>My First Love

>

Photobucket
Photobucket
Wat zou je meenemen als je huis in brand stond? Bij mij staat al 21 jaar mijn beertje op nummer 1. Felix  Beer is zijn naam, vernoemd naar mijn broertje inderdaad. Vroeger had hij nog gezelschap van Mama Woef, Papa Pop, Oma Beer en Opa Pop, tegenwoordig ben ik zijn enige gezelschap.

Hij mist een stukje van z’n neusje, krijgt een smoezelig vachtje en begint wat haartjes te verliezen, maar verder is ‘ie nog in originele staat. Ik zou er niet aan moeten denken dat er wat met hem gebeurt. Het klinkt ongelooflijk driejarige-kleuter-achtig, maar mijn beertje is belangrijk voor me.

Als ik op vakantie ga, zit beertje steevast in mijn handbagage, want hell no dat ik mijn beer tussen alle koffers in het bagageruim laat slingeren (de eerste keer dat ik vloog werd mijn vermoeden direct bevestigd, mijn koffer was kwijt!)

Het is niet zo dat ik zonder m’n beer niet kan slapen, maar als ik niet weet waar hij is… hell breaks seriously loose.

Ben ik de enige met mijn kinderachtige liefde voor een eenentwintig jaar oude knuffel? Nee, toch?

Liefs,

Delen:

34 Reacties

 1. Anonymous
  november 25, 2010 / 11:24

  >Nee hoor, ik slaap ook al 21 jaar trouw met mijn Beertje. Jouw liefde voor jouw beer is heel herkenbaar :)

 2. Eveline
  november 25, 2010 / 11:33

  >Hee!
  Ik volg je blog al jaren maar ik heb nog nooit echt een berichtje geplaatst. Ik wil je even zeggen dat ik je blog ontzettend leuk om te lezen vind!

  En je beer… je bent niet de enige!
  Ik ben 23 en heb ook zo'n kinderachtige liefde voor mijn beer! Het is geloof ik zelfs dezelfde als die van jou! Hij lijkt er echt op, het is denk ik alleen een beetje een nóg oudere versie!
  ( voor een fotot: http://yfrog.com/5lcimg0668j )

  XEveline

 3. Noor
  november 25, 2010 / 11:57

  >Wat ziet hij er nog goed uit! Ik heb een, bijna 20-jarige, varken-achtige knuffel en bij mij is de vulling er zowat helemaal uit en de stof is zo dun dat hij een ritje in de wasmachine waarschijnlijk niet zal overleven.

 4. Angelina
  november 25, 2010 / 12:21

  >Ik slaap al 20 jaar trouw met een doekje, wat eigenlijk een kussensloop is waar ik als baby op sliep! :p Zit gewoon in mijn kussen verstopt, maar hij moet daar wel blijven! ;)

 5. Girl Abroad
  november 25, 2010 / 12:35

  >Ik sliep altijd met mijn knuffelhond Toon. Tot ik op een dag thuis kwam en echte, levende hond Piraat, Toon had opgegeten. Sad story.

 6. Monique
  november 25, 2010 / 12:44

  >Ik slaap ook nog met mijn knuffel (een koala die echt te erg versleten is). Ik heb hem ook al sinds mijn geboorte en tussen alle dure poppen en knuffels die ik kreeg koos ik deze lelijke koala van de Wibra (!). Maar de liefde is eeuwig :-)

 7. karlijn
  november 25, 2010 / 12:46

  >Tuurlijk ben je niet de enige! Ik slaap zelf ook elke nacht gezellig bij 'beer' (ik weet het, origineel)in bed. Sterker nog, als hij als ik ga slapen op mijn voeteneind zit, ligt hij 's ochtends naast mijn kussen. Hij komt dus naar me toe.

 8. Aleida
  november 25, 2010 / 13:00

  >Nee, zeker niet. Ik heb Bella (een soortgelijk beertje) en Tijg (een panter) welke nog trouw naast mijn bed liggen. En die gaan zeker als eerste mee als het moet

 9. Angela
  november 25, 2010 / 14:37

  >Ook ik sluit me aan met mijn Joepie, die altijd op mijn nachtkastje staat en toekijkt hoe ik vredig slaap ;-) En als hij daar eens niet staat, dan zoek ik net zolang totdat ik hem vind, haha ;-) Je verhaal is aardig herkenbaar dus!

 10. Liz
  november 25, 2010 / 14:40

  >Nee, hoor! Ik heb Bengeltje, een witte kat met zwarte oren en een zwarte staart die ik kocht van mijn eerste zakgeld :-). Ik had ook een Apie (een aap ja), maar die is al jaren geleden verdwenen.

  Overigens zou ik als eerste mijn echte katten redden ;-)

 11. Samantha
  november 25, 2010 / 14:45

  >Hoe toff ! Ik heb een rupsje die licht geeft als je op zijn buikje drukt, al 23 jaar lang ;-) Helemaal vergeeld haha :P

 12. Fleur
  november 25, 2010 / 15:41

  >Haha zo te lezen ben je zeker niet de enige. Sterker nog, voel me bijna vreemd dat ik NIET meer met een knuffel slaap. Heb hem nog wel ergens bij mijn ouders maar niet meegenomen toen ik op kamers ging (en ook daarvoor sliep ik er al niet meer mee). Maargoed als jij je er fijn bij voelt zeker niet veranderen, zolang je vriendje niet jaloers wordt over wie er naast jou ligt ;).

 13. Eva
  november 25, 2010 / 16:04

  >aah die lijkt sprekend op mijn beer! :d

 14. Marjon
  november 25, 2010 / 16:07

  >Haha jij bent echt niet de enige.
  Mijn trouwe slaapvriend 'doedoe' heb ik al sinds mijn geboorte en het geeft gewoon een fijn gevoel om hem te hebben.
  Het is niet zo dat ik in tranen ben als hij kwijt is hoor! Maar ik heb hem liever wel bij me dan niet

 15. kimmie
  november 25, 2010 / 17:30

  >Ikzelf heb nog nooit in m'n leven echt een knuffel gehad waar ik niet zonder kon/kan maar deze beer is toch wel heel cute.

 16. Petra
  november 25, 2010 / 17:49

  >Neehoor! Ik heb mijn knuffel meegenomen naar Amerika, een stukje van thuis. Als ik een weekje op vakantie ga neem ik 'm niet mee, maar thuis ligt 'ie lekker in mijn bed.

 17. Roos
  november 25, 2010 / 18:19

  >nee hoor, ik heb mijn hond Taylor nog steeds, al 10 jaar ofzo. en ik doe 'em ECHT niet weg

 18. Patricia
  november 25, 2010 / 18:42

  >Zeker niet vreemd ik heb pipeloentje al 25 jaar en 25 jaar gaat hij mee ook al is het maar voor 1 nachtje en bij brand jah hij is de eerste waar ik aan den en wij hebben brand gehad terwijl ik niet thuis was en mijn buurvrouw heeft hem nadat het geblust was uit het huis laten halen en gewassen dat toen ik kwam ze hem aan me kon geven

 19. Eline
  november 25, 2010 / 19:06

  >Aahe wat een poepie. Ik heb al eeuwen Muis, gekregen van mijn opa. Maar die ziet er heel erg gehavend uit vergeleken met Felix.

 20. Kristel
  november 25, 2010 / 19:41

  >Neehoor, ik heb ook nog ergens een knuffel van vroeger. Die ligt alleen bij mijn vader, zodat hij beschermd is tegen mijn kleine zus.

 21. Joline
  november 25, 2010 / 20:18

  >Vroeger speelde ik veel met mijn knuffels en moesten ze ook overal mee naar toe.
  Maar nu is dat niet meer..

 22. Lisa
  november 25, 2010 / 20:32

  >Haha ik dacht dat ik de enige was, mijn beer gaat ook nog mee op vakantie! Gezellig tussen mij en mijn vriend in.

 23. Linda
  november 25, 2010 / 20:34

  >Definitely not! Ik slaap er niet mee, maar mijn 'fantje' ligt altijd in de buurt van mijn bed. Ik zou gek worden als ik 'm kwijt zou zijn.

 24. Lianne
  november 25, 2010 / 20:41

  >Haha nee, je bent echt niet de enige! Ik heb al sinds mijn geboorte mijn muis, en hoewel de vulling al een paar keer vervangen is omdat die er na verloop van tijd uitviel, slaapt ze nog altijd bij mij in bed!

 25. chezzelia
  november 25, 2010 / 20:58

  >Haha dat is wel cute zeg! Zelf heb ik dat niet maar ik heb thuis meer een oude rieten koffer met mijn eerste schoentjes, eerste knuffel, een kleurplaat enz en dat mag never nooit weg!

 26. Fleur
  november 25, 2010 / 21:10

  >Erg herkenbaar hihi ! Thuis slaap ik altijd met beer (leuke naam hé), hij lijkt trouwens erg goed op de jouwe, hij is alleen wat groter !

 27. Sanne
  november 25, 2010 / 22:16

  >Haha nee hoor, ik ben 24 en ik slaap nog steeds met een knuffel. Het is niet zo dat hij mee op vakantie gaat en ik kan ook prima zonder hem slapen, maar ik slaap toch net iets fijner met knuffel :)

 28. Carla
  november 25, 2010 / 22:18

  >Je bent ZEKER niet de enige =)

  Ik had vroeger 'Flokkie', 'grote pop'en mijn 'voetenknuffeltje'. Die laatste was zo zacht dat ik het knuffeltje in de vorm van een hondje altijd tussen mijn voeren legde.. hehe
  Deze knuffels liggen veilig op een plekkie, maar ik zou ze nooit weg gooien!

  Op mijn bed ligt een naamloze beer, die er overigens ook al jaren lang ligt…..

 29. Danielle
  november 26, 2010 / 07:37

  >Je bent niet de enige. Ik heb een piepje, een dom klein kuikentje wat mijn vader een keer heeft gewonnen vroeger op de kermis. Hij was eerst heel mooi wit, maar heeft inmiddels al 5x een nieuwe vacht gekregen en ligt nu in 3 stukjes. Maar als ik niet kan slapen pak ik altijd een van die stukjes en val ik zo in slaap..

 30. Genesis.
  november 26, 2010 / 11:18

  >I still sleep with my teddy bear and I'm not even embarrassed: I own holding that teddy bear like an overgrown toddler.

 31. Marieke
  november 26, 2010 / 11:31

  >Super cute! En natuurlijk is dat helemaal niet kinderachtig. :D

 32. Noelle
  november 26, 2010 / 12:06

  >Je bent vast niet de enige, alleen heb ik dat niet zo… Had het wel heel lang, misschien tot mijn 20e en toen heb ik alles "weg" gedaan, ze liggen nog wel bij mijn moeder thuis, maar ermee slapen doe ik niet meer.

 33. Ilse
  november 26, 2010 / 13:37

  >Nee hoor, ik kan ook niet slapen als ik niet weet waar mijn knuffel konijn is! (Ookal weet ik op dit moment niet waar ie ligt, volgens mij onder mijn dekbed ofzo haha)

  Wat een schattige beer! Hij ziet er ook echt uitgeleefd uit haha, vind dat altijd zo lief.

 34. Kimberly
  november 29, 2010 / 18:04

  >Aan al deze reacties te lezen ben je niet te enige! Ik slaap ook al 21 jaar lang trouw met mijn beertje, zonder hem slaap ik lang niet zo goed. Alleen als ik naar vriendlief ga mag hij niet mee :P