MOVIES: The Hunger Games

Zoals ik afgelopen vrijdag al zei, vorige week dinsdag kreeg mijn dag ineens wel een hele spannende/leuke wending, toen ik te horen kreeg dat ik naar de première van The Hunger Games mocht. Die hele première was een groot geheim waar ik bij toeval achter kwam (waarna ik natuurlijk GELIJK ging bellen).

En nu mag ik dan eindelijk zeggen wat ik van de film vond.. Nou eh, GOED! Voor degene die de boeken nooit gelezen hebben.. De film speelt zich af in een Apocalyptisch Noord Amerika, genaamd Panem. Panem bestaat uit 12 (arme) districten die geleidt worden door ‘Het Capitol’. Om de districten te laten zien wie de baas is, organiseert Het Capitol ieder jaar ‘The Hunger Games’. Niet een spel waar je graag in zou willen belanden, het is namelijk een spel van leven of dood. Uit ieder district wordt een jongen en een meisje gekozen en van de in totaal 24 deelnemers kan er maar één de winnaar zijn.

Hoofdpersoon van het verhaal is Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence). Ze verloor een aantal jaar geleden haar vader en is sindsdien de kostwinnaar in huis. Letterlijk, want ze schiet het vlees zelf af, samen met vriend Gale (Liam Hemsworth). Als Katniss’ zusje gekozen wordt als ’tribute’ voor de jaarlijkse Hunger Games werpt Katniss zich op als vrijwilliger. De mannelijke ‘geluksvogel’ is Peeta Mellark, de bakkersjongen. Samen reizen ze af naar The Capitol om zich voor te bereiden op The Hunger Games en vanaf DAAR ga ik lekker helemaal niks meer over het verhaal zeggen, want het is veel te goed om dat nu al zo voor jullie te gaan verklappen.

Maar wat vind ik nu eigenlijk van de film? Jennifer Lawrence is een fantastische Katniss. Ze speelt het heel erg natuurlijk en je gelooft precies wat ze doet en zegt. Ook Liam Hemsworth als Gale vind ik heel erg goed gecast (en is ook gewoon een onwijs lekkerding, maar daar is mijn mening absoluut niet op gebaseerd). Peeta (Josh Hutcherson) vond ik iets minder goed naar voren komen, maar het was ook absoluut niet storend.

Het leuke aan de film (in vergelijk met het boek) is dat je het verhaal nu van meerdere kanten kunt bekijken. Katniss is duidelijk nog steeds het hoofdpersonage, maar doordat er ook scenes waren waarbij Katniss niet aanwezig was kun je het verhaal beter in perspectief zien. Je begrijpt het een stuk beter en dingen worden aannemelijker. Je kunt zelfs een beetje sympathie voor de hoofd Gamemaker krijgen (iets wat ik eerder dus echt niet had).

Daarbij zijn de beelden heel erg mooi. Ik vond het heel leuk om te zien hoe dat District 12 er nu eigenlijk uit zag en hoe The Capitol er uitzag (GROOT! INDRUKWEKKEND!). De film is enorm compleet, ook zonder de boeken gelezen te hebben kun je prima de film bekijken en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je iets mist. Het boek wordt op veel plekken letterlijk vertaald, maar natuurlijk zijn er ook passages aangepast en die komen het verhaal eigenlijk alleen maar ten goede.

Ik weet in ieder geval één ding zeker, aanstaande zaterdag zit ik weer in de bioscoop! Want deze film moet en zal ik nog een keer zien (en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer….)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. maart 20, 2012 / 17:22

  ik ben superbenieuwd naar die film!

 2. maart 20, 2012 / 17:34

  Omygodomygodomygod *bounces*

  Ik MOET hem dit weekend zien, haha! Ik wil pas in het tweede boek beginnen als ik de eerste film heb gezien. Waarom ik mezelf dat opleg weet ik niet, want het is ontzettend moeilijk. :-D

 3. maart 20, 2012 / 17:56

  Oh wat ben ik jaloers op jou zeg! Ik ga deze film zaterdag in de bioscoop bewonderen :) Is het trouwens waar dat de drie boeken worden verfilmd in vijf films? Dat hoorde ik namelijk..

 4. maart 20, 2012 / 18:02

  Ik wil hem ook zooooooo graag zien. Ben al meer dan twee jaar fan van de boeken. Weet alleen niet of ik dit weekend hem wel kan zien :'(. De trailers zien er tot nu toe geweldig uit.

 5. maart 20, 2012 / 18:15

  Love!! Één klein spellingsfoutje alleen. Het moet het Capitool zijn en niet Capitol ;).

  Liefs, Mariette

  • Annemerel
   Auteur
   maart 20, 2012 / 18:32

   Dankje! Maar ik heb het engelse woord gebruikt ‘The Capitol’ :)

 6. maart 20, 2012 / 18:36

  ik ben erg benieuwd, ook al heb ik de boeken niet gelezen. meestal ben ik er voorstander van om eerst de boeken te lezen en dan pas de film, maar nu heb ik daar het geduld niet voor en wil ik gewoon de film zien!

 7. maart 20, 2012 / 18:37

  Jaaa, ik ga ‘m donderdag waarschijnlijk zien! Ik heb het boek al gelezen (voor de hype al, haha) en vond ‘m fantastisch. Ben dus erg benieuwd naar de verfilming!
  En volgens mij is kostwinnaar geen woord, kostwinner bedoel je!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 20, 2012 / 19:15

   Haha klopt, foutje!

 8. Yvon
  maart 20, 2012 / 19:34

  Super leuk dat je bij de première aanwezig mocht zijn! Ik was al benieuwd hoe je the hungergames al had gezien terwijl de film zelfs nog niet in Amerika uit is.. ;-) Ik heb de boeken verslonden en kan niet wachten totdat ik de film kan zien…

 9. maart 20, 2012 / 19:44

  Nu ben ik ook benieuwd!

 10. maart 20, 2012 / 20:00

  Ik heb de boeken gelezen en aan de ene kant wil ik de film zien, maaarrrrr ik denk dat het te spannend is. Kan niet zo goed tegen spannende films, schrikmomenten, etc.

 11. maart 20, 2012 / 20:19

  Goed om te horen dat hij zo tof is! Ik heb de boeken nooit gelezen dus ik heb geen idee wat ik moet verwachten, maar ik wil wel denk ik!

 12. marleen
  maart 20, 2012 / 21:00

  oeeeh ik kan ook niet wachten!

 13. Nathalie
  maart 20, 2012 / 21:14

  Aaah I am so freakin excited! Ik heb het eerste boek bijna uit en MOET de film snel zien.
  Die Effie Prul ziet er alvast net zo uit als ik me had ingebeeld :D

 14. maart 20, 2012 / 22:18

  me wants to go!!!!!! Ik ga morgenavond en kan nu echt niet meer wachten (ojaa & ik deel je mening over liam hemsworth, wat een fijne toevoeging aan al een geweldige (hoop ik) film)

 15. maart 20, 2012 / 22:37

  Dat is het voordeel van ’n Pathé pas! =)

 16. maart 20, 2012 / 23:04

  Deze film wil ik dus echt wel zien! Maar eigenlijk wil ik dan eerst nog het boek lezen! Denk dat het hoog tijd wordt dat ik die eens ga aanschaffen *opent bol.com*

 17. maart 21, 2012 / 07:09

  Ik ga hem zaterdag zien!! :D

 18. maart 21, 2012 / 11:50

  Ik ben nu het boek aan het lezen en daarna ga ik zeker naar de film ;)

 19. maart 21, 2012 / 17:26

  Ohh ik wil ‘m ook superrr graag zien! Mar wil ook eerst het boek lezen, die heb ik gisteren besteld. Snel in beginnen!!

 20. maart 22, 2012 / 23:59

  Tof dat je naar de première bent geweest. Mijn zusje is helemaal gek van The Hungergames. Heeft de boeken zowel in het Nederlands als in het Engels en kwam gisteren huilend thuis omdat ze de film zo geweldig mooi vond.