MILANO: The perfect summerday in Milan

 photo Desktop552.jpg

Voordat ik drie weken geleden een weekend naar Milaan ging was ik er nog nooit langer dan een paar uur achter elkaar geweest. Hoewel ik mijn weg dus wel een beetje wist te vinden, kon ik je dan ook niet precies vertellen waar je moest zijn. In anderhalve dag heb ik niet heel veel bijgeleerd, maar ik ben wel van de stad gaan houden en als ik van de zomer een dagje naar Milaan zou gaan, weet ik precies wat ik zou doen.

Il Duomo
Ik zou mijn dag beginnen op Piazza Duomo, dat is een mooi centraal punt met een metrostation. Wanneer je het metrostation uitloopt en omhoog kijkt, zie je meteen de prachtige Duomo. Daar moet natuurlijk een foto gemaakt worden.

Galleria Vittorio Emanuelle II
Vervolgens loop ik naar Galleria Vittorio Emanuelle II, een prachtige passage met winkels zoals Prada en Louis Vuitton, deze ligt aan het plein. Hier ga ik mijn creditcard niet laten wapperen, maar maak ik een foto van de prachtige architectuur.

La Rinascente Rooftop Bar
Ik loop weer terug naar Piazza del Duomo en loop over de Corso Vittorio Emanuelle richting La Rinascente. Nadat ik even gekwijld heb op de acccessoiresafdeling (van Céline tot Stella McCartney, hier hebben ze alles, en vanaf het derde weekend van juli is er sale, vorig jaar scoorde ik er een tas met 50% korting!), loop ik door naar de zevende verdieping, waar een fijn dakterras zit. Hier drink ik een cappuccino en eet ik scrambled eggs (samen voor nog geen 8 euro!), met prachtig uitzicht op de dom en de rest van het centrum van Milaan.

Corso Vittorio Emanuelle
Dan is het tijd om ‘de belangrijkste’ winkels langs te gaan, deze liggen ook allemaal op de Corso Vittorio Emanuelle, net iets voorbij La Rinascente. Je vindt hier onder andere Intimissimi, ZARA, H&M, Oysho en… &Other Stories.

Nike
Is het het derde weekend van juli (of een paar weken later) dan loop ik naar Piazza San Babila, dat ligt aan het eind van de Corso Vittorio Emanuelle, je hebt daar een metrostation. Vanaf daar neem ik een metro richting Garibaldi, een metrokaartje voor een enkele reis is 1,50 in Milaan. Garibaldi ligt vlakbij Piazza Gae Eulenti en daar ligt een mooi nieuw aangelegd plein, daaraan bevindt zich ook een hele grote Nike Store. Vanaf het derde weekend van juli begint de sale in Italië en toen ik er vorig jaar was, ging de gehele zomercollectie weg met 40% korting. Score! Ben ik met vier mensen dan pak ik misschien wel een taxi in plaats van de metro, dat is dan namelijk ongeveer even duur.

Brera
Vervolgens weer terug naar het centrum voor een late lunch in Brera. Op het Piazza Del Carmine zitten meerdere terrassen waar ik neer zou kunnen ploffen, het is er heerlijk rustig, net alsof je in een dorp zit in plaats van in een drukke stad. Op dit plein zit ook het Marc Jacobs Café waar je zowel overdag als ’s avonds voor een drankje terecht kunt.

Via Montenapoleone / Via Della Spiga
Na de lunch zou ik nog even naar de buurt van de Via Montenapoleone en Via Della Spiga gaan, in deze buurt liggen winkels als Tiffany’s, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Miu Miu… ik kijk mijn ogen uit en houd mijn hand op de knip (ik kocht trouwens bij de Tiffany’s in Milaan zes jaar geleden mijn eerste Tiffany’s ketting! Van mijn fooi… die ik toen nog kreeg, haha)

Parco Sempione
Heb ik na de lunch geen zin in een dure winkelstraat, dan ga ik naar Parco Sempione, naar mijn mening het mooiste park van Milaan. Lekker wandelen door een park, of uitbuiken op een bankje.

Obìka
Voordat ik naar huis (of beter gezegd mijn vakantieadres) zou gaan, zou ik teruglopen naar het dakterras van La Rinascente, daar zit namelijk niet alleen een hele fijne bar waar je koffie kunt drinken en lunchen, er zit ook een locatie van Obìka, mijn favoriete Italiaanse eetketen, een Mozzarellabar. Ik zou samen met mijn gezelschap kiezen voor verschillende soorten mozzarella met olijfolie en brood en daarna een pastaatje eten.

En dan is het waarschijnlijk alweer tijd om te vertrekken. Als ik meer tijd zou hebben zou ik ook nog naar 10 Corso Como gaan een super gave department store op de Corso Como (’s avonds het uitgaansgebied van Milaan), maar dit ligt een klein beetje uit de route. Daarnaast moet er in Milaan natuurlijk tussendoor ook een ijsje gegeten worden maar ik heb nog geen ijstent gevonden die er echt uitspringt (alles is altijd gewoon lekker).

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. Esmee
  juni 18, 2014 / 12:05

  Oh dit is echt leuk (en handig!!) om te lezen!! Zou je dit ook voor Parijs kunnen maken? :) X

 2. juni 18, 2014 / 12:15

  Tof artikel! Milaan lijkt me prachtig en staat zeker nog op mijn travel wishlist! :)

 3. juni 18, 2014 / 12:20

  Leuk artikel! Als ik een keer naar Milaan ga gaan deze tips zeker mee. Fijn om zo een stad te leren kennen.

 4. juni 18, 2014 / 12:30

  Oh, als ik ooit eens naar Milaan ga, weet ik wat te doen!

 5. juni 18, 2014 / 12:35

  Voor in de toekomst! Eerst London!

 6. juni 18, 2014 / 12:40

  Oh wat leuk! Ik wil zo graag een keer naar Italie, ben er nog nooit geweest en ik baal daar echt van haha.

 7. juni 18, 2014 / 12:41

  Dat lijkt mij ook wel wat, zo’n dagje!

 8. juni 18, 2014 / 13:28

  OMG, laat ik net het derde weekend van juli naar Milaan gaan, dat wordt shoppen! Ik ben er van zondag t/m dinsdag.

 9. juni 18, 2014 / 13:41

  Super leuke tips! Ik ben afgelopen december voor het eerst in Milaan geweest en ik vind het echt een heerlijke stad. Ik wil zeker nog een keer terug!

 10. juni 18, 2014 / 14:00

  Superleuk artikel! In december ga ik voor drie dagen op citytrip naar Milaan, dus dan komen deze adresjes zeker van pas!

 11. juni 18, 2014 / 14:10

  Omg, tijdens die sale ben ik daar ö
  Superhandig artikel!!

 12. juni 18, 2014 / 14:35

  Fijne tips! Milaan lijkt mij onwijs gaaf om een keer te bezoeken. Maar de lijst is nog zo groot :-) Alles op zn tijd!

 13. juni 18, 2014 / 19:40

  Leuk artikel!

 14. Sanna
  juni 20, 2014 / 20:23

  Bedankt voor de tips! Geen ijsje eten?