NYC MARATHON 2017 / First Thoughts

 photo IMG_1632.jpg

OMG. Wat was dit gaaf. Ik heb gisteren van iedere meter van het parcours genoten. Van de eerste meters over de Verrazano Bridge waar ik al schuifelend omhoog liep door het stijgingspercentage en de hoeveelheid mensen op het parcours tot die laatste – ietwat gevoelige – meters door Central Park.

Nog nooit gaf ik zoveel highfives onderweg. Nog nooit ben ik zo blij geweest met publiek, pas tijdens de Berlijn Marathon afgelopen jaar besefte ik hoe bijzonder dat is bij grote wedstrijden in de Verenigde Staten. En groot was deze wedstrijd. Vorig jaar was de New York City marathon met ruim 50.000 deelnemers de grootste marathon ooit. Dit jaar waren er nog 1000 deelnemers meer die net als ik gisterochtend aan de voet van de Verrazano Bridge stonden te vernikkelen van de kou voor de start.

Met een tijd tussen de 3.50u en 4.00u in mijn hoofd ging ik gisteren van start. De eerste halve marathon zou ik als opwarmronde gebruiken. Hartslag laag houden, niet werken, gewoon het gevoel hebben dat je aan het inlopen bent. Dat verliep redelijk voorspoedig. Daarna was het een kwestie van vasthouden en me niet laten kennen aan mijn bovenbenen. Die laatste begonnen het rond een kilometertje over dertig toch wel wat zwaarder te krijgen, vooral heuvel op kostte energie. Heuvel af had ik zoals gewoonlijk nergens last van, geen ‘messteken in mijn bovenbenen’ zoals veel andere lopers wel ervaren.

Kilometer 35 tot 38 op Fifth Avenue was een kluif, er leek geen einde aan te komen. Maar daar was ik op voorbereid. Het was inmiddels wel duidelijk dat ik EINDELIJK onder de vier uur ging lopen in New York, dus de adrenaline gierde door mijn lichaam. Central Park was een letterlijke walk in the park en voor mijn gevoel ging ik nog erg soepeltjes over de finish.

Dat was mijn vierde New York Marathon, in 3.50.08. Mijn tiende marathon, mijn eerste sinds Berlijn 2015 (marathon nummer vijf) waarin ik onderweg niet tegen problemen aanliep. Dit keer was ik niet veel te hard van start gegaan (Chicago 2016), of had ik de dag ervoor een voedselvergiftiging gehad (New York 2016), was het ongewoon warm (Boston 2017) of moest ik onderweg een dixie bezoeken (Berlijn 2017). Ik heb gewoon in een keer door kunnen karren naar de finishlijn. En wat ben ik blij.

Dank voor al jullie support, het betekent zoveel voor me om al jullie lieve berichtjes op social media en hier op mijn blog te lezen. Morgen komt mijn uitgebreide verslag. Morgen komt ook mijn vlog van de marathon online. Ik wil echt even de tijd nemen om te editen en die tijd heb ik op dit moment even niet. Hoop dat jullie nog even geduld kunnen hebben :).

Liefs,
Annemerel

P.S. Ik heb Kathrine Switzer tijdens de marathon gezien en ik heb haar zelfs een hand gegeven en even gepraat. OMG!!!!!

Delen:

33 Reacties

 1. Patricia
  november 6, 2017 / 12:20

  Oh jee! Er is geen tekst, alleen de titel is te zien!

  • Annemerel
   Auteur
   november 6, 2017 / 13:33

   Haha klopt ik was even in de war met het tijdsverschil en lag nog in bed :’)

 2. november 6, 2017 / 12:47

  Zo leuk voor je! Ik kijk erg uit naar het verslag én de vlog. Proficiat!!

 3. Marjolein
  november 6, 2017 / 12:58

  Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Dit lijkt me een fantastische 10e marathon. :) Ik ben benieuwd naar het uitgebreide verslag en de NYC marathon vlog.

 4. november 6, 2017 / 13:08

  Ik voelde me gisteren niet zo lekker en opende de NYC Marathon app waarin ik je volgde. Toen ik zag dat je halverwege was en nog goed op koers om onder de 4 uur te eindigen, voelde ik me opeens een stuk beter en vrolijker. Oprechte blijdschap voor je toe ik zag dat je het gehaald had. Een van mijn eerste gedachten was ‘nu heb je die Gucci tas wel echt verdiend.’ Goed gedaan Annemerel! Een prestatie om trots op te zijn.

 5. Karlijn
  november 6, 2017 / 13:18

  Zo gaaf!! Gefeliciteerd met de 3:50, echt super! Heb je gisteren gevolgd in de app ;-)

 6. Marloes
  november 6, 2017 / 13:29

  Gefeliciteerd!! Vond het erg leuk om je te volgen op de app, was ook oprecht blij toen ik zag dat je je doel ging halen/gehaald had haha. Geniet er in elk geval nog maar heel erg van :)

 7. Rachel
  november 6, 2017 / 13:46

  Hoi Annemerel,

  Ik heb je gisteren sinds 20 km non-stop gevolgd en ik was/ben zo voor blij voor je! Je hebt het verdiend om eindelijk onder die 4 uur te lopen. Je inspireert me ontzettend om ook weer me best te gaan doen. Juist omdat je laat zien dat je net zoveel struggles hebt als ieder ander om gemotiveerd te zijn voor elke training. HEERLIJK.

  Geniet ervan je hebt het verdiend!

 8. november 6, 2017 / 13:48

  YOU DID IT! Zo knap gedaan en kijk uit naar je verslagen. En mijn hemel, tien marathons.

 9. Femke
  november 6, 2017 / 14:16

  Gefeliciteerd met deze top prestatie!! Ik heb je van start tot finish gevolgd! Vol bewondering!

 10. Hanne
  november 6, 2017 / 14:31

  Heel erg gefeliciteerd! Fantastisch gedaan! Geniet er nu maar dubbel & dik van!

 11. Merel
  november 6, 2017 / 14:42

  Ik heb je gister met veel plezier gevolgd op de race tracker! Gefeliciteerd met je mooie prestatie!
  Ik lees je blog en bekijk je vlogs nu sinds enkele weken (omdat ik zelf bezig was met de voorbereiding van de marathon van Dublin) en ik vond het erg leuk om zo ‘in dezelfde fase’ te zitten. Ook je eerste boek heb ik gelezen. Erg herkenbaar.
  Superleuk voor je dat je gister zo hebt kunnen genieten en zo lekker hebt gelopen! Geniet lekker lang na hiervan!!!

 12. november 6, 2017 / 15:40

  Woooow wat gaaf! Super blij voor je!! Gefeliciteerd!

 13. Marije
  november 6, 2017 / 16:37

  Jeetje wat gaaf! Uitgelopen zonder problemen en ook nog eens binnen je streeftijd!! Wat ben jij toch een topperrrrrrr! Gefeliciteerd!

 14. Lisanne
  november 6, 2017 / 16:58

  Jaaaa topper! Heb zo meegeleefd via de marathon app en het is je gewoon gelukt!!

 15. Rosan
  november 6, 2017 / 17:14

  Wauw wat fijn dat het zo gelopen is zowel letterlijk als figuurlijk als je wilde wat fijn!

 16. Caressa
  november 6, 2017 / 17:58

  Yes wat goed, eindelijk gelukt!! Ben blij voor je :) Geniet nog lekker na in NYC!

 17. Dewi
  november 6, 2017 / 18:11

  Ik heb vandaag meteen je boek gekocht om te ‘vieren’ dat je onder de 4 uur hebt gelopen in NY ? Grappig hoe je zó met iemand kan meeleven terwijl je haar eigenlijk helemaal niet kent ?

 18. Renate
  november 6, 2017 / 18:20

  Was echt heel gaaf om te zien hoe je liep…ook het moment dat je een vriend van me inhaalde :) wat een uitkomst blijft die app (gelukkig dat ie nu wel werkte) geniet nog lang van deze rush!

 19. november 6, 2017 / 18:54

  Wow. GEWELDIG! Zo blij voor je. Hard gewerkt en nu hard genieten!!

 20. november 6, 2017 / 19:18

  Ik had gisteren geen tijd om je te volgen (of om de app te downloaden eigenlijk want ik was niet in de buurt van WiFi #voorbereiding) maar ik heb wel aan je gedacht en vond het stiekem zelf al HEEL spannend omdat ik gewoon zo graag wilde dat je ‘m onder de vier zou lopen. Viel gisteravond iets te vroeg in slaap maar toen ik vanochtend wakker werd heb ik heel snel je Instagram gecheckt, zooo blij voor je! Wat een prestatie. Superleuk dat dit je tiende was en dat het zo goed ging (waren die andere drie keer sowieso toch ergens goed voor, denk dat dat ‘ik weet hoe het gaat’ je er op sommige momenten wel echt doorheen kan slepen). Geniet van je overwinningsrush en ik kijk uit naar je vlog ☺️

 21. Marlous
  november 6, 2017 / 19:20

  Wow wat ben jij een topper! Zó blij voor je! Ik kijk uit naar je vlog!

 22. Debora
  november 6, 2017 / 19:25

  Jaaa ik heb je ook gevolgd via de app. Super mooie tijd en nog veel fijner dat je nergens last van hebt gehad! Heel benieuwd naar de vlog van morgen.

 23. Valerie
  november 6, 2017 / 19:40

  Yeahhh het is je gelukt!! Gefeliciteerd!!

 24. Mau
  november 6, 2017 / 20:17

  Topper! Echt heel goed gedaan, wees trots op jezelf! :-)

 25. Cindy
  november 6, 2017 / 21:30

  Wat een topprestatie is het toch. Gisteren bedacht ik me dat hoewel ik graag wandel, ik bijna nooit meer dan 10 km wandel, en jij rent “gewoon even”42 en nog wat km meter hard. Absurd gewoon.
  Echt top!

 26. Janneke
  november 6, 2017 / 21:34

  Super gaaf en zo fijn voor je dat het zo goed ging! Via je blog en vlog volg ik je al zen tijdje. Ik heb gisteren dan ook verschillende keren instagram geopend om te kijken of je het gehaald had!

  Geniet nu maar van deze mooie overwinning :)

 27. november 6, 2017 / 22:19

  Gefeliciteerd met deze prestatie! Ook ik heb je gevolgd (al vanaf de 10 km) en als snel was duidelijk dat je onder de 4 uur ging lopen, ik was zo blij voor je. Echt super knap gedaan. Ben benieuwd naar de verslag en vlog. Nogmaals proficiat!

 28. Ilse
  november 6, 2017 / 23:58

  Heel goed gedaan topper! En heel leuk en spannend om te volgen! Ben benieuwd naar je verslag en vlog morgen!

 29. Tessa
  november 7, 2017 / 08:21

  Yes, you did it! Wat een knappe prestatie heb je geleverd! En ook ruim onder die verdomde 4 uur. Mega goed gedaan. Heb je zondag gevolgd via de app en zat te gillen toen ik zag dat je je doel ging behalen, haha :) Geniet van je overwinning! En ik ben heel erg benieuwd naar je vlog..

 30. Bianca
  november 7, 2017 / 08:51

  Gefeliciteerd, echt een topprestatie! En ook ik heb je van begin tot eind gevolgd via de app!
  Ik kijk uit naar je vlog van vandaag!

 31. november 7, 2017 / 10:52

  Ha, wat ontzettend gaaf en fijn zeg, jeej! Geniet en lekker bijkomen nu!

 32. Britt
  november 7, 2017 / 17:05

  Ah geweldig! Van harte zeg! Ik kan niet wachten op het verslag :)