HOLIDAY SNAPSHOTS: Maria Alm Part I

 photo mariaalm01.jpg

Ik ben deze week in Maria Alm, Oostenrijk. En dat leverde – al zeg ik het zelf – fijne plaatjes op. Vandaag het eerste deel van mijn Holiday Snapshot Diary.

 photo mariaalm01.jpg

Roos en ik zijn deze vakantie aan het ’twinnen’. We dragen allebei een POC-helm (zij wit, ik zwart) met dezelfde POC sneeuwbril, daarnaast dragen we allebei dezelfde PEAK Performance jas (zij zwart, ik groen met zwart)

 photo mariaalm01.jpg

En we mogen ski’s lenen van HEAD, dit zijn de allernieuwste ski’s uit de JOY-lijn, ze zijn voor het komende seizoen 2017-2018 en we zijn dan ook de eerste die op deze ski’s mogen skiën. Ik ski op de Super Joy, deze zijn iets breder (waardoor ze in zachte sneeuw iets beter uit de verf komen, of nou ja, ik zou in zachte sneeuw beter uit de verf moeten komen) en Roos draagt de Epic Joy, dit is een compleet nieuwe ski en deze is nog lichter dan alle andere ski’s uit de JOY-lijn (en die zijn al zo licht!). We zijn er super blij mee en balen nu al een beetje dat we ze volgende week weer terug moeten geven.

 photo mariaalm01.jpg

Detail: Roos draagt een donkergroene broek (matcht mooi bij mijn jas) en ik draag een zwarte broek (matcht mooi bij Roos d’r jas). Ja echt overal is overga gedacht hoor.

 photo mariaalm01.jpg

Curryworst en Almdudler, een klassieke combinatie op de piste. Love it. Als je gaat skiën in skigebied Hochkönig is de Steinbockalm echt een aanrader.

 photo mariaalm01.jpg

Het is helaas wel een beetje zomer-skiën vandaag, met temperaturen rond de tien graden. Rond het middaguur is het echt wel een beetje gedaan met de sneeuw, helaas.

 photo mariaalm01.jpg

It’s a wrap, de eerste skidag dan. Naast de ski’s van HEAD leen ik voor deze vakantie een auto van OPEL (de Mokka X). Het kleurtje valt echt super lekker op tussen alle grijze, zwarte en witte auto’s. Best fijn als je op zoek bent naar je auto op de parkeerplaats. Daarnaast vind ik het ook gewoon een fijne auto. Op dit moment kan ik de stuurverwarming het allerbest waarderen. OK en het superdeluxe navigatie- en audiosysteem. En de WiFi in de auto misschien… En… OK er komt nog een hele blog over deze auto online.

 photo mariaalm01.jpg

Sunset at casa Osterthor, zo wil ik ze iedere dag wel hebben.

 photo mariaalm01.jpg

Samen met Roos nam ik een video op voor Hardlopen.nl, hier waren we even het licht aan het checken, kunnen we met tegenlicht filmen? Uhh JA! Super mooi zelfs :)

 photo mariaalm01.jpg

Een sluitertijd van dertig seconden leverde me dit plaatje van de sterrenhemel op.

 photo mariaalm01.jpg

De volgende dag was de zon ver te zoeken, maar hé, who cares. We gaan vandaag een rondje door het skigebied maken, de Königstour. Roos is chef-kaart, zoals altijd, want ik vind kaartlezen niet leuk.

 photo mariaalm01.jpg

We zijn halverwege, zestien kilometer geskied, ik vind dat wij een warme chocolademelk met slagroom verdiend hebben.

 photo mariaalm01.jpg

Roos is niet alleen chef-kaart, ze skiet ook vrijwel altijd voorop, omdat zij dat fijn vindt (kan ze lekker haar eigen tempo skiën) en ik vind het fijn om niet op te hoeven letten waar ik naartoe moet, dus ik ski er lekker achteraan. Op de piste zijn we echt een match made in heaven.

 photo mariaalm01.jpg

’s Avonds gaan we met iedereen die op dit moment in ‘ons’ appartementencomplex verblijft eten bij Jufenalm, boven op de berg.

 photo mariaalm01.jpg

Op het menu, heel veel vlees… volgende week houd ik een balans-week wat betreft vlees. Mijn hemel.

 photo mariaalm01.jpg

Daarna staat er een rodel-avondje op het programma. Het is inmiddels begonnen met sneeuwen dus dat maakt het allemaal nog een stukje spannender. We hebben het uiteindelijk allemaal overleeft. Ik was als laatste beneden… (maar dat was niet omdat ik niet snel genoeg was hoor, dat was gewoon omdat ik me verantwoordelijk voelde omdat ik de oudste was en niet wilde dat iemand achterbleef op de berg…) (wie gelooft dit?)

 photo mariaalm01.jpg

YES! Een vers laagje sneeuw. Niets leuker dan autorijden in de sneeuw. Tot op zekere hoogte dan. Deze hoogte valt daar binnen ;-).

 photo mariaalm01.jpg

Het Steinernen Meer is ook bedekt met een prachtig wit laagje. Rechts zie je Appertel Osterthor, waar wij verblijven.

 photo mariaalm01.jpg

The road ahead is empty… (en besneeuwd)

 photo mariaalm01.jpg

Roos neemt haar rol als chef-kaart ook vandaag weer heel serieus. Ik maak foto’s, ook belangrijk.

 photo mariaalm01.jpg

Van zomer-skiën naar winter wonderland.
 photo mariaalm01.jpg

We skiën vandaag niet in skigebied Hochkönig maar in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, we hebben namelijk een Salzburger Superski Card gekocht, daarmee kunnen we in alle skigebieden in Land Salzburg skiën. Vorig jaar ben ik al in dit skigebied geweest met de Dutchweek, maar toen skiede ik achter een gids aan en was er weinig tijd, nu gaan we het gebied iets rustiger en gewoon ZELF bekijken.

 photo mariaalm01.jpg

Oh en we eten Apfelstrudel omdat we al om tien uur honger hebben… skiën maakt hongerig. We zijn iedere ochtend als eerste bij de lift, dus het is niet heel vreemd dat we al om tien uur honger hebben.

 photo mariaalm01.jpg

Saalbach… en de zon breekt een klein beetje door!

 photo mariaalm01.jpg

Saalbach vanaf de Schattberg. De wereld ziet er zoveel mooier uit met een laagje sneeuw.

 photo mariaalm01.jpg

Dit was niet de meest comfortabele lift in het skigebied, maar wel de meest idyllische en fotogenieke.

 photo mariaalm01.jpg

Alhoewel… deze oranjelift in Leogang matcht ook wel heel mooi met mijn Aperol Spritz. Dat was ook de reden dat ik de Aperol bestelde, normaal doe ik niet aan alcohol als ik nog de piste af moet. Maar ja, soms maak ik een uitzondering.

 photo mariaalm01.jpg

I have this thing with trees…

Tot zover hete eerste deel van mijn vakantiefoto’s, maandag het tweede en laatste deel :)

Ben jij afgelopen weken ook op wintersport geweest? Of ga je nog? Zo ja, waar ging (of ga) jij naartoe?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Lisanne Oskam
  maart 4, 2017 / 12:49

  Zooooo jaloers op deze plaatjes en de wintersport! Gelukkig ga ik over twee weken ook nog een weekje genieten in Flachau! Nu eerst nog twee weken tentamens, maar met deze plaatjes hou ik het vol!
  Goede reis naar huis alvast!

 2. Britt
  maart 4, 2017 / 15:33

  Wauw, wat een prachtige plaatjes, je kan zien dat je lekker aan het genieten bent!

 3. maart 4, 2017 / 20:47

  Mooie foto’s! Zo leuk jullie matching outfits:) ik ben eigenlijk benieuwd naar wat je allemaal meeneemnt in je rugzak wanneer je gaat skiën? Misschien handig om hier eens een post over te maken? Ik weet namelijk nooit echt wat ik nu wel en niet zou moeten meenemen!

  • maart 5, 2017 / 16:04

   Dit vind ik ook een leuk idee!

 4. Ilse
  maart 5, 2017 / 09:42

  Zalig altijd naar die prachtige plaatjes van je skivakanties kijken!

 5. Ilse
  maart 5, 2017 / 14:01

  Heerlijk zulke plaatjes, kan ik wegdromen.

 6. maart 6, 2017 / 07:30

  Super mooie foto’s! Ik ben in januari in Gargellen (skigebied Montafon) geweest. Klein en veel blauwe pistes maar ideaal voor mij als beginner ;-)

 7. Floortje van Lieshout
  maart 6, 2017 / 11:25

  super mooie plaatjes !