PARIS: Semi-cheap in Paris

Photobucket

Als je aan Parijs denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan goedkoop. En geloof me, Parijs IS ook niet goedkoop. Zes euro voor een colaatje op een terrasje? Eerder regel dan uitzondering. Dineren voor minder dan 25 euro per persoon, GOOD LUCK! Iedere keer als ik in Parijs geweest ben heb ik weer meer geld uitgegeven dan ik van te voren gepland had. Maar als je het écht wilt, kun je een paar dagen Parijs ook voor een leuk prijsje doen! Mijn tips!

De Thalys
Photobucket
Hoewel mijn terugreis afgelopen week niet geheel vlekkeloos verliep, is de Thalys naar mijn mening nog DE manier van reizen naar Parijs. Boek je tickets precies drie maanden van te voren op TGV-Europe.nl, precies drie maanden van te voren worden de tickets namelijk online gezet en de eerste tickets worden voor de laagste prijs verkocht. Een enkeltje Amsterdam of Rotterdam – Parijs kost dan 35 euro, voor een retourticket betaal je dus “maar” 70 euro. Als je op de eerste trein stapt ben je om 9.35u in Parijs, als je de laatste trein terugneemt stap je pas om 19.25u op, als je het echt goedkoop wilt houden kun je er dus ook voor kiezen om alleen een dagje te gaan. Iets anders wat heel fijn is van De Thalys? Je kunt zoveel koffers meenemen als je wilt, je hoeft slechts 2 minuten van te voren op het station te zijn en het station ligt midden in de stad (en dat zijn toch wel de mindere kanten van vliegen).

Wimdu
Photobucket
Wil je voor een klein prijsje slapen in Parijs? Kies dan voor een appartement via Wimdu. Zeker als je met een (grote) groep bent kan dit erg voordelig zijn. Een vierpersoons appartement regel je al voor minder dan 100 euro! Dat zou je eens in een hotel moeten proberen! Daarnaast heb je vaak ook echt een privé appartement inclusief keukentje. Als je wilt kun je dus lekker zelf koken! Dat scheelt weer een heleboel geld, want uiteten in Parijs is duur (maar wel heel erg lekker en gezellig!)

La Coupole
Photobucket
Wil je graag goed Frans eten, maar heb je daar eigenlijk niet het budget voor? Ik eet iedere keer dat ik in Parijs ben minstens één keer bij La Coupole op de Boulevard Montparnasse bij Metrohalte Vavin. Ok, het is er niet heel erg goedkoop, maar voor Parijse-begrippen is het heel goed te betalen. Ik neem er vaak een uiensoep (8 euro) en zit daarna eigenlijk al vol (en ik zit niet snel vol). Ik bestel dan ook altijd nog de Blini’s met zalm (15 euro) of de Steak Tartaar met salade en frietjes (19 euro). Nogmaals, het is niet goedkoop, maar het is wel heel erg lekker en goed. De prijs-kwaliteitverhouding heb ik nergens in Parijs nog beter gezien.

Sushi Shop
Photobucket
Goedkoop sushi eten doe je bij Sushi Shop. In Parijs hebben ze meer dan 20 filialen over de hele stad. Je kunt sushi eten, bestellen of afhalen. Ik heb er een keer gegeten, maar afgelopen keer heb ik de sushi gewoon meegenomen en opgegeten bij de eiffeltoren (super romantisch, haha). De prijs van de sushi is erg goed, wij hadden bijvoorbeeld een box met 24 stukjes sushi voor 18 euro. Oh en uhh ook niet heel erg onbelangrijk natuurlijk, de sushi is heel goed te eten! OK, het is niet de lekkerste sushi die ik ooit gegeten heb, maar het is geen shabu shabu kwaliteit.

De fiets
Photobucket
Goedkoop reizen doe je binnen Parijs gewoon per fiets met Vélib. Deze fietsen staan door heel Parijs. Opstappen kost 2 euro en als je de fiets binnen een half uur op een andere plek van Vélib parkeert, hoef je niets extra’s te betalen. Zo kun je dus voor 2 euro per dag door heel Parijs reizen. Even ter vergelijking, een enkele rit met de metro kost al 1,70! En door te fietsen zie je ook nog eens iets van de stad! Ideaal als je de stad wilt verkennen op een zonnige dag! De fietsen hebben allemaal een mandje, waar je je shoptasjes in kunt zetten ;-)! Enige nadeel van Vélib, je hebt een creditcard nodig om te betalen!

Heb jij tips om Parijs zonder persoonlijk faillissement te verlaten?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

40 Reacties

 1. maart 14, 2013 / 17:23

  Inderdaad, wanneer ik aan Parijs denk, denk ik aan duur. Thanks voor de tips. Wimdu wil ik zeker gaan proberen, ook in andere steden. En die sushi ziet er heeeerlijk uit! (ZIN IN NU!)

 2. maart 14, 2013 / 17:30

  Oeh super goede tips!

 3. maart 14, 2013 / 17:31

  Handige tips! Ik ga binnenkort naar Parijs en heb niet echt een heel toereikend budget op dit moment, helaas. Qua shoppen zat ik er wel aan te denken om dan maar naar kleine vintage zaken te gaan in plaats van de grote warenhuizen en dure boutiques haha. Kan ik ook niet in de verleiding komen ;)

 4. maart 14, 2013 / 17:35

  Wat een leuk artikel, ik wil er zeker ooit ook nog een keer naartoe!

 5. maart 14, 2013 / 17:46

  de thalys lijkt me fijn reizen!

 6. Julia
  maart 14, 2013 / 17:53

  Leuk artikel! Toen ik zestien was ben ik met mijn nicht een paar dagen naar Parijs geweest. (Eerste keer zonder ouders op vakantie, woehoe!)Wij waren toen inderdaad ook met de Thalys geweest met een rertourtje voor 70 euro. Maar ik moet zeggen dat het ons eigenlijk niet zoveel moeite kostte om binnen het budget te blijven. We hadden een heel goedkoop hostel midden in Quartier Latin (leuke wijk). We hebben ook een keer sushi voor niet al te veel geld gegeten. We hebben een keer op een terrasje het dagmenu gegeten voor 15 euro, wat echt heerlijk was. Verder hebben we als we gingen lunchen een paar keer een broodje gehaald bij een bakkertje, dat was ook helemaal niet zo duur. En het hostel zat vlak bij een supermarktje waar we ook wel eens wat kochten. Haha niet zo luxe dus, maar als je het goedkoop moet houden lukt dat ook niet echt ;) Verder ben ik trouwens echt benieuwd geworden naar Wimbu, klinkt echt goed!

 7. maart 14, 2013 / 17:56

  Dit is echt een handig! Ik zou zo graag weer naar Parijs willen =).

  Liefs, Mariette

 8. maart 14, 2013 / 18:00

  Leuke tips! Nog een: als je 18-26 bent kun je vaak korting krijgen op bezienswaardigheden, of zelfs helemaal gratis naar binnen :) (o.a. het Louvre en de Arc de Triomphe). En qua restaurant L’hyppopotamus, lekker en niet duur!

 9. maart 14, 2013 / 18:06

  Wow, bedankt voor deze super handige tips! Ik wil graag met mijn vriend een keer naar Parijs, van je tips ga ik zeker gebruik maken! xoxo

 10. maart 14, 2013 / 18:24

  Wimdu vind ik echt een uitvinding! Snel maar een keer kijken waar ze leuke plekjes hebben dan kan ik een leuke stedentrip gaan plannen :)

 11. Fleur
  maart 14, 2013 / 18:33

  Súper handige tips Annemerel! Hier heb ik echt wat aan. M’n vriendin en ik gillen al een half jaar dat we naar Parijs gaan maar hoe, eehh, dat is een ander verhaal. En welke tips zijn nu beter dan van iemand die al 5 keer in Parijs is geweest en net zo shopverslaafd is als wij? Geen dus. Thanks!

 12. maart 14, 2013 / 18:37

  Oeh, dat zijn nog eens goede tips! Dankjewel Annemerel :)
  Denk dat ik deze zeker wel eens ga gebruiken… moet toch echt nog ooit eens met vriendlief naar de stad van de liefde :P

 13. maart 14, 2013 / 18:40

  Wow, goede tips! Ik moet echt weer eens naar Parijs! Zo lang geleden dat ik er voor het laatst was…

 14. maart 14, 2013 / 19:01

  Super handig dit artikel! Je zei dat je voor 2 euro per dag die fiets kan huren. Maar je moet hem wel binnen een half uur terug zetten. Hoeveel kost het als je langer dan een half uur die fiets gebruikt?

 15. maart 14, 2013 / 20:30

  Fijne tips voor vele mensen. :D

 16. maart 14, 2013 / 20:41

  heel goede tips! Dank je wel lieve Annemerel

 17. maart 14, 2013 / 20:42

  hánduug! deze zomer ga ik naar parijs, dus dit komt van pas!

 18. maart 14, 2013 / 21:49

  Handige tips! Sushi shop is geweldig! :) al vind ik de porties redelijk klein in verhouding met de prijs, Sushi Folies in de Rue Oberkampf is dan beter vind ik.
  Na vier maanden in Parijs gewoond te hebben, heb ik ook wel heel wat goedkopere adresjes gevonden. Wat blijkt: eten onder de €25 gaat zéker, en is zelfs in sommige wijken eenvoudiger te vinden dan hier in België. Uiteraard zit je dan niet meer in het glamourous Parijs, maar in de buurt rond Oberkampf en rond het Canal Saint-Martin (nog niet eens zo ver van Gare du Nord), de nieuwe hippe buurten, vind je vaak lekkere slaatjes en pasta’s + drank €15 of vleesgerechten + drank voor minder dan €20… Daar heb je ook eerlijkere mensen die geen hogere prijzen voor toeristen aanrekenen, zoals dat gebeurt op de Rive Gauche of rond het Louvre :) Een andere tip: leer Franse codewoorden zoals “un café crème” of “une caraffe d’eau” om geen 7 euro uit te moeten geven aan een koffie of een flesje water. Water is immers overal gratis in Parijs, als je het op de juiste manier vraagt! :)

  • Essia
   maart 14, 2013 / 22:19

   Hier ben ik het zeker mee eens. Ik studeer nu ook een semester in Parijs. Brasseries en supermarkten zijn vaak stukken goedkoper dan de echte restaurants. Sowieso als je onder de 26 bent kan je in het weekend voor €3,65 een ticket kopen voor de metro. Die is of zaterdag of zondag of op feestdagen de hele dag geldig en kan je dus onbeperkt reizen. Bij het automaat moet je dan zoeken naar ticket jeunesse.

   En inderdaad vooral de toeristische buurten ontwijken.

 19. maart 14, 2013 / 22:25

  Handig! Nu heb ik weer zin in sushi haha

 20. maart 14, 2013 / 22:42

  Dat is handig om te weten! Parijs blijft een mooie stad dus om er budget heen te gaan is zeker een slim idee!:)

 21. ilse
  maart 14, 2013 / 22:49

  Hihi, of je hebt een tante in la Paris. :) Maar wel errug handige tips en fietsen is tof als je de route weet.

 22. maart 14, 2013 / 22:56

  Mmm met mooi weer een stokbroodje halen van een boulangerie en los gaan op kaasjes in een kaaswinkel. Alleen maak ik jou daar geloof ik niet zo blij mee ;)

 23. maart 15, 2013 / 00:43

  Wat een leuke en handige tips, die zal ik zeker aanhouden als ik er eindelijk een keertje ben. -x

 24. maart 15, 2013 / 01:33

  Nu wil ik naar Parijs. NU.
  Thanks voor de leuke tips!

 25. Suzanne
  maart 15, 2013 / 08:54

  In de Rue de Grenelle zit een familierestaurant, Le Royale, waar je voor 12,95 voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en een pichetje wijn (25 cl) krijgt!! Ze zijn helaas niet in het weekend geopend.
  Bij metro Grands Boulevards zit Restaurant Chartier, echt een extreme aanrader, hoofdgerechten onder de 15 euro en het is een heel grote zaal, obers rennen rond. Nadeel hier: je kan niet reserveren en moet soms in de rij staan. Vooral in het weekend is die rij heel lang, dus doordeweeks hier eten!
  Verder iets duurdere sushi maar echt de beste die ik OOIT gegeten heb zit bij Rice & Fish, Rue de Grenata. Ze maken het hier voor je neus klaar en het is echt….JAMMIE

 26. maart 15, 2013 / 11:44

  Goede tips! Ik wil eigenlijk al heel lang eens een dagje naar Parijs op en neer met de Thalys maar het komt er steeds niet van (dan geef ik mijn geld toch weer uit aan een paar schoenen dat ik natuurlijk echt nodig heb. Not.) Maar het is mijn voornemen het dit jaar echt te doen!

 27. maart 15, 2013 / 11:49

  Wat een leuke tips!! Hier moet ik binnenkort maar even gebruik van maken!! :D Heel leuk artikel!

 28. maart 15, 2013 / 12:38

  Leuke tips, goedkoop zal een tripje Parijs nooit zijn want het blijf Paris en de stad is eigenlijk het leukst als je onbeperkt je credit card kan stuk slaan ;)
  Ik ga volgende week een dagje alleen op en neer voor €16,- met de internationale vrouwendag actie van de Thalys. En een week erna 3 dagen, lekker vrienden opzoeken, struinen door de stad. Ga La Coupole ook eens proberen, niet vanwege budget maar de lekkere gerechten :)

 29. maart 15, 2013 / 13:46

  Ik heb toevallig op mijn blog ook een heel aantal tips gedeeld over Parijs! Maar lees hier nu ook nog wat leuke dingetjes (zowel in jouw post als bij de commentaren, Top dus!).

  xoxo
  Nadine

 30. maart 15, 2013 / 14:00

  Goede tips! Ik wil zeker nog een keertje terug naar Parijs :-)

 31. maart 15, 2013 / 17:52

  Ik vind een dagkaart voor het OV super handig! Voor ongeveer 7,50 kun je de hele dag de metro gebruiken, zo ben je echt mega snel overal in en rondom Parijs!

 32. maart 15, 2013 / 20:24

  Ik wil nu ook naar Parijs, ik ben echt verliefd op die stad! Ben er tot nu toe twee keer in mijn leven geweest, maar kan er nog steeds geen genoeg van krijgen! Uitzicht op de eifeltoren heb ik één keer gezien maar wauw wat was dat magisch. Kreeg ongeveer net zo’n vrijheidsgevoel als toen ik in Oostenrijk op de berg stond.

  Ik heb trouwens nog een tip voor je, om je te helpen met frans leren. Deze site: http://educatie.ntr.nl/frans/1533384/home/

  Gratis en staan wel leuke oefeningen op. Ik gebruik hem om te oefenen met luisteren voor mijn luistertoetsen :)

 33. eva
  maart 15, 2013 / 23:47

  De Velib doet het ook gewoon met een pinpas! Ik had mijn Rabobank pas en geen enkel probleem. (geen creditcard). Dat dagkaartje kosste vorige maand overigens maar 1,70. Misschien is de prijs verlaagd?

 34. maart 16, 2013 / 20:55

  Leuke tips, ga ik zeker nog eens terug lezen want ik wil zeker nog es naar Paris!

 35. Jolande
  maart 17, 2013 / 21:54

  Leuk om je tips te lezen! Woon nu al weer een aardig tijdje in Parijs en heb uit eten gaan maar van mijn lijstje geschrapt ;-) Af en toe als er bezoek is, zoeken we een tentje op en vaak kunnen we een drie-gangen-menuutje voor onder de 20/25 euro scoren (maar dan zit je niet bij de toeristische hotspots). En Vélib huren kan ook gewoon met je pinpas! Er wordt dan wel een tijdelijke borg afgeschreven, maar het kan in principe wel :-) Weer plannen om binnenkort naar Parijs te gaan?

 36. maart 29, 2013 / 17:56

  *zucht* ik wil ook weer naar Parijs.
  xx Stephanie