LOVE: Chanel – Les Beiges

 photo DSC_3392.jpg
 photo DSC_3393.jpg

Al ruim een half jaar loop ik iedere keer met grote ogen langs de Chanel Les Beiges poeders. Eén keer stond ik bijna op het punt om het poedertje te kopen, maar uiteindelijk ging ik toen voor een blusher (omdat de blusher zo’n fijne rozengeur heeft) en liet ik Les Beiges liggen.

Maar afgelopen zaterdag ging ik eindelijk voor de bijl en kocht ik het poedertje. Mijn Chanel foundation was na een jaar op en ik was dus toe aan een nieuwe foundation. Nadat ik 26 foundation geprobeerd had, ben ik uiteindelijk voor Lancôme Teint Idole 24H gegaan. Maar ik had ook nog een poeder nodig, mijn huid vraagt namelijk nogal wat aandacht en als ik alleen een foundation gebruik, durf ik twee uur later al niet meer in de spiegel te kijken (klein beetje overdreven, maar je begrijpt wat ik bedoel toch?).

Ik dacht eerst aan een losse poeder van Clinique, maar toen vertelde het meisje dat Les Beiges van Chanel ook prachtig zijn om over een foundation heen aan te brengen. Het is dan misschien niet waarvoor de poeder in eerste instantie gemaakt is, maar je kunt de twee producten prima combineren volgens haar en aangezien ik nog steeds heel graag het poeder wilde hebben, liet ik me maar al te graag verleiden. Les Beiges is nu dus in mijn bezit.

Wat maakt Les Beiges van Chanel nu zo bijzonder? Nou ten eerste zit het poeder niet in de standaard zwarte Chanel-verpakking, maar is de bovenkant van het doosje uitgevoerd in beige. Heel erg mooi. Maar wat maakt Les Beiges zo bijzonder dat er voor het eerst wordt afgeweken van de standaard verpakking?

Les Beiges is geen normaal poeder, het is geen blusher en ook geen highlighter. Les Beiges is een categorie op zich. Het poeder geeft een mooie lichte, egale dekking en kan over het hele gezicht gedragen worden. Het poeder geeft een bescherming tegen de zon, oxidatieve stress en milieuvervuiling, de huid wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Les Beiges zorgt ervoor dat een vale teint weer gaat stralen.

Les Beiges wordt in Nederland verkocht in vijf tinten (20, 30, 40, 50, 60), zelf ben ik in het bezit van nummer 40. Ik heb het poeder nu een aantal keren gebruikt over mijn foundation heen en moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. Ik breng vaker een poeder aan over mijn foundation, maar heb vaak het idee dat het poeder het ‘leven’ uit mijn gezicht gehaald. Dat heb ik met Les Beiges juist niet. Het dekt en matteert, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een stralende teint. Mijn huid is op dit moment niet goed genoeg om het product ook zonder foundation eronder te testen en foto’s te maken die Les Beiges tot zijn recht laat komen. Maar ik hoop snel een update te kunnen geven met beeld (dat zou namelijk betekenen dat mijn acné is afgenomen!).

Hebben jullie Les Beiges al geprobeerd? Wat is jouw favoriete gezichtsproduct? Ga jij voor een full face met foundation en poeder, of ga jij liever puur natuur de deur uit?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. oktober 3, 2013 / 12:05

  Ik ken Les Beiges niet maar het klinkt veelbelovend! Wat kost ‘ie?

 2. oktober 3, 2013 / 12:06

  Voor mij geen foundation en poeder: alleen een normale dagcreme (en mascara en eyeliner, en als ik in een wilde bui ben lippenstift) en I’m good to go!

 3. oktober 3, 2013 / 12:12

  Nee ik heb geen Les Beiges, maar hij klinkt wel erg goed! :-)

 4. oktober 3, 2013 / 12:18

  oeh ik heb sowieso al een zwak voor chanel en dit klinkt wel heel goed..

 5. oktober 3, 2013 / 12:19

  Ik gebruik ook altijd poeder! Les beiges ken ik nog niet helaas..

 6. oktober 3, 2013 / 12:20

  Ik kende dit product nog niet!

 7. oktober 3, 2013 / 12:25

  Ik kende ‘m ook nog niet. Ik gebruik meestal l’Oreal producten eigenlijk voor foundation, ben ik heel tevreden over. Alhoewel ik wel steeds meer stil begin te staan bij de ingredienten van dit soort producten, ik zou niet willen dat over tien jaar mijn huid ineens helemaal verschrompeld is ;)

 8. Anne
  oktober 3, 2013 / 12:26

  Beschermt tegen milieuvervuiling? ;)

  • oktober 3, 2013 / 12:42

   Prachtig stukje marketing! ;)

 9. oktober 3, 2013 / 12:36

  Ik ga nooit zonder foundation de deur uit maar het is nou ook niet zo erg dat ik er hele dure producten voor koop. Ziet er wel erg mooi uit!

 10. Liz
  oktober 3, 2013 / 12:41

  De bb cream van Estee Lauder en de poeder van shisheido zijn echte aanraders!!

 11. oktober 3, 2013 / 12:46

  Mijn huid is er momenteel ook niet zo goed aan toe. Ik meng daarom mijn dagcreme met een pompje foundation (catrice photo finish) en daarover heen de all-in-one face base van The Body Shop. Wanneer mijn huid er beter uit ziet gebruik ik alleen de poeder foundation van The Body Shop. Fijne vind ik daarvan dat je makkelijk de dekking kunt aanpassen (door gewoon een laagje extra aan te brengen of juist niet)!

 12. oktober 3, 2013 / 13:02

  Ik heb het poeder wel hier en daar voorbij zien komen, maar nooit werd me helemaal duidelijk ‘wat’ het nu eigenlijk was en waarom Les Beiges nu zo bijzonder was. Ik ging er maar vanuit dat het een mix tussen een matterend poeder, een highlighter en een bronzer was, maar niets is minder waar lees ik nu! ;D Veel plezier ermee An!

 13. oktober 3, 2013 / 13:11

  Ben ook groot Les Beiges fan, geweldig om je gezicht mee te shapen en meer diepte te geven!

  Ik kan vanwege vitiligo niet zonder foundation/poeder en gebruik Les Beiges vaak ipv rouge en bronzer. Kan niet meer zonder! En het gebruiken is iedere keer weer een feestje met de mooie verpakking en fijne geur.

 14. Aliz
  oktober 3, 2013 / 13:13

  Kende hem niet, maar ben ook op zoek naar een poeder! Maar deze klinkt wel heel erg goed!!

 15. oktober 3, 2013 / 13:23

  Ik heb hem nog niet geprobeerd wel al een aantal keren naar gekeken. Ik gebruik op mijn gezicht de bb Cream van Dior en de nude poeder van Dior, ben de officiële naam vergeten maar het is een prachtig poeder met twee kleuren bruin en bruin/roze en er staat nude ingedrukt, hij zit in een zilver doosje. Op dagen dat ik wat meer dekking nodig heb ga ik voor Mac, studio sculpt foundation en blot powder. Ik gebruik liever de Dior producten maar dat gaat helaas niet altijd.

 16. W.
  oktober 3, 2013 / 13:44

  Ik gebruik foundation of bb cream maar ik moet mijn gezicht ook altijd af poederen omdat mijn T zone nogal snel vet is. Ik gebruik momenteel Maybeline fit me powder.

 17. oktober 3, 2013 / 13:56

  Wauw dat klinkt echt goed! Ik gebruik eigenlijk alleen foundation en poeder voor gelegenheden.

 18. oktober 3, 2013 / 14:12

  Klinkt goed!

 19. Linda
  oktober 3, 2013 / 14:15

  Voor mij eigenlijk helemaal niets, ik draag zelfs geen mascara. Ik ga het liefst helemaal puur natuur de deur uit, mensen moeten me maar nemen zoals ik ben! (:

 20. oktober 3, 2013 / 14:59

  Ik ben heel erg benieuwd naar je review als je huid er beter aan toe is :). Hij heeft in ieder geval een erg mooi en classy doosje.

  Liefs, Mariette

 21. oktober 3, 2013 / 15:21

  Ik gebruik BB cream, poeder, blush, bronzer, wenkbrauwpoeder, wat mascara en wat rosebud op mijn lippen. Klinkt zo toch als een heel lijstje terwijl ik altijd binnen een paar minuutjes klaar ben. Vind het daarnaast wel heel leuk om een echte full face te maken voor een feestje of etentje!

 22. oktober 3, 2013 / 15:47

  Alleen het doosje al vind ik mooi en zet me bijna op mijn fiets naar de Bijenkorf, maar stieken ben ik veel te gierig voor dit soort aankopen.

 23. oktober 3, 2013 / 16:20

  Ik heb dit zelf nog nooit gebruikt, ik vind het teveel geld..hoewel het wel een heel mooi product is!

 24. Anne
  oktober 3, 2013 / 16:20

  Chanel producten zijn zo prachtig!

 25. oktober 3, 2013 / 16:54

  Wat super super super mooi! :D

 26. oktober 3, 2013 / 18:18

  Beetje boven mijn budget maar lijkt me echt super fijn. Ik ga nu gewoon voor de poeder van de HEMA :) liefs

 27. oktober 3, 2013 / 18:50

  Klinkt leuk, ben wel benieuwd naar wat swatches/full face foto’s oid! Ik gebruik zelf amper foundation en poeder, maar ben toch altijd benieuwd naar de producten.

 28. oktober 3, 2013 / 21:06

  De verpakking alleen al is mooi!

 29. Aukje
  oktober 4, 2013 / 08:22

  Mehh wat vervelend dat je nog steeds zo’n last hebt :-( Ik heb juist een mega droge huid incl. eczeem en het is zoo stom als je gezicht niet meewerkt! Sterkte en succes en ik hoop dat je acne snel verdwijnt!

 30. oktober 4, 2013 / 13:53

  Ik geef niet veel om make-up, maar wil qua foundation en poeder altijd wel een goede hebben, geen rotzooi op m’n huid. Ik heb een heel fijne vloeibare foundation van Clinique en een losse poeder van The Body Shop. Maar helaas is die poeder nu uit het assortiment, zoooo shit. Ben nu heel zuinig op mijn laatste potje!