MERRY CHRISTMAS

Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne kerst hebben de komende dagen.

Dat het eten goed smaakt. Dat de sfeer aan tafel gezellig is. En dat je die dubbelzinnige opmerkingen van dat ene familielid over het wel of niet hebben van een relatie, die baan of wat dan ook, lekker van je af laat glijden. Kerstmis is – net als oud&nieuw en je verjaardag – niet het moment waarop je de balans hoeft op te maken en je zorgen hoeft te maken over de ‘mislukkingen’ in je leven. Geniet van de mensen om je heen, geniet nog heel even van die kerstmuziek die je straks weer elf maanden niet hoeft te horen, geniet van al het lekkere eten, kijk die foute kerstfilm op Netflix (ik heb A Christmas Prince speciaal voor dit weekend bewaard) en als je er tijd voor kunt vinden, trek die hardloopschoenen aan en loop dat blokje rond. Wedden dat het eten vandaag nog lekkerder smaakt en je humeur niet meer kapot te krijgen is de rest van de dag.

En voor iedereen die de komende dagen ‘gewoon’ moet werken; ik hoop dat de gasten in het restaurant, de mensen in je winkel en de patiënten in je zieken/verzorgingshuis de kerstgedachte ook snappen.

Zelf mag ik mijn kerst lekker het hele weekend bij mijn familie vieren. Vanavond is ons grote kerstdiner met mijn ouders, mijn broertje en zijn vriendin Anne, Roos en haar vriend Peter en oma. Eerste kerstdag doen we het dan nog eens dunnetjes over en op tweede kerstdag vier ik kerst bij mijn oom en tante. Dan telt de week nog maar drie dagen, drie dagen waarin ik keihard aan de slag mag, want komende zaterdag vertrek ik dan alweer naar Oostenrijk. Ik denk dan ook dat mijn MacBook ook heus de komende kerstdagen goed gebruikt zal worden (en dan niet alleen voor Netflix). Ik heb er in ieder geval zin in. Ik kijk het meeste uit naar de vulling van de kalkoen vanavond. En ik kruis mijn vingers dat de kalkoen goed gaat, want dat zou veel betekenen voor het humeur van mijn vader ;-).

MERRY CHRISTMAS EVERYONE

Hoe vier jij kerst, vier je het überhaupt? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Manon
  december 24, 2017 / 12:03

  Jij ook hele fijne dagen! Ik organiseer vanavond voor het eerst zelf een kerstdiner voor familie, morgen naar mijn schoonfamilie en tweede kerstdag lekker thuis met mijn vriend. Lekker vooruitzicht Oostenrijk!

 2. december 24, 2017 / 12:14

  Jij ook een fijne kerst Annemerel!

 3. Vivianne
  december 24, 2017 / 12:55

  Ohh dat zijn goede plannen! Hele fijne feestdagen Annemerel, bedankt voor al je leuke blogs en vlogs van het afgelopen jaar! Liefs

 4. december 24, 2017 / 13:56

  Fijne Kerstdagen voor jou en je familie!

 5. december 24, 2017 / 13:59

  Jij ook een fijne Kerst! Als ik het gemiddelde diner bij jullie thuis zie dan krijg ik altijd extra het gevoel dat jullie volgens mij heel geschikt zijn voor kerstdiners. Ik eet vanavond met mijn opa en oma, ouders, zus en haar vriend bij ons thuis, ga morgen naar de kerk, langs mijn oma in het verzorgingstehuis en daarna kerst vieren met de hele familie van mijn vaders kant. Tweede Kerstdag ga ik met een vriend naar Amsterdam voor de Messiah in het concertgebouw en dan misschien nog even drankjes doen in Amsterdam (als het niet juist heel druk is) en ’s avonds chillen :)

 6. Cinthia
  december 24, 2017 / 14:30

  Mooie plannen heb je, geniet van je kerst!

 7. december 24, 2017 / 18:14

  Dat klinkt als een paar fijne feestdagen! Vanavond hebben we niet echt iets bijzonders gepland. Mijn vriend ligt helaas ziek op bed en wil mij absoluut niet aansteken, dus ik heb waarschijnlijk een bank-hang avondje met mijn ouders. Vanmiddag heb ik de ijsstaart gemaakt die we morgen avond na de gourmet op gaan eten als toetje van het Kerstdiner bij mijn ouders, hopelijk inclusief broer en mijn vriend. Morgen overdag ga ik een citroen merengue taart maken die we Tweede Kerstdag op zullen smullen bij mijn schoon familie. Ik kijk uit naar een paar fijne dagen met mijn familie en vriend. :)

 8. Ilse
  december 24, 2017 / 21:22

  Jij ook hele fijne kerstdagen. Mijn vriend en ik zijn vanmiddag bij mijn oma langs geweest en vanavond bij mijn ouders. Morgen gezellig met de familie en dinsdag bij mijn vriend zijn familie.

 9. Tamara
  december 24, 2017 / 22:43

  Mijn man is Eerste Kerstdag jarig en mijn dochtertje ook, wij krijgen dus de hele familie bij ons thuis. Druk maar gezellig! Zal alleen de rest van mijn leven kerst bij ons met visite vieren…

 10. Roos
  december 25, 2017 / 11:40

  Jij ook een fijne kerst, Annemerel. Ik ben gisteren de dag begonnen met 18 km hardlopen. Kon ’s avonds ongegeneerd bunkeren tijdens het eerste van 3 kerstdiners. Run, eat, repeat. ?