LOVE: Earlybird

 photo earlybirdcopy.jpg

Vroege ochtenden zijn voor niemand leuk. Althans, ik moet nog steeds iemand ontmoeten die werkelijk waar geniet van het moment dat de wekker afgaat. Hoewel ik door sommige word beschouwd als een ‘morning person’ scheld ook ik de wekker verrot als ‘ie doet wat ‘ie moet doen, me wekt. Of die wekker nu om 8.00u, om 5.45u of om 10.30u gaat, het geluid van mijn wekker gaat door merg en been. Een ander wekkergeluid kiezen? Mwah, ik denk niet dat het er veel mee te maken heeft, aangezien mijn wekker mijn favoriete nummer is, Paradise van Coldplay. Toch zijn vroege ochtenden mijn favoriet, hoe ik er voor zorg dat de ochtenden net dat beetje leuker worden? I’ll show you how…

– Aller eerst zorg ik ervoor dat ik de avond van te voren een flesje met water en citroen heb gevuld. Ik kies dan voor een flesje waar zo’n zuigdop op zit, of iets met een rietje. Ik ben namelijk lui en heb geen zin om meteen rechtop te moeten zitten om mijn water op te drinken. Het water zorgt er niet alleen voor dat mijn spijsvertering op gang wordt gebracht, ik zelf word ook op gang gebracht. Klinkt logisch, niet waar?

– Als mijn wekker gaat druk ik altijd op snooze. De periode tussen 2 snoozebeurten is 9 minuten. Ik mag van mezelf één keer op snooze drukken, heel soms snooze ik twee keer, als ik écht niet op kan staan, maar vaak kom ik dan later in de ochtend in de problemen en moet ik kiezen tussen make-up en ontbijt, dat is een keuze die ik niet graag maak, dus sta ik meestal na één keer snoozen op. Wat ik dan tussen die twee snoozebeurten doe? Mijn Instagramfeed bekijken.

– Wanneer mijn wekker dan voor de tweede keer gaat slinger ik mijn benen uit bed en loop ik naar de woonkamer, waar ik meteen vrolijke muziek aanzet. Ik heb het geluk dat mijn vriend overal doorheen slaapt en het dus geen probleem vind dat ik muziek aanzet, als je huisgenoten het niet zo op prijs stellen kun je natuurlijk ook je iPod(shuffle) gebruiken. Vrolijke muziek zorgt ervoor dat ik zelf ook vrolijk word. Ik probeer een beetje te bewegen, strekken, rek mezelf uit, beweeg mezelf wakker, zodat ik slaapwandel-af ben. Oh ja, ik zet ook overal de lichten aan, want ook dat zorgt ervoor dat ik wakker word.

– Vervolgens plens ik koud water in mijn gezicht, yes. Wakker worden. Ik maak mijn gezicht schoon en breng een dagcrème aan, vervolgens ga ik naar de keuken waar ik een sapje drink (meestal iets met bieten).

– Heb ik écht weinig tijd? Dan snijd ik een groot stuk bananenbrood af (ik maak hem tegenwoordig met noten, recept volgt nog, dit is écht heel erg vullend) en verpak dit in aluminiumfolie en gooi dit in mijn tas. Heb ik iets meer tijd dan maak ik een bakje havermout.

– Ondertussen kleed ik mezelf aan en doe ik mijn make-up. Nog steeds staan overal de lichten aan en luister ik naar vrolijke muziek. Wake up, wake up!

– Een uur later ben ik klaar om de deur uit te gaan en ren ik naar mijn tram. GOOD MORNING! Als ik mijn dag helemaal goed wil beginnen sta ik nog een half uurtje eerder op (ik bedoel als je om 6.00u opstaat kun je net zo goed om 5.30u opstaan, het is allebei klote) en spreek ik voor mijn werk af met een vriendin (Laura) om koffie te drinken. Een half uurtje praten met haar en mijn ochtend kan niet meer stuk.

Heb jij tips om je ochtend leuker, vrolijker, gezelliger en vooral ‘draagbaarder’ te maken?

Liefs,
Annemerel

Delen:

48 Reacties

 1. januari 17, 2014 / 12:05

  Het gaat bij mij gewoon never nooit lukken. Het beste voor mij werkt gewoon zorgen dat ik genoeg slaap maar dan nog zal ik met een chagrijnig hoofd opstaan. Ik kan maar beter niet voor 8.00 wakker worden maar dat citroen water is wel en erg goede tip!

 2. januari 17, 2014 / 12:13

  Opstaan is niet echt mijn probleem, gelukkig! Het enige wat ik heb is dat ik moet douchen om echt wakker te worden. Daarna gaat alles vanzelf!

 3. januari 17, 2014 / 12:21

  Opstaan is voor mij ook echt een super groot probleem, ik haat het!

 4. januari 17, 2014 / 12:23

  Ik haaaaaaaat

  • januari 17, 2014 / 12:24

   Te snel.

   Ik haaaaat vroege ochtenden, sinds ik op kamers woon heb ik er gelukkig alleen nog op maandag last van, de rest van de week hoef ik pas om 8:30, 10:30 of zelfs 12:30 de deur uit…

 5. januari 17, 2014 / 12:25

  Ik heb ook absoluut geen probleem met opstaan :)

 6. januari 17, 2014 / 12:32

  Ik kan niet opstaan ’s ochtends. Ik doe er een uur over om in slaap te vallen. Meestal slaap ik dus pas na twaalven. Om 7 uur gaat mijn wekker, om 7:15 ga ik eruit en dan moet ik supersnel douchen, aankleden, eten maken en tanden poetsen. Dagcrème en een borstel door mijn haar halen lukt nog wel maar make-up sla ik over. Voordat ik weg moet om 07:45 drink ik nog heel snel mijn thee op. Ik word elke nacht wel een paar keer wakker en als dat tussen 06:30 en 07:00 uur is moet ik er eigenlijk gewoon uit, maar dat lukt me echt niet haha.

 7. januari 17, 2014 / 12:33

  Ik sta altijd om kwart over 6 op. En heb een klein beetje hetzelfde ritme, ik laat alleen mijn wekker doorspelen, voordeel van een vriend die heel vroeg moet werken.
  Ik heb er alleen wel wat meer moeite mee aan het einde van de week.

 8. januari 17, 2014 / 12:36

  Ik ben echt een ramp ’s ochtends! haha Misschien heb ik wat aan jouw manier.

 9. Joëlle
  januari 17, 2014 / 12:39

  Mijn methode is om direct als de wekker gaat uit bed te stappen en het licht aan te doen (nu het nog donker is, in de zomer volstaat vaak gordijnen open). Snoozen doe ik niet aan, daar voel ik me alleen maar brakker door. Met kleine oogjes strompel ik dan door naar de badkamer om me te douchen en aan te kleden en naar de keuken voor een ontbijtje met een grote kop thee. Vervolgens zit ik even rustig op de bank met mijn iPad en ontbijt, het journaal op de achtergrond. Een muziekje of kaarsjes aan maakt de ochtend ook veel prettiger.

  Het actiefst en beste voel ik me als ik direct mijn hardloopschoenen aantrek en de deur uit ga. Het vergt alleen wel veel discipline, maar als het een keertje lukt… Productiviteit galore!

 10. januari 17, 2014 / 12:45

  Leuk om overna te denken. Ik begin heel vaak om 7.00… wat inhoudt dat ik om 5.55 de wekker zet. Ik MOET dan wel douchen om wakker te worden, om vervolgens als een gek door het huis te rennen -banaan naar binnen te proppen als ontbijt- en levensgevaarlijk naar mijn werk te scheuren (inclusief bumperkleven en oranje stoplichten meepikken). Wat écht helpt bij mij, is heel saai op tijd naar bed. Mijn 7 à 8 uurtjes wel mee te pikken.

 11. Rebella
  januari 17, 2014 / 13:03

  Jij doucht niet ’s morgens??

  • Set
   januari 17, 2014 / 18:55

   Hoi Rebella,

   Ik ben wat ze noemen een lurker; ik lees altijd mee maar geef nooit zelf een reactie. Wat me opvalt is dat jouw reacties altijd een vrij negatieve ondertoon hebben. Misschien bedoel je het niet zo maar het valt me al een tijdje op. Doe er je voordeel mee :D

 12. januari 17, 2014 / 13:11

  Jippie ik word al meteen chagrijnig als ik aan mijn ochtendritueel denk. Gadverdamme. Wel leuk om die van jou te lezen!

  Liefs, Mariette

 13. januari 17, 2014 / 13:12

  Elke 5 minuten die ik langer kan slapen koester ik. Ik vind het dus heel knap dat je 05.30 ipv 06.00 opstaan als gewoon ‘allebei klote’ omschrijft.

  En is lauw citroensap niet vreselijk smerig op een nuchtere maag?

 14. januari 17, 2014 / 13:20

  Ik probeer tegenwoordig binnen drie kwartier op te staan en het huis te verlaten. En dan ontbijt ik, neem ik een douche én maak ik me op (en aankleden natuurlijk). Al wordt het soms ook een uurtje…

  Maar een uur zonder douchen vind ik wel traag hoor ;-)

 15. januari 17, 2014 / 13:26

  Haha leuk stuk! Ik HAAT vroeg opstaan maar gezien ik in Aalsmeer werk moet ik iedere dag om kwart over 7 de deur. Blegh. Mijn wekker staat om 6.40 haha, hup onder de douche, aankleden, opmaken, smoothie naar binnen en gaan. Maar niets zal me er ooit aan doen wennen om vroeg op te staan.

 16. januari 17, 2014 / 13:26

  Ik stond eerst altijd om 5.45 op en dan had ik een uur om dingen te doen. Door alles goed te plannen. eten de avond van te voren klaar leggen, tas inpakken en kleding klaar leggen kan ik nu in 20 minute klaar zijn, dus sta ik lekker veel later op!

 17. januari 17, 2014 / 13:47

  Wat ik vaak doe als ik vroeg op moet staan is alles al klaar leggen de avond van tevoren: tas ingepakt, kleding netjes, handdoek enz klaar voor de douche. En ook alvast heb bedacht qua ontbijt/lunch en dat al klaar heb gemaakt. Scheelt zoveel tijd en denkwerk (wat ’s ochtends vaak lastig is). En radio aan voor lekker muziekje om je wakker te houden :) Sowieso werkt douchen altijd goed voor mij om me wakker te maken, welk tijdstip dan ook. Als ik dat niet doe ’s ochtends dan krijg ik mijn ogen echt niet open haha.

 18. januari 17, 2014 / 14:06

  Ik vind het niet erg om vroeg op te staan, maar ik móet gewoon even tv kijken voordat ik mijn bed uit ga. Voor mijn werk moet ik regelmatig om half 4 op staan en het enige wat mij dan uit bed sleept is als ik even een kwartiertje tv kijk terwijl ik nog lekker warm in bed lig. Vaak kijk ik MTV en check in ondertussen alle social media, maar het gaat om het idee haha.

 19. januari 17, 2014 / 14:08

  Ik heb ook moeite met opstaan maar precies wat jij hebt: ik ben daarentegen wel weer een ochtendpersoon. Ik vind het zooo heerlijk om al mijn “moetjes” voor de lunch af te hebben. Ik sport ook het liefst ’s morgens, boodschappen doen trouwens ook!

 20. januari 17, 2014 / 14:11

  Ah jouw ochtendroutine lijkt best op die van mij! Ik probeer ook nooit te vaak te snoozen en meteen vrolijke muziek aan te zetten. Vooral die muziek maakt echt een groot verschil!

  Ik wou dat ik vriendinnetjes had met wie ik ’s ochtends voor mijn afspraken kon afspreken! Maar waar ik een ontzettend ochtendpersoon ben (wel nog steeds een hekel aan mijn wekker hoor haha) is iedereen die ik verder ken van het “zo lang mogelijk in bed blijven liggen” haha.

 21. januari 17, 2014 / 14:12

  In de winter kan ik echt nooit uit bed komen… Ik snooze totdat het niet meer anders kan.
  Maar daar moet ik echt eens van af stappen. Misschien helpen jouw tips.
  Als ik eenmaal uit bed ben, gaat het gelukkig wel ;).

 22. januari 17, 2014 / 14:13

  Mijn tactiek is om mijn wekker altijd een half uurtje eerder te zetten dan moet. Om half 8 gaat mn wekker en dan kan ik tot 8 uur rustig nog 1 keertje snoozen en mn telefoon aandoen om lekker even blogjes te lezen. Om 8 uur doe ik lekker warme sokken aan en mn badjes en ga beneden mn ontbijtje maken en verder met blogjes lezen op de laptop. Inmiddels is het half 9 en ren ik naar de douche om me heel snel te douchen, aan te kleden en mn tas te pakken. Om 9 uur sta ik op het station! Het is dan toch vroeg, maar ik heb alles heel relexed gedaan waardoor ik lekker relaxed de dag begin!

  Vaak kom ik wel een beetje in tijd nood hoor, maar ach dat neem ik voor lief! Haha

 23. januari 17, 2014 / 14:39

  Als het ’s ochtends donker is heb ik heel veel problemen met opstaan. In de zomer gaat dat allemaal wat makkelijker.

 24. januari 17, 2014 / 15:00

  Getver opstaan, ik ben er ook niet de beste in. Je hebt gelijk dat een half uur meer of minder ook niet meer uitmaakt, maar voor je gevoel wel. Goede tips. ik zal ook eens muziek proberen!

 25. januari 17, 2014 / 15:58

  Ik neem het mezelf elke ochtend voor om maar 1 keer te snoozen, maar ik moet eerlijk toegeven het is mij nog geen 1 keer gelukt. Ik weet het niet wat het is ik en opstaan, maar een goede combinatie is het zeker niet.

 26. januari 17, 2014 / 16:43

  Ik sta vaak om kwart voor 6 naast mijn bed, echt leuk is het niet maar het gaat me altijd aardig af. Wel heb ik altijd haast want ik heb maar een klein halfuurtje om mezelf toonbaar te maken. Aan het einde van de week is het wel zwaarder!

 27. Ilona
  januari 17, 2014 / 17:02

  Ik vind opstaan altijd heel erg, maar het vroeg uit bed zijn ver voordat anderen wakker zijn en dan nog een hele dag hebben vind ik zo fijn!

 28. Ilse
  januari 17, 2014 / 17:59

  Opstaan is een ramp maar zodra ik mijn bedje uit ben heb ik meestal nergens meer last van en dat terwijl ik een avondmens ben -raar geval..-. Ik heb s’ ochtends meestal geen muziek opstaan want dat vind ik niet prettig.

 29. januari 17, 2014 / 18:11

  Zou ik dan die uitzondering zijn die de regel bevestigd? Ik heb eigenlijk nooit moeite met vroeg op staan. Mijn wekker is een combinatie van fluitende vogeltjes, een kabbelend beekje en rustige muziek. Ik snooze 3x 5 minuten en daarna ga ik uit bed. Ben heus nog wel een beetje groggy maar douchen is voor mij het beste medicijn tegen slaperigheid. Als ik onder de douche vandaan kom ben ik wakker!

 30. januari 17, 2014 / 18:15

  Leuk en handig artikel. Ik kon altijd heel makkelijk opstaan en stapte zo uit m’n bed nadat de wekker was gegaan, sinds een paar weken is dat heel anders en slaap ik zelfs door m’n wekker heen.. Ik moet misschien een beter ritueel verzinnen voor de avond ^^

 31. januari 17, 2014 / 18:38

  Als ik naar school moet, vind ik het meestal niet heel erg als ik op moet staan. Ik sta vaak wat eerder op zodat ik het wereld wijde web nog even 3x kan checken en ik doe de radio aan. Als ik echt pas later begin wil ik ook graag een workout eruit persen, ben ik namelijk meteen wakker. En even lekker douche, nadat ik een plens koud water in mijn gezicht heb gesmeten…
  Vervolgens nog steeds de muziek aan en dansend mijn ontbijt weg werken!
  Liefs!

 32. januari 17, 2014 / 19:28

  Mijn wekker gaat doordeweeks om kwart over 5. Ik mag dan snoozen tot half 6 en soms loopt dit uit tot kwart voor 6. Half 7 ga ik de deur uit dus het is altijd snel douchen, aankleden en make-up. Ontbijten doe ik op het werk :)

 33. januari 17, 2014 / 19:33

  Ik zorg er altijd voor dat ik niet snooze. Dan wordt de stap om uit bed te gaan alleen maar erger. Dus wekker gaat, eruit! Ik zorg dat ik de avond van te voren álles was maar mogelijk is, klaar heb gelegd. Kleding, water in de waterkoker, tas gepakt, eten klaar, ontbijtje desnoods ook al. Verder moet ik even ‘rustig’ een 20 minuten kunnen zitten om te ontbijten. Maar op vroege ochtenden is elk minuutje langer slapen mijn zéér waardevol. Dus ik zal niet snel de wekker vroeger zetten!

 34. januari 17, 2014 / 20:03

  Ik zet de wekkerradio standaard om 06.45 uur en snooze dan meestal twee keer. Ik ben een ochtendmens, al zijn er ook wel ochtenden dat ik stiekem wat langer blijf liggen ;)

 35. januari 17, 2014 / 20:18

  Zo lijkt een vroege ochtend me nog best te doen!

 36. januari 17, 2014 / 21:42

  Leuk om te lezen. Ik vind opstaan niet zo heel erg als ik genoeg slaap heb gehad, als dat wat minder het geval is vind ik het wel echt een ramp haha. Zet mijn wekker dan ook altijd maar een kwartiertje eerder zodat ik rustig wakker kan worden, dan gaat ’t wel. Morgen gelukkig weer uitslapen!

 37. kim
  januari 17, 2014 / 22:31

  Ik ben best verbaasd dat iedereen altijd door een wekker wakker moet worden. Als je een goed slaap-en-opstaan ritme hebt gevonden qua tijden en je je daar ook aan houdt voor langere tijd, dan kan je standaard een korte tijd voordat je wekker gaat wakker worden. Het lukt mij al jaren en het is heerlijk. Heel soms word ik nog wel wakker door de wekker (die ik toch altijd voor de zekerheid blijf zetten) en dan baal ik wel en schrik ik me rot. Het is voor mij een teken dat ik niet genoeg slaap heb gehad.
  Het is echt zoveel fijner en ook zeker gezonder om ‘natuurlijk’ wakker te worden en jezelf voldoende slaap te gunnen. Gezond eten en sporten is 1 ding, maar genoeg slapen is echt minstens zo belangrijk. Met een beetje discipline lukt dat vast veel mensen wel. Mooi doel om proberen te bereiken, toch? :-)

 38. januari 17, 2014 / 23:35

  Ik moet echt douchen ’s morgens om wakker te worden. Lekker je dag beginnen met lekker ruikende shampoo en douchegel en een gloeiendhete douche. Daar word ik vanzelf vrolijk van.. zelfs als ik om op zaterdag om half 6 op moet om om 7 uur te beginnen met werken.

 39. januari 18, 2014 / 05:44

  Die muziek tip is een goed idee! Zal het volgende keer als ik niet uit bed kan komen proberen. Of mss moet ik de ringtone van mijn wekker veranderen…iets dubstep-erigs ofzo. Als ik daar niet wakker van word :p Ben benieuwd naar je bananenbrood recept :)

 40. januari 18, 2014 / 07:56

  ik vind het heel fijn om ’s ochtends vroeg op te staan, maar vooral omdat ik daardoor de tijd kan nemen. ik hoef vroeg in de ochtend nog nergens naartoe, maar toch sta ik altijd om 6.30 op omdat ik even tijd nodig heb om wakker te worden en vroeg aan mijn dag wil beginnen. na een uurtje lekker ontbijten & blogs e.d. bijlezen kan de dag beginnen!
  xo, cheyenne

 41. Marieke
  januari 18, 2014 / 10:31

  Voor mij geen snooze, maar wel onmisbaar: een hele grote, dampende kop groene thee. Let the day begin baby! :-)

 42. januari 18, 2014 / 11:28

  Ik MOET echt snoozen ’s ochtends, hoe vroeg het ook is. Minstens 2 keer! Muziek kan ik niet aanzetten, dat vind The BF niet leuk, haha.

 43. januari 18, 2014 / 15:09

  ik vind het echt knap van je dat je zo’n ochtenritueel hebt. Ik kan echt niet zoveel doen ’s ochtends en sta zo laat mogelijk op. Meestal gaat mijn wekker om half 7, ga ik er om vijf over 7 uit (ik heb echt dat dik half uur nodig om m’n bed uit te komen).

  Mijn kleding ligt al klaar, eten en flesje water zit al in tas en de avond ervoor heb ik gedouched. Het enige wat ik doe is mijn kleding aan doen, tandenpoetsen, borstel door m’n haar, creme op gezicht, jas aan en om 7.22 de deur uit. Ik fiets naar het station (15 min) en ontbijt in de trein.

  Ja, mijn ochtenritueel duurt 17 minuten. Heel soms zelfs 12 minuten, als ik heel lui ben. Ik ben echt géén ochtendmens. ;)

 44. Linda
  januari 19, 2014 / 18:00

  Wauw, een UUR? Zonde van mijn slaaptijd ’s ochtends, haha! :P Mijn wekker gaat om 10 voor 6, dan snooze ik ook 9 minuten – ik doe weer even mijn ogen dicht – en om 6 uur sta ik echt op. Dan heb ik een hele strakke routine, anders heb ik te weinig tijd. Ik loop naar de waterkoker, zet die aan, haal mijn bakje muesli dat ik de avond ervoor heb klaargemaakt uit de koelkast, en ga dan naar de badkamer. Wassen, aankleden, dat soort dingen, dan thee en muesli naar binnen werken en dan om half 7 de deur uit!

 45. Marije
  januari 19, 2014 / 23:02

  Mijn wekker gaat om 6.30 en ik snooze 2 x. Dan onder de douche, brood smeren en als ik tijd heb een sapje maken. Die moet mee in de auto want ik moet om 7.30 echt in de auto zitten. Als ik op m’n werk ben ( ik ben juf ) dan 2 grote bakken koffie met melk en dan het plein op. Om 8.30 zijn de kinderen er en ben ik klaar om het allerleukste beroep uit te oefenen. Maar een ochtendmens.. Nee

 46. januari 21, 2014 / 22:07

  Ik ben binnen 50 minuten de deur uit. Efficiënt en snel. De trein móet ik ook wel halen, dat stimuleert wel om een beetje vlot door te gaan!