PARIS: Journal du Jour 11/8

 photo paris101.jpg


 photo paris101.jpg
 photo paris101.jpg
 photo paris101.jpg
 photo paris101.jpg
 photo paris101.jpg

Onze laatste dag begon wederom vroeg. Er stond aller eerst een run met de Nike+ Run Club in Parijs op het programma. Iedere zondagochtend verzamelen renners zich op de Champs-Elysées bij de Nike Store voor een run door de stad. Net als op woensdagavond in Amsterdam. Toen we vrijdagmiddag in de Nike Store waren zagen we het al op het bord staan: Tous les dimanches. Nou ik weet niet of de Franse taal veranderd is sinds ik het zes jaar geleden tijdens mijn VWO eindexamen afsloot, maar volgens mij betekent dat ‘iedere zondag’.

Helaas niet afgelopen zondag. Zomerreces. Jammer de bammer. Waren we daar zo vroeg ons bed voor uitgekomen en waren we daar helemaal voor naar de Champs-Elysées gefietst? Maar we gingen onze laatste dag in Parijs niet laten verpesten door zo’n pietluttigheid en dus staken we de straat over en liepen we bij Starbucks naar binnen voor een ontbijtje met blueberry muffins en latte’s. Jummmmm! Niet verkeerd. Daarna hadden we genoeg energie verzameld voor een city run door Parijs. Heerlijk! Het was nog vrij rustig op straat en hardlopen ging dus nog enigszins makkelijk. Maar eh… na vijf kilometer vonden we het wel welletjes en stapten we toch maar weer op de fiets.

Eenmaal terug in het hotel hebben we snel gedoucht en onze koffers ingepakt. We moesten eigenlijk om 12.00u uitchecken, maar hebben dat gelukkig tot 13.00u kunnen rekken. Toen we er eenmaal weer klaar voor waren, dropten we onze koffers bij de receptie en stapten wij weer op onze fiets richting de stad. Dit keer was Le Marais de bestemming. Eén van de weinige plekken in Parijs waar op zondag wel de winkels geopend zijn (de andere twee zijn Montmartre en Champs-Elysées). De sfeer van Le Marais is een klein beetje te vergelijken met Saint Germain, maar doordat je in Le Marais niet met de auto mag rijden is het er veel schattiger, rustiger en durf ik het te zeggen.. gezelliger? Het was pas mijn tweede keer in Le Marais, maar ik ben groot fan. Hele fijne restaurantjes (waar wij fijn lunchten), alle winkels die je nodig hebt (Nike, Maje, Sandro…) en mooie parkjes. Wat wil een mens nog meer?

Een winkel van Ladurée. En daarom stapten we na de lunch toch maar weer op de fiets richting Saint-Germain, waar ik in één keer zonder te spieken naar Ladurée reed. Ik word nog eens compleet onafhankelijk van Google Maps. In Parijs dan…

Bij Ladurée haalden we een paar macarons, die we al ophadden voordat we onze fiets weer bereikt hadden. Van Ladurée naar de Notre Dame, omdat we ook nog wat cultuur mee wilden pikken. Maar toen we eenmaal op het plein van de Notre Dame waren wisten we niet hoe snel we er weer weg moesten komen. Wat een drukte. Doordat op zondag veel winkels gesloten zijn, doen veel mensen op zondag ‘cultuur’ en dat betekent nog meer drukte rond toeristische trekpleisters zoals de Notre Dame.

Van de Notre Dame terug naar ons hotel, maar niet voordat we nog een laatste tussenstop maakten bij de Carrefour (één van de weinige die open was op zondag) voor een geïmproviseerd laatste avondmaal. Couscoussalade, fabrieksmacarons en Arizona Ice Tea voor in de trein. We namen weer een taxi terug naar het station (na al dat gefiets en geren van de dag hadden we echt geen puf meer over voor de drie verschillende metrolijnen en route van een uur) en zaten een uurtje later bepakt en bezakt in de trein.

Nee, nu is het verhaal nog niet klaar. Want ook dit keer ging het weer niet helemaal goed met de Thalys. Moest ik in maart al op Gare du Nord uitstappen, dit keer werd er bij Brussel omgeroepen dat we de trein moesten verlaten en dat er op het perron meer informatie gegeven zou worden. Lichtelijk in paniek (want: ik zat zo lekker en ik was zo moe en hoe-lang-zou-dit-gaan-duren-ik-moest-de-volgende-dag-om-6.00u-op….) verliet ik in de trein, raakte ik mijn telefoon kwijt (die gewoon in het zijvakje van mijn tas zat) en kwam ik gelukkig tot de conclusie dat een nieuwe trein al aan de overkant van het perron stond opgesteld. Thank GOD! Ik weet niet of ik een nacht op het station van Brussel overleefd had. Ach… waarschijnlijk wel, maar erg leuk had ik dat niet gevonden…

Wonder boven wonder kwamen we gewoon netjes op tijd in Rotterdam aan, waar mijn vader al op me stond te wachten. Mijn privéchauffeur. Het is maar goed dat mijn ouders vrijwel nooit zonder mij op vakantie gaan met het vliegtuig of de trein, anders zou ik heel wat goed te maken hebben van de afgelopen paar jaar.

Parijs, mijn zevende keer in een kleine drie jaar en ik ben nog steeds niet op haar uitgekeken. Parijs voelt meer van mij dan Amsterdam de afgelopen zes jaar gedaan heeft en dat terwijl ik ook keihard op Parijs kan schelden. Want waarom rijdt iedereen er als een debiel? En waarom moet een colaatje acht euro kosten? En en en… waarom zijn er altijd en overal bloody tourists die voor je voeten lopen? Maar het zijn slechts kleine dingen die in het niets vallen bij al het moois dat Parijs te bieden heeft. Wanneer mag ik weer terug? Oh nee.. Nu eerst New York. Not bad, not bad at all…

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. augustus 15, 2013 / 12:12

  Je laatste alinea is erg herkenbaar. I need my Paris every now and then. Ik ben heel benieuwd hoe het is om er langer te zijn en ik ga het in oktober nog eens met NY vergelijken. (en ik ga je dit weekend even mailen over iets anders leuks in Paris)

 2. augustus 15, 2013 / 12:30

  Heel herkenbaar! :D

 3. augustus 15, 2013 / 12:37

  Oh ik zou zo verdrietig worden bij een bericht van ‘u moet nu uitstappen’, fijn dat het geen vertraging opleverde :)

 4. Aukje
  augustus 15, 2013 / 12:47

  Hmm ik ben nog NOOIT in Parijs geweest (ok, één keertje stond ik in de file op de ring…)! New York daarentegen, zucht… Daar ben ik mijn hart een beetje verloren. Hoe dan ook, ik geniet enorm van je Parijs-verslagen en ik kan voor jou niet wachten tot november haha

 5. augustus 15, 2013 / 13:03

  Parijs, het is gewoon een heerlijke stad waar je je zo thuis kunt voelen! Le marais is zeker weten mijn lievelingswijk op dit moment. gelukkig ben je uiteindelijk goed thuisgekomen, en anders, Brussel is ook best een oke stad toch ;)

 6. augustus 15, 2013 / 13:05

  Parijs vond ik erg leuk maar New York is zoveeel mooier!

 7. augustus 15, 2013 / 13:18

  Taxi Papa, heel herkenbaar, mijn vader heeft nog net geen taxi bord op zn dak staan!

 8. augustus 15, 2013 / 13:57

  Ik wil ook graag naar new york!

 9. XX
  augustus 15, 2013 / 13:58

  Mooi je haar zo!

 10. augustus 15, 2013 / 14:31

  Leuke foto’s, en al helemaal leuk dat ik me de staat op de 1e foto herinner. Ik ben een maand geleden ook in Parijs en toen verbleef ik in Montmartre!

  liefs Mireille
  dresslikemi.com

 11. Leslie
  augustus 15, 2013 / 14:32

  Ok, het is De Marais en niet Le Marais. En wat verbazingwekkend dat je daar nog maar 1x eerder geweest was. Iedere Parijsganger weet dat dit de beste wijk ooit is. Maar leuk dat je het nu ontdekt hebt! Tip voor de volgende keer: iets meer musea? En: lunchen op het Place des Vosges. Geweldig.

 12. Leslie
  augustus 15, 2013 / 14:35

  Jouw vriendin is trouwens pas echt knap!

 13. augustus 15, 2013 / 14:58

  Door jou kan ik echt niet wachten totdat ik weer een keer naar Parijs ga, haha! De derde foto is trouwens een prachtige foto van je!

 14. Melanie
  augustus 15, 2013 / 15:01

  En bedankt. Nu moet ik ook weer naar Parijs. Net Berlijn geboekt (inc halve marathon).
  En je ziet er weer prachtig uit.

 15. augustus 15, 2013 / 15:16

  Leuke blog post! Ik hou ook van Parijs. Ben pas twee keer geweest, maar ik heb nog zeker meer bezoekjes op de planning staan. Wát een geweldige stad. En, achja, de toeristen… Ik snap wel waarom die graag naar Parijs willen ;-)

 16. Sanne
  augustus 15, 2013 / 15:41

  Super leuk!! Nu heb ik ook helemaal zin om naar Parijs te gaan!! Ik vroeg me af of je eigenlijk al een nieuwe cameratas hebt voor je nieuwe camera? Ik heb namelijk net mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en ben op zoek naar een mooie cameratas. Maar de tassen van stylescrapbook zijn natuurlijk allang uitverkocht en de rest is allemaal best wel heel erg lelijk. Ik dacht dat jij misschien wel tips zou hebben?

 17. augustus 15, 2013 / 16:28

  Aah, ik ben nog nooit naar Parijs geweest, maar oh: lijkt me zo’n mooie stad! Inderdaad zo’n stad waar je nooit uitgekeken op raakt!

 18. augustus 15, 2013 / 16:33

  Nu wil ik ook naar Parijs. En ik wil macarons.

 19. Eef
  augustus 15, 2013 / 18:44

  Love the hair!

 20. augustus 15, 2013 / 19:24

  Heel leuk weer! La Coupole was echt een fantastische tip toen ik in mei in Parijs was.
  Heb daar die heerlijke tartaar ook gegeten :D

 21. augustus 15, 2013 / 20:05

  Wat gaaf dat je naar New York gaat!!

 22. augustus 16, 2013 / 06:26

  Jajaa New York komt al dichtbij! Ik ben echt zo onwijs benieuwd naar je marathon !

 23. augustus 16, 2013 / 15:03

  Erg leuk weer om te lezen!
  Ik ben sinds gisteren terug uit Parijs, en ohhh die toeristen kunnen daar zo irritant vlak voor je voeten lopen en ineens uit het niets stoppen. Maar verder kan ik zeggen dat ik heel erg van Parijs houd vanaf nu!

 24. augustus 16, 2013 / 23:00

  Als je volgende keer in Le Marais bent en lekkere macarons wil, dan deze tip: Op Place des Vosges zit Patisserie Carette (carette-paris.com), je kunt er ook op het terras zitten met geweldig uitzicht over het plein. Stiekem lekkerder dan Laduree ;-)

 25. augustus 17, 2013 / 11:18

  Leuk om te lezen weer! En die foto dat je naar de zijkant kijkt is echt prachtig, je haar is zo mooi! Ik hoop dat ik binnenkort ook weer naar Parijs kan. X

 26. augustus 24, 2013 / 11:13

  Heb je nog tips wanneer de beste reisperiodes zijn voor cheaptickets met de trein?
  Etc