PARIS: PFW S/S 2013 (I)

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Foto’s van mij zijn gemaakt door Zelia

Zat ik dan gisterochtend, in mijn eentje in de trein naar Parijs. Ik had het niet verwacht, maar een uur voor vertrek vroeg ik mezelf toch wel een beetje af waarom ik nu zo nodig alleen naar Parijs moest. Goed, toen ik tweeënhalf uur later de trein uitstapte op Gare du Nord was ik niet alleen meer, want blogger en Annemerel.com lezeres Zelia zat in dezelfde trein en kwam ik op het perron tegen. Thank God, nog een meisje met een missie! (En een goede fotografe zodat ik deze paar dagen niet alleen maar spiegelfoto’s hoef te maken om te laten zien dat ik ook echt daadwerkelijk ZELF in Parijs ben.

Goed, hopseflops, de metro in. Ik had om half één afgesproken bij mijn appartement. Met wie vraag je je dan misschien af.. Nou met Jérome een vriend van Léna die haar appartement via Wimdu verhuurt. Daarover vertel ik jullie binnenkort meer, dat is voor dit verhaal even niet belangrijk. We zaten nog even in de metro. Overstappen, sjouwen met een koffer en twee tassen die belachelijk zwaar zijn gegeven het feit dat ik maar twee nachtjes weg ben. Uitstappen bij Ecole Militaire (tegenover de Eiffeltoren) en na slechts vijf minuten lopen beland ik bij het appartementencomplex waar “mijn” appartement zich bevindt. Twee codes en vier smalle trappen verder ben ik op de bovenste verdieping en ontmoet ik Jérome. Alles wordt uitgelegd, ik dump mijn tassen, creëer in vijf minuten een grote chaos, stift mijn lippen, laad ondertussen mijn iPhone op en vertrek te voet richting Saint-Germain des Prés.

Op naar Ladurée voor een taartje en een kopje thee. De lucht is stralend blauw en de zon schijnt fijn. Precies zoals ik vorige week op mijn verlanglijstje noteerde. Ik luister naar mijn iPod, betrap mezelf erop dat ik begin te huppelen. Ik haal een banaantje en een flesje water bij de Monoprix, loop langs kerkjes, pleintjes (dichte) winkels en uiteindelijk beland ik bij Ladurée op de Rue Bonaparte. Het is druk en ik moet even wachten op een tafeltje maar dat maakt me niet zoveel uit. Ik drink Thé Josephine en mijn lievelingstaartje “Saint-Honoré Rose Framboise”. Echt.. ben je in Parijs, haal dat taartje bij Ladurée er is niets lekkerders. Vaak vind ik eten dat er lekker uit ziet niet te eten, maar dat is met dit taartje dus NIET het geval.

Ik had Ladurée nog niet verlaten of Zelia smste me dat ze Carine Roitfeld en Anna Dello Russo had gezien, die zaten op dat moment bij de show van Hermès. Mijn reactie? Rennen naar de metro zodat ik de dames bij het verlaten van de show op de kiek kon zetten. Dat lukte aardig. Die foto’s hebben jullie nog van me tegoed, hopelijk met wat streetstyle beeld dat ik vandaag schiet. Zelia maakte ook nog wat foto’s van mij en toen vonden we het wel weer tijd voor een kopje koffie bij Starbucks en oh ja.. shoppen op de Champs-Elysées, de enige plek waar de winkels wel op zondag open zijn. Er werd ook gegeten, maar waar… daar gaan we het maar even niet over hebben. Jup, het was weer zover.

Toen ik om 21.00u bij mijn appartement kwam wilde ik eigenlijk meteen mijn bed induiken om te bloggen, maar toen bedacht ik me dat ik eigenlijk ook wel zin had om nog even langs de Eiffeltoren te gaan. Hardloopkleding aangetrokken en met mijn spiegelreflexcamera om mijn nek en iPhone in de hand richting de Eiffeltoren “gerend”. Toen ik daar was wilde ik eigenlijk ook heel graag een filmpje maken van de lichtshow, alleen was die net geweest, dus heb ik nog drie kwartier gewacht totdat de “show” weer begon. Omdat ik de lichtshow vanaf meerdere plekken wilde filmen heb ik tussendoor ook nog een paar sprintjes getrokken. Dat zal vast bekijks getrokken hebben, maar dat zou ik niet weten want ik had het veel te druk met mijn camera.

Uiteindelijk heb ik maar twee kilometer hard gelopen (mijn appartement zit gewoon erg dicht bij de Eiffeltoren), maar ik vond toch dat ik een ijsje verdiend had. Een lekker schepijsje met chocola en tiramisu.. Het was om half elf nog heerlijk aangenaam buiten. Het is dat ik werk te doen had (bloggen dus), anders had ik nog wel een rondje willen lopen.

Het was een fijn eerste dagje. I can’t wait for tomorrow..

(Oh en m’n Frans is nog steeds rete slecht, ik antwoord steeds in het Italiaans, terwijl ik niet eens Italiaans spreek.. kun je nagaan…)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

42 Reacties

 1. Carolien
  oktober 1, 2012 / 17:14

  JALOERS!! Wat heb je het mooi daar! lekker hard lopen naar de eifeltoren oh heerlijk!! Nog veel plezier daar xx

 2. oktober 1, 2012 / 17:16

  heeeeeeeeeel veel plezier nog en je iphone kon natuurlijk niet ontbreken op de foto’s haha. ;d

 3. oktober 1, 2012 / 17:17

  Haha, wat zullen die Fransozen raar opkijken van jouw Italiaans… ;)

  Volgens mij maak je hele mooie dingen mee! Ik zie uit naar al je foto’s en je verhalen!

  En wat tof dat je Zelia tegen kwam! Mooie foto’s heeft ze van je gemaakt! :)

 4. Floor
  oktober 1, 2012 / 17:23

  Hahahaha, wat een super leuk verslag!
  Echt heel leuk dat je een mede blogger hebt ontmoet. Dan kan je gezellig met haar Paris bestormen.

  Have fun!

  http://www.florasaddict.blogspot.com

 5. oktober 1, 2012 / 17:45

  Wat leuk en toevallig dat je een mede-blogger tegen kwam!
  Heb nog een leuke paar dagen, ENJOY!

 6. oktober 1, 2012 / 17:51

  You look FABULOUS babe!

 7. L.
  oktober 1, 2012 / 17:59

  Wat gaaf dat je alleen bent gegaan! Ben benieuwd naar de rest van je dagen!!

 8. oktober 1, 2012 / 18:00

  Wat stoer dat je alleen naar Parijs bent! Ontzettend gaaf :D
  En mmm, Laduree!

 9. oktober 1, 2012 / 18:05

  Ik moest toch wel even lachen om: Ik antwoord alles in het Italiaans en ik spreek niet eens Italiaans! :D

 10. Wies
  oktober 1, 2012 / 18:05

  Wat een leuke broek heb je aan. Mag ik weten waar die vandaan komt? x

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2012 / 20:47

   Thanks! Mango!

 11. oktober 1, 2012 / 18:13

  Hmmm. Parijs! Hoeveel is een treinkaartje nou? (A)

 12. oktober 1, 2012 / 18:27

  Gotta love Paris! Ik ga aankomende zomervakantie zelf met vriendinnen naar parijs en kan ook éht niet wachten – gisteren geboekt dus heb dr superveel zin in!

 13. Jolanda
  oktober 1, 2012 / 18:30

  Wauw! Love Paris! Ik ben er in augustus nog een paar dagen geweest, maar ik wil gelijk weer als ik die prachtige foto’s zie. Geniet er van :)

 14. oktober 1, 2012 / 18:32

  Wat een prachtige foto’s en wat zie je er prachtig uit! Ik ben benieuwd naar je volgende reisverslagen!

 15. oktober 1, 2012 / 19:24

  Leuk stukje weer! Lijkt me heerlijk om eens alleen op pad te zijn..

 16. Ilse
  oktober 1, 2012 / 19:29

  Veel plezier daar & ik ben jaloers. (maare, ik ga heerlijk in de voorjaarsvakantie. :))

 17. oktober 1, 2012 / 19:38

  Lijkt me echt heerlijk om een paar dagen alleen op reis te gaan, even lekker alleen aan jezelf denken. En wat leuk dat je Zélia tegen kwam, ze zei voordat ze ging al dat jij tegelijkertijd met haar in Parijs zit, toen zei ik nog dat het leuk zou zijn als jullie elkaar tegen zouden komen haha. Have fun! :)

 18. oktober 1, 2012 / 19:42

  Ben benieuwd naar de streetstyle foto’s!

  Liefs, Mariette

 19. oktober 1, 2012 / 19:44

  Zo, zo leuk en ook superleuk lijkt me om Zelia daar te ontmoeten: een van de meest getalenteerde fotografes EVER volgens mij. Enjoy! <3

 20. oktober 1, 2012 / 20:02

  de verlichte Eiffeltoren blijft prachtig!

 21. oktober 1, 2012 / 20:21

  Haha, dat laatste zinnetje! Die laatste foto van de Eiffeltoren is trouwens heel mooi! En jouw schrijfstijl vind ik echt zoo leuk, je krijgt me altijd helemaal enthousiast met je verhalen!

 22. oktober 1, 2012 / 20:33

  Haha, ik wilde net een opmerking plaatsen in de trant van “Jij spreekt zeker ook vloeiend Frans” toen ik je laatste zinnetje las. Niet dus. Ow wat kan ik soms ontzettend jaloers zijn op jou. Ik wil ook gewoon zomaar opeens met mijn kont in de trein naar Parijs zitten. Ach ja, een mens moet ook iets hebben om over te kunnen blijven dromen.

 23. Renske
  oktober 1, 2012 / 20:40

  Ik vind het zo stoer dat je gewoon gegaan bent zelf:D Wat heb je trouwens mooi weer, aan de foto’s te zien. Overdag zon en mooi helder ’s avonds. En dat taartje…. ai ai ai wat ziet het er heerlijk uit. Ben benieuwd naar de foto’s van Carine Roitfeld en Anna Dello Russo.

 24. oktober 1, 2012 / 21:03

  Mooie foto’s & het weer ziet er ook goed uit.

 25. oktober 1, 2012 / 21:22

  Grappig dat je ineens een bekende tegenkomt en daar van die leuke momenten en foto’s uit komen :D. En helemaal gaaf dat je zo bij de Eiffeltoren in de avond nog even kon rennen (en metname foto’s maken haha)

 26. Eline
  oktober 1, 2012 / 21:30

  Nou ik vind dit toch zo gaaf! Wat een prachtige foto’s. Ik waan me altijd zelf een beetje in Parijs als jij er bent door al dat mooie beeldmateriaal :)

 27. oktober 1, 2012 / 21:33

  Echt tof dat Zelia en jij allebei in Parijs zijn :D Kijk uit naar je komende verhalen :D

 28. oktober 1, 2012 / 22:05

  Wat een leuke eerste dag! Elke keer wanneer ik dat taartje weer voorbij zie komen in je artikelen, ga ik zowat kwijlen haha. Ik vind het echt stoer dat je dit doet, en wat moet harlopen in Parijs toch fantastisch zijn! (ook al was het maar 2K). Ik ben benieuwd naar je volgende dag!

 29. Esmeralda
  oktober 1, 2012 / 22:09

  Ik lees je blog echt elke dag, maar ik plaats niet zo vaak een reactie. Maar wat een leuke blog heb je geschreven zeg :) Heerlijk, Parijs is ook echt mijn stad (heb er een jaar gewoond voor stage!). Geniet ervan en heel veel plezier!

 30. oktober 1, 2012 / 23:22

  Zo leuk om te lezen, je foto’s te bekijken en gezellig dat je Zelia hebt ontmoet!

 31. oktober 2, 2012 / 00:48

  Leuk om te lezen!! Ik volg Zelia ook en zag bij haar al wat foto’s van de fashionshows voorbij komen. Ben erg benieuwd naar die van jou. Wel erg leuk dat jullie elkaar daar zijn tegengekomen!

 32. oktober 2, 2012 / 01:24

  Ik vind alleen reizen echt heerlijk! Lekker doen en laten waar jij zo in hebt :) foto’s zijn echt prachtig! Genieten daar!

 33. oktober 2, 2012 / 07:06

  Wat leuk zeg, dat je haar dan bent tegengekomen in de trein. De 1e dag ziet er geslaagd uit, geniet er van!

 34. oktober 2, 2012 / 11:05

  Leuk hoor! Have fun.

 35. oktober 2, 2012 / 11:44

  Parijs man! Wat maakt het uit of je alleen bent? Je bent vergezeld met koffie en taart, da’s toch genoeg ;) En het weer, oh ben zo jaloers dat je gewoon lekker in de outfit kan struinen! Outfit die ik trouwens heel leuk vind, vooral die schoenen! Waar komen die vandaan eigenlijk als ik vragen mag?

  “(Oh en m’n Frans is nog steeds rete slecht, ik antwoord steeds in het Italiaans, terwijl ik niet eens Italiaans spreek.. kun je nagaan…)” Hahahaha! Nou als je nou echt eens hulp nodig hebt zowel ‘En Français’ als ‘In Italiano’ whatsapp je me maar! :)

 36. oktober 2, 2012 / 19:09

  Ah heel cool!!

 37. oktober 3, 2012 / 09:45

  Wat heerlijk! Een jaar geleden was ik in Parijs, en wil dólgraag weer terug.. het is zó prachtig daar.

  Super om te lezen en zien dit!

 38. oktober 3, 2012 / 11:37

  Parijs is gewoonweg geweldig fantastisch fabuleus! Heerlijk dat je er zo van geniet, ik ben jaloers!

 39. oktober 16, 2012 / 19:05

  OMG Dat gebakje bij Laduree!!!! Prachtige foto’s heb je gemaakt;)