New York, here we come!

De dag waar ik eigenlijk al sinds oktober naar 2016 uitkeek, nog voordat ik in november 2016 de New York City Marathon liep, is eindelijk aangebroken. Ik stap in het vliegtuig met een groep Annemerel.com-lezeressen en vlieg naar New York City om daar komende zondag de marathon te lopen. Maar goed, dat hoef ik jullie hoogstwaarschijnlijk niet meer te vertellen, daar heb ik het de afgelopen weken vaak genoeg over gehad.

We verzamelen vanmorgen om 6.15u op Schiphol. Heerlijk tijdstip. Nadat we zijn ingecheckt, koffie en sapjes gedronken hebben, stappen we als alles goed verloopt rond 9.00u in het vliegtuig, om een kwartiertje later op te stijgen en koers richting Newark, New Jersey te zetten. Ik heb nooit last gehad van vliegangst, maar ik moet toegeven dat ik na al die dromen van neerstortende vliegtuigen afgelopen maanden toch wel iets van kriebels voel. Maar goed, niet aan denken, ik zal het morgen druk genoeg hebben met alle andere meiden. En natuurlijk is mijn moeder er ook bij.

Als alles volgens planning verloopt zullen we morgen ronde een uurtje of 13.00u landen in Newark. Ik houd mijn vingers gekruist dat het allemaal niet te lang zal duren bij de douane, maar ik vrees het ergste. Na de aanslag van afgelopen dinsdag in Manhattan kan ik me zo voorstellen dat veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt. Dat is natuurlijk alleen maar goed, ook al was deze dader al sinds 2010 in de Verenigde Staten en had ‘ie gewoon een greencard.

Over die aanslag, verschrikkelijk natuurlijk. Volgens mij is dit de eerste aanslag uit naam van IS met een voertuig in de Verenigde Staten? Het is de dodelijkste aanslag sinds 11 september 2001 in New York City. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden. Waar en wanneer dit gebeurt maakt eigelijk niet uit, het is altijd verschrikkelijk. Ik moet zeggen dat ik niet meteen aan de New York marathon moest denken toen ik het pushbericht van CNN ontving en ik ben dan ook niet bang dat ik nu ineens meer gevaar loop tijdens de marathon. Dit soort aanslagen kunnen altijd en overal gebeuren en daarnaast zijn veiligheidsmaatregelen altijd al super scherp bij de marathon, dus ik denk juist dat je tijdens zo’n marathon nog veiliger bent dan normaliter.

Goed, terug naar het programma. Ik hoop dus heel erg dat het niet al te lang duurt bij de douane en dat we op tijd richting het hotel kunnen gaan. We slapen in het Element Hotel in Manhattan en volgens mijn planning moeten we daar rond 16.00u aankomen. Als dat lukt kunnen we nadat we de koffers gedumpt hebben meteen naar de expo om daar alvast ons startbewijs te halen. Daarna zal ik waarschijnlijk rijp voor mijn bed zijn.

Vrijdag staat er een verkenningsloop door Central Park op het programma én een meeting met TUI over de marathon. Zaterdag doen we dan nog een bike tour door Brooklyn en sluiten we af met een pastalunch. Zondag is het dan de GROTE dag, MARATHONDAG! Maar voor zover zijn heb ik jullie hoogstwaarschijnlijk al weer een update gegeven. Sowieso komen mijn dagvlogs natuurlijk ook gewoon online. Al weet ik niet 100% zeker of ze iedere dag netjes op tijd gaan zijn. Met het tijdsverschil en het drukke programma gaat dat nog een redelijke uitdaging worden. Maar dat komt goed.

Ik heb zoveel zin in de komende week en ik hoop dat jullie over een week niet zo jaloers gemaakt heb met al mijn foto’s, verhalen en vlogs dat jullie me gaan haten en ontvolgen. Mijn excuses alvast. Welgemeend.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

8 Reacties

 1. november 2, 2017 / 12:49

  Succes Annemerel en Team AnnemerelrunsNYC! Ik kijk uit naar de verhalen!

 2. Rita
  november 2, 2017 / 12:51

  ‘Het is de dodelijkste aanslag sinds 11 september 2001 in New York City.’
  Alleen al de recente aanslag in Las Vegas en de aanslag op een nachtclub vorig jaar in Florida waren vele malen dodelijker.

  • Annemerel
   Auteur
   november 3, 2017 / 11:01

   Klopt, maar Las Vegas en Florida zijn geen New York City ;-)

 3. Ilse
  november 2, 2017 / 18:50

  Heel veel plezier de komende week en ik kijk uit naar alle vlogs!

 4. Berdien
  november 2, 2017 / 19:08

  Hoi Annemerel! Ik volg je pas sinds kort, maar ik wil je heel veel succes toewensen met dit prachtige avontuur !! Groetjes Berdien

 5. Cindy
  november 2, 2017 / 21:42

  Heel veel plezier en succes met het lopen van de marathon! En geniet van het prachtige NY, wil ook ooit nog eens terug.

 6. Lana
  november 3, 2017 / 07:02

  Heel veel plezier en vooral succes in New York! Ik kijk nu al uit naar al je vlogs, zodat ik me ook weer een beetje in NYC kan wanen

 7. Marielle
  november 3, 2017 / 09:09

  Heel veel succes zondag! Je kunt het, onder de 4 uur :-) Ik ga je zondag via de app volgen!