MIDWINTER READING: Leaving Time

 photo leavingtime.jpg

Jodi Picoult heeft aardig wat aangrijpende boeken op haar naam staan. Van My Sister’s Keeper tot The Story Teller, de gemeenschappelijke factor in deze boeken is dat al deze boeken heel erg bij je binnenkomen. Afgelopen week las ik het nieuwste boek van Jodi Picoult; Leaving Time. Volgens velen het beste boek dat Jodi tot nu toe geschreven heeft. Dat moest ik natuurlijk lezen.

Terwijl The Story Teller een indrukwekkend verhaal was waarin de tweede wereldoorlog een grote rol speelde, zijn het dit keer olifanten die de hoofdrol spelen, OK, en een verscheurde familie. Jenna Metcalfe is al meer dan tien jaar op zoek naar haar moeder, Alice, die na een aanvaring met een olifant van de aardbodem verdwijnt. Jenna weigert te accepteren dat ze haar moeder nooit meer zal zien en haar hele leven staat in het teken van het vinden van haar moeder. Aan de hand van haar moeders dagboeken probeert ze te achterhalen waar haar moeder gebleven is. Haar moeder is/was een wetenschapper die verdriet bij olifanten onderzoekt.

Naast de dagboeken krijgt Jenna hulp van twee anderen. Een paragnost die bekend staat om het vinden van vermiste personen en een private detective, die eerder ook al onderzoek deed naar de verdwijning van Alice.

Doordat je het boek door heel veel verschillende personages leest, krijg je respect en voel je mee met alle personages, ook al zou je sommige dingen misschien net iets anders gedaan hebben. Het is echt bizar hoe goed Jodi ieder personage tot leven brengt en hoe je meeleeft met iedereen. Het einde zag ik niet aankomen en blijft ook zeker door mijn hoofd spoken.

Lachen: Niet echt..
Huilen: Ja, het einde was vrij heftig.
Irritaties: Sommige dingen over olifanten interesseerden me in het begin iets minder, uiteindelijk paste het perfect bij het verhaal.
Opvallend: Het is bizar hoe goed Jodi’s boek onderbouwd is, dat is eigenlijk niets nieuws, voor haar boeken dat Jodi altijd erg veel research, maar het is toch iedere keer weer opvallend.
Aanrader: Als je van mooie meeslepende romans houdt.
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt Leaving Time van Jodi Picoult voor €14,65 bij Bol.com. De Nederlandse vertaling is er nog niet, maar ik heb zo’n vermoeden dat die wel onderweg is (normaliter worden alle boeken van Jodi Picoult naar het Nederlands vertaald!)

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. januari 25, 2015 / 17:07

  Ik moet toegeven dat ik nog nooit een boek van Jodi Picoult heb gelezen, maar het staat al wel een tijdje op mijn to-read lijst… Dit boek klinkt wel heel goed, dus ik ga deze zeker binnenkort lezen :)

 2. januari 25, 2015 / 17:33

  Oh nice! ik ben heel benieuwd :)

  Liefs,
  Yara

 3. januari 25, 2015 / 17:46

  Lijkt me een leuk boek !
  liefs,
  Lotte

 4. Rana
  januari 25, 2015 / 18:01

  Deze nog niet gelezen, maar ik ben een groot fan van Jodi!!!

 5. januari 25, 2015 / 18:11

  Ik heb nog nooit boeken van deze auteur gelezen. My sisters keeper is verfilmd met Cameron Diaz toch?

  Ben benieuwd want tsja olifanten maar je hebt mii geprikkeld!

  Iemand geïnteresseerd in een Annemerel boekenclub zodat we deze boeken maar één hoeven aan te schaffen?! ;-)

 6. januari 25, 2015 / 18:11

  Klinkt als een boek dat ik moet lezen, ik vond My Sisters Keeper echt fantastisch.

 7. januari 25, 2015 / 18:15

  Ben niet zo’n boekenfanaat maar dit klinkt prachtig. Hier ga ik over nadenken.

 8. januari 25, 2015 / 19:24

  Klinkt leuk!

 9. Ilse
  januari 26, 2015 / 00:45

  Hij klinkt goed maar dat heb ik altijd met de boeken op het lijstje van jou.
  Je blijft me elke keer weer heel erg verrassen met geweldige boeken! :)

 10. januari 26, 2015 / 10:39

  Elke keer weer denk ik, yesss, nieuwe boeken om te lezen! Ik heb nog nooit iets van deze auteur gelezen, maarre… Moest wel huilen bij de film My Sisters Keeper. En olifanten.. <33333333

 11. Elvira
  januari 26, 2015 / 12:44

  KLinkt als een mooi boek! Ik ben bezig in Zijderups, het vervolg van Koekoeksjong (The cuckoo’s callinig) en het is nu na 70 blz al erg spannend!

 12. januari 27, 2015 / 09:00

  Ik houd echt van de boeken van Jodi Picoult! Heb er al een aantal in mijn boekenkast staan en zo te lezen moet deze daar binnenkort maar eens aan toegevoegd worden :)