Mijn boek ligt eindelijk in de winkel!

Precies drie maanden later dan gepland ligt ‘ie vandaag eindelijk – een week voor kerst – toch nog in de winkel. Trainen als een Topatleet, mijn derde boek, mijn 2018, hetgeen waar ik tot nu toe eigenlijk het meest trots op ben.

Het idee om een periode als topatleet te trainen ontstond tijdens de Olympische Spelen in Rio, in de zomer van 2016. Het was een idee waar ik ruim anderhalf jaar lang steeds over nadacht. Mijn uitgever was hier in januari 2017 al van op de hoogte en was meteen enthousiast, maar hoe we het precies aan gingen pakken dat besloten we pas in maart van dit jaar. Een dag nadat ik uit New York terugkeerde na de halve marathon was de kogel door de kerk, we gingen het doen. 16 weken lang trainen als een topatleet, onder begeleiding van een trainer, sportarts, voedingsdeskundige, psycholoog en fysio. De periode tot en met eind mei heb ik gebruikt voor het ‘verzamelen van mijn team’ en basistraining, daarna ging het écht beginnen.

Ik moet toegeven, het schrijven van dit boek viel op me sommige momenten redelijk zwaar. Tijdens mijn trainingsstage waarop mijn training vaak de helft van de dag in beslag nam vond ik het bijvoorbeeld heel lastig om iedere dag de tijd te nemen om ook nog even te gaan schrijven. En nog lastiger; herschrijven. Op momenten dat mijn trainingsmaatjes/reisgenootjes Dominic en Arthur even lekker op bed gingen liggen om uit te rusten, moest ik mijn MacBook erbij pakken en schrijven. Ik wist natuurlijk waar ik het voor deed en ik vind het extra mooi om dit resultaat nu zo terug te zien en mijn verhalen van afgelopen zomer terug te lezen.

Het boek bevat eigenlijk alles van de afgelopen 8 maanden. Een dagboek van april en mei, toen ik nog bezig was met het verzamelen van mijn team en werken aan mijn basis. De 16 weken van juni tot en met september, de herstelperiode na mijn stressfractuur, de laatste loodjes richting de marathon én natuurlijk de kers op de taart, mijn verhaal over de Málaga Marathon.

Tussen mijn persoonlijke verhalen door vind je bijvoorbeeld App-gespreken met Susan Krumins. Met haar app’te ik met topsportvraagstukken als ‘hoe loop je in vredesnaam een 3000 op de baan’?

Mijn complete trainingsschema staat ook in het boek, evenals foto’s van iedere trainingsweek.

Ook zijn er kopjes als ‘Wat ik geleerd heb in mei’.

Naast mijn trainingsschema deel ik ook iedere week het aantal kilometers dat ik gelopen heb, mijn hoogte- en dieptepunten. Daarnaast staan er natuurlijk ook praktische tips in die je zelf kunt toepassen in je eigen trainingsschema.

Ik ben zelf echt mega blij met het resultaat. Ik denk dat dit het eerste boek van mezelf word dat ik nog een keer helemaal van begin tot eind ga lezen in boekvorm. Dat heb ik met Live, Love, Run en Ik heb geen zin eigenlijk nooit gedaan. Maar ik ga wel pas lezen als we bijna aan een tweede druk toe zijn, als ik (spellings- of grammatica)fouten zie staan dan word ik natuurlijk super verdrietig, het enige dat die ‘pijn’ kan verzachten is het idee dat er snel een nieuwe versie komt ZONDER die fouten (mocht je iets in het boek zien staan, zou je me dan kunnen mailen? annemerel[@]gmail.com, dankjewel!).

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Als jij het boek vandaag op je deurmat gevonden hebt, laat me weten wat je eerste indruk is. Ik ben echt ontzettend benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. Krista
  december 18, 2018 / 12:06

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik ga hem straks ophalen :) En ik ben heel benieuwd hoe jouw aanpak heeft verschild van de mijne naar mijn PR toe.

  • Annemerel
   Auteur
   december 18, 2018 / 12:17

   Thanks Krista!!! Waar heb je hem besteld?

   • Krista
    december 18, 2018 / 13:11

    Bol.com, maar ik ben nooit thuis dus laat het op afhaalpunten bezorgen ;)

    • Annemerel
     Auteur
     december 18, 2018 / 15:44

     Volgens mij is dat wel verstandig, want PostNL heeft het erg druk vandaag, veel boeken zijn niet eens geleverd!

 2. Yvonne
  december 18, 2018 / 12:11

  Oee kan niet wachten!!! Ga zelf ook iets harder trainen dus dit boek komt zó goed uit!

  Heb helaas een postbode die tegen het randje van pensioen aanzit en dus heel erg traag is. Moet dus nog even geduld hebben tot het eind van de middag is ?

  • Annemerel
   Auteur
   december 18, 2018 / 12:17

   Aaaaahhh arme postbode! Hoop dat ‘ie snel komt voor je. Mooie tijd heb je zondag gelopen in Lisse!!!

 3. december 18, 2018 / 13:33

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! ik hoop dat ik er wat tips kan uithalen voor mijn halve marathon van Berlijn, daar wil ik namelijk een PR gaan lopen, daarnaast moest ik stoppen met crossfit maar wel krachttraining blijven doen en volgens mij heb je ooit gezegd dat er voorbeelden in je boek staan dus die kan ik dan mooi gebruiken! Daarnaast ik hoop dat de postbode hem vandaag komt leveren! Want ik ben nieuwsgierig!

  • Naomi
   december 18, 2018 / 17:56

   Moest je stoppen met CrossFit omwille van de halve marathon? Waarom? Want CrossFit is toch wel een vorm van krachttraining (gecombineerd met cardio dan)?

   • december 20, 2018 / 13:58

    k heb een zware blessure gehad en mag nog niet te zwaar trainien qua kracht

 4. Lore_collierunner
  december 18, 2018 / 15:22

  Ik hoop echt dat hij onder de kerstboom ligt voor mij, hij staat bovenaan mijn verlanglijstje met erg veel uitroeptekens, hopelijk is dat duidelijk genoeg! En anders koop ik hem zowizo zelf!!!

 5. Linda
  december 18, 2018 / 16:01

  Supervet! Ik hoop hem vandaag in mijn brievenbus te vinden. Ik hoop er veel inspiratie uit te halen, want over 7 maanden race ik 1000 km in 10 dagen te paard over de Mongoolse steppe. Als voorbereiding hiervoor heb ik mij ook ingeschreven voor mijn eerste halve marathon (CPC) en daarna hoop ik mezelf klaar te stomen voor de marathon van Rotterdam.

 6. Géa
  december 18, 2018 / 18:22

  Annemerel, proficiat met dit prachtige boek! Hier ook vandaag binnen gekomen. Het boek gaat vrijdag mee op vakantie. Eerste indruk, top!
  Ik begin komende week aan mijn schema voor de Two Oceans. Zo te zien kan ik er zeker tips uithalen. Voor jou is het goed rusten na deze topprestaties! Geniet van de kerst en de Wintersport!

 7. Esther
  december 18, 2018 / 21:16

  Vandaag is je boek bezorgd bij AH maar omdat ik geen tijd had vandaag kan ik ‘m morgen na mijn werk pas ophalen. Ik heb nu al zo’n zin om je boek te gaan lezen en ben zo benieuwd naar je verhaal. Je blog is al een bron van inspiratie voor me en ik weet zeker dat ik uit je boek nog meer inspiratie kan halen :-) Je mag echt trots zijn op jezelf Annemerel!

 8. december 18, 2018 / 22:50

  Wat gaaf zeg, gefeliciteerd ik ben super benieuwd!

 9. Lieneke
  december 19, 2018 / 16:33

  Ik heb hem gisteren gekocht bij de Paagman. Heel blij mee, goed tijdverdrijf nu mijn zoontje in het ziekenhuis ligt. Wordt ik ook weer een beetje vrolijk van

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2018 / 11:01

   Oooh shit wat naar Lieneke, ik hoop dat het snel beter met hem gaat!!!

 10. Dieter
  december 20, 2018 / 14:24

  Ik heb je boek al meer dan een maand geleden besteld voor mijn verjaardag ;), wat was ik dan ook blij toen hij 18 december geleverd werd! Het ziet er echt een geweldig boek uit, gelukkig op jouw typische, spontane manier geschreven :). Hopelijk kan het met helpen om mijn droom ( de halve marathon van Berlijn) te verwezenlijken! Ik heb al snel eens gebladerd en zag plots iets van teff-banaanpannekoeken van Arthur? Komt het recept nog op je blog, of misschien nog beter kan je er een kookvlog van maken met jullie tweetjes? ;) Topper, nog eens proficiat met je pr op de marathon en je nieuwste boek! :)

 11. Dieter
  december 20, 2018 / 15:09

  Ik heb je boek al meer dan een maand geleden besteld voor m’n verjaardag, en was maar wat blij toen hij de 18e december werd opgestuurd! Heb al eens snel door het boek gebladerd, en het ziet er echt een topboek uit, vol met interessante weetjes, foto’s en natuurlijk geschreven in jouw eigen enthousiaste en spontane schrijfstijl :). Bij het doorbladeren van je boek zag ik plots iets over teff-banaanpannekoeken die Arthur voor jouw maakte, komt hiervan een recept/kookvlog online? :). Trouwens nog eens proficiat met je pr op de marathon en je nieuwste boek, topper! :)

 12. Dieter
  december 20, 2018 / 19:48

  Ik heb je boek besteld voor mijn verjaardag, meer dan een maand geleden… Met veel ongeduld gewacht op de dag dat het 18 december werd, het moment dat het pakje met jouw boek ging toekomen. Heb er al eens snel door gebladerd en het ziet er echt een topboek uit! Ik zag tijdens het bladeren dat Arthur teff-bananenpannekoekjes voor je maakte en vroeg me af of hij het recept wil geven/je er een kookvlog van kan maken? :) Alleszins proficiat met je PR op de marathon en de release van je nieuwste boek, topper! :)

 13. december 21, 2018 / 11:53

  Aaaah hij is er gewoon! Gefeliciteerd! Ziet er echt heel erg mooi uit, cool dat het zo compleet en toch afwisselend is, echt een soort blog en dus dichtbij jou maar dan wel duidelijk in boekvorm en als geheel. Dat geel vind ik ook heel mooi! Geniet ervan!