 13:01

  Leuk :-)! Mijn vraag: heb je ooit wel eens op het punt gestaan om hardlopen op te geven.. Zo ja, wat heb je gedaan om toch door te gaan? En een tweede vraag: wat is het meest belangrijke advies dat jij een beginnend hardlopen mee wil geven?

 22. oktober 14, 2015 / 13:13

  Ik ben heel benieuwd welke dingen je graag voor het lopen van je eerste marathon had willen weten, maar waar je pas later achter kwam. De ‘waarom wist ik dat niet eerder’ vragen/tips zeg maar. En handige tips (zoals je rietje-tip) die je iedere marathonloper zou adviseren.

  Kijk uit naar je boek! Ben heel benieuwd :-) Succes met het schrijven van het laatste deel!

 23. Debby
  oktober 14, 2015 / 13:14

  Hi Annemerel, wel een heel persoonlijke vraag. maar deze komt voort uit eigen ervaring en ben benieuwd of meer vrouwelijke hardlopers dit doen :). Ik loop zelf altijd zonder ondergoed hard. Dit doe ik al sinds 2006. Alle (kracht)trainingen, kort, lang, alle marathons… altijd loop en train ik zonder string/onderboek/boxershort. Dit voornamelijk omdat dit minder schuurt, minder rwijving veroorzaakt, niet in je kruis trekt, etc. Mijn vraag is aan jou: draag jij wel ondergoed? En zo ja, waarom? Zo nee, dan heb ik eindelijk iemand gevonden die het ook niet draagt!! Heb het gevoel dat er een soort taboe is op ondergoedloos sporten/hardlopen. Ik kan het overigens iedereen aanraden :). Benieuwd naar jouw ervaring dus :). gr Debby

 24. oktober 14, 2015 / 13:20

  Wat ontzettend gaaf! Ik heb vragen en ik weet zeker dat ik er nog meer heb. Ik kom terug met alle vragen!

 25. oktober 14, 2015 / 13:30

  Vond je het lopen meteen leuk? Of heeft het even geduurd voor je er plezier in had? Ik heb een tijdje gelopen, maar ik heb het nooit leuk gevonden jammer genoeg.

 26. Martine
  oktober 14, 2015 / 13:45

  Vraag: wat vind je van harloopprogramma’s als Start To Run om te beginnen met lopen? Heb je zoiets ooit zelf gedaan? Of hoe ben jij beginnen lopen?

 27. oktober 14, 2015 / 14:22

  Whaaa, wat spannend! Ik vraag me echt al tijden af of je tips hebt om jezelf aan te kleden met alle weersomstandigheden. Ik heb nu een hardlooplegging van Nike en goede schoenen, maar merk toch dat ik het best koud heb. Vooral mijn bovenlichaam. Eenmaal onderweg gaat het wel, maar opstarten blijft lastig!

 28. Anja
  oktober 14, 2015 / 14:32

  Ik kijk ook uit naar je boek! Vragen; waar laat je je drinken eo snacks tijdens een hele lange duurloop? Of wat zijn aanraders? In de koude periode heb ik aan 2x 300 ml en een gelletje genoeg voor 20 km. Maar bij een langere afstand en warmer weer? Loop je met een trailrugzakje?

 29. Mireille
  oktober 14, 2015 / 14:33

  Ahh zo benieuwd!
  Mijn vraag is hoe je om gaat met negatieve reacties? Als ik wil gaan rennen word ik vaak voor gek verklaard. Ook als ik een avond vroeg naar huis ga en niet te veel wijn wil drinken omdat ik de ochtend erna wil hardlopen, krijg ik negatieve reacties. Heb jij dit wel eens meegemaakt? En trek je je er dan wat van aan of doet het je niks?

 30. oktober 14, 2015 / 14:45

  AAAAHHHH ik kan niet wachten tot ik kan reserveren.
  Ik heb nog wel een vraag. Hardlopen is voor mij extra leuk vanwege de wedstrijden. Afgelopen april heb ik voor het eerst een marathon gelopen en ondanks de pijn heb ik genoten van de wedstrijd zelf. De duurlopen? not so much. Hoe houd jij voor jezelf de duurlopen leuk?
  En wat zijn jouw top tien tips voor Race Day? Ik ben wanhopig op zoek naar de beste tips voor race day van de new york marathon. (bv start vak kleding die je dan achter laat).
  Thanks!

 31. Ilse
  oktober 14, 2015 / 14:48

  Mooie foto zeg en de tijd gaat dan echt snel. Ik kan even geen vragen bedenken maar dat komt vast nog wel. ;)

 32. Ilse
  oktober 14, 2015 / 15:04

  Hoe lang duurde het voordat je plezier in het hardlopen had? Ik hardloop nu zo’n maand (2x per week) maar moet me zelf er nog te vaak toe zetten, ik merk dat ik het nog steeds te weinig met plezier doe. Terwijl ik zou willen dat het me rust zou brengen en dat ik er plezier van heb. Hoe is dit bij jou gegaan?

 33. Ellis
  oktober 14, 2015 / 15:07

  Hi Annemerel,

  Ik wilde nog even zeggen dat ik genoten heb van je leuke blogs rondom je marathon in Berlijn. Heel inspirerend.
  Vragen die ik je wil stellen:
  1. Wat neem je onderweg mee tijdens de marathon? Ik zie je nl. op foto’s nooit lopen met een runningbelt, maar je neemt volgens mij wel altijd cola onderweg.
  2. Hoe vaak en hoe ver loop je gemiddeld per week als je niet traint voor een bepaalde wedstrijd?
  3. Persoonlijke vraag: uit alles blijkt dat je verknocht bent aan je blog. Denk je dat je, als je later groot bent ;) , man en kinderen hebt, blijft bloggen?

  Groet,
  Ellis

 34. Meike
  oktober 14, 2015 / 15:24

  Hoi!

  Wat spannend allemaal! Ik ben benieuwd hoe je eet in de aanloop naar een duurloop. Kijk je consequent naar koolhydraten, eiwitten en vetten?
  Ook met het oog op je enorme gewichtsverlies de afgelopen maanden?

  Groetjes!

 35. oktober 14, 2015 / 15:26

  Ik ben zo benieuwd. Kan niet wachten tot ik hem kan bestellen haha!

 36. oktober 14, 2015 / 16:23

  Ik ben echt heel erg benieuwd naar je boek en ga het sowieso gelijk kopen! Je bent echt mijn motivatie en inspiratie voor het hardlopen.
  Mijn vraag ik hoe je in één jaar van 5 kilometer naar 42 kilometer bent gegaan, om te kunnen hardlopen.

 37. Kelly
  oktober 14, 2015 / 16:24

  Mijn (brandende..) vraag!

  Hoe voorkom jij schuurplekken onder oksels, bij sport bh rand en onderrug ( ja daar heb ik last van….. vraag me niet hoe! )

  Succes met alles!

  • Sofie
   oktober 14, 2015 / 17:02

   Sorry, maar waar ik heel nieuwsgierig naar ben, is het wel de goede maat? Ik voel echt namelijk m’n sport BH niet zitten. =) En heb je ook er iemand naar laten kijken? Dus bij de Runners World of Run2day?

  • Renske
   oktober 14, 2015 / 17:45

   Vaseline op de rand van de bh smeren waar het schuurt, dat helpt goed

 38. Marijke
  oktober 14, 2015 / 17:00

  Wat ontzettend leuk! Ik kan niet wachten tot ik je boek kan lezen. Mijn vraag is of je ook tijdens een duurloop wel eens last heb van negatieve gedachtes? Zoals dat je niet meer kan en niet wil etc. Zo ja hoe ga je daar mee om en kan je ze voorkomen?

 39. Simone
  oktober 14, 2015 / 17:04

  Wat is jouw ultieme hardloopdoel?

  Succes met de laatste loodjes van je boek!

 40. Ellen
  oktober 14, 2015 / 17:22

  Hee!
  Ik ben heel benieuwd naar je boek :)
  Hier een aantal vragen die me te binnen schieten.

  Hoe beloon jij jezelf na een rondje hardlopen?
  Ben je wel eens lastig gevallen tijdens het hardlopen? En hoe ga je om met vervelende voorbijgangers?
  Wat eet jij voor een lange duurloop?
  Heb je tips voor wanneer je darmen opspelen tijdens het hardlopen?
  Heb je tips voor een loopneus tijdens het hardlopen in de winter?
  Wat is je grootste hardloopblunder?
  Wie is je grootste sportieve voorbeeld?

  Groetjes Ellen

 41. oktober 14, 2015 / 17:34

  Jeetje wat een vragen staan hier al allemaal zeg! Ik ben echt zo benieuwd naar je boek, ga hem sowieso meteen reserveren! Veel succes met de laatste loodjes, geniet er nog maar even van, straks is je eerste boek ineens AF.
  Ik zou wel willen weten hoe jij terugkijkt op je eerste marathon. Wanneer ben je hier klaar voor denk je? Wat bewoog je om toen die eerste keer te lopen?

 42. Camilla
  oktober 14, 2015 / 17:48

  When have you started running? How have you become a marathoner?

 43. oktober 14, 2015 / 17:53

  Aah ik ben zooo benieuwd! :) en ook ik heb wat vragen,
  – hoe hou je het vol?
  – en omdat het best lange afstanden zijn, hoe maak je daar tijd voor als je het druk heb?
  – welke app helpt jou met runnen?
  – ik zie heel vaak bij jou run-foto staan: Pr met een tijd, maar wat houd dat precies in?

  Nou dit zijn mijn vragen!
  Succes heh, met je boek!
  You can do it!! :)
  Liefs Marinda

 44. Stefanie
  oktober 14, 2015 / 17:55

  Ik ga je boek zeker kopen, erg benieuwd!! Wat ik wel zou willen weten is of je weleens overwogen hebt om bij een atletiekvereniging te gaan hardlopen. (Nog) meer prestatiegericht. En waarom je dat wel of niet zou willen. Ik loop zelf bij een vereniging en haal daar veel motivatie uit en word er sneller door. Vooral door de variaties in intervaltrainingen.
  En als je ’s avonds hardloopt/een wedstrijd hebt, wat eet je dan gedurende de dag?
  Succes met de laatste hoofdstukken!

 45. Ilona
  oktober 14, 2015 / 18:15

  Awh ik ga sowieso je boek reserveren! Ik zou graag willen weten hoe jij met je blaas en darmen omgaat tijdens het hardlopen? Ik loop sinds 2 maanden hard en nu ongeveer 7 km, maar ik merk dat ik al heel snel weer moet plassen (ookal ben ik dan gegaan net voordat ik vertrok) en dat na een paar km m’n darmen gaan rammelen..

 46. Dwight
  oktober 14, 2015 / 19:31

  Na het lezen van al die vragen (van alleen maar vrouwelijke lezers.?) is het enige dat ik me nog afvraag is voel jij je nooit eens alleen op al die runs?

 47. oktober 14, 2015 / 19:48

  Wat doe je als je last van pijn in je knie of enkel hebt tijdens een run?

 48. roos
  oktober 15, 2015 / 01:28

  Met welke (bekende) hardloper zou jij nog wel eens een keer samen willen lopen?

 49. oktober 15, 2015 / 08:11

  Gaaaaaaf, ben zo benieuwd naar je boek! Ik heb nu even geen vraag, maar ik zie al genoeg vragen staan…

 50. Lilian
  oktober 15, 2015 / 09:10

  hoe zien jou voeten eruit na een duurloop?

  ben je ooit iemands haas geweest? hoe is dat? heb je dan geen constante druk omdat je iemand anders helpt zeg maar ?

 51. Lieke
  oktober 15, 2015 / 10:08

  Hi Annemerel,

  Ik ben superbenieuwd naar je boek! Vragen die ik voor je heb zijn:
  – Ik las dat je veel (10 kilo?) was afgevallen in de afgelopen maanden. Zelfs als je traint voor een marathon gaat dat volgens mij niet vanzelf, in ieder geval niet als je niet op je voeding let. Dus ik ben heel benieuwd hoe je menu er op een trainingsdag uitziet en op een niet-trainingsdag. En ziet het er nu, na je marathon, anders uit?

  – Heb je sportvoedingstips? Bijvoorbeeld, wat eet je vlak na een training? Kijk je bewust naar voeding die je spieren beter helpen te herstellen? Ik hoorde van iemand dat hij, in de week voor een marathon, veel bietensap drinkt (beter voor de zuurstofopname?). Dat soort dingen. Of dat proteinen (bakje kwark bijvoorbeeld) het beste worden opgenomen binnen 20 minuten na een training.

  – Heb je alcohol helemaal uit je dieet geschrapt in je trainingsmaanden?

  Ik hoop dat je deze vragen (ook als ze niet in je boek terecht komen) wel beantwoordt. Ben namelijk echt heel benieuwd!

  Succes met de laatste loodjes!

 52. Angela
  oktober 15, 2015 / 10:47

  Mijn persoonlijke hardloopvraag:

  Heb je tips over blessures zoals shin splits?
  Wat kan ik er aan doen om ze te voorkomen en wat kan ik doen om er weer vanaf te komen?

  Ik ben heel erg benieuwd naar je boek! :)
  Liefs

 53. oktober 15, 2015 / 10:54

  Wat leuk, mijn vraag is
  Waarom hardlopen en niet een andere sport?

 54. Julia
  oktober 15, 2015 / 18:59

  Mijn vraag is hoe je weet wat voor kleding je met welke temperaturen aan moet tijdens het hardlopen. Ik vind dit namelijk best wel lastig en ik kleed me al gauw veel te warm aan, dus ik ben erg benieuwd hoe jij dit doet! Verder las ik al ergens de vraag hoe je dat doet met hardlopen als je menstrueert, daar ben ik eigenlijk ook wel heel benieuwd naar.

 55. Michelle
  oktober 15, 2015 / 22:54

  Hi Annemerel,

  Denk je er wel eens aan om je blog in het Engels te gaan doen, zodat je nog meer lezers trekt? Wat zijn hierbij je overwegingen?

  Succes met de laatste slag! :)

 56. Irene
  oktober 16, 2015 / 07:15

  Hi Annemerel,

  Trap je nog weleens in hardloop valkuilen ondanks alle jaren ervaring? Zelf start ik vaak veel te snel waardoor ik mezelf later in de training/ race tegenkom. Ondanks een aantal jaren ervaring trap ik hier nog regelmatig in. Is dit voor jou ook een valkuil en hoe zorg je ervoor dat je niet te snel start? Zit er een bepaalde opbouw in je trainingen qua snelheid of verschilt dit per training? Bepaal je altijd van tevoren hoeveel km je gaat lopen of laat je dat van je training af hangen?

  Groetjes, Irene

 57. oktober 16, 2015 / 21:53

  Spannend!!! En zo leuk! Ben erg benieuwd.

 58. oktober 18, 2015 / 10:10

  Ik ben zo benieuwd naar je boek, dat ik bijna niet kan wachten. Ik heb gewoon het gevoel dat het me onwijs gaat motiveren op hardloopgebied. En een boek van mijn favoriete blogger is natuurlijk sowieso niet mis ;) Ik ben erg benieuwd naar wie of wat jou erdoor heen sleept tijdens een pittig hardlooprondje, en hoe je iedere keer weer de discipline vindt om een rondje te gaan hardlopen?

 59. Tjitske
  oktober 18, 2015 / 16:10

  Hee Annemerel! Wat tof dat je ons bij je boek wilt betrekken! :)
  Mij vraag is:
  Wat is je allerhoogste hoogtepunt en diepste dieptepunt geweest in je volledige hardloopcarrière?

  Succes nog met de afwerking van je boek!

 60. Rianne
  oktober 25, 2015 / 13:59

  Ik ben heel erg benieuwd of jij meer weet over of het verstandig is voor het hardlopen nou niets of wel iets te eten? De een zegt dit en de ander zegt dit, ik word er niet veel wijzer van. Ik luister gewoon naar mijn gevoel hoor, maar ik ben wel benieuwd hoe jij hierin staat! Leuke update en ik kan niet wachten om je boek te reserveren.