MILANO: #2

 photo milano06.jpg


 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg
 photo milano06.jpg

De volgende dag openden we onze ogen alweer om een uurtje of half acht, lekker vroeg zodat we nog wat aan onze dag hadden. Een uurtje later stonden we allemaal gewassen en aangekleed buiten ons appartement. Omdat ik de enige was die wel eens in Milaan geweest was en internet op z’n telefoon had, nam ik de taak op me om de route naar het centrum en de Nike store te bepalen. Ok, met een beetje hulp van Esmée dan, want soms werd ik een beetje duizelig van Google Maps, moeten we nou naar links of naar rechts, wat wil ‘ie nou dat we doen!!!

We stilden de ergste honger met een cappuccino en een croissant bij een koffiebarretje en zetten vervolgens verder koers richting het centrum. In één keer liepen we goed. Even op de foto met de Dom en vervolgens naar La Rinascente. Ik wist van mijn ouders dat er op het dak van het luxe warenhuis een mooi dakterras was met verschillende eetgelegenheden en daar was ik wel benieuwd naar. Tien minuten later zaten we op de heerlijke loungebanken op één van de terrassen van La Rinascente. We bestelden scrambled eggs en vruchtensap en bespraken we we de rest van de dag gingen doen.

Na ons ontbijt liepen we richting de Nike Store waar we ons racepack op konden halen. Het was 2,7 kilometer lopen en het leek een eeuwigheid te duren, maar je loopt in Milaan en de zon schijnt, dus zo erg is dat nou ook weer niet. Toen we eindelijk bij de Nike Store aankwamen (die in het Centraal Station bleek te zitten), bleken we niet bij de juiste Nike Store te staan. Op Facebook hadden ze de pick-up locatie van ons racepack niet aangepast, die was op de dag van de run namelijk ergens anders. Met de metro (die toch bleek te rijden, ondanks de stakingen) gingen we twee haltes verder naar Porta Garibaldi. Nike Village bevond zich voor de Nike Store op Piazza Gae Aulenti, een nieuw aangelegd plein bij het nieuwe gebouw van UniCredit (een bank). Het zag er zo gaaf uit!

Eén van de leukste dingen? Je kon je shirt gratis laten customizen door er een tekst op te laten zetten. HOE cool! Natuurlijk moest er Annemerel.com op mijn shirt! Zaterdag doe ik die natuurlijk weer aan. Ik kon me bij Nike niet helemaal inhouden, maar, toegegeven, het was voorbedachte raden. Ik kocht NOG een paar LunarGlides. Deze zijn speciaal voor mijn New York Marathon Training die ik over twee weken wil beginnen. Ze zijn zo mooi dat ik ze écht niet kon laten staan.

We aten nog een ijsje en namen vervolgens de taxi richting het centrum. Tijd om te shoppen. &Other Stories, ZARA, dat soort winkels rond de Dom. Om een uurtje of 16.00u besloten we bij Mozzarella Bar Obìka (die toevallig ook op het dak van La Rinascente zat) te lunchen/avondeten. Dat bleek een heel goed idee. We bestelden vooraf Mozzarella en namen pasta’s en pizza’s als hoofdgerecht. Ik koos voor een pasta met courgette en munt, de eerste happen moest ik even wennen maar het was écht heel erg lekker.

Na de lunch/diner zaten we allemaal bomvol en namen we weer een taxi naar ons appartement. We hadden het kunnen lopen, maar we wilden onze benen zo veel mogelijk sparen voor de wedstrijd ’s avonds. Ondertussen werd de lucht steeds donkerder en gaf ons weerbericht aan dat de kans op onweer 90% was. Het was onwijs heet en benauwd en het kon dan ook niet anders dat het ging regenen. Maar wanneer… dat was de vraag.

In ons appartement deden we allemaal even kort een dutje (of nou ja, we lagen even op bed) en vervolgens namen we weer een taxi, naar de start. Daar zagen we de rest van de crew. Iedereen had last van gezonde spanning en had er zin in. Zo leuk om een wedstrijd met zoveel bekenden te lopen. Bij de start dansten we nog even op de grootste hits van Beyoncé en toen ging het startschot…..

FASTFORWARD

Alles over de race lees je vanmiddag, nu spoel ik even door naar na de race. We zijn allemaal binnen ongeveer tien minuten van elkaar geëindigd, er zijn volgens mij geen PR’s gesneuveld, maar iedereen was blij. Het heeft uiteindelijk niet echt geregend, maar het blijft warm. We nemen allemaal een taxi naar hotel/appartement en spreken om 1.00u af bij Corso Como, de feeststraat van Milaan. Na een korte douche en make-up touch-up zijn we allemaal klaar om weer de taxi in te gaan, destination Corso Como!

Het blijkt iets anders dan verwacht, maar dat mag de pret niet drukken. In een bar waar een vrouw in spijkershort en knalroze sportbeha op een verhoging bij de deur staat te dansen krijgen we voor 10 euro een cocktail en twee shotjes, ‘indrinken’ noemt Francien het. Als we zijn ‘ingedronken’ gaan we naar een andere bar, wanneer we naar binnen willen blijkt de entree 10 euro te zijn. We draaien ons meteen om en Esmée die vooraan staat zegt ‘I’m sorry, but we are too pretty to pay’ (ik huil nog steeds van het lachen om deze uitspraak) en voor we het weten zijn we alle acht (we zijn de helft van de crew inmiddels al verloren) gratis binnen. De muziek was zover ik me kan herinneren leuk, de mannen klein en een beetje ‘yuk’ maar we dansten op de bar (kan ook van mijn bucketlist) en hadden het prima naar ons zin.

Na dit avontuur was het tijd om een taxi naar ons appartement te nemen. Ik besloot nog even een douche te nemen (in de hoop de dag erna minder verrot wakker te worden) en lag uiteindelijk om half vijf in bed, vier uur later stond mijn wekker alweer, maar dat is een verhaal voor morgen!

To be continued!

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. juni 4, 2014 / 12:09

  Wat een ontzettend leuk verslag en wat een leuke foto’s. Ik krijg zo veel zin in mooi zomers weer met al die heerlijke foto’s van jullie. De uitspraak van Esmée is trouwens echt geniaal!

 2. Patricia
  juni 4, 2014 / 12:14

  Too pretty to pay… hahaha, geweldig! :’)

 3. Olga
  juni 4, 2014 / 12:17

  =D Wát een briljante uitspraak van Esmée!

 4. juni 4, 2014 / 12:19

  Wat een toffe foto’s! En beter dat jullie gratis binnen kwamen! Milaan lijkt me heerlijk.

 5. juni 4, 2014 / 12:27

  Wat een mooie foto’s! En deze dag klinkt echt perfect, zo leuk!

 6. juni 4, 2014 / 12:43

  Hahaha heerlijk verslag! En wat is Milaan mooi! Ben er nog nooit geweest maar door deze foto’s gaat het wel kriebelen!

 7. juni 4, 2014 / 12:54

  Leuk verslag! Wat een heerlijke opmerking van Esmee!

 8. juni 4, 2014 / 13:20

  ” We are too pretty to pay” ! Haha ik vind hem nog steeds fantastisch!

 9. juni 4, 2014 / 13:22

  Wat een leuke fotos.

 10. juni 4, 2014 / 13:42

  Hahaha ”to pretty to pay” geweldig!

 11. juni 4, 2014 / 13:42

  again; super leuk!!

 12. Ohhh geweldig op de bar dansen., you galls… Live your life. Geweldig.
  Ik zou het lef niet hebben om het te doen.

  Leuk, ik lees morgen weer verder! Ben benieuwd.

 13. juni 4, 2014 / 13:53

  Haha! to pretty to pay!! :) Ben benieuwd naar het verslag van de race!

 14. juni 4, 2014 / 14:05

  Hahahaha, Esmee haar uitspraak is geweldig! Mooie foto’s en ik ben ook heel benieuwd naar je nieuwe Nike schoenen :)

 15. juni 4, 2014 / 14:07

  Hahaha die ga ik onthouden voor als ik ooit in zo’n situatie kom, We’re to pretty to pay! Go Esmée!! Ik ben benieuwd naar de rest!

 16. Judith
  juni 4, 2014 / 14:23

  Heerlijk om te lezen! En vooral die uitspraak van Esmée is geweldig, goeie om te onthouden ;-) Ben trouwens benieuwd naar je nieuwe LunarGlides!

 17. juni 4, 2014 / 14:33

  Too pretty to pay! Gewelidig. Esmee mocht je dit lezen, waar is je grijze rok van?? Volgens mij was het een geweldige trip!

 18. juni 4, 2014 / 14:50

  Tsjonge! Wat een mooie stad.
  Zal er ook wel naartoe willen..

  liefslaaura.blogspot.com

 19. juni 4, 2014 / 15:48

  Haha geweldige uitspraak! De foto’s zijn heel erg mooi. Ik ben nog nooit in Milaan geweest maar het lijkt me een erg mooie stad :)

 20. juni 4, 2014 / 15:57

  Ah, ziet er echt super uit!! X

 21. juni 4, 2014 / 16:09

  Aah wat een leuke foto’s allemaal! Ik wil nu ook zo graag op vakantie!
  Liefs, Tessa

 22. Annemiek
  juni 4, 2014 / 16:19

  Hahahah geweldig die uitspraak van Esmee!
  Ik ben benieuwd naar je verslag van straks.

 23. juni 4, 2014 / 17:14

  Leuk verslag! Too pretty to pay, haha, die moeten jullie erin houden!

 24. juni 4, 2014 / 17:19

  Esmee rocks!!

 25. Tess
  juni 4, 2014 / 17:47

  Jaloers! Ik krijg ook zo’n zin om naar Italië te gaan. Esmée is overigens ge-ni-aal hahaha!

 26. juni 4, 2014 / 18:30

  Heel tof! Prachtige foto’s! Ik krijg zin in de zomer!

 27. Anneke
  juni 4, 2014 / 19:08

  Wat schrijf je toch altijd leuk! Milaan lijkt me een heerlijke stad en aan de foto’s te zien ook een hele mooie! Ben inderdaad ook erg benieuwd naar je nieuwe lunars!:D

 28. Suuz
  juni 4, 2014 / 20:56

  Fantastisch weer :-) Hilarisch om te lezen! vooral de uitspraak van Esmee!! wat een waanzinnige foto’s van Milaan zeg! staat op mijn lijstje!!! :-)

 29. juni 4, 2014 / 22:52

  ahhh wat een heerlijk overzichtje zeg :) nu krijg ik zin in zomer reisjes!
  xo, cheyenne

 30. juni 6, 2014 / 08:18

  Moest vooral heel hard lachen om de laatste alinea’s ;-)