4 ‘nieuwe’ Netflix series/films voor wanneer je Netflix denkt te hebben uitgespeeld

 photo Desktop3384.jpg

Het weerbericht voor komende week bevat veel regendruppels, onweersschichten en weercijfers tussen de 1 en 3. Herfst dus. Het perfecte weer voor een avondje Netflix. Heb je het gevoel dat je Netflix hebt uitgespeeld en er echt niets nieuws meer online staat wat je kunt kijken? Ik heb vier series/films die onlangs zijn toegevoegd (en door mij al verslonden zijn) op een rijtje gezet.

When Calls The Heart

Keek jij vroeger net als ik ook My Little House on the Prairie op Nederland 2? Of was het Nederland 3? In de laatste klassen van de basisschool zat ik iedere middag standaard met een kopje thee voor de televisie te kijken naar het leven van Laura Ingalls en haar familie in Walnut Grove eind negentiende eeuw. Ik vond het fantastisch. When Calls The Heart is vergelijkbaar met My Little House, niet in de laatste plaats omdat de producer van de serie de zoon is van de producer van My Little House (en de acteur die de vader van Laura speelde). When Calls The Heart speelt zich af in een pioniersdorpje genaamd Cole Valley in het westen van Canada begin twintigste eeuw. Het is net zo’n fijne familieserie als My Little House. Het enige dat me een klein beetje irriteert zijn de perfecte smokey eyes en de highlights in de haren van de actrices. Maar hé, het blijft natuurlijk Amerikaanse televisie.

De eerste drie seizoenen van When Calls The Heart staan sinds een paar weken op Netflix. In Amerika is ook al een vierde seizoen uitgezonden en seizoen vijf wordt momenteel opgenomen. Ik heb inmiddels alles dat uit is al gezien en kan niet wachten op een vervolg. Soms is het best even lekker om honderd jaar terug in de tijd te gaan. De bekendste actrice uit de serie is Lori Loughlin, die je misschien wel kent als Aunt Becky uit Full(er) House en 90210.

Atypical

Ook deze serie heb ik ‘gebinged’ ik heb hem in een avond achter elkaar bekeken. Wat kan ik zeggen, Netflix-bingen is een van mijn grootste kwaliteiten. De hoofdrolspeler van de serie heeft een vorm van autisme. In deze serie zie je niet alleen hoe hij hier mee omgaat en probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden (met een bijbaantje en de zoektocht naar een vriendin), maar ook hoe het het leven van zijn familie beïnvloedt. De serie heeft heel veel kritiek gekregen, zowel positief als negatief. Autisme is een gevoelig onderwerp en de grootste kritiek was volgens mij dat autisme niet goed gerepresenteerd werd. Ik kan daar als complete leek over dit onderwerp eigenlijk weinig over zeggen. Ik vond de serie leuk om te zien en was vooral fan van het zusje van het hoofdpersonage, gespeeld door Brigette Lundy-Paine. De manier waarop zij met haar broer omgaat en hoe ze haar eigen leven probeert te vinden vond ik heel mooi om te zien.

The Parent Trap

Volgens mij is deze ook nieuw op Netflix. Niet alleen de versie uit 1998 met Lindsay Lohan in de hoofdrol, maar ook het origineel uit 1961. Ik wist wel dat The Parent Trap zoals ik hem ken gebaseerd was op een ouder verhaal, maar dat de film zo letterlijk gekopieerd was wist ik niet. Super leuk om deze film in een bijna 40-jaar ouder jasje te zien.

That 70’s Show

Zo jaloers ben ik op mensen die in de VS wonen en gewoon eindeloos Friends kunnen kijken op Netflix. Gelukkig kunnen we sinds een paar weken wel een andere Amerikaanse comedyshow eindeloos bekijken, That 70’s Show staat online. 200 afleveringen, maal 20 minuten is bijna 67 uur That 70’s Show. Zeg maar dag tegen je vrije uurtjes ;-).

 

Delen:

4 Reacties

 1. september 10, 2017 / 12:34

  That 70’s show! Daar heb ik echt leuke herinneringen aan! Ook aan John Tucker must die trouwens! Die zat je van de week te kijken en toen moest ik hem ook gelijk weer kijken ?

 2. Ilse
  september 10, 2017 / 21:32

  Die tweede serie klinkt wel leuk alleen ik heb nog een waslijst aan series te kijken!

 3. Iris
  september 11, 2017 / 09:43

  De kritiek van Atypical is vooral dat er geen autistische mensen zijn betrokken bij het maken van de serie. Bovendien is Autism Speaks betrokken bij de serie, deze organisatie doet zich voor als een betrokken organisatie maar heeft eigenlijk als grootste doel autisme te genezen, terwijl er niets te genezen valt. Autisme is gewoon een manier van zijn, onze hersenen zitten anders in elkaar dan de ´gewone´ mens, maar dit betekent niet dat autistische mensen iets mankeert. Ten slotte heb ik gehoord dat de serie zich vooral richt op de negatieve kanten, en hoe moeilijk het wel niet is om met autisme te leven, en voor de omgeving om ermee om te gaan. Wil je meer over autisme weten= Dan zou ik `Het is hier Autistisch!` met Filemon Wesselink aanraden, vond ik erg interessant, en laat de goede en slechte kanten zien van autisme, net als het enorme spectrum van autisme. Groetjes, iemand met een ASS diagnose (PDD-Nos in de oude stijl)

 4. september 12, 2017 / 10:52

  Ik ben erg benieuwd naar Atypicl en When Calls the Heart (Zeker als Lori loughlin erin speelt!). Ben zelf net aan Homeland begonnen, dus daar ben ik nog wel even zoet mee….