NEW YORK: Foto Update II

 photo NY16.jpg

Fotoverslag nummer twee vanuit New York! Aan het eind van de middag vertrek ik helaas alweer richting het vliegveld om naar huis te vliegen, tijd gaat veel te snel, ik heb het gevoel dat ik nog niet eens de helft gedaan heb van wat ik had willen doen. Maar als ik mijn foto’s terugzie, heb ik wel degelijk wat gedaan.


 photo NY18-1.jpg

Times Square is een van mijn minst favoriete plekken in New York, veel te druk en toeristisch. De winkels, de restaurants, ik word nergens echt warm van. Maar je kunt er wel hele vette foto’s maken. Al zeg ik het zelf.

 photo NY18-1.jpg

Zaterdagochtend waren we al vroeg uit de veren, het zonnetje scheen prachtig tussen de gebouwen door en wij gingen op zoek naar een Metro, om downtown te gaan.

 photo NY16.jpg

Ontbijten en een paar winkeltjes op Broadway bezoeken stond op het programma. En daarna snel terug naar het hotel, want een dag later moest ik de marathon lopen.

 photo NY16.jpg

We ontbeten bij Maman, waar ze heerlijke broodjes, koekjes en koffie serveren. Onze croissant met avocado en zalm was echt een aanrader.

 photo NY16.jpg

Omdat we zo vroeg waren, waren de winkels na ons ontbijt nog steeds gesloten. Dan maar even een sapje drinken. Bij Joe & The Juice dronk ik een bietensapje met gember en wortel. Om heel eerlijk te zijn vond ik het mega ranzig, maar hé wie ‘hard’ wil lopen moet soms even op de kiezen bijten, of in dit geval, met een zuur gezicht een sapje wegwerken. Mijn moeder maakte stiekem een foto toen ik bijna met tranen in mijn ogen het sapje naar binnen probeerde te slurpen. Mijn hemel, dit was heftig.

 photo NY16.jpg

Broadway op zaterdagochtend, heerlijk rustig.

 photo NY16.jpg

Nu maken we even een enorm grote sprong naar maandagochtend. Ergens tijdens die zaterdagochtend in Lower Manhattan werd ik ziek en toen heb ik de rest van de dag geen foto’s meer gemaakt. Ook een dag later, de dag van de marathon, maakte ik geen foto’s met mijn camera. Dus we spoelen even door naar maandagochtend, toen ik samen met mijn moeder door Midtown Manhattan wandelde en deze foto van het Rockefeller Center maakte.

 photo NY16.jpg

De schaatsbaan lag er prachtig bij. De vele vlaggen maakte het een extra mooi plaatje.

 photo NY16.jpg

We bekeken wat winkeltjes op 5th Avenue en wandelden vervolgens weer langs Central Park.

 photo NY16.jpg

Om 14.00u deed ik een Livestream op de Facebook van TUI, mocht je die gezien hebben, zo zat ik er dus bij. Bij nader inzien niet heel charmant zo met dat jurkje opgetrokken. Maar hier had ik het beste licht en dat is natuurlijk heel erg belangrijk. Ook vonden mijn benen het best fijn om even zo lekker uit te rusten een dag na de marathon. Niet dat ik echt spierpijn had, maar reken maar dat ruim 42 kilometer wel iets met je benen doet.

 photo NY16.jpg

Dinsdagochtend, Election Day, ontbeten we bij een van mijn favoriete tentjes in NoLita (Lower Manhattan), The Butcher’s Daughter. Ik ging voor toast met avocado en een sapje met sinaasappel, wortel en gember en mijn moeder ging voor de pancakes met een sapje met ananas. Aanrader.

 photo NY16.jpg

Het is altijd druk bij The Butcher’s Daughter, gelukkig hadden we dit keer meteen een tafel. Mede doordat het terras ook geopend was, het was echt super lekker weer.

 photo NY16.jpg

Lunchen deden we een paar straten verder bij Jack’s Wife Freda. Ook al zo’n klein, populair tentje. We waren net op tijd en hadden het laatste tafeltje, daarna stonden mensen gewoon een half uur buiten in de rij te wachten, als het niet langer was. Saillant detail, ook Dianna Agron (Quinn Fabray, Glee) en haar kersverse man kwamen binnen wandelen. Ook zij hadden geen tafeltje, maar konden wel meteen aanschuiven aan de bar. Mocht je benieuwd zijn, Dianna is in het echt wellicht nog knapper dan op TV. Mijn hemel.

 photo NY16.jpg

En weer terug in Midtown, bij Times Square, waar ons hotel zit.

 photo NY16.jpg

De rest van de avond zijn we rond Times Square gebleven, om de verkiezingen te bekijken. Ik had verwacht dat het ontzettend druk zou zijn, maar dat viel reuze mee.

 photo NY16.jpg

Hillary stond er absoluut niet goed voor, maar mensen zeiden niets. Ze geloofden het denk ik ook nog niet. Toen ik Times Square verliet was de uitslag ook nog niet officieel en kon Hillary nog winnen. Helaas werd ’s nachts duidelijk dat het toch Trump geworden was. Het was een uurtje of half drie toen ik wakker werd, keek hoe laat het was en een push-bericht van CNN in mijn scherm zag staan. Buikpijn. Hoe kan dit? Zijn er dan zoveel ontevreden Amerikanen? Blijkbaar. Maar je tegen de uitslag verzetten heeft geen enkele zin, verdrietig zijn eigenlijk ook niet. Misschien moeten we niet uitgaan van allerlei doemscenario’s en hopen dat Trump als president minder erg is dan als presidentskandidaat.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Juul
  november 10, 2016 / 12:34

  Erg mooie foto’s. Door jou krijg ik de kriebels om linearecta een vliegticket te boeken!

 2. november 10, 2016 / 13:12

  Leuke foto’s! Mag ik vragen waar je jurkje van is, het jurkje wat je aanhebt toen je de livestream deed? Die is ZO leuk!

  • Annemerel
   Auteur
   november 11, 2016 / 15:26

   Dankjewel! Die is van Sandro, wel een oude collectie!

 3. november 10, 2016 / 13:56

  Wauw wat ziet het er daar prachtig uit zeg! Jammer dat de tijd voorbij is gevlogen en dat het alweer tijd is om terug naar Nederland te gaan…

 4. november 10, 2016 / 15:20

  Mooie foto’s! Mamam ziet er echt super leuk uit! Ik hou van dit soort tentjes! Het gaat nu toch wel heel erg kriebelen om gauw naar New York te gaan! Bijzonder ook dat je er was tijdens de verkiezingen. Wat merkte je de dag na de uitslag?

 5. Julia
  november 10, 2016 / 17:45

  Mooie foto’s en veel lekker eten haha! Ooh en wat leuk dat je Dianna Agron hebt gezien! Ik heb een beetje een girl crush op haar haha!

 6. Flavia
  november 10, 2016 / 19:32

  Super leuk! Eerst Chiara in Italië en nu Dianna (Quinn) in NYC!

 7. Ilse
  november 10, 2016 / 20:04

  Wat gaaf dat je Dianna zo tegen het lijf liep! En dat klinken als eettentjes die ik moet onthouden.

 8. november 10, 2016 / 20:30

  New york si gaaf! Prachtige foto’s!

 9. Pascale
  november 11, 2016 / 18:08

  Echt hele mooie foto’s en dat eten ziet er echt geweldig uit. Ik wil ook nog een keertje naar New York, door je foto’s en blogs over de marathon droom ik er nu stiekem van om een keertje de New York marathon te lopen.

 10. Simone
  november 11, 2016 / 23:51

  Dat bietensapje heb ik ook gedronken op een vliegveld, vond hem ook nogal tegenvallen *understatement*!

  • Annemerel
   Auteur
   november 12, 2016 / 12:55

   Hij was gewoon ronduit ranzig.