THE LIST: Reasons why I love winter holidays

Ik denk dat uit mijn vlogs en blogs mijn liefde voor wintersport meer dan genoeg blijkt. Maar als je nog steeds niet overtuigd bent, heb ik hier een lijstje voor je, met redenen waarom ik zo veel van wintersport hou. En alles dat daarbij komt kijken.

❤ Ik kan de hele week warme chocolademelk met slagroom drinken, schnitzels en patat eten en toch zonder ernstige schade op de weegschaal thuis komen.

❤ Je bent de hele dag buiten, ook al is het soms koud, ik hou van in de buitenlucht zijn.

❤ Het aanzicht van wit besneeuwde bomen en witte bergtoppen, daar gaat echt vrij weinig boven (letterlijk en figuurlijk).

❤ Skiën schijnt je de mooiste billen op te leveren.

❤ De koude, droge, frisse lucht ruikt zo lekker.

❤ KAISERSCHMARRN. Gulaschsuppe, Schnitzels, Curryworst, Tyroler Gröstl…

❤ De Aperol Spritz is in Oostenrijk al twee jaar 1+1 gratis bij de supermarkt MPreis, dat betekent INSLAAN! (en iedere dag Aperol Spritz drinken).

❤ De reis er naartoe – het liefst met de auto – is altijd leuk, ook al staat er file. Muziek aan, de Duitse snelweg op en gaan…

❤ ’s Avonds zo moe zijn van de hele dag bezig zijn, dat je meteen als een blok in slaap valt.

❤ In Oostenrijk smaakt zelfs het water uit de kraan lekkerder.

❤ Het moment dat je na een dag lang skiën je skischoenen uit mag trekken en je in je warme sneeuwschoenen glijdt.

❤ Dwarrelende sneeuwvlokjes

❤ Maar ook: strak blauwe lucht en een stralende zon. De hemel lijkt nergens blauwer dan op wintersport, het contrast met de sneeuw is bijzonder.

❤ Warme chocolademelk met slagroom, Almdudler, Johannisbeersaft…

❤ Het gevoel wanneer je van de berg af zoeft, daar kan echt niets tegenop. Zelfs geen enorme runner’s high

❤ Een warme douche is nooit lekkerder dan na een dagje skiën in de vrieskou.

❤ Het levert stuk mooiere beelden voor mijn vlog en Instagram op dan wanneer ik de hele dag achter mijn keukentafel mails zit te beantwoorden en blogs zit te schrijven.

❤ Als ik weer in Nederland kom kan ik het Nederlandse internet ineens zoveel meer waarderen. (Vandaag komt mijn vlog iets later online, heb hem vannacht geprobeerd te uploaden maar is helaas niet gelukt, zit wanneer jullie dit lezen als het goed is op de Duitse Autobahn. Zodra we over de Nederlandse grens zijn zal ik de vlog weer proberen te uploaden.

Ben ik nog iets vergeten?

Heb jij net als ik een liefde voor wintersport? Of kun je je niet voorstellen dat iemand vrijwillig met -23 de hele dag buiten is? Ben jij meer fan van sneeuw of zonvakanties?

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. januari 21, 2017 / 12:34

  Zon, zon, zon! ;) Sorry, zelfs na jouw lijstje ben ik niet overtuigd, haha. Maar ik geniet wél van jouw verhalen en foto’s!

 2. Flavia
  januari 21, 2017 / 12:42

  Liefde voor wintersport!

 3. Cindy
  januari 21, 2017 / 13:40

  Ik vind je vlogs leuk om te zien, prachtige beelden. Maar brrrr…. die kou en die sneeuw, de horror haha.
  Ben nog steeds niet overtuigd. Zal er nooit uit vrije wil naar toe gaan ;-)
  Ben net terug van een weekje Fuerteventura, en 23 graden en zon kan ik veel beter waarderen.
  En kan niet wachten tot het voorjaar wordt, vind het weer in NL nu ook vreselijk koud.

 4. Christien
  januari 21, 2017 / 14:57

  Ik kijk elke dag uit naar je vlogs, maar naar je wintersport vlogs nog een beetje extra, ze zijn zo leuk! :) En inderdaad heel veel liefde voor wintersport ❤❤

 5. Marloes
  januari 21, 2017 / 15:01

  Vergeet het uitzicht vanaf de skilift of vanaf de bergtop niet ?

 6. Niki
  januari 21, 2017 / 15:32

  TEAM WINTERSPORT! Overduidelijk :D Nog 6 nachtjes slapen en dan gaan we weer skiën. Heb bijna al je Serfaus vlogs meerdere keren bekeken, ben al helemaal in de stemming nu.
  Helaas hebben gaan we naar Zuid Tirol waar helaas nog (bijna) geen sneeuw ligt. Hopen op een wondertje dan maar :)

 7. Tamara
  januari 21, 2017 / 16:29

  Wintersport vind ik stiekem leuker dan een zomer vakantie. Geweldig die sneeuw en lucht en zon en het skien! Helaas al 3 jaar niet op wintersport geweest (dochter werd 3 jaar geleden geboren op 2e kerstdag, beetje lastig dan met kerst gaan en met 1 en 2 ook erg klein) zodra ze 4 of 5 is, willen we zeker gaan en het haar ook leren. Ski zelf al vanaf mijn vijfde en ben mijn ouders zooooo dankbaar dat ze altijd op wintersport gingen en ik jong heb leren skien! Jij hebt het toch ook al jong geleerd?

 8. Soof
  januari 21, 2017 / 18:15

  Hopelijk kan ik over twee weken zeggen dat ik net zoveel liefde heb voor wintersport als jij. Ik vertrek volgende week naar Oostenrijk om voor het eerst in m’n leven een hele week te skiën. Heb er zoooo veel zin en hoop heel hard dat de spierpijn mee gaat vallen. Maar hé, die mooie billen zijn uiteraard leuke bijkomstigheid ?

 9. januari 21, 2017 / 18:23

  Ik ben helaas nog nooit op Wintersport geweest omdat mijn vader er een hekel aan heeft, maar ik wil zo graag eens gaan! Alles wat jij beschrijft: warme chocolademelk, dwarrelende sneeuw en natuurlijk mooie billen, het lijkt me allemaal ontzettend leuk. Hopelijk gaan we dit jaar! Malou x

 10. Ilse
  januari 21, 2017 / 20:11

  Ik wil nog een keer op wintersport maar ik vind de koude temperaturen helemaal niet erg. En schaatsen vind ik ook leuk en sneeuw ook! Maar de zon kan ik ook heel erg waarderen.

 11. Marieke
  januari 22, 2017 / 13:12

  Ik vind wintersport ook heeerlijk. Kan echt zo genieten van jouw vlogs nu :).

 12. januari 22, 2017 / 14:07

  Als je het zo noemt lijkt het me ook heerlijk, maar toch ga ik op vakantie écht alleen naar een warmere plek ;)

 13. Josephine
  januari 22, 2017 / 17:21

  Helemaal mee eens! :)

 14. januari 22, 2017 / 22:28

  Ik sluit me helemaal aan bij jouw lijst. Ik ben er nu 2 maanden en kan mijn geluk niet op ;-)

 15. januari 24, 2017 / 19:05

  Ik had vroeger zo’n intense hekel aan kou dat ik zelfs bang was dat ik ooit zou trouwen met iemand met een voorliefde voor wintersport die me dan onder druk een week betaald in de sneeuw door zou laten brengen – geen grapje. Ben nog steeds niet zo’n held met extreme temperaturen maar ik kan het al steeds beter handelen en ik zou wel ooit een keer willen wintersporten voor de ervaring van het eten, het voldane gevoel, het buiten zijn, de witte bergen en blauwe luchten, de gezelligheid. Het houdt me alleen heel erg tegen dat ik niet kan skieën en het dan dus ook nog moet leren en mij kennende gaat dat niet zo heel snel haha. Overigens vond ik het afgelopen week in Nederland wel al heel koud onder het vriespunt, ik denk dat ik überhaupt nog nooit ergens ben geweest waar het meer dan tien graden onder nul was, dus daar kan ik me heel slecht een voorstelling van maken.