MIDWINTER READING: To all the boys I’ve loved before

 photo to-all-the-boys.jpg

Tijd voor een lekkere foute chicklit. Althans, fout voor mij, omdat het naast een chicklit ook een Young Adult boek is dat zich afspeelt in high school en gaat over een zestienjarig meisje. Jup, hoogstaande lectuur dus. Maar laat me, als ik daar nu gelukkig van word? Dit boek werd door Good Reads getipt als één van de beste YA-boeken van 2014. Mijn aandacht was gewekt.

De zestienjarige Lara Jean is in haar leven vijf keer verliefd geweest op een jongen, maar het is nog nooit tot een relatie gekomen. Iedere keer als ze een jongen moet vergeten, doet ze dit door middel van het schrijven van een liefdesbrief, geadresseerd aan de jongen in kwestie en vervolgens goed weggestopt in een doos, want het is niet de bedoeling dat die brief verstuurd wordt, ze schrijft ze voor zichzelf, om haar gevoelens van zich af te schrijven.

Je begrijpt dan misschien ook wel dat ze alles behalve blij was, toen ze er achter kwam dat iemand haar brieven verstuurd had. Nadat de brieven verstuurd zijn verandert het leven van Lara. Om haar gezicht te redden doet ze iets dat ze anders nooit gedaan zou hebben en datgene loopt een klein beetje uit de hand en uiteindelijk…. Goed, over dat uiteindelijk ga ik natuurlijk helemaal niks vertellen want dan is er niets meer aan. Wat ik wel kan zeggen is dat ik over de eerste 60 pagina’s vijf dagen deed (ik viel steeds in slaap) en dat ik de laatste 300 pagina’s in één dag las en dat ik de laatste letters om 1.00u ’s nachts las, terwijl ik de dag erna alweer om 6.00u op moest. Ik nam het allemaal maar voor lief, want ik moest weten hoe het verder ging.

Lachen: Een beetje in mezelf, het was geen boek waar ik buikspierpijn van het lachen bij kreeg.
Huilen: Nope.
Irritaties: De eerste zestig pagina’s kwam ik lastig doorheen. Ik heb meerdere keren gedacht ‘waar ben ik aan begonnen, kan ik niet beter een ander boek gaan lezen?’ Daarnaast was ik niet heel blij met het einde… maar de 300 pagina’s die daar tussen zaten waren verslavend.
Opvallend: Het einde was dus niet echt wat ik er van verwacht had, ik had echt zoiets van ‘dit kan niet, het kan niet NU stoppen?!’, maar wat blijkt, het is gewoon een cliffhanger, in juni verschijnt een vervolg! Gelukkig, want ik moet weten hoe het verder gaat.
Aanrader: Als je van chicklits houdt en boeken die zich afspelen in high school, dan is dit boek echt iets voor jou.
Hartjes: ?????????? 7/10

Je koopt Jenny Han’s ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ bij Bol.com voor €9,49, de Nederlandse vertaling is er op dit moment nog niet, maar ik beloof je, dit boek is zo makkelijk geschreven, dat kun je prima in het Engels lezen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. januari 18, 2015 / 17:29

  Jammer dat het toch niet helemaal geweldig was. Maar het klinkt wel als een fijn simpel en chill boek om te lezen.

 2. januari 18, 2015 / 17:41

  Prima boek voor in het vliegtuig straks denk ik zo! Hoop dat ze m op t vliegveld hebben!

 3. januari 18, 2015 / 17:43

  Ik vind Engels vaak ook beter lezen. De Nederlandse vertaling is het altijd net niet.

 4. januari 18, 2015 / 18:04

  Wat grappig. Ik heb dit boek ook pas gelezen. Ik kwam er in het begin ook moeilijk doorheen. En bij het eind dacht ik echt: wtf, hoezo stopt het nu. Ik gelijk opzoeken, kwam ik er inderdaad achter dat er een vervolg komt. Moeten nog wel even wachten, maar ik wil inderdaad ook weten hoe het verder gaat. Ik vond het een erg leuk boek.

 5. januari 18, 2015 / 18:11

  Je blog maakt nieuwsgierig! ;)

 6. januari 18, 2015 / 18:41

  Ik hou wel van dit soort boeken haha. Lekker makkelijk te lezen.

 7. januari 18, 2015 / 19:38

  Jammer dat er nog geen Nederlandse vertaling is, anders zou ik het wel willen lezen!

 8. januari 18, 2015 / 19:54

  Ik hou van dit soort boeken, jammer dat je niet zo hel enthousiast bent. Wie weet ga ik ‘m ook eens lezen!

 9. januari 18, 2015 / 21:24

  Hmm, als je het vervolg dan in je summer reading leest, dan weet ik gelijk of ik allebei de boeken aan moet schaffen of niet ;)

 10. januari 18, 2015 / 21:26

  fijn, weer wat leesvoer! Ik ben bijna door de enorme stapel die ik een poosje geleden bestelde heen. Tijd dus voor een nieuwe boekenbestelling.

 11. januari 18, 2015 / 22:05

  Even terug schakelen naar de “problemen” die ik 16 jaar geleden had ;-)

  Ik ben heel benieuwd naar deel twee en wat je daar van gaat vinden want ik denk dat niemand het dus bij deel 1 gaat laten. Ik ga er op wachten!

 12. januari 18, 2015 / 22:13

  Klinkt leuk, die ga ik even onthouden!

 13. Ilse
  januari 19, 2015 / 12:46

  Ondanks dat het een foute ya chicklit is schrijf ik hem er wel bij op mijn lijstje.

 14. januari 19, 2015 / 16:52

  Ah, klinkt best tof! High school is soms wel een beetje te, maar als het een goed YA-boek is heeft het ook wel weer wat. En ik ben wel benieuwd geworden door je vage omschrijving, haha :)