>PROJECT: Wild Thoughts

>

Photobucket

(Straks mag ik alleen de avocado met appelsalade aan de rechterzijde hebben.. zonder mayonaise.)

Net als de meeste vrouwen ben ik nooit 100% tevreden over mijn lichaam, maar dat is niet de reden waarom ik dit wil doen. Ik eet nu sinds begin dit jaar veel minder suiker, ik drink geen frisdrank meer en hooguit twee kopjes koffie per week en mijn ‘lichamelijke ongemakkelijkheden’ zijn dan misschien wel afgenomen, echt weg zijn ze nog niet. Sterker nog, ik heb mijn dosis antibiotica tegen acné onlangs weer moeten verhogen, ik blijf maar vocht vast houden en ik werd twee weken geleden door mijn huisarts doorgestuurd naar een maag/darmspecialist.

Maar wat wil ik dan gaan doen? Nou dat zal ik je zeggen… Tussen mijn zusjes verjaardag (20 april) en mijn verjaardag (12 mei) zitten precies 21 dagen en een tijdje terug las ik het boek The Crazy Sexy Diet van Kris Carr (as seen on The Fruit Pursuit). In dat boek staat een cleanse van 21 dagen beschreven (ook al as seen on The Fruit Pursuit) en ook al ben ik nog steeds skeptisch, ik ben toch ook wel van het uitproberen. Er zijn mensen die zweren bij cleanses, er zijn mensen die zeggen dat het de grootste onzin is dat je lichaam heus wel wat kan hebben. Wie moet ik nou geloven? Ik wil het zelf ondervinden.

En ik denk dus dat die periode van 21 april tot en met 11 mei de ideale periode is. Net voor de zomer (want hé ik kan natuurlijk wel zeggen dat mijn figuur niet de reden is, maar geef toe, het is altijd mooi mee genomen) en het aller mooiste, ik kan zowel op mijn eigen verjaardag als mijn zusjes verjaardag taart eten.

Dat betekent niet dat het verschrikkelijk lastig gaat worden. Ik bedoel, ik eet dagelijks yoghurt, ontbijt minstens vijf keer in de week met een paar eieren en hoeveel ik ook van puur hou, een lekkere romige saus vind ik fantastisch.

Maar het betekent ook dat ik drie weken geen ibuprofen mag slikken en geen antibiotica. En eigenlijk wil ik ook geen antihistamine, maar ik ben toch bang dat ik daar niet zonder kan (zonder antihistamine krijg ik uitslag..) maar het is misschien ook wel eens goed om te ontdekken waar ik die uitslag van krijg.

Wat ik allemaal wel en niet mag eten / drinken dat zal ik jullie de komende dagen precies vertellen. Het komt er op neer dat ik zoveel mogelijk rauw voedsel moet eten, geen dierlijke producten mag gebruiken en gluten moet vermijden. En dat vind ik dus ook wel heel erg fijn. Al twee jaar ben ik bang voor een glutenintolerantie (als ik pasta heb gegeten kun je de donder opzeggen dat ik heel de avond buikpijn heb), maar ik heb nooit de stap genomen om me te laten testen. Als ik nu drie weken lang geen buikpijn heb weet ik denk ik wel genoeg, toch?

Ik ben echt benieuwd. Benieuwd of ik het volhoud, maar ook benieuwd of het daadwerkelijk werkt. Het is niet zo dat ik na deze cleanse van plan ben om ook daadwerkelijk zo te blijven eten, als ik met die insteek er in zou gaan denk ik dat ik de eerste dag niet eens overleef, zo verschrikkelijk deprimerend lijkt me dat. Maar wie weet, misschien geschiedt er wel een wonder.. lijkt me fantastisch. Maar ik denk ook wel dat zo’n cleanse de basis kan zijn van een puurdere levensstijl, dat je toch dingen er in blijft houden. Ik ga er in ieder geval enthousiast, maar zonder verwachtingen in.

Ik weet het niet en daarom wil ik het dus zo graag doen, want ik wil het weten. Ik wil er over kunnen praten als een ervaringsdeskundige en als jullie het niet erg vinden, zal ik dagelijks mijn ervaringen hier delen! (Maar ik zal ook heus wel over andere dingen bloggen hoor, anders verlaat 90% van jullie me hoogstwaarschijnlijk..)

Liefs,

Delen:

25 Reacties

 1. Carina
  april 15, 2011 / 13:52

  >Ik zal je ook dan wel blijven volgen hoor;)Ben benieuwd of het werkt! Heel veel succes in ieder geval:)

 2. Rosie
  april 15, 2011 / 13:53

  >Klinkt heel gezond, ik denk dat het heel goed kan zijn om even heel puur te eten en dan ook te ontdekken waar je minder goed tegen kunt. Ik eet al een jaar geen tarwe maar omdat ik er heel erg buikpijn van kreeg. Het lijkt moeilijk maar valt na wat wennen heel erg mee. Spelt eet ik nog wel, hier kan ik goed tegen. In natuurwinkels is heel veel met spelt te kregen (zelfs lasagnebladen), ik weet niet of het wat voor je is maar misschien helpt het jou ook? Veel succes in ieder geval !

 3. LiesbethBr
  april 15, 2011 / 14:44

  >Oh ik ben benieuwd! Het is een heel leuke test, en respect als je het volhoudt! Kijk er al naar uit om je dagelijkse bevindingen te lezen :)

 4. Marieke
  april 15, 2011 / 14:51

  >Goed zeg! Dapper dat je het gaat proberen. Het lijkt mij echt super moeilijk. Ik lees graag met je mee!

 5. Juliëtte
  april 15, 2011 / 15:27

  >Goed van je! Succes :)

 6. T
  april 15, 2011 / 15:31

  >volgens mij is een studiegenoot hiermee bezig … ze houdt het iig vol.

  maar heb je wel eens Grote Klis (plantaardige) pilletjes geprobeerd? Ze zijn bij oa de Tuinen verkrijgbaar. Het ligt er net aan maar dit was mijn grote redding!

 7. T
  april 15, 2011 / 15:35

  >Euhm het is grote klit dus

 8. dandelion
  april 15, 2011 / 16:17

  >Je zou eens het boek; eet jezelf gezond slank en gelukkig moeten lezen dat lijkt me echt iets voor jou.

 9. kim
  april 15, 2011 / 16:43

  >had het ook al op thefruitpursuit gelezen! Ben benieuwd hoe het je af gaat :P

 10. Kelly
  april 15, 2011 / 16:48

  >Ik ben benieuwd!
  Ik heb ook nog steeds last van acné, als het jou goed bevalt zou ik ook wel eens een cleanse overwegen!

  Succes!

 11. Genesis.
  april 15, 2011 / 16:59

  >Interesting – you know I'm hooked even before you start!

 12. Evelien
  april 15, 2011 / 17:34

  >Succes alvast, ik ben heel benieuwd!!

 13. Mieke
  april 15, 2011 / 18:13

  >sowieso nooit jezelf 'n allergie aanpraten, het kan net zo goed zijn dat je niet tegen tarwe of bijv. soja of iets anderskunt, iets dat ook in dingen als pasta zit. Maar mocht er iets zijn, kom je er wel achter via de maag/darmspecialist toch?

  Maar ik blijf je site toch wel bekijken, want hij is leuk :p ben ook benieuwd hoe het je vergaat als je geen eieren meer mag eten ;) dat zal je ook goed doen denk ik, te veel eieren zijn absoluut niet gezond!

 14. eveline
  april 15, 2011 / 18:17

  >Ha wat leuk, vooral omdat jij het doet. De meeste mensen die aan zo'n experiment beginnen (want dat is het denk ik) zijn al overtuigd omdat ze veganist, raw foodie of health-freak zijn. Het is veel interessanter als iemand uit een andere hoek het probeert. Ik ben heel benieuwd. Zou het zelf ook wel willen doen maar dat is met mijn sociale omgeving op het moment nogal lastig. Maar heel leuk dat je het aandurft en ons laat volgen.

 15. Eline
  april 15, 2011 / 18:58

  >Leuk idee, ben benieuwd hoe je het vindt! Je kunt alleen niet zomaar met antibiotica stoppen he, bacteriën kunnen daar resistent van worden. Dus altijd doen in overleg met je arts :)

 16. nobravery
  april 15, 2011 / 20:22

  >Hey Annemerel
  Leuk idee! Maar net als Eline wil ik wel even meegeven dat het goed is om te overleggen met je arts voor je zoiets radicaals doet als stoppen met antibiotica. Meestal geldt namelijk: kuur helemaal afmaken, anders kom je verder in de problemen. Ook over glutenintolerantie wilde ik nog iets kwijt: natuurlijk is het een kleine aanwijzing als het nu beter zou gaan, maar coeliakie (de officiële naam) wordt pas écht gediagnosticeerd in het ziekenhuis. Het is een ziekte waar je echt goed ziek van kunt zijn. Veel succes er mee! :)

 17. rinusrunning
  april 15, 2011 / 21:50

  >We gaan!!!(geintje).
  In principe een goed idee en het kan zeker helpen.
  Ik kom toch weer terug op het hardlopen?, er zijn veel lopers die pillen tegen de pijn gebruiken bij het hardlopen en vooral bij marathon lopers(sters) is het gebruik voor en tijdens de marathon schijnbaar normaal geworden want pijn is niet fijn.

  De vraag lijkt mij dan wat het effect is en of het allemaal gezond mag wezen..
  Ik snap dat het lichaam behoeftes heeft, maar tot hoe ver?.

  EEn stevig broodjes met pindakaas is helemaal niet slecht in de ochtend en je kan er goed mee leven.

  Leuk en benieuwd naar je ervaringen.

 18. Nathalie
  april 16, 2011 / 08:13

  >Gezonder eten lijkt me altijd goed, ben benieuwd hoe het bevalt. Schrik wel een beetje van het ibuprofen-verhaal. Slik je dat normaal gesproken elke 3 weken zeker een keer? Is dat niet heel schadelijk voor je lever? :(

 19. Stephanie
  april 16, 2011 / 11:12

  >Ik heb er zelf ook al een aantal keren over gedacht maar het komt er maar niet van. Vooral om wat mijn omgeving ervan gaat zeggen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar je verhaal. Misschien dat ik het uiteindelijk toch eens ga proberen.

 20. Phine
  april 16, 2011 / 11:23

  >Interessant.. ik denk dat ik het zelf niet zou kunnen dus ga je op de voet volgen met dit project! Misschien krijg ik er wel zoveel inspiratie van, dat ik er zelf ook ooit aan begin!

 21. Suzanne
  april 16, 2011 / 13:14

  >knap hoor! ik zou het niet kunnen! ;)
  succes in ieder geval!

 22. Lies
  april 16, 2011 / 15:11

  >Klinkt interessant, ben erg benieuwd naar je ervaring!

 23. Marikee
  april 17, 2011 / 12:24

  >Ik ben heel erg benieuwd! :)

 24. blogvanfem
  april 18, 2011 / 09:20

  >Die foto ziet er echt heerlijk uit, succes ermee.

 25. sophie
  april 18, 2011 / 09:38

  >Sorry, maar je opmerking over glutenintolerantie is echt heel dom.

  Ten eerste: je hebt twee dingen:

  1. glutenallergie
  2. glutenintolerantie

  De eerste variant is een vorm waarbij je een reactie (b.v. shock, buikpijn etc.) krijgt als je glutenbevattende middelen eet. Bij een glutenintolerantie heb je op de lange termijn last, omdat je darmen 'plat' liggen door het eten van gluten, en je darmvlokken afnemen waaroor je minder van je voeding opneemt. Als je glutenintolerantie hebt ben je extreem vermoeid en/of val je plotseling behoorlijk veel af.

  Kortom: laat je gewoon testen op glutenallergie/intolerantie. eerst krijg je een bloedtest, en als die aanleiding geeft tot verder onderzoek wordt er een gastroscopie verricht.

  Drie weken gluten mijden is NIET lang genoeg om effect te zien als je echt glutenintolerantie hebt. Herstel (en dus verbetering) kan maanden, soms zelfs jaren in beslag nemen.

  (ja, ik heb het zelf, en word zo langzamerhand een beetje gek van het onbegrip hierover)