#POWEROFCHANGE: Wrap-up

 photo IMG_5021.jpg

Vier weken geleden schreef ik dat het tijd was om wat rust te nemen. In september en oktober stond voor mezelf zorgen niet erg hoog op de prioriteitenlijst en dat terwijl ik op 2 november een marathon moest lopen. Niet erg slim natuurlijk en daar moest ik tijdens de marathon voor op de blaren zitten. Tijdens het wandelen van die laatste 19 kilometer heb ik veel tijd gehad om na te denken. Ik kwam er achter dat ik iets te veel hooi op mijn vork had genomen en dat ik eigenlijk nooit echt rust nam. Daarnaast besefte ik ook ineens dat twee keer per week dineren bij de McDonalds ook niet erg slim is. En avondeten met een zak Doritos (met dip) is ook niet iets waar je lichaam sterker van wordt. Oh ja en slaap… vrij belangrijk als je traint voor een marathon, veel energie verbruikt en juist heel veel energie nodig hebt voor die marathon die je nog moet lopen.

Het klinkt allemaal hartstikke logisch, maar ik was het heel even uit het oog verloren. Had het overal ’te druk’ voor. Gelukkig loop ik marathons en besefte ik op tijd dat ik niet helemaal lekker bezig was. Jammer dat mijn marathon van New York daar onder moest lijden, maar dat terzijde. Ik zeg niet dat ik een burn-out had gekregen als ik door was gegaan waar ik mee bezig was, absoluut niet. Ik denk dat ik dan op een ander moment al wel gesneuveld zou zijn (voordat het écht heftig zou zijn), maar dat er iets moest veranderen mocht duidelijk zijn.

Na een week van ‘verandering’ voelde ik me al een stuk bezig. Ik had voor het eerst in lange tijd een hele dag vrij genomen (drie weken geleden inmiddels) en wat voelde dat fijn! Aan het eind van de dag jeukten mijn handen om weer aan de slag te gaan. Eigenlijk was ik van plan om iedere week zo’n ‘vrije dag’ in te plannen. Dat is me helaas niet gelukt, maar goed… ik heb mijn momenten doordeweeks wel gepakt. Eten met vriendinnen, een dagje naar Parijs, een fantastische wintersportpersreis. Ik deed alles behalve niets, maar het gaf me allemaal wel heel veel energie.

Ook zorgde ik op andere manieren beter voor mezelf. Ik gaf mezelf een behandeling bij de Velthuiskliniek cadeau, at slechts één keer bij de McDonalds (een McKroket als lunch, dus niet als avondeten!). Ik ontbeet iedere ochtend goed met eieren of met havermout. Op één dag na dronk ik een stuk minder Cola (op die ene dag dronk ik na een korte berekening 2,7 liter Cola… oh katers). Ik stond iedere dag tussen 6.00u en 7.30u op, lag er – op de persreis en Parijs na – iedere avond voor 0.00u in. Ik keek vrijwel geen TV series, in plaats daarvan had ik meer tijd voor boodschappen, boeken en werk.

Ik volgde mijn eerste yogalessen, deed de NTC Ab Burner (dit keer met Medicine Ball van Reebok, in plaats van met een denkbeeldige bal) regelmatig en hervond mijn liefde voor hardlopen in de laatste twee weken. Jup life’s good again. Deze week neem ik écht ergens vrij, al is het maar een halve dag. En dan komt het écht wel goed met mij.

Mijn #powerofchange challenge werd gesponsord door Boots. Vier weken geleden schreef ik al over het populaire serum van Boots dat een update gekregen heeft. Ook het serum heb ik vier weken gebruikt. Het serum voelt heerlijk aan op mijn huid en ik heb het idee dat mijn huid op sommige plekken (mijn wangen boven mijn kaak en mijn voorhoofd) verbeterd is. Helaas is mijn kaak nog steeds niet helemaal zoals ik het zou willen zien, acné. Maar hier was serum ook niet specifiek op gericht. Ik heb dus geen foto, omdat er wat dat betreft niet echt resultaat is.

Hebben jullie je de afgelopen 30 dagen ook iets geprobeerd te veranderen? Hoe is het jullie vergaan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. Lisa
  december 8, 2014 / 17:05

  Wat goed om te lezen!
  Ik probeer gezonder te leven, meer te sporten, minder te piekeren en beter m’n best te doen voor de studie. Gezonder leven gaat me aardig af, dat sporten ben ik aan het verbeteren, minder piekeren gaat ook goed en dat beter m’n best doen voor de studie, tja.. laat ik zeggen dat er altijd iets te verbeteren over moet blijven he..

 2. december 8, 2014 / 17:21

  Dat zijn wel flinke veranderingen die je hebt doorgevoerd. Dingen worden op een gegeven moment gewoon een gewoonte en die zijn nou eenmaal verrekte moeilijk om af te leren. Dus ja, knap van je!

 3. december 8, 2014 / 17:48

  Fijn dat je nu een stuk beter in je vek zit! Goed voor jezelf zorgen is natuurlijk erg belangrijk!

 4. Willemijn
  december 8, 2014 / 17:50

  Wat fijn dat het beter met je gaat zeg! Op tijd je rust pakken hoor, ik heb laatst ontdekt hoe belangrijk dat is haha. Ik sliep standaard te weinig (want series en films en telefoon etc) en besloot (met een beetje hulp van mn moeder) dat het zo niet werkt en dat er wel wat kon veranderen. Om half elf in bed liggen en meteen gaan slapen bleek toen wel eeeerg fijn te zijn! :) strekking van dit verhaal: ga meer slapen!! Hahaha dat doet je vast goed ;)

 5. december 8, 2014 / 18:49

  Fijn dat het een stuk beter gaat nu! Het is goed om voor jezelf te zorgen, want voor je het weet is het te laat en MOET je wel rust nemen. Hardlopen is wat dat betreft echt goed voor je, want je moet je gedachten wel op een rijtje zetten. Ik heb veranderd dat ik beter ben gaan plannen en op meer dingen (zoals extra werken naast mijn studie) nee heb gezegd, en dat voelt goed.

 6. december 8, 2014 / 18:59

  Ik heb de afgelopen 30 dagen mijn thuis workouts flink opgepept. In plaats van een half uurtje bewegen is het nu echt een half uur tot anderhalf uur afzien!

 7. december 8, 2014 / 19:01

  Fijn dat je je beter voelt! Ik voer soms ook wat veranderingen in mijn workouts, merk ik gelijk het resultaat van vorige workouts!

 8. december 8, 2014 / 19:44

  ik denk dat je gelijk hebt dat er verandering nodig was. Ik vreesde al dat een ongezonde levensstijl (oreo’s als ontbijt en te weinig slaap) je parten hebben gespeeld tijdens de marathon.

  Ik ben vandaag mijn marathontraining voor Parijs gestart. Ik heb me voorgenomen gezonder te eten en wat kilo’s kwijt te spelen (om zo sneller te kunnen lopen), cola zero te bannen, en minimum 7u per nacht te slapen.
  Benieuwd of het me gaat lukken

 9. december 8, 2014 / 19:55

  Goed dat je de signalen niet genegeerd hebt. (Die signalen heb ik dus wel genegeerd…) en nog beter om te lezen dat het beter gaat! Volhouden hoor!

 10. december 8, 2014 / 20:04

  Wat goed dat je tijd voor jezelf neemt!

 11. december 8, 2014 / 20:11

  Wat vliegt de tijd snel voorbij, vier weken geleden alweer! En je hebt je best gedaan.

  Ben even flabbergasted, no judgement, maar heb jij 2,7 liter Cola op een dag gedronken? Hoeveel Cola drink je gemiddeld op een dag?

 12. december 8, 2014 / 21:13

  Fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat!

 13. Yvon
  december 8, 2014 / 21:16

  Ik ben gewoon lekker rigoureus gestopt met mijn sportritme van 4-5 keer per week, eet sinds drie maanden af en toe weer suiker en ik voel me heerlijk. Intense drukte op je studie moet je soms gewoon omarmen door te accepteren dat niet altijd alles maar en-en-en kan zijn!

 14. december 8, 2014 / 22:39

  Rust nemen voor je lijf en je hoofd is zo belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat je er gewoon doodziek van kan worden (een burn-out is écht geen pretje, ik heb het gezien bij een collega van mij, ze is er nooit meer bovenop gekomen) maar ook omdat het leven te kort is om jezelf iets goeds te gunnen. Dat klinkt allemaal heel oma-achtig, maar mijn vader is plotseling overleden voordat hij aan zijn pensioen kon beginnen, mijn ooms precies hetzelfde en gisteren hoorde ik dat de vader van een vriend van mij terminaal is. Hij is net met pensioen. Met andere woorden: Het leven is ECHT te kort, dus gun jezelf tijd en rust en goed eten. Omdat je dat nu eenmaal nodig hebt en verdient!

  Liefs,
  Nancy

 15. december 8, 2014 / 23:01

  Wat goed om te lezen!
  Ik wil je ook even complimenteren met het feit dat je zo veel werk stopt in een advertorial en dat het daadwerkelijk leuk is om te lezen! Ik had in eerste instantie (en bij de vorige post al helemaal) niet door dat het om een ad ging. Je had natuurlijk ook “gewoon” over het serum kunnen schrijven, maar ik vind het wel goed dat je het zo verwerkt hebt :D

 16. december 9, 2014 / 10:58

  Ik had ook niet in de gaten dat het een advertorial was. Erg leuk en persoonlijk geschreven. Het motiveert mij in ieder geval om ook wat dingen in mijn leven te veranderen.

  Sinds november ben ik al gezonder aan het eten. En vanaf januari (ik heb het deze maand nog te druk met werk) krijg ik personal training en ga ik trainen voor een aantal hardloopwedstrijden. Ik hoop dat ik met een goede inzet mijn doelen bereik.

  Negativiteit loslaten, genieten van de mooie dingen in het leven en energie steken in de voor mij belangrijke mensen speelden afgelopen jaar al een grote rol. Voor het nieuwe jaar neem ik dat ook weer mee want het heeft mij echt geholpen!

 17. december 9, 2014 / 11:33

  Goed zo, een beetje mindfullness kan geen kwaad. Maar holy, 2,7 liter cola :O! Krijg je daar geen buikpijn van?

 18. december 9, 2014 / 11:35

  blij dat je voor de knock out zag dat je wel heel veel deed. Wij genoten er natuurlijk van, maar my god wat een hectisch leven heb jij.

 19. december 9, 2014 / 20:26

  Wat fijn dat je wat gas terug neemt. Ik kan er soms flink van balen dat mijn lijf gevoeliger reageert op voeding (acne, vermoeid) en stress, maar ondertussen heb ik wel geleerd dat er niet tegen te vechten valt. Soms frustrerend, maar ook mooi dat je lijf een seintje afgeeft. En af en toe wat rustiger aan betekent ook dat je weer met 200% voor iets anders kunt gaan. Succes!

 20. Elke
  december 10, 2014 / 21:59

  Goed om te lezen dat je een beetje gas terug kon nemen, het is zo belangrijk! En een dagje vrij in de week is ook helemaal niks mis mee, eerder essentieel ;) Wel fijn dat jij je werk zelf kunt inplannen voor een groot deel! Enne, dat dineren met iets heeeeel fouts doe ik ook wel eens, maar zo af en toe is dat stiekem best leuk ;)

 21. december 10, 2014 / 23:28

  Goed om te lezen :) Mijn leven mocht ook wel een beetje omgegooid, gewoon wat meer focussen op dingen en minder tegelijk doen want daar wordt alles zo’n gigantische zooi van. Zowel in je hoofd als in praktijk. En veel plezier op je aankomende vrije dag, wel echt doen hè!