MARATHON ROTTERDAM: Random Thoughts – before, during & after

 photo randomthoughts.jpg

Is er nog niet genoeg over de Marathon van Rotterdam gesproken? Waarschijnlijk wel, maar ik kan het nog steeds niet laten om er nogmaals iets over te zeggen… Ik presenteer, marathongedachten vlak voor, tijdens en na de marathon.

– Hoe kan het dat er áltijd veel te lange rijen bij dixies staan. Als je ruim 60 euro voor een starbewijs betaalt, is het dan zo moeilijk om wat extra dixies neer te zetten? Bij de kleedkamers (overigens een pokkeneind lopen vanaf de start en finish) waren slechts zes vrouwentoiletten. Met 13.000 deelnemers op de marathon en 12.000 op de 10 kilometer, is zes vrouwentoiletten bij de kleedgelegenheden misschien ietwat weinig?

– De volgende keer dat ik een marathon loop (op 2 november in New York, om precies te zijn) train ik langer door op lange afstanden. Vijf weken voor de marathon was te vroeg. Tijdens mijn duurlooptrainingen ging het iedere week een beetje beter, ook al voegde ik steeds 2,5 kilometer aan mijn afstand toe. Mijn langste afstand voor New York loop ik maximaal drie weken van te voren, misschien zelfs nog wel korter op de marathon.

– Of ik de marathon van Rotterdam ooit nog loop is nog maar de vraag… Ik vond het parcours héél erg saai, alleen die Erasmusbrug was twee keer leuk. Kralingen was ook wel mooi, maar toen was ik zo chagrijnig en kapot dat ik er niet meer van kon genieten. Ik had net zo goed over een industrieterrein kunnen rennen op dat moment. Het feit dat niet alles geasfalteerd was rondom het Kralingse Bos maakte de situatie er niet beter op.

– Iedereen zegt altijd dat Rotterdam zo’n vlak parcours heeft, maar… ik weet niet of het mijn verbeelding is, maar ik heb toch aardig wat vals plat gevoeld, om nog maar te zwijgen over de bruggen (niet alleen de Erasmusbrug!) en viaducten. Volgens mij was het parcours van de Marathon van Amsterdam toch een stuk vlakker.

– Ik wil echt een keer langs de kant staan van een (grote) hardloopwedstrijd. Misschien sta ik tijdens de Marathon van Amsterdam wel langs de kant. Het lijkt me zo leuk om iedereen aan te moedigen en ik werd ook zo gelukkig van alle aanmoedigingen. Roze confetti in mijn haar, love it!

– Het is niet goed dat ik vrijwel geen last van spierpijn heb. Ok, ok… ik voel hem wel in mijn bovenbenen, maar normaal kan ik na een marathon amper de trap opkomen, nu dacht ik binnen 24 uur alweer aan hardlopen. Ik had veel meer kunnen geven, waarom heb ik dat niet gedaan? Mijn hoofd wilde niet meer.. Ok, mijn benen ook niet, maar normaal kan ik me daar wel overheen zetten. Dit keer niet. En tijdens de CPC ook al niet… slappe hap Annemerel, slappe hap.

– Ik ben zo blij voor iedereen die zegt heerlijk gelopen te hebben, maar ik heb dus eigenlijk helemaal niet zo heerlijk gelopen. De eerste 20 kilometer kwam ik er niet in, van kilometer 20-25 ging het wel lekker, ik genoot van 25-27 en daarna was het één groot gevecht. Ik was blij toen ik over de finish kwam en tevreden met mijn resultaat, maar om nou te zeggen dat ik lekker gelopen heb?

– Misschien ben ik wel verpest door de New York Marathon… Is er überhaupt een parcours dat daaraan kan tippen? (bij voorkeur in Europa, niet al te veel heuvels, met veel supporters langs de kant en zonder loting!!!).

– Mensen aan de kans geven me vleugels. Bij het zien van mijn geliefden krijg ik vlinders in mijn buik, bij het zien van mijn CREW girls word ik wild enthousiast, iedere keer als een meisje van mijn leeftijd mijn naam roept gok ik dat het een bloglezeres of instagramvolger is, iedere keer dat ik mijn naam hoorde deed dat me heel veel goed. Nogmaals dank.

– Ik ga de komende zes-en-halve maand heel hard trainen. Eerst vooral op kortere afstanden, maar vanaf half juni wil ik ook weer langere afstanden gaan lopen. Eén ding ga ik zeker doen, ik ga nóg vaker door de duinen lopen. Ik ben – tijdens mijn trainingen – niet meer bang voor heuvels en als het goed is ben ik dat tegen de tijd dat ik de marathon van New York moet lopen ook niet meer.

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. april 15, 2014 / 17:05

  Ugh. Nu wil ik ook naar NYC, love!

 2. april 15, 2014 / 17:09

  Wat een leuke foto, je straalt echt helemaal! Jammer dat het niet was wat je ervan verwachtte. Maar het parcours bij WOTN is wel leuk toch? Waar je toen onverwacht zo’n goed PR gelopen had. Ik heb me ook ingeschreven :-).

  • Annemerel
   Auteur
   april 15, 2014 / 17:34

   Leuk! Dit jaar wordt het een ander parcours!

 3. april 15, 2014 / 17:14

  Die foto is echt leuk! En komaan, je hebt een marathon gelopen!!!!!!!! Misschien was dit niet je favoriete ooit maar je hebt het wel gedaan!!! Maar ik begrijp wel dat nadat je in NY gelopen hebt alles saai is erna haha :) Misschien die van Barcelona (als die bestaat?)

  xxo

 4. Rana
  april 15, 2014 / 17:34

  Je mag toch trots zijn dat je hebt doorgezet en je PR hebt verbeterd hoor, dat doen niet veel mensen je na! Misschien de 10 miles van Antwerpen, of de marathon? (al gaat de marathon niet doorheen het centrum, wat wel spijtig is. Met de 10 miles kom je zelfs op de Meir!)

 5. april 15, 2014 / 17:37

  Jammer dat je niet lekker gelopen hebt, maar wel een topprestatie. Door alle marathonblogs krijg ik heel veel zin om ook een marathon te gaan lopen! Zo cool! x

 6. Valerie
  april 15, 2014 / 17:38

  Superknap van je Anne-Merel! Zelf heb ik vorig jaar die van Berlijn gelopen. Echt supergaaf; heel veel mensen en heel vlak!

 7. april 15, 2014 / 17:45

  Bummer dat je niet lekker gelopen hebt, maar on the bright side… Je hebt wel een PR gelopen! Al knap genoeg haha.
  Wat stom van die dixies, daar moeten ze dan echt wat aan doen!

 8. april 15, 2014 / 17:50

  super leuke foto!

 9. Linda
  april 15, 2014 / 17:59

  Leuk om te lezen weer! Ik heb je op de 29 km. zien lopen en wilde je ook graag roepen maar leek me een beetje raar, haha..

 10. april 15, 2014 / 18:02

  Jammer dat je niet lekker je loop gelopen hebt, maar je hebt desondanks wel een PR gelopen. Dus je kan waarschijnlijk nog beter! Neemt niet weg dat je het toch maar weer geflikt hebt!

 11. april 15, 2014 / 18:34

  Goed gedaan! Toch jammer dat het parcours saai was. Als ik ooit een marathon ga lopen wordt het daarom niet in Rotterdam. Er zijn wel veel mooie marathons in Europa (Rome, Praag, Istanbul, Berlijn, Barcelona enz.) en dat is een stuk goedkoper dan New York;-)

 12. Eef
  april 15, 2014 / 18:37

  Hopelijk kan ik ooit de London Marathon lopen, geweldige route en heel veel publiek langs de kant. Helaas erg moeilijk om ingeloot te worden..

 13. Babette
  april 15, 2014 / 19:06

  O myyyy!! Jouw verhaal en die van Lindsey (Jee volgens mij had zij echt vleugels) inspireren mij enorm. Na 2 halve marathons en nu een mega hardloopdip dacht ik
  F*ck it… ik schrijf me in voor de hele!! Dus hopelijk sta jij te schreeuwen aan de kant van de amsterdamse marathon!! weeeeeew

 14. april 15, 2014 / 19:20

  Lijkt me rot als je toch echt een hele marathon heb uitgelopen en een PR hebt gelopen, maar gewoon niet lekker gelopen hebt! Op naar New York!
  Trouwens, gister met je verslag las ik wat over een 18-jarige jongen die een hartstilstand kreeg. Op facebook zag ik in mijn nieuwsberichten dat het een jongen van mijn oude school was. Hoe gek is dat?! Gelukkig ging, zover ik heb kunnen lezen, alles naar omstandigheden goed!

 15. april 15, 2014 / 19:30

  Heerlijk en herkenbaar!

 16. april 15, 2014 / 19:49

  Leuk om te lezen! al je blogs motiveren echt om meer te gaan hardlopen.

 17. april 15, 2014 / 20:04

  IK WIL OOK EEN MARATHON DOOOOEEEEEENNNNNN! :)

 18. B
  april 15, 2014 / 20:18

  Super mooi dat je je pr verbeterd hebt :) Zou je achteraf gezien meer willen trainen?

 19. Nan
  april 15, 2014 / 20:23

  De marathon van Eindhoven is leuk; weliswaar twee keer hetzelfde rondje, maar nergens echt saai en bijna overal veel juichende mensen aan de kant.

 20. april 15, 2014 / 20:31

  Echt een prachtige foto van je zeg! Jammer dat het achteraf toch geen lekkere loop was zeg.. Wie weet in New York beter; push jezelf ook mentaal vooruit tijdens de trainingen, wie weet helpt dat!

 21. Iris
  april 15, 2014 / 20:45

  Ik ga 18 okt naar NY. Heb helaas geen vakantie tijdens de marathon :( gaat vast helemaal goed komen met jou daar!! Die voorzieningen bij Rdam klinken wel karig idd, zonde!

 22. april 15, 2014 / 20:56

  6 wc’s, ja das wel weinig. Leuk om te lezen. De marathon staat zeker op mijn lijstje, maar na mijn eerste echte run weer te hebben gelopen moet ik alweer geloven aan een plekje op mijn scheen.. NU AL! Ik kan wel huilen!

 23. april 15, 2014 / 21:16

  Mij krijg geen genoeg van dit soort verhalen! Ik zie het ook als een stukje voorbereiding op de toekomst! Vandaag heb ik me ingeschreven voor mijn tweede wedstrijd! In juni loop ik mijn eerste wedstrijd, namelijk de 10k! Het is zo leuk om met een doel bezig te zijn! Ik kan me trouwens niet voorstellen dat ik meer kan lopen dan 10k, maar het is natuurlijk alleen een kwestie van opbouw, trainen en volhouden. Als ik dat doe, ben ik zeker benieuwd waar ik over een half jaar ben :)

 24. april 15, 2014 / 21:25

  zo leuk! proficiat!

 25. april 15, 2014 / 22:12

  Ik vind het zo knap dat je, voor je gevoel, niet goed hebt gelopen en dan alsnog een pr neerzet. Ik heb zondag mijn 10km ook niet goed gelopen maar zet dan zeker geen pr neer. Of nouja, een diepte pr ;)
  En misschien is de marathon van Londen wat? Ik ben totaal niet bekend met dat parcours, maar het is Londen <3

 26. april 15, 2014 / 22:19

  Ah echt… ik hoop ZO dat je de komende tijd minder over hardlopen gaat schrijven. Dit begint – voor mij althans – echt saai te worden.

 27. Lisa
  april 15, 2014 / 22:40

  Heel leuk om deze blogs te lezen, kan nooit genoeg zijn! Het motiveert echt enorm en ik heb nu ook veel meer zin om te gaan rennen, omdat ik weet dat ik dan over een tijdje ook een wedstrijd kan gaan lopen. Overmorgen mag ik weer!!:)

 28. april 16, 2014 / 00:12

  Gefeliciteerd met je prestatie, jammer dat je niet zo lekker liep! Wat een ontzettend leuke foto, word er meteen blij van als ik ernaar kijk;)

 29. april 16, 2014 / 09:06

  Net zoals de marathon van Rotterdam op mijn bucketlist stond, staat NYC er ook nog op. Zeker na jouw enthousiasme; you make me jealous! ;-)

 30. Loes
  april 16, 2014 / 09:08

  Buiten al die gedachten mag je echt heel erg trots op jezelf zijn. Ik weet dat “het altijd beter kan” voor je gevoel maar je hebt weer een super goede tijd gelopen en überhaupt al de marathon uitgelopen. Lekker nagenieten nu (zonder spierpijn zegt ook iets over je goede conditie)

  Liefs

 31. Annemijn
  april 16, 2014 / 09:32

  Nou ik wil best me je mee naar NYC om je aan te moedigen hoor ;)

  • Annemijn
   april 16, 2014 / 09:32

   MET je mee uiteraard ;)

 32. april 16, 2014 / 09:59

  Heel erg leuk om te lezen wat er allemaal in je hoofd omgaat! En jammer dat het parcours saai was.. Op naar New York dan maar!

 33. april 16, 2014 / 12:22

  Super leuk om te lezen!! Wil je ook een post maken over de beste marathontips? Die zijn erg welkom!

 34. Bart
  april 16, 2014 / 13:45

  Proficiat met je nieuwe record! Ik had beloofd te laten weten hoe mijn marathon in Parijs was geweest zodus bij dezen: Ik hem kunnen uitlopen op 4:24:20. Geen supertijd maar ik ben er bijzonder blij mee. Ik lag op schema voor 4:15:00 maar uiteindelijk heb ik drie stukken moeten wandelen omwille van last aan mijn knie.
  De marathon zelf was super, veel enthousiaste supporters, relatief vlak parcour (wel 5 kleine tunnels), mooie omgeving, (geen loting trouwens,) … Alleen de laatste 10km zijn door een soort park en daar stonden jammer genoeg niet heel veel supporters. Maar op dat moment was ik toch te hard aan het afzien om nog veel aandacht te hebben voor randfactoren.

  Succes nog!

  • Annemerel
   Auteur
   april 17, 2014 / 16:17

   Wat vervelend van de pijn in je knie, maar je hebt een hele mooie tijd gelopen! Hoop dat je knie stel hersteld is!

   • Bart
    april 18, 2014 / 08:51

    De 10mijl van Antwerpen staat volgende week zondag op het programma dus ik hoop het ook. Thx!

 35. april 16, 2014 / 14:54

  Jaaaa mede dankzij jou heb ik de knoop doorgehakt en mijzelf ingeschreven voor de marathon van Eindhoven in oktober!!

 36. Eline
  april 16, 2014 / 19:53

  Lieve Annemerel, iedereen vindt dat je het geweldig gedaan hebt, dus geniet daarvan! Al weet ik ook dat het vervelend is als je niet lekker gelopen hebt, zeker op zo´n grote afstand!
  Een hele leuke marathon is die in Berlijn, in oktober! Geen loting, zo goed als geen hoogteverschillen en volledig door het centrum van de stad met overal publiek, een gewéldige sfeer!!

  • Annemerel
   Auteur
   april 17, 2014 / 16:16

   Berlijn is helaas wel een loting en ik ben uitgeloot :( had hem graag willen lopen, maar weet ook niet of het handig is ivm New York! Misschien iets voor 2015 :-)

 37. april 16, 2014 / 21:39

  Hardlopen is volgens mij ook echt een ‘psychische kwestie’, doorzettingsvermogen is zo belangrijk! Die foto is superleuk, ik denk dat ik ook wel blij zou worden van alle mensen langs de kant. En of het parcours van Rotterdam nou zo bijzonder is, ik weet het ook niet hoor..