PROJECT: OMG! It’s Saving February (Update)

Photobucket

Het valt me zwaar, dat financiële dieet en dat is niet alleen omdat het een financieel dieet is, maar ook omdat ik hierdoor mijn geliefde kopjes Starbuckskoffie ’s ochtends moet opgeven. Ik moet dan ook heel eerlijk toegeven dat ik pas één keer van de afgelopen vier keer dat ik op Amsterdam Centraal aankwam om half negen ’s ochtends, GEEN Starbucks Koffie heb gedronken. En ik heb niet gespijbeld! Goed hè?

Ik had namelijk nog drie(!) volle spaarkaarten van Starbucks liggen, die ik de afgelopen maanden gespaard heb. Ieder tiende kopje is namelijk gratis. Dit zette me echter tegelijkertijd ook wel aan het denken. Dat betekent dus dat ik de afgelopen maanden meer dan 27 keer koffie bij Starbucks gekocht heb. Meer dan inderdaad, want ik vergeet die spaarkaart natuurlijk ook nog wel eens. Maar goed, laten we van die 27 kopjes uit gaan, doe dat maal 4 euro (de prijs van een gemiddeld kopje koffie) en je komt op een bedrag van 108 euro uit. 108! Dat is dus de precies de prijs van een hardloopbroek van Lululemon.

Goed, over Lululemon gesproken. Weten jullie nog dat ik zei “ik heb me laten vertellen dat de levering erg snel is”. Goed, dat was niet helemaal eerlijk. Ik heb me dat helemaal niet laten vertellen, ik heb dat zelf meegemaakt. Op maandag 4 februari bestelde ik om 23.00u ’s avonds de broek (de tijd voor ik ga slapen is mijn grootste risico-periode) en woensdag om 11.00u lag ‘ie in mijn brievenbus. Hoe ik dat kan verantwoorden? Nou kijk, ik had toch gezegd dat ik die Flyknits van Nike wel mocht kopen. De prijs? 170 euro. Toen duidelijk werd dat ik dat bedrag niet hoefde te betalen voor die schoenen zag ik een mogelijkheid… Of nou ja, toen had ik dus een excuus. De broek zit echt heel erg goed en dit wordt zeker weten de broek die ik ga gebruiken tijdens de marathon. Kijk, of ik deze broek nu besteld had op 1 maart, of op 4 februari?! Nu kan ik hem nog even inlopen (vinden jullie me ook zo creatief met excuses).

Goed, verder heb ik nog geen bumps op de weg gehad. Ik heb dan ook bewust de ZARA vermeden als de pest, evenals de stad. Ik heb gelukkig genoeg andere dingen te doen (bijna op vakantie, dus lekker druk met schrijven nu) en met shopwalhalla Parijs in het vooruitzicht… Ik hoef nog maar zeven dagen mijn best te doen, daarna vertrek ik naar Oostenrijk en daar heb je natuurlijk wel hele leuke dingen zoals mooie zonnebrillen van Oakley (waar ik al twee jaar bij sta te kwijlen), maar het inhouden gaat me daar toch een stuk beter af dan hier in Nederland.

Hoe gaat het met jullie spaarplannen? Hoe groot is jullie wishlist inmiddels al?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

29 Reacties

 1. februari 15, 2013 / 12:03

  Haha, gelukkig is de schade beperkt :P
  Nog eventjes volhouden! :) Je zet me wel aan het denken hoor, misschien moet ik het ook eens proberen. Gewoon als uitdaging voor mezelf! (hoewel… ik koop soms al een maand niks, denk ik :p)

 2. februari 15, 2013 / 12:06

  Goed bezig!
  Ik heb ook een no buy month, en het gaat me aardig goed af! Ik heb in maart een shoptrip naar Antwerpen in de planning, dat helpt natuurlijk ook mee. En de stad mijden helpt ook, want ik heb geen idee wat voor moois er in de winkels hangt op het moment.. Plus dat ik gewoon niks nodig heb. Dat besef is ook wel eens fijn :)

 3. februari 15, 2013 / 12:28

  Hahahaha, ik vind dit echt hilarisch. Ben het er overigens wel mee eens met je excuses. Doe ik ook altijd, maar dan geef ik het geld dubbel uit.

 4. februari 15, 2013 / 12:30

  Haha je broek inlopen, excuses ;). Maar in ieder geval goed dat je valkuilen als Zara weet te vermijden! Misschien moet ik volgende maand ook eens een poging wagen, haha.

 5. februari 15, 2013 / 12:33

  Spaarvlammen…, praat me er niet van… Nog even volhouden!
  Ik zoek op het moment overal een excuus voor, maar dan denk ik maar aan de afbetaling van mijn nieuwe auto….

  • februari 15, 2013 / 12:33

   Ik bedoel natuurlijk spaar plannen ;) haha

 6. februari 15, 2013 / 12:39

  Hihi jij en je excuses! Zo is zo’n maand wel heel makkelijk vol te houden ;). Zelf doe ik niet zo aan maanden waarin ik niets uitgeef. Ik probeer gewoon om altijd vrij consequent op mijn geld te letten – dat werkt goed!

 7. februari 15, 2013 / 12:41

  Nog een weekje volhouden!! Nu krijg ik zin in Starbucks nu je erover schrijft haha. Helaas woon ik in het ellendige Brabant (neee zo erg is het niet. Hartstikke leuk met carnaval enzo. En de mensen zijn heel lief :)) Maar er is dus geen Starbucks te bekennen hier. Maar goed ook misschien, anders moest ik denk ik ook een savings maandje inlassen.

 8. februari 15, 2013 / 12:45

  Haha jeetje, je bent wel creatief met het principe ‘niks kopen’. Maargoed, uiteindelijk ben jij degene die er de consequenties van meemaakt, en je houdt er wel een fijne broek aan over. Lekker man, wintersport! Ik wou dat ik ook kon.

 9. februari 15, 2013 / 13:10

  Hahaha, ik moest wel een beetje lachen om dit artikel! Als ik een no-buy heb, is het ook echt no-buy… En dan kan ik weer extra genieten van het feit als ik wél weer mag shoppen!

 10. februari 15, 2013 / 13:17

  Hahaha, het gaat dus gewoon heel erg goed! Maar je hebt gelijk hoor, ik zou die broek ook hebben gekocht. Ik bedoel, van dat geld was je toch al uit gegaan om het uit te geven! En die Starbucks spaarkaarten zijn erg slim.

 11. februari 15, 2013 / 13:32

  Ik deed niet mee, wat mij ook goed uit komt. Net klaar met 5 dagen carnaval.. Dat kost helemaal geen geld ;)

 12. februari 15, 2013 / 13:42

  Wel super goed dat je t doet. Ik zou t niet kunnen!

 13. februari 15, 2013 / 14:00

  Ik ben min of meer verplicht om minder uit te geven nu ik in Zwitserland woon. Alles is hier ZO ontzettend duur, ik val soms bijna omver van de prijzen. Ik ga dus beauty shoppen in België, that’s for sure!

 14. Myrthe
  februari 15, 2013 / 14:15

  Je bent heel creatief met het bedenken van excuses! ;)

 15. februari 15, 2013 / 14:20

  Haha, ik heb twee no buy-periodes per jaar: de examenperiodes! Simpelweg omdat ik het huis een maandlang niet verlaat…
  Helaas overlapt de examenperiode van januari altijd met de winter sale, waardoor ik dit jaar zelfs niet beseft heb dat het uitverkoop was!

 16. februari 15, 2013 / 14:40

  Ik doe deze maand ook weer mee en het gaat nog goed! Cadeautjes voor anderen tellen dan niet mee :)

 17. februari 15, 2013 / 15:23

  Wat leuk om te lezen. Met het sparen gaat het bij mij redelijk goed. Mijn hele zomervakantie heb ik al bijna gespaard. Dit is natuurlijk niet helemaal eerlijk om te zeggen, want ik krijg een groot deel van mijn ouders als ik slaag. Dus mijn eigen bijdrage heb ik inmiddels bijna gespaard =)

 18. Ilse
  februari 15, 2013 / 15:29

  Haha, wat een excuses zeg! Ik kan wel sparen en ben wel bewust bezig met geld uitgeven alleen het gaat niet altijd even lekker. Maybe ook maar eens maand. :)

 19. februari 15, 2013 / 15:42

  Excuses zijn je sterke punt, haha! Veel succes nog :)

 20. februari 15, 2013 / 17:07

  haha heerlijk je excuses!

 21. februari 15, 2013 / 17:20

  Ik kan me helemaal inleven in je smachten naar de oakley bril! Deze zomer heb ik eindelijk een op mn neus staan!

 22. Wendy
  februari 15, 2013 / 19:03

  Heb je je nieuwe hardloopschoenen gewoon gekregen tijdens dat evenement laatst, of heb je ze toch zelf gekocht?

 23. februari 15, 2013 / 19:41

  Wowie powie, ik heb het zelfde met Hema koffie, alleen gelukkig zijn die dan €2,25.. Dat telt alsnog wel aan na een tijdje. Maar hé Annemerel €108,- is alot haha! :P

 24. februari 15, 2013 / 20:42

  Goed bezig… en schoenen inruilen voor een broek mag best, is immers beide voor hardlopen ;)

  Met mijn spaarplannen gaat het goed! Afgezien van dat ik nu juist een Starbucks koffie verslaving begin te ontwikkelen.. koffie met sojamelk welteverstaan, ik kies het natuurlijk zo uit dat het niet te krijgen is bij de Hema of de AH…

 25. februari 16, 2013 / 13:15

  Haha wat handig om die spaarkaarten op te sparen, ik gebruik ze altijd direct als ze vol zijn. Bij mijn Starbucks is het inmiddels zo erg dat ze m’n naam en bestelling uit het hoofd weten.. *pompiedom*

 26. februari 16, 2013 / 21:56

  Haha, ik vind het erg leuk om te lezen hoe creatief jouw smoesjes zijn! Zelf moet ik misschien eens een maand gaan bijhouden waar mijn geld precies naartoe gaat, en aan de hand daarvan een no-buy voor specifieke dingen gaan instellen voor een maand ofzo.. Zou waarschijnlijk wel eens goed zijn :)

 27. februari 20, 2013 / 14:32

  Ik vind dat je het knap doet! Wel een mooie uitdaging. Ik ga hem aan als ik een grote reis in het vooruitzicht heb. En dan voelt het ook wel goed, geen onzindingen kopen, maar sparen voor een droomreis!