LOVE: The OC – celebrating 10 years

 photo Season-2-Cast-Photo-Shoot-the-oc-5221402-1500-1125.jpg
Afgelopen maandag was het precies tien jaar geleden dat The OC voor het eerst werd uitgezonden. Op 5 augustus 2003 werd The Pilot op Fox (nu The CW) in de VS uitgezonden. Een paar maanden later (toen het in Nederland op Net 5 werd uitgezonden) was ik groot fan. Mijn eerste echte serie-liefde. The OC, tien jaar… OK, nu word ik écht oud. Om te vieren dat The OC deze week precies tien jaar bestaat, vind ik dat het tijd is om weer eens over The OC te praten…

Favourite Episode
 photo 254034_1245243484396_full.jpg
Lastig, lastig… Er zijn zoveel mooie afleveringen. Maar als ik écht een pick me up momentje heb, dan kijk ik meestal naar aflevering 14 van seizoen 2. De aflevering waar Summer eindelijk (weer) voor Seth kiest en met de romantische spiderman-kus. Andere favorieten zijn de pilotaflevering, aflevering negentien van het eerste seizoen waarin Seth en Summer voor het eerst seks hebben (hi-la-risch) en de laatste aflevering van seizoen drie, waarin Marissa overlijdt (dat moment is overigens wel mijn minst favoriete moment van de serie.. Maar de rest van de aflevering is gewoon heel erg mooi, met de Highschool Graduation ceremonie).

Favourite Character
 photo Collages4.jpg
Summer! For sure! Of…. nu ik dit zo zeg besef ik dat Julie ook altijd groot favoriet geweest is. Zeker in de laatste twee seizoenen als ze voor zichzelf moet zorgen zonder het geld van haar lovers. Mijn minst favoriete personage is duidelijk Oliver (seizoen één). Ik vind die aflevering nog steeds zo afschuwelijk om te zien, mijn TV is niet veilig als ik zijn hoofd zie. Hij is gewoon van alle kanten fout.

Favourite Couple
 photo Desktop37.jpg
Summer & Seth! Duidelijk niet Marissa & Ryan. Marissa en Ryan hadden al-tijd gezeur, Summer en Seth waren gewoon extreem grappig.

Favourite Songs & Moments


De mooiste momenten tijdens de series worden volgens mij altijd bijgestaan door een fantastisch nummer. Die twee versterken elkaar gewoon. Een mooi moment zonder een mooi nummer is minder leuk. Een mooi nummer zonder mooi moment? Misschien valt het nummer me dan niet eens op.. Die twee zijn (zeker bij The OC) onlosmakelijk met elkaar verbonden… Mijn favorieten momenten + nummers van The OC

Wanneer Marissa en Ryan voor het eerst zoenen, en als Marissa twee jaar later aan dat moment terug denkt (South – Paint The Silence). Toen Julie trouwde met Caleb en Marissa tegen Ryan zei dat ze begreep dat hij mee moest met Theresa maar dat ze hem wel ging missen (Jem – Maybe I’m Amazed). En toen Anna in seizoen één terug ging naar haar familie in Portland en Seth haar achterna rende op het vliegveld (Nada Surf – If You Leave) of… toen Summer naar Seths huis rende in de regen en Seth met Spiderman pak ondersteboven aan een touw hing en ze ein-de-lijk na veertien kusloze afleveringen weer gingen zoenen (Matt Pond PA – Champagne Supernova). En weten jullie nog dat Marissa en Ryan besloten dat ze een ‘liedje’ moesten hebben dat het eerste nummer op de radio hun liedje moest worden, eerst kwam er een verschrikkelijk nummer maar het volgende nummer werd HET nummer (Youth Group – Forever Young).

En toen Julie en Ryan aan het begin van seizoen vier bij het graf van Marissa waren en Ryan Julie vertelde er alles aan te doen om Volchock te vreken (Keane – Bad Dream). The Killers hadden één van hun eerste optredens bij The OC (The Killers – Smile like you mean it). Even leek het er in het eerste seizoen op dat Marissa en Ryan niet samen zouden zijn om 0.00u op New Years Eve, maar uiteindelijk kwam het natuurlijk goed.. Op de achtergrond speelde een prachtig nummer (Finley Quaye – Dice). Het allerlaatste nummer van The OC was ook fantastisch, met de FlashForward (Patrick Park – Life is a Song), iets eerder die aflevering toen Frank Julie voor zich probeerde te winnen.. Ah dat moment! (Jet – Shine on) en natuurlijk… de titelsong van The OC, ik hoef de eerste tonen maar te horen of ik word overspoeld door een gevoel van nostalgie (Phantom Planet – California).

Oh The OC, ik kan de hele dag wel over jou praten…. Is jouw favoriete serie ook The OC, zijn er eigenlijk mensen die The OC dus echt helemaal niks aan vonden? Wat is jouw favoriete koppel, favoriete nummer, favoriete aflevering en favoriete personage? Ik ben oprecht benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

38 Reacties

 1. augustus 8, 2013 / 17:09

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik was en ben geen fan. Te veel drama voor zulke rijkeluiskindjes.

 2. Lotte
  augustus 8, 2013 / 17:27

  Jaaaaaaa! Heb hier de dvd boxen liggen, ga ze in de winter weer eens kijken!

 3. marloes
  augustus 8, 2013 / 17:29

  Seth & Summer forever. Chrismukkah blijft toch het beste ha.

 4. augustus 8, 2013 / 17:32

  Ik ben er mee begonnen en vond het geweldig, maar het is een beetje verwaterd.. gauw maar weer beginnen!

 5. augustus 8, 2013 / 17:36

  The OC is en blijft geweldig! Het meest legendarische moment was voor mij dat Marissa Trey neer schoot, en dan hoor je Hide and Seek van Imogen Heap, zo’n apart raar maar prachtig nummer! Nog altijd tranen en kippenvel.

 6. Lotte
  augustus 8, 2013 / 17:39

  ZO’N fan!!
  Heb laatst voor het eerst pas alle dvd’s gekocht (keek het toen op tv mee gewoon) en dus alles weer achter elkaar door gekeken.

  Heb zo genoten, en ook soms zo hard gehuild!!

  Ben vooral fan van Seth!! Seth en Summer zijn natuurlijk geweldig, maar stiekem zijn Seth en Ryan samen soms nog grappiger.

  Die opmerkingen altijd over dat Ryan geen humor heeft haha.
  En Sandy Cohen natuurlijk ook een geweldig karakter!!

 7. augustus 8, 2013 / 17:50

  Ik heb de serie vorig jaar pas voor het eerst (helemaal en heel snel) gekeken. Ik was pas 7 toen de serie begon haha. Daardoor alles dus pas één keer gezien, maar wat is het een heerlijke serie ?

 8. augustus 8, 2013 / 18:30

  Wat een heerlijk artikel! Ik hou echt van deze serie! En ik moet altijd huilen (ja echt, en ik schaam me er niet eens voor) bij de aflevering dat Marissa overlijdt. Ik vind dat gewoon zó zielig. En helemaal als ik het liedje: Last Kiss van Pearl Jam hoor :(

 9. augustus 8, 2013 / 18:32

  Echt een heel leuke serie was dat altijd. Kreeg er zo’n lekker zomers gevoel van.

 10. augustus 8, 2013 / 18:36

  Ik was ook fan! Ben sinds enkele maanden de serie weer opnieuw aan het bekijken :-) We delen zowat dezelfde mening! Ik hou van Seth& Summer en ik haatte Oliver ook! ;-)

 11. Michelle
  augustus 8, 2013 / 18:44

  OMG ik vond (en vind) The OC ook geweldig . Superveel leuke bandjes leren kennen door die serie, heb alle dvd boxen haha.
  Zou graag een keer naar California willen!

 12. augustus 8, 2013 / 18:53

  To be honest… Ik heb het nog nooit gezien! Ben dan ook niet zo’n seriemens, wat eigenlijk best jammer is als ik al jouw positieve dingen over series lees op je blog.

 13. augustus 8, 2013 / 18:54

  Oooh zo goed als ik jij ken ik het niet uit mijn hoofd, maar ik heb in een zomer zo’n 5 jaar geleden alle seizoenen achter elkaar gekeken haha, als ik de openingstune hoor dan zit ik ook zo Aaaaah

 14. augustus 8, 2013 / 19:22

  Ik vond dit echt een geweldige serie. Ik kijk de afleveringen nog vaak terug, want ik heb gelukkig alle seizoenen op dvd.

 15. augustus 8, 2013 / 20:35

  Ja zo leuk! Die scene met Summer en Seth is ook mijn favoriet. Gelukkig heb ik alles op DVD box

 16. augustus 8, 2013 / 21:05

  Oh man, deze serie is geweldig! Ik denk dat ik dit toch wel de leukste serie ooit vind.

 17. Charley
  augustus 8, 2013 / 21:47

  Ik huil nooit bij series, maar pinkte wel een traantje weg bij het nieuwjaarsmoment en het prachtige nummer eronder (Dice dus) :) Echt een leuke serie, al hadden ze seizoen 4 wel weg mogen laten :)

 18. augustus 8, 2013 / 21:50

  Tien jaar, I’m old…

 19. Marieke
  augustus 8, 2013 / 22:06

  Omg!

  Tien jaar.
  Hahaha ik was zooooo fan.
  Ik ging alle afleveringen opnemen, en dan terugkijken.
  En allemaal bewaren. The oc, aflevering 1 t/m 3, and so on… Haha.. En niemand mocht over mijn banden heen tapen.. ;)
  Ik vond seth altijd zo leuk.

  The memories.
  Can’t believe it’s 10 years haha!

 20. Aukje
  augustus 8, 2013 / 22:30

  Hmm uit de tijd dat ik nog de Tina las?! Wow time files! Maar heb de serie nog nooit gezien eigenlijk, ik ga morgen beginnen!

 21. augustus 8, 2013 / 22:36

  Ik keek het eigenlijk nooit op tv, maar ik geloof dat ik er ook nog wat te jong voor was. Vorige zomer ben ik begonnen aan seizoen een en ergens begin dit jaar keek ik de laatste afleveringen. I loved every second of it! Anna is mijn favoriete karakter, maar helaas komt ze maar heel kort voor in de serie. Ik vind Oliver ook echt verschrikkelijk, ugh. En seth en summer is natuurlijk mijn favoriete koppel :)

 22. Nienke
  augustus 8, 2013 / 23:57

  Tijd om opnieuw te kijken! I love summer, zij is zo leuk! En seth is ook zo’n schatje! Echt mijn favorieten. Ik vond het einde ook zo fijn, en die spiderman kus was inderdaad geweldig. Marissa heb ik nooit zo veel mee gehad, vond het ook niet erg dat zij eruit ging.

 23. Rianne
  augustus 9, 2013 / 01:26

  Ik ben afgelopen week weer begonnen met seizoen 1. Dit was ook mijn eerste liefde qua series :)
  Mooiste nummer(s) vond ik halleluja en i’m shakin’ van Rooney ( grijs gedraaid!!)

 24. augustus 9, 2013 / 01:48

  Omg memories! ik was er gewoon verliefd op.
  10jaar geleden al? Dafuq ik voel me oud nu!

 25. augustus 9, 2013 / 03:58

  THE OC! Ik ben net weer begonnen met het eerste seizoen, echt een geweldige serie. Ik mis het echt want heb nooit meer een serie gevonden die the OC overtrof.. Summer en Seth <3

 26. augustus 9, 2013 / 07:13

  The OC. <3 Fantastische serie. Kijk de DVDs nog zo nu en dan. Ik moet altijd zo lachen om Seth.

 27. augustus 9, 2013 / 09:18

  Dit vond ik ook een toffe serie! Dat het al zo lang geleden is, mennn de tijd gaat echt hard. Marissa vond ik altijd een beetje een zeikerd, sorry, ik weet niet goed waarom.. Daarvoor keek ik Dawson’s Creek, dat was eigenlijk echt mij fave!

 28. augustus 9, 2013 / 09:27

  Ik wil het nog zograag terugkijken!

 29. augustus 9, 2013 / 09:38

  En ik schaam me, want heb het nog nooit gezien! OEPS!

 30. augustus 9, 2013 / 09:42

  Ohhh maaannnn, ik blijf nog altijd hangen bij seizoen 2, en nu zie ik dat Marissa dood gaat en OMG Julie zonder lovers?! Ben zo slecht in series kijken, keek dit 7 jaar geleden toen ik in Barcelona woonde, echt te gek.

 31. augustus 9, 2013 / 11:27

  Oh, ik heb helemaal zin gekregen om de serie opnieuw te bekijken! Voor mij is Forever young het nummer dat me altijd aan the OC doet terugdenken. En de titelsong ook natuurlijk… Oja en <3 Seth + Summer

 32. Pauline
  augustus 9, 2013 / 16:03

  Super leuk om te lezen! :) 1 van mijn favoriete liedjes in de serie was “Hide and seek”, het moment dat de broer van Ryan neergeschoten wordt! xxx

 33. augustus 9, 2013 / 19:25

  I love the OC. Dit was ook echt voor mij de eerste serie die ik volgde. En hier ook een Summer fan! En trouwens, ik luister nooit echt de muziek van een serie maar bij the OC deed ik dat juist wel veel.

 34. augustus 9, 2013 / 22:53

  Ik ga eerlijk bekennen dat ik het nog geen enkele keer gekeken heb. Maar ik ben door jou nu ook hooked aan pretty little liars dus wie weet…

 35. augustus 10, 2013 / 19:47

  Toen het op tv was (tegelijk met One Tree Hill) heb ik veel afleveringen gezien. Maar nooit allemaal in de goede volgorde. Wilde dat vorige zomer doen, maar al gauw had ik andere dingen te doen. Ik hoop nog steeds dat ik ooit The OC helemaal chronolisch kan kijken :) want wat ik ervan heb gezien, vond ik erg grappig!
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 36. augustus 21, 2013 / 00:26

  Wat super dat je dit schrijft! Voor mij is het ook pure nostalgie! Het was ook mijn allereerste serie verslaving! En oh my god, die muziek is gewoon fantastisch! Fix you van Coldplay heeft een hele bijzondere betekenis voor mij, ook buiten de serie. Vind het zo’n emotioneel nummer. Verder vind ik Hallelujah geweldig, vooral het originele nummer van Jeff Buckley en ik vind Hide and Seek van Imogen Heap ook zoo mooi. Al heb ik ook gehuild bij het moment van het nummer van Jem – Maybe I’m amazed. Kortom: waarom heb ik na al die jaren niet nog een keer de serie gekeken? Hoogste tijd!

  • augustus 21, 2013 / 00:28

   Oh ja, ik was fan van Ryan en Marissa! Vind ze zo mooi samen.