New York City to-do-list

Over vier weken zijn we in New York City! Ja, een bijzondere ‘babymoon’. We hadden natuurlijk ook een week naar een zonnig eiland kunnen vliegen, maar ik zit al sinds onze terugreis vorig jaar met New York in mijn hoofd en ik heb zo’n vermoeden dat je met twee kleine kinderen nog minder snel naar New York zult gaan. Of je moet ze thuis laten natuurlijk, maar ik ben erachter dat ik daar niet zo goed in ben. Ja, het is chaos samen met Philippa, maar het is wel mijn chaos. Daarnaast denk ik dat oppas vinden voor een week voor twee kinderen nog een grotere uitdaging is dan oppas vinden voor eentje. Dus ja, voor mijn gevoel was dit een beetje mijn laatste kans (voor de komende jaren). Als we naar New York vliegen ben ik twintig weken zwanger, tijdens mijn zwangerschap van Philippa voelde ik me rond deze periode het beste, dus daar reken ik stiekem nu ook een beetje op. Ik ga de bagels met zalm waarschijnlijk enorm missen en er zullen vast wat middagdutjes gedaan moeten worden om ‘in leven’ te blijven, maar ik kijk er zo naar uit. Waar ik precies naar uitkijk, dit is mijn to-do-list.

πŸ—½ Wandelen over de Brooklyn Bridge bij zonsopkomst πŸ—½ Hardlopen door Central Park of over de boulevard langs de Westside Highway πŸ—½ Pizza slices eten van Artichoke πŸ—½ Struinen over de versafdeling van Whole Foods πŸ—½ Pancakes om half vijf ’s ochtends bij een all-day diner πŸ—½ Pancakes bij Five Leaves in Brooklyn πŸ—½ Zoete aardappelfrietjes van Banter πŸ—½ Zonder uitgebreid plan wandelen door SoHoΒ πŸ—½ De chocolate chip cookies van Maman πŸ—½ Het bandje in de metro dat zegt ‘stay clear of the closing doors please’ πŸ—½ Om vijf uur ’s ochtends wakker worden en ook wakker zijn, met dank aan de jetlag πŸ—½ Naar het nieuwe observation deck in One Vanderbilt, zo benieuwd of Pip begrijpt hoe hoog we zijn πŸ—½ nieuwe tuinbroekjes kopen bij OshKosh πŸ—½ Een mierzoete vanille cupcake eten bij Magnolia Bakery en deze opeten terwijl Pip in de Bleecker Street speeltuin speelt πŸ—½ De pizzaslices van Eataly πŸ—½ De nieuwe winkel van Glossier in Brooklyn bekijken πŸ—½ Met Pip in de draaimolen onder de Brooklyn Bridge (Jane’s Caroussel) πŸ—½ Een burger eten bij Shake Shack πŸ—½ Ontbijten bij Dudley πŸ—½ Met Pip naar Little Island, vorig jaar was ze er nog een beetje te klein voor, maar ik denk dat ze dit park nu heel bijzonder zal vinden πŸ—½Tuur aanmoedigen bij een indoor wedstrijd πŸ—½ Een Egg Roll en flat white bestellen bij Two Hands πŸ—½ Eindelijk een keer een lesje Peleton proberen (ons hotel heeft Peleton Bikes in de gym) πŸ—½ De hele dag ongegeneerd lekkere dingen eten πŸ—½ Wandelen door Central Park (dat op een steenworp afstand van ons hotel ligt) πŸ—½ Avocadotoast bij ATLA πŸ—½ Om zes uur ’s ochtends – als het nog rustig is – met Pip over Times Square wandelen (ze houdt van lichtjes) met een koffie van Starbucks en een warm kaneelbroodje in onze handen πŸ—½ Gewoon in New York zijn en de energie van de stad voelen, alles in me opnemen, genieten (zelfs van de peutertantrums van Pip), zodat ik de komende jaren op deze ervaring kan teren.

Goed, nu alleen nog hopen dat we net als vorig jaar enorm veel geluk met het weer hebben. Vorig jaar boekten we vijf dagen voordat we vlogen dus wisten we dat het koud maar zonnig zou worden, dit keer boekten we twee maanden van te voren en is het een hele grote gok. Het kan zomaar een week lang regenen, of keihard sneeuwen en dan ziet onze week er heel anders uit. Maar hoe dan ook, we gaan er iets moois van maken.

Ben jij onlangs in New York City geweest, heb je tips die niet op mijn lijstje staan?

Liefs,

Annemerel

Delen:

14 Reacties

  1. Babette
    januari 27, 2023 / 12:15

    Koekjes halen bij Levain – brunch/lunch bij Ruby’s – wandelen op de High Line

    • Annemerel
      Auteur
      januari 27, 2023 / 15:27

      Oeeeh dit klinkt goed! Ruby’s had ik inderdaad ook opgezocht, zulke lekkere dingen gezien. Staat wel al op mijn eetlijstje! Levain zet ik erbij!

  2. Rianne
    januari 27, 2023 / 16:05

    Wauw, ik krijg gelijk ook weer zin in New York, als ik je lijstje lees. Mijn tip: Vergeet de cronuts van Dominique Ansel niet! Zo waanzinnig lekker!! Veel plezier!

    • Annemerel
      Auteur
      januari 27, 2023 / 16:32

      Ooooh ja die heb ik nog nooit geprobeerd maar goede tip!

  3. Julia Hallatu
    januari 27, 2023 / 19:31

    Ik ga in de meivakantie naar New York. Zoveel zin in. Ik ga met man en twee zoons van 8 en 10 jaar. Zo’n avontuur! Jouw to do list sla ik ook even op πŸ˜€

  4. Julia
    januari 27, 2023 / 19:32

    Ik ga in de meivakantie naar New York. Zoveel zin in. Ik ga met man en twee zoons van 8 en 10 jaar. Zo’n avontuur! Jouw to do list sla ik ook even op πŸ˜€

  5. Sanne
    januari 28, 2023 / 10:12

    Het uitzicht op The Edge is ook erg mooi, aanrader!

    • Annemerel
      Auteur
      januari 28, 2023 / 13:29

      Oooh tof, ga ik opzoeken

  6. Roos
    januari 29, 2023 / 14:12

    Goeie suggesties! Ik vond de laatste keer een rondvaart met de circle line rondom Manhattan ook erg leuk. Ben al 5 keer in NYC geweest maar zag en hoorde toch weer nieuwe dingen (ik deed het eigenlijk om even te kunnen zitten ivm marathon training 😁). Boot vertrekt in de buurt van de Intrepid. En het uitzichtpunt op de Edge is inderdaad mooi, maar wel duur. Als je gaat dan zou ik daarna wat drinken/eten bij Jibs. Is een soort strandtent in het parkje tussen the Edge en het begin van de High Line.

    • Annemerel
      Auteur
      januari 29, 2023 / 20:25

      Oeeh thanks voor de tips! Die rondvaart heb ik inderdaad meer over gehoord. Als het niet te koud is zeker leuk om een keer te doen. Ik ga nu voor de negende keer naar New York en ik heb dat gewoon nog nooit gedaan (een keer op een boot gezeten voor de NYC Marathon toen ik niet met een touroperator was en dus zelf naar de start moest, kan me er weinig meer van herinneren want het was vroeg en koud en donker).

  7. Henk
    februari 3, 2023 / 09:50

    Ik kom net terug uit NY. Wat ook erg leuk is om even te kijken bij de ijsbaan bij Rockefeller Plaza of in Central Park. Voor dat winterse gevoel.

    • Annemerel
      Auteur
      februari 7, 2023 / 12:59

      Ooooooh jaaa dat is inderdaad een goede, gaan we zeker even langs

  8. Nadine
    februari 8, 2023 / 17:30

    Dit overzicht ga ik zeker gebruiken! Ben er ook te vinden met mn dochtertje (4) deze voorjaarsvakantie. Can’t wait!!!

    • Annemerel
      Auteur
      februari 12, 2023 / 18:13

      Aaaaah wat leuk! Wellicht komen we elkaar nog tegen in de speeltuin!