PARIS: Sunday Brunch

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Een paar maanden geleden kreeg ik op m’n verjaardag een heel lief kaartje met een nog leukere boodschap.. Laura en ik zouden gaan ontbijten bij Plaza Athenee! Vorig jaar ontbeet ik daar ook al en het was serieus het allerleukste wat ik in die vier dagen Parijs gedaan had. Goed, Laura had ontbijt gereserveerd, om half tien.. Het werd (dankzij iets wat ik graag gewoon “het lot” wil noemen) een brunch om elf uur. Het mooie daarvan was.. Nu hadden we ook echt serieuze honger.

Ontbijten bij Plaza Athenee is in de afgelopen negen maanden niet veranderd, gelukkig. Het personeel is nog steeds even vriendelijk en beleefd, de pastries zijn nog steeds veel te goed, het bosvruchtensap oftewel de ‘Plaza Athenee Juice’ is nog steeds zo lekker dat je tegen beter weten in vier glazen neemt (hoe kun je nu nee zeggen als ze je bij willen schenken) en ja ik zat alweer halverwege vol. Maar dit keer namen we gewoon wat rust, om vervolgens gewoon weer verder te gaan. Bij Plaza Athenee laat je niet de helft van je ontbijt staan, dan maar het gevoel alsof je de rest van de dag niets meer hoeft te eten, dat is trouwens ook best lekker makkelijk en nog goedkoop ook!

Nu heb ik het afgelopen jaar onwijs veel vragen gekregen over wat zo’n grapje bij Athenee nu kost. Goed, komt ‘ie. The American Breakfast, het ontbijt wat ik hier neem is 52 euro. Oeps, ja echt. Maar goed, in dit bedrag zit alles inbegrepen. Ieder glaasje sap, ieder kopje thee, ieder broodje, ieder… well.. I think you get the picture! En daar komt ook nog eens bij, als je het een beetje goed doet heb je de rest van de dag geen honger meer en heb je ’s avonds zelfs nog geen trek in een uitgebreid diner. Dus op die manier bespaar je natuurlijk een hele hoop. De ervaring van ontbijten bij Plaza Athenee is priceless, als je je altijd al een keer een prinsesje hebt willen voelen, hier kan dat.

Maar als jij ’s ochtends nog geen glaasje water weg kunt krijgen zou ik zeggen.. Sla jij dit maar over, want dat zou natuurlijk een beetje zonde zijn. Alhoewel je ook gewoon A la Carte (los) kunt bestellen en ook kunt kiezen voor minder uitgebreide ontbijtjes. Voor het complete menu klik hier.

Volgende keer neem ik m’n moeder en m’n zusje mee!

Bisous Bisous,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

 

Delen:

13 Reacties

 1. Renske
  augustus 22, 2011 / 11:03

  Wat een leuk cadeau:D Het klinkt enorm goed allemaal en het ziet er heerlijk uit. Wat zijn die puntige broodjes eigenlijk?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 22, 2011 / 11:10

   Gewone, of nu ja natuurlijk wel heeeeeuule lekkere, witte broodjes.

 2. augustus 22, 2011 / 11:44

  Oh my… ik wil daar ook ontbijten!

 3. pauline
  augustus 22, 2011 / 12:32

  Ik ga binnenkort ook weer naar Parijs, maar dit gaat vrees ik net iets over mijn budget heen. Ziet er wel heerlijk uit!

 4. augustus 22, 2011 / 12:39

  Volgend jaar ga ik ook naar Parijs, misschien moet ik daar dan ook maar even langs ;D

 5. augustus 22, 2011 / 12:55

  Ik geloof graag dat je je de koning te rijk voelt als je hier mag ontbijten, maar dit gaat iets boven mijn budget! Jullie zagen er wel beide prachtig uit!

 6. augustus 22, 2011 / 17:25

  Jammie dat klinkt echt heerlijk!

 7. augustus 22, 2011 / 17:36

  klinkt als een heerlijk ontbijt!

 8. Eline
  augustus 22, 2011 / 17:37

  Het ziet er wel allemaal hemels uit, ondanks de prijs

 9. augustus 22, 2011 / 21:15

  Ik hou van ontbijt, kan echt niet zonder. Dit zou echt hemels zijn voor mij! Ik ga het onthouden. :)

 10. augustus 22, 2011 / 23:50

  Klinkt heel gaaf! Ik wil binnenkort ook weer eens naar Parijs (laatste keer is zo’n 10 jaar geleden)!

 11. augustus 23, 2011 / 12:27

  Vier woorden: Dat-Wil-Ik-Ook!

 12. Phine
  augustus 24, 2011 / 09:17

  Wat zagen jullie er mooi uit!! En ook het ontbijt ziet er ge-wel-dig uit… JA IK WIL OOK!!