LONDON BABY: #2

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mijn wekker ging gisterochtend al om kwart voor vijf. Na die wekker om half vijf van zondagochtend, zou dat vroege opstaan bijna een routine gaan worden. Helaas, het opstaan wordt er niet makkelijker op. Ook niet als Londen op het programma staat. Maar hé, een keer snoozen en een lekkere warme douche later is het humeur gelukkig alweer 180 graden de andere kant opgedraaid.

We gaan met de auto naar Eindhoven en de man op de radio blijft ieder half uur maar vertellen dat er zo weinig files staan op de weg. Je raadt het al, er staat wel file op de weg naar Eindhoven. Hoe kan het ook anders? Ikzelf heb weinig stress om te laat te komen, ik stond ooit een half uur van te voren op het vliegveld van Eindhoven zonder paspoort en wist zelfs toen mijn vliegtuig te halen (niet dankzij mijn eigen acteerkunsten overigens, maar dat volledig terzijde).

Natuurlijk haalden we het vliegtuig uiteindelijk met gemak en zaten we om 10.00u met een half uurtje vertraging in de lucht. Nog een uurtje later (maar toch om 10.00u) landde we op Stansted Airport. Tijd voor koffie en een Blueberry Muffin bij de Engelse koffieketen Costa, om vervolgens in een uurtje met de bus naar het centrum van Londen af te reizen. Eenmaal daar waren we wel even klaar met het reizen met de koffer en dus namen we een taxi. Voor het eerst in een echte Londense Cab. Hartstikke cool natuurlijk!

Ons hotel, het Arofsa Hotel, ligt ongeveer op 10 minuten lopen van Oxford Street en het is echt een positieve verrassing. Aan de buitenkant is het klassiek Engels, van binnen ook, maar wel in combinatie met wat moderne invloeden. Zoals de bekende Philippe Starck / Kartell stoeltjes. Onze kamer is groot, schoon en van alles voorzien wat we nodig hebben!

Na een korte pitstop op onze kamer liepen we snel richting Oxford Street, het was inmiddels al twee uur (Engelse tijd) geweest, de tijd vliegt en 48 uur later moesten we alweer op het vliegveld zijn. Er moest geshopt worden. Eerst bij Primark, waar het verrassend rustig was (geen rijen voor de kassa en paskamers), vervolgens bij Topshop, maar uiteindelijk kocht ik niet meer dan een paar handschoenen en een panty bij Primark. Totdat we bij Nike aanbelandde, want daar kon ik het toch niet laten een prachtige hardlooplegging te kopen (want die had ik nog niet, ha ha). De Nike Store in Oxford Street is mega groot, daar is de Nike Store in de Kalverstraat niks bij. En het allermooiste?! De prijzen zijn veel lager dan in Nederland. Nu denk je, ha ha Annemerel, weet jij wel dat de pond geen euro is. JA NATUURLIJK! Maar zelfs dan is het nog een stuk goedkoper. Zo was mijn legging nog geen 45 euro en in Nederland had ik dezelfde legging al voor 55 euro gezien.

Niet alleen Nike was goedkoper, ook Starbucks is goedkoper (80 cent voor de kleinste koffie) en ook Samsonite koffertjes (50 euro verschil). Iedereen vertelde me dat Londen zo duur zou zijn, nou ik merk er tot nu toe niet veel van.

Na Nike was Liberty aan de beurt, vanaf nu mijn favoriete warenhuis. Dag Selfridges, Harrods, Bon Marché, Lafayette en Printemps.. Liberty is vanaf nu mijn favoriet. Ik heb er niets gekocht, maar wel iets laten wegzetten. Ik heb een klein probleempje met mijn koffer, die was voor vertrek al 3 kilo te zwaar. Dat probleem moet ik eerst maar eens even oplossen voordat ik zware dingen ga kopen. Gelukkig kan ik het ook naar Nederland laten sturen mocht het kofferprobleem niet opgelost kunnen worden.

We slenterden langs nog een aantal winkels in Oxford Street en ik kwam bloglezer Athena tegen in de Forever 21, ze studeert Public Relations in Londen, hoe cool is dat! Athena, super leuk om je ontmoet te hebben, echt tof dat je even gedag zei!

Rond een uurtje of acht streken we neer in een typische Londense pub voor Rib Eye met frietjes en als toetje Sticky Toffee (mijn favoriete Engelse Guilty Pleasure Dessert). Op weg naar het hotel nog snel een cappuccino bij Starbucks gedronken en vervolgens weer neergestreken in het hotel, waar ik nu mijn blogje schrijf. Morgen staat er nog heel veel op het programma, even geen Oxford Street, maar wat bezienswaardigheden en misschien een museum?! De tijd gaat hier veel te snel, of we zijn hier eigenlijk gewoon veel te kort. Dat zal het zijn!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

28 Reacties

 1. oktober 24, 2012 / 12:08

  Oxford street is zo leuk in Londen! Love. Heerlijk verslagje. Haha, en 80 cent voor een Starbucks koffie is wel héél cheap. Die is dan denk ik ook wel erg klein? Oh, en die ring op de kaart-lees foto heb ik ook. Toevallig! :D Ik moet toegeven dat Oxford Street toch wel een van de leukste dingen van Londen is hoor – ben niet zo van de bezienswaardigheden. Wel tof dat je een lezer tegen kwam! Nog veel plezier in Londen! Geniet ervan.

 2. oktober 24, 2012 / 12:08

  Echt leuk dat je nu in London bent! Ik ben twee jaar geleden geweest en het is echt fantastisch! In de straat van de Primark zitten trouwens meerdere leuke winkels, eentje heeft ook allerlei typische Engelse jurkjes voor 20 euro!

 3. oktober 24, 2012 / 12:08

  Oh wauw, wat een mooi hotel! Geniet van Londen, ik kan niet wachten om in december op het vliegtuigen stappen naar Londen! :)

 4. oktober 24, 2012 / 12:12

  Ik hou echt van Londen, het is een geweldige stad waar ik graag weer eens naartoe zou gaan. Geniet ervan!

 5. oktober 24, 2012 / 12:32

  volgens mij is londen een aardig shopping paradis, geniet!

 6. oktober 24, 2012 / 13:33

  superleuk dat je over onze ontmoeting schrijft:) had totaal niet verwacht dat ik je zou zien, vooral in zo’n grote stad. je bent echt een hele lieve meid!
  sorry dat ik je niet veel tips kon geven, ik was een klein beetje verlegen. leuke plekjes zijn nog: the breakfast club in soho, hummingbird bakery in wardour street voor de lekkerste cupcakes, roka in charlotte street voor de beste sushi, le relais de venise in marylebone lane (reviews van deze twee op mijn blog), whole foods supermarket in soho, fortnum & mason bij green park, victoria’s secret in bond street. Maar je hebt vast geen tijd om alles te doen;) geniet nog van Londen, ik weet zeker dat je snel terug wilt komen!

  • oktober 24, 2012 / 14:23

   en bedankt voor de 100+ extra views op m’n blog door je tweet gisteren!

 7. oktober 24, 2012 / 13:37

  Ahhhh heerlijk, Londen :D Ben er dit jaar voor het eerst geweest en ik vind de sfeer die er hangt geweldig!
  En zoals je weet, ik houd van je reisverslagjes :P

 8. oktober 24, 2012 / 14:36

  Ziet er heerlijk uit! Echt genieten.

 9. oktober 24, 2012 / 14:46

  Ooh de Nike Store in Oxfordstreet love it <3
  Ik kocht daar mijn Nikes 15 euro goedkoper dan in Nederland!
  Wil terug!

 10. oktober 24, 2012 / 15:02

  London is fantastisch! Wat leuk om je verhaal te lezen, dat haalt bij mij allemaal herinneringen op! Ik ben benieuwd welke hardlooplegging je hebt gekocht! Leuk om te zien dat je je andere hardlooplegging ook ‘gewoon’ draagt, ik heb ‘m ook en ik dacht dat ik gek was om ‘m in het normale leven te dragen, haha.

 11. oktober 24, 2012 / 16:02

  Haha, super leuk dat je een bloglezer tegen kwam zeg ^^. Wow 3 kilo te zwaar toen je er heen ging?

 12. oktober 24, 2012 / 16:36

  Leeuk om te lezen! En dat je nog tijd vrijmaakt om een blogje te tikken voor ons is natuurlijk ook wel errug lief :).

 13. oktober 24, 2012 / 16:39

  Ohh geweldig! Ik heb zo’n zin om ook weer eens te gaan door jouw verhalen en foto’s.

 14. oktober 24, 2012 / 17:10

  Ziet er super uit! Ik wil ook wel weer eens naar Londen, ook leuk rond de feestdagen met alle versiering enzo :)

 15. oktober 24, 2012 / 17:45

  Och, London <3

 16. oktober 24, 2012 / 18:02

  Wat ziet het er leuk en gezellig uit op de foto’s! Veel plezier nog! Ik ben benieuwd naar je aankopen!

 17. oktober 24, 2012 / 18:08

  Aah leuk, Londen! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar hoop dat volgend jaar mijn eerste keer wordt!

  Geniet ervan!

 18. oktober 24, 2012 / 19:07

  Ik hou van jouw reisdagverslagen altijd <3
  Toffe broek heb je trouwens aan!

 19. oktober 24, 2012 / 19:36

  Whuutt mega goedkoop allemaal! Ik moet zeker weer naar Londen :).

  Liefs, Mariette

 20. oktober 24, 2012 / 19:42

  Jullie zijn er te kort, dat is het zeker! Londen is zo leuk, kun je makkelijk een aantal dagen aan besteden. Ik ben er dit voorjaar geweest, vond het super!

 21. oktober 24, 2012 / 22:44

  Heel leuk! Mooi hotel

 22. Anna
  oktober 24, 2012 / 23:24

  Klinkt heel goed! Mag ik vragen waar je de trui op de laatste foto vandaan hebt? Ziet er echt heel chill uit!

 23. oktober 25, 2012 / 09:21

  Och wat een heeeeeeerlijke stad! Ik wil ook!

 24. Ilse
  oktober 25, 2012 / 21:32

  Dat klinkt echt heerlijk, geniet er nog van!