LOVE: Honest

 photo IMG_0240.jpg

Sponsored – Als ik klaar ben met hardlopen is het enige waar ik trek in heb – naast sushi – een lekker verfrissend drankje. Geen water, en de meeste sportdrankjes vind ik vaak te zoet (en calorierijk). Kokoswater is voor mij een supergoed manier om mijn lichaam te hydrateren, maar na het hardlopen heb ik toch meestal zin in iets dat minder ‘weeïg’ smaakt. Het liefst drink ik iets dat lekker fris is en niet al te zoet, maar.. het moet wel een klein beetje zoet zijn, want anders vind ik het vaak ook erg smaakloos.

Ik ben niet de enige hardloper met speciale wensen na een rondje hardlopen. Seth Goldman was eind jaren negentig ook op zoek naar een vergelijkbaar (biologisch) drankje voor na zijn hardlooprondjes, maar kon ook niets vinden. De enige oplossing die hij zag; zelf maar zo’n drankje maken. In zijn eigen keuken experimenteerde hij met smaken, totdat hij het ‘perfecte’ drankje gemaakt had. Seth noemde het drankje Honest. Fresh Fields (een natuursupermarkt, onderdeel van Whole Foods) mocht als eerste proeven en bestelde meteen 15.000 flessen. Dit was 1998.

Inmiddels zijn we bijna twee decennia verder en is Honest het bestverkopende gebottelde theemerk binnen de natuurvoedingsindustrie in de VS. Sinds kort is  Honest ook in Nederland verkrijgbaar bij Marqt supermarkten. En ik mocht als een van de eersten de verschillende biologische drankjes proberen.

 photo IMG_0241.jpg

Honest is in Nederland met drie verschillende smaken geïntroduceerd; Citroen & Honing, Granaatappel & Bosbessen en Sinaasappel & Mango. De drankjes zijn op basis van water met kruidenthee, ze zijn gemaakt van biologische producten en bevatten tussen de 16 en 19 calorieën per 100 milliliter (een standaard frisdrank bevat meestal tussen de 40-50 calorieën per 100 milliliter).

Het eerste drankje dat ik probeerde was de Citroen & Honing variant. Zoals jullie in mijn vlog hebben kunnen zien vond ik dat erg lekker, heel verfrissend en niet te zoet, precies zoals ik het na het hardlopen graag wil. Inmiddels heb ik ook de andere smaken geprobeerd en ook deze smaken heerlijk fris. Je proeft de ingrediënten echt. Nu een favoriet benoemen gaat me niet lukken, sorry, ik vind ze alle drie gewoon erg lekker. Als ik in de winkel zou staan om er een te kiezen, zou ik mijn keuze baseren op waar ik op dat moment zin in heb en dat kan iedere keer weer anders zijn.

Honest vind je bij supermarktketen Marqt in flesjes van 500 milliliter, van de zomer vind je ze in 375 milliliter flesjes en op andere verkooppunten.
Liefs,
Annemerel

P.S. Toen ik voordat ik aan dit artikel begon even Seth Goldman googlede zag ik dat hij oorspronkelijk uit Wellesley, MA komt. Door dit dorpje liep ik tijdens de Boston Marathon (hier was de scream tunnel van alle gillende meiden van Wellesley College). En ze stonden in Wellesley met een standje waar je de thee kon drinken. Helaas kwam ik daar pas achter toen ik er al voorbij was (mijn hersenen werkten op dat moment niet zo goed). Seth heeft hierdoor een speciaal plekje in mijn hart ;-).

Delen:

1 Reactie

  1. Ilse
    april 21, 2017 / 00:10

    Klinkt als een lekker drankje na het hardlopen, hopelijk komt hij ook in de supermarkt zodat ik hem ook een keer kan proeven.