NYC DIARY: Het gaat nu echt gebeuren #2

Ruim 20.000 stappen, ruim 200 foto’s en 40 minuten aan vlogmateriaal, dat somt mijn dag gisteren denk ik wel aardig op. De dag verdient meer aandacht op mijn blog dan dat ik het nu kan geven, dus mijn NYC diary volgt iets later. Op dit moment is het 4:06 en zit ik in bed met een fles water en een pak pannenkoeken, het moment is eindelijk hier: over een paar uur sta ik aan de start van de NYC Half Marathon.

Die 20.000 stappen van gisteren en die 17.000 van vrijdag (op hakken, HOE dom) hebben vooral zijn weerslag op mijn voeten. Ze voelen een beetje beurs. Ben dan ook heel blij dat ik ‘slechts’ een halve marathon hoef te lopen. Ik heb vrijdag al vrijwel iedere illusie over tijd losgelaten. Mijn doel is nu om gewoon netjes onder de twee uur te finishen. De laatste 8 kilometer schijnen heftig te zijn wat betreft heuvels, dus iedereen die ik spreek raadt me aan om heel conservatief met mijn tempo om te gaan in het begin. Ik denk dat ik dat dan ook maar gewoon ga doen. Ik wil graag genieten van het fantastische parcours, ik wil filmen, ik wil foto’s maken en ik wil de komende dagen nog fit genoeg zijn om mezelf lekker door New York te kunnen bewegen. Dus waarom zou ik all-out gaan als een PR er toch niet in zit? Mezelf bewijzen dat ik heus nog wel ‘hard’ kan lopen doen we wel op een andere tijd en plaats (ik denk aan de halve in Leiden op 27 mei!).

Je kunt mijn ‘race’ volgen via de NYC Half Marathon app. Ik ga om 7.30u van start, dat is 12.30u Nederlandse tijd. Ik hoop rond 14.30u (of iets later, omdat ik vrij achteraan in de wave start) bij de finish te zijn.

Het lijkt me niet nodig om te benadrukken dat ik er heel erg veel zin in heb. Vanmorgen om 2.00u wakker werd ik uit mijn slaap gehaald omdat er hekken onder mijn hotelkamer werden neergezet (mijn hotel ligt aan de route) en het kon me eigenlijk weinig schelen, ZOVEEL ZIN! Ik heb inmiddels al een halve liter water op en vijf pannenkoeken weggewerkt. Ik moet alleen nog even uitvinden wat ik aan ga trekken, want ook hier is het koud en ik heb nog nooit een hardloopwedstrijd onder dit soort omstandigheden gelopen. Ik wilde eigenlijk geen jasje aantrekken, maar de organisatie raadt het wel aan. Dus ik heb gisteren geshopt. Maar ik weet nog steeds niet of ik dat jasje aan ga trekken of niet. Daarnaast weet ik ook niet welke schoenen ik aan ga trekken (ik heb de keuze uit LunarTempo, Zoom Fly en Epic React), dus ik ga dit verhaal afsluiten en me met dit vraagstuk bezighouden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. maart 18, 2018 / 10:11

  Heel veel plezier zometeen! En bewezen dat je hard kunt lopen heb je idd al. Dus lekker genieten van vandaag!

 2. maart 18, 2018 / 11:24

  Heel veel succes Annemerel!! Tof om ook beelden van New York te zien want ik ga over 7 weken en slaap toevallig ook in Park Central Hotel. Heel benieuwd wat je er van vindt dus?

 3. Marjolein Kraak
  maart 18, 2018 / 12:16

  Veel plezier! Lijkt me geweldig om in zo’n wereldstad te mogen hardlopen. Ik moest lachen toen ik las dat je maar liefst 3 paar hardloopschoenen bij je hebt. Alleen een hardloopaddict snapt dat; ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor laatst maar 1 paar hardloopschoenen bij me had op reis.

 4. maart 18, 2018 / 14:47

  ik heb je track gevolgd, maar jee wat begon t al vroeg!! ik redde het niet om nog te komen kijken. Het zal wel rustig geweest zijn langs t parcours! En wat is het koud!! Hoop dat je toch je jasje aan hebt hoor!!