PARIS: Paris is always a good idea (Day 2)

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Waar kun je je dag beter beginnen dan bij Ladurée? OK, dat zeg ik niet helemaal goed. Wat smaakt er lekkerder na een (kort) rondje hardlopen langs de Seine dan een ontbijtje bij Ladurée? Toen dinsdagochtend mijn wekker ging (en ik er dit keer wel wakker van werd) had ik zo’n “are you kidding me”-gevoel. Ons bed was eh… Het was een klapbed van Ikea en geloof me, als je ooit naar iets op zoek bent voor een gastenkamer of misschien zelfs wel voor je studentenkamer… Doe het NIET. Doe het niet als je je rug lief hebt. Ik voelde me gebroken. Daarnaast had ik last van allergie (stof) en Alexandra merkte heel fijn op dat mijn ogen extreem opgezwollen waren. Heel fijn, het laatste waar ik zin in had was hardlopen. Maar ik ging toch, wat op zich wel een goede beslissing was, even lekker wakker worden in de buitenlucht deed me goed.

Na deze wake-up vertrokken we naar Ladurée; waar we niet alleen croissantjes en pain au chocolate aten, maar ook theetjes dronken (de Marie Antoinette Melange) en mijn favoriete taartje aten. Je betaalt voor dit taartje 9 euro en 90 cent. Alexandra vond dat eerst wat overdreven voor een taartje, maar ik haalde haar toch over en boy, was zij blij dat ze zich over had laten halen. Dit is echt het lekkerste taartje ooit.

Na Ladurée liepen we langs de Notre Dame richting de Rue de Rivoli, waar we het niet konden laten de H&M binnen te gaan. Natuurlijk kwam ik bijna 100 euro de H&M weer uit; een legging (waar ik al een half jaar naar op zoek was, de legging die mijn zusje vaak draagt), twee blouses (die ik ook in andere kleuren heb en heel vaak draag) en een paraplu (het zou de volgende dag gaan regenen) rijker.

Vervolgens was het al weer tijd voor de lunch. Allebei hadden we trek in een Happy Meal, dus onze lunch kostte 4 euro per persoon en bestond uit frietjes, kipnuggets, cola light en sinaasappel partjes. Best lekker eigenlijk!

’s Middags heb ik gefotografeerd bij Les Tuileries voor en na de show van Valentino, het was heerlijk weer dus Alex heeft lekker in het zonnetje gezeten en het hele tafereel gade geslagen (kon ze mooi op mijn tasjes letten, hehehe).

De rest van de middag hebben we nog een paar van mijn favoriete plekjes in Parijs bezocht en belandden we uiteindelijk bij mijn favoriete semi-budget restaurant La Coupole op de Boulevard Montparnasse. Vooraf namen we allebei de uiensoep (wat meer kaas was dan soep, halleluja, ik zat direct vol) en als hoofdgerecht bestelde ik de blini’s met zalm (aanrader) en Alex de fameuze steak tartaar (ook een aanrader!). Eigenlijk wilden we na het eten nog graag naar de bioscoop die tegenover het restaurant zat (en waar ze ook films draaiden die niet Frans nagesynchroniseerd waren), maar uiteindelijk waren we allebei toch toe aan ons bed. Het plan was een marathon Keeping up with the Kardashians op mijn MacBook, maar de tweede aflevering was nog niet afgelopen of ik sliep al, zo gaan die dingen…

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

34 Reacties

 1. maart 12, 2013 / 17:03

  Oooh, die foto’s zijn zo heerlijk om te bekijken!
  Hihi, niks mis met mac donalds trouwens :P Ben benieuwd naar wat je geshopt hebt trouwens! :)

 2. maart 12, 2013 / 17:12

  Ahh dat taartje moet ik echt eens gaan eten! Ik krijg altijd water in mijn mond wanneer deze weer eens voorbij komt. :-)

 3. maart 12, 2013 / 17:16

  Dat taartje lijkt me echt goddelijke lekker, ondanks de prijs.

 4. maart 12, 2013 / 17:29

  Ziet er super leuk uit, heerlijk dat taartje!

 5. maart 12, 2013 / 17:34

  Klinkt als een hele fijne dag. En dat taartje ziet er geweldig lekker uit!

 6. maart 12, 2013 / 17:42

  Dit klinkt allemaal heerlijk. En 9,90 voor een taartje.. Dat had ik me denk ik ook even voor om moeten laten praten haha.

 7. maart 12, 2013 / 17:45

  Oooh dat taartje ziet er echt overheerlijk uit! Dat ga ik sowieso eten als ik een keer in Parijs ben!

 8. maart 12, 2013 / 17:52

  Ziet er beeldig uit allemaal!

 9. maart 12, 2013 / 17:57

  Haha ik zou dus NOOIT 9,90 betalen voor zo een taartje, hoe lekker hij dan ook is :P.

  Liefs, Mariette

 10. maart 12, 2013 / 18:06

  mmm ladurée ziet er zo mooi uit!

 11. maart 12, 2013 / 18:33

  Parijs is inderdaad altijd een goed idee, WAUW!

 12. maart 12, 2013 / 18:47

  Dat taartje wil ik écht een keer eten. En je dag klinkt weer awesome :)

 13. maart 12, 2013 / 18:58

  Wat een prachtige foto’s en inderdaad.. dat taartje ziet er heerlijk uit! Na deze post wil ik echt heeeel snel naar Parijs!!

 14. maart 12, 2013 / 19:18

  Prachtige foto’s!! :D

 15. maart 12, 2013 / 19:33

  Gelukkig heb ik net gegeten, anders kreeg ik echt een enorme vreetbui en liep ik even naar de Mc Donalds hier in de straat. Oh wat wil ik toch eigenlijk weer graaaaaag die stad zien, snuiven, voelen, meemaken ..

 16. maart 12, 2013 / 19:35

  Wat een super leuke foto’s weer! Volgende keer moet ik dat taartje toch ook maar eens gaan proeven:)

 17. maart 12, 2013 / 20:16

  Wauw, super foto’s om jaloers op te worden!

 18. Madelon
  maart 12, 2013 / 20:38

  Misschien heb je dit allang gezegd/beantwoord, maar zit Carrie in de eerste SATC film ook niet in die Laduree winkel? :D

  • Madelon
   maart 12, 2013 / 20:38

   Ik bedoel in de laatste SATC afleveringen, niet de film :)

 19. maart 12, 2013 / 21:22

  Wat een heerlijk verslagje, lijkt me heerlijk om de dag te beginnen met zo’n jammie taartje!

 20. ilse
  maart 12, 2013 / 21:52

  Geweldig en die gebakjes zijn goddelijk.

 21. maart 12, 2013 / 21:57

  Hmm dat taartje lijkt me heerlijk :-)

 22. maart 12, 2013 / 22:00

  Prachtige foto’s! Ziet er heerlijk uit allemaal.

 23. maart 12, 2013 / 22:35

  Het klinkt echt heerlijk hoe je het omschrijft.. Ik was één keer eerder in parijs met mijn ouders, ik denk 6 jaar geleden. En daarvoor was ik ook al in Londen geweest, en ik vond Londen echt helemaal geweldig, daar ben ik vorig jaar terug geweest en ik wil dit jaar weer gaan. Maar nu ik jou zo hoor over Parijs begin ik toch te twijfelen..

 24. maart 13, 2013 / 08:11

  Haha in Parijs betaal je op veel plekken al 5 a 6 euro voor een colaatje. 9 euro voor een taartje is dus eigenlijk ´geen geld´;)

  ziet er heerlijk uit! Prachtige foto’s:)

 25. maart 13, 2013 / 10:09

  Door die foto’s wil ik nu echt naar Parijs. Ik ben er nog nooit geweest en het trok me niet zo, maar die foto’s zijn zo mooi!

 26. maart 13, 2013 / 11:43

  Klinkt als een heerlijk dagje Parijs! Een Happy Meal kan soms zo lekker zijn he? Hoewel ik er eigenlijk net niet genoeg aan heb. Meestal neem ik er dan nog extra kipnuggets bij ;-)

 27. maart 13, 2013 / 14:31

  Ahhwat heerlijk genieten daar

 28. maart 14, 2013 / 12:06

  Ik ben echt dol op je Parijs logjes haha! De foto’s zijn leuk, en de typische Franse broodjes mogen natuurlijk niet missen in Paris. Croissant, pain au chocolat. Ken je ene bakker Paul daar? Die vind ik erg lekker! Aanrader. Een duur taartje ja, maar als ie je geld waard is.. ach who cares?

 29. JustxMe
  maart 14, 2013 / 12:52

  Heerlijk verslag om te lezen!!
  Duidelijk dat je hebt genoten ;-)

  Ik had trouwens nog een vraagje. Ik wil heeeeeeel graag ook The Kardashians weer eens kijken, maar hoe doe jij dat?
  Download jij ze? Zoja, waar?
  I. Need. It.