LET’S TALK ABOUT: Hotel Luxury

 photo DSC_3276.jpg
Ik hou van hotels. Ok, een appartement in Parijs via Wimdu vind ik ook prima hoor, maar stiekem ben ik wel een luxe paardje en geniet ik het meest van een fantastische hotelkamer. Nu heb ik het geluk dat ik voor persreizen regelmatig in de mooiste hotels (of in de mooiste kamers van cruiseschepen) mag verblijven, maar helaas slaap ik het grootste gedeelte van het jaar gewoon in mijn Ikea bed.

Want dat vind ik dus het fijnste van hotelkamers, de grote stevige bedden met de super zachte schone lakens. Het bed dat iedere dag opnieuw netjes wordt opgemaakt en waar je ’s avonds na een lange dag zo lekker in kunt ploffen.

Eén van mijn hotel luxury liefdes heb ik sinds vorige maand ook zelf tot mijn beschikking. Mijn Ikea bed heeft een upgrade gekregen met mijn Auping Dekbedovertrek. Het is katoen, net als mijn andere dekbedovertrekken, maar dit katoen is zoveel fijner geweven. En een paar jaar geleden had ik je keihard uitgelachen als je me verteld had dat fijn geweven katoen zo veeeeeeeel beter is, maar inmiddels weet ik beter. Dit is zacht! En in combinatie met net geschoren blote benen de hemel op aarde.

Nu moet ik alleen nog even sparen voor mijn bijpassende Auping bed en Auping matras en waarom ook niet een sprei, een mooi sierkussen of een nachtkastje?. Het schijnt dat Sven Kramer zelfs in hotels op zijn eigen Auping matrasje slaapt. Nu ik train voor de New York Marathon ben ik natuurlijk ook eigenlijk een topsporter.. Misschien moet ik toch maar een Auping matrasje aanschaffen en dat met me meenemen in het vliegtuig naar New York ;-), oh nee… daar slaap ik als het goed is in een hotel met prima bedden! Maar even serieus, als ik binnenkort een keer een meevaller heb wil ik allereerst graag investeren in mijn bed. Je nachtrust is zo belangrijk.. En hoewel ik prima slaap, word ik ’s ochtends wel vaak in de kreukels wakker.

Maar wat nu dus niet meer in de kreukels ligt, is mijn gezicht, want dat kussensloop is zo zacht dat slaaprimpels niet meer, of in ieder geval een stuk minder vaak, voorkomen.

Slaap jij ook het liefst in mooie hotelkamers? Zo ja, wat is jouw favoriet? Die van mij is Hotel Hermitage in Monaco, alles aan die kamer was perfect, maar het bed was misschien nog wel het fijnst. Super groot, heerlijk zachte lakens en een stevig matras. My cup of tea!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. september 12, 2013 / 12:08

  Dit gaat niet helemaal goed denk ik?

  • Kim
   september 21, 2013 / 14:39

   Wtf?

 2. september 17, 2013 / 12:06

  Een Auping dekbedovertrek, toch zou ik daar niet zo snel in investeren al ziet het er mooi uit, mijn ikea overtrek slaapt ook prima. Sowiesow ben ik heel blij met mijn boxspring bed, misschien ben ik gewoon niet zoveel gewend ;)

 3. september 17, 2013 / 12:29

  Tsja auping vind ik wat overrated. Zó duur & voor mezelf als persoon slaap ik overal prima ;)

 4. september 17, 2013 / 12:33

  Oh ik ben ook zo gek op hotels! Elke keer weer een verrassing wat je achter je kamerdeur vindt ;-) ik had vd zomer in Marseille een heerlijk bed in een heel mooie kamer, het was gewoon een appartementje met een woonkamer, keuken, badkamer en aparte slaapkamer. Heerlijk!

 5. Fleur
  september 17, 2013 / 13:03

  Ik heb sinds een jaar een king size Auping bed en elke avond is echt een FEEST!!! Beste investering EVERRRRR!!

  • Annemerel
   Auteur
   september 17, 2013 / 13:17

   Jaloers op jou!

 6. september 17, 2013 / 13:24

  Ik twijfel hier altijd zo over – of het subjectief is, of dat het echt zo is dat je beter slaapt met betere ‘kwaliteit’ beddengoed. op dit moment slaap ik namelijk onder een simpel Ikea dekentje met een matras van 39 (!) euro, en ik slaap gewoon lekker :) Maar ja, het is minder hemels om in wakker te liggen dan zo’n wolkig matras + dekbed :)

  • Annemerel
   Auteur
   september 17, 2013 / 13:37

   Ik had dezelfde twijfels en nog steeds durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen dat het echt beter is voor je nachtrust (ik heb immers geen wetenschap verricht), maar ik weet wel dat ik dit dekbed heel fijn vindt slapen EN dat ik sommige hotelbedden echt SUPER lekker vind slapen..

 7. september 17, 2013 / 13:33

  Mandarin Oriental in Barcelona is mijn lievelings, maar intercontinental le grand in Parijs (naast Opera) is ook niet vervelend.

  Ik hou van hotels, zelfde redenen als jij. Omdat ik thuis altijd slecht sliep heb ik vorig jaar een Auping Essential + matras gekocht, merk echt het verschil! En dit is nog maar het ‘instapmodel’… Sleep is underrated!

  • Annemerel
   Auteur
   september 17, 2013 / 13:39

   Slaap wordt inderdaad ondergewaardeerd! Een goede nachtrust is zo belangrijk voor mij! Mijn vriend had vroeger ook een instapmodel Auping en dat lag inderdaad heerlijk. Maar 1.40m voor met z’n tweeën vond ik toch wat krap :-) nu maar weer even verder sparen dus!

 8. Miloujade
  september 17, 2013 / 14:08

  Als je aupingspiralen koopt op marktplaats (wel daarna toch even in sopje zetten, ik heb er twee van 90×200 naast elkaar) dan heb je al een auping bed voor weinig geld! Omheining hoeft namelijk niet van auping te zijn, daar slaap je toch niet op. Matras zou ik niet tweedehands kopen…… Maar dan ben je in ieder geval een stapje verder ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   september 17, 2013 / 14:19

   Goede tip!!!

 9. september 17, 2013 / 14:28

  Townhouse hotel in Maastricht heeft zulke fijne bedden!

 10. september 17, 2013 / 15:04

  Oh ja, des te luxueuzer des te beter! :-)

 11. september 17, 2013 / 15:59

  Oh ja, hotelbedden! Daar kan ik echt van genieten. Die dekbedden zijn ook altijd zo dik, alsof je op wolkjes ligt haha.

 12. september 17, 2013 / 16:41

  Ik heb een goed matras voor mijn rug, kan niet meer zonder! Op een gewoon matras word ik echt in de kreukels wakker.

 13. Lisa
  september 17, 2013 / 17:02

  Ik heb zelf dankzij mijn lieve ouders een auping bed en matras, op het matras gaat ook nog een extra zachte toping van jensen en een dikke molton. Geloof me, als je eenmaal zoiets hebt wil je NOOIT meer iets anders (Nu ben ik wel een slechte slaper) Als iemand me zou vragen wat ik het eerste zou redden bij brand zou k nog het liefst zeggen mn bed (Al is dat natuurlijk onmogelijk) Als m’n vriend en ik uit elkaar gaan, zou k vechten voor dat bed:p Het nadeel is dan wel weer dat ik vrijwel nergens anders meer lekker slaap dan in m’n eigen bed… Hotel matrassen halen het vaak bij lange na niet bij thuis!

 14. Manon
  september 17, 2013 / 19:01

  Hoi Annemerel!

  Is het misschien een idee om een keer een home blog te schrijven? Over de dingetjes in je huis, waar je niet zonder kunt en waar je leuke interieur dingetjes koopt bijvoorbeeld. Ik, en ik denk velen met mij, zou dit een heel leuk plan vinden! ;)

  Liefs

 15. september 18, 2013 / 00:21

  My home is IKEA…en fijn, maar twee lievelingsbedden in hotels in de wereld; The BIG hotel in Singapore & Bentley hotel in Miami south beach. Amerikaanse bedden zijn echt te best.. maar dat zal je in NYC straks zelfs wel gaan beleven. Ben nu al benieuwd naar je NYC hotel ervaring!

 16. september 18, 2013 / 17:26

  Jaaa doe die investering! Beste koop die ik in heel mijn leven heb gedaan. Echt!

  Weet je wat het enige grote nadeel van een Auping bed is? Dat je bed thuis fijner slaapt dan het gemiddelde hotelbed, waardoor je in hotels vaak minder goed slaap. Dit is een heeeeel groot luxeprobleem, I know, maar trust me, als je eenmaal een auping hebt zul je nog eens aan me denken ;)