LOVE: Happy April!

 photo DSC_9753.jpg

De eerste drie maanden van het jaar zijn voorbij gevlogen. Mede dankzij een groot aantal (pers)reizen gingen de wintermaanden sneller dan ooit. Ik bezocht maar liefst vier keer Oostenrijk om te skiën, ik skiede een paar dagen in Italië, bracht een bezoek aan München, zag Parijs twee dagen en sloot mijn internationale winter af in Londen met Marloes. Als ik dit zo allemaal achter elkaar opschrijf besef ik pas wat ik afgelopen maanden allemaal gedaan heb en hoeveel mogelijkheden ik krijg. Maar nu is het april, 1 april en is het afgelopen met de sneeuw.

In de middenberm voor mijn huis bloeien de krokusjes al even. Als ik ’s ochtends wakker word is het niet meer pikdonker (alhoewel, met de zomertijd is het toch wel weer een klein beetje een ander verhaal), wanneer ik mijn deur open ruik ik – mits de windrichting juist is – zilte zeelucht, ik kom steeds meer mede-renners tijdens mijn rondjes tegen en mijn gezicht is niet meer zo kleurloos als een paar maanden geleden. Dat kan maar één ding betekenen, het is lente…

Wat me deze maand allemaal te wachten staat? Ik zou het echt niet weten. Op 1 maart stond er nog geen enkele persreis gepland, uiteindelijk deed ik er drie. Zo gaan die dingen. Ik maak me niet meer zo’n zorgen over wat me allemaal te wachten staat, inmiddels weet ik dat wanneer ik iets echt wil, het altijd goedkomt. Als je iets echt wil is het namelijk een stuk makkelijker om de focus en discipline te vinden om het te doen. Zo was het best wel even stressen om drie persreizen achter elkaar te doen. Ik moest immers ook gewoon iedere week naar DutchCowboys, mijn pagina’s voor Metro inleveren, bij een evenement aanwezig zijn en – niet geheel onbelangrijk – blogs schrijven.

Maar ik wilde iedere reis heel graag maken en daarom lukte het me ook om iedere deadline ruimschoots te halen, zonder volledig in paniek te raken. Dat is de les die ik in maart geleerd heb. Als ik iets écht wil, dan lukt het me. 

Nu is het april… Hoeveel ik ook van skiën hou, ik ben nu wel toe aan de lente. Het liefst heb ik iedere dag zon en blauwe lucht. Het liefst loop ik iedere dag hard. Het liefst werk ik buiten op een terrasje. Het liefst zit ik sowieso iedere middag en avond op een terrasje. Het liefst geniet ik van de geur van lente. Het liefst is het altijd lente…

Hou jij ook zo van de lente? Wat is jouw favoriete ding aan de lente?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. april 1, 2015 / 12:06

  Jaa de lente vind ik heerlijk! Maar dan wel de lente die jij beschrijft, met een zonnetje, dat je op het terras kan zitten en niet in de regen en wind de kou moet trotseren ;). Liefde voor alle bloemetjes die nu mooi uit komen, en de eerste zonnestralen.

 2. april 1, 2015 / 12:09

  Mooi Annemerel: als je echt iets wilt dan lukt het! Got that right!

  Ik ben het herfstgevoel wel beu, het is herfst sinds oktober ’14 hier.

 3. april 1, 2015 / 12:13

  Mooi geschreven!! Op naar (nog) meer leuke reisjes!

 4. april 1, 2015 / 12:16

  Ik vind het geluid van fluitende vogeltjes vroeg in de ochtend zo heerlijk, dat maakt me altijd meteen vrolijk! Wat een bijzondere winter heb je gehad!

 5. april 1, 2015 / 12:20

  Leuk geschreven! En wat heb je heerlijk genoten van je reisjes! Leuk om te zien!

 6. april 1, 2015 / 12:38

  Wat heb je dat leuk geschreven! Zo tof van je reisjes.
  Kom maar op met die lente <3
  Liefs lonneke

 7. april 1, 2015 / 12:50

  Ik ben dól op de lente! Misschien omdat ik in april ben geboren en dus een echt lentekind ben. Het laat echter wel lang op zich wachten dit jaar zeg, pfoe! De bomen zijn nog heel erg kaal :(.

 8. april 1, 2015 / 13:00

  Yes, ik vind het zo fijn dat de winter voorbij is! Tuurlijk heeft de winter ook voordelen, maar er gaat niets boven het zonnetje op je gezicht en bloemetjes die beginnen te bloeien. Fijne maand :)

 9. april 1, 2015 / 13:05

  Super leuk artikel, ik word er helemaal vrolijk van! Ben benieuwd welke reisjes in april op je pad komen. Gaan vast weer leuke dingen gebeuren! <3

 10. april 1, 2015 / 13:06

  Ik kijk het meest uit naar dat het langer licht is! Ik heb het (afgezien van december) niet zo op die donkere dagen.

 11. april 1, 2015 / 13:58

  Ik ben ook zo toe aan wat zon! Kijk er onwijs naar uit om weer lekker terrasjes op te zoeken.
  En je hebt helemaal gelijk, als je iets heel graag wilt, lukt het!

 12. april 1, 2015 / 14:15

  Hele grote liefde voor de lente, maar niet als het herfstweer is zoals nu! Ik wil zon en zonder jas naar buiten haha!

 13. Femke
  april 1, 2015 / 14:44

  Ik houd ongelofelijk veel van de lente, kan echt niet meer wachten op het mooie weer <3

 14. Ilse
  april 1, 2015 / 14:46

  Ik hou heel erg van de lente!
  Zoals jij zo mooi beschreef over de krokusjes, dat het s’ ochtends vroeg licht is en meer mensen aan het hardlopen en het gefluit van de vogeltjes en meestal het zonnetje -behalve de afgelopen dagen-! :)

 15. april 1, 2015 / 14:49

  Het was super om te zien hoe je van al je reizen genoot. En april doet wat ie wil, dus er komt vast nog genoeg moois op je pad!

 16. april 1, 2015 / 15:18

  Ik ben ook dol op de lente. Dat eindelijk die winterjas uitkam, en stukje bij beetje de zomerkleren weer tevoorschijn komen. Heerlijk. Ik kijk er alweer naar uit!

 17. april 1, 2015 / 15:27

  Het was leuk om al je tripjes te mogen volgen :)

  Ik hou ook van de lente! Dat het licht is als ik op moet staan, de vogeltjes die fluiten als ik de deur uit ga, mijn katten die weer lekker in de tuin kunnen ravotten, terrasjes pikken met vriendinnen, hardlopen in de lente zon. I love it!

 18. april 1, 2015 / 15:48

  Met mijn laptop in de tuin zitten en dan blogs tikken, heerlijk! Moet het alleen wel even stoppen met waaien…

 19. april 1, 2015 / 16:06

  De lente mag van mij echt wel even doorzetten, zo fijn! Op zich helpt die zomertijd er al wel aan mee, ik zat gisteren om een uurtje of half acht op m’n kamer en ik hoorde de vogels nog een beetje fluiten omdat de zon nog niet onder was (het was sowieso raar weer, maar de zon kwam na een flinke regenbui en een regenboog nog een halfuurtje achter de wolken vandaan) – dat geeft zo’n lekker gevoel :) En er staan heel veel toffe dingen op mijn lenteplanning; Paasweekend, de Grote Avond van mijn school (toneelstuk door leerlingen in het Zuidplein Theater), een weekje naar Rome met school, twee weken meivakantie en alle leuke dingen daarin. Als de zon dan ook nog schijnt is het helemaal tof :) Maar eerst m’n toetsweek nog even overleven haha.

 20. april 1, 2015 / 19:48

  Ik ben onwijs toe aan de lente. Dit is denk ik toch wel mijn favoriete seizoen. Lekker warm -maar niet te heet-, alles gaat weer bloeien en overal worden babydiertjes geboren haha! :-) Lekker zoetsappig :’)

 21. april 1, 2015 / 20:17

  Ik ben dol op de lente!! Lekker naar buiten en genieten van het zonnetje!

 22. april 1, 2015 / 21:39

  Ah wauw wat een reisjes heb je gemaakt zo tof! En ik vind het echt onwijs leuk geschreven, ik geniet altijd van het zonnetje dat in me gezicht schijnt na een dagje school of stage. Dan weet ik dat het Lente is :-)

  Liefs! Evelien