THE LIST: 10 reasons why sisters are the best

 photo IMG_3811.jpg

Vandaag vieren we mijn zusjes twintigste verjaardag. Ze is vanaf vandaag officieel geen tiener meer. Wat vliegt de tijd, ik kan me nog zo goed herinneren dat ik net twintig was. Voor mijn gevoel is dat twee jaar geleden, maar in werkelijkheid is dat alweer zes jaar terug. ZES jaar. Het is ook alweer vijf jaar geleden dat ik mijn bachelor diploma haalde. Voor mijn gevoel ben ik net afgestudeerd, maar in werkelijkheid ben ik gewoon alweer vijf jaar ‘actief op de arbeidsmarkt’. Stop de tijd! Maar goed, daar wilde ik het vandaag helemaal niet over hebben, ik wilde het vandaag graag hebben over waarom zusjes de BOM zijn. Want hoewel mijn zusje en ik elkaar regelmatig in de haren vliegen, ik zou haar voor geen goud willen ruilen.

Zusjes vertellen je altijd de waarheid. Althans, die van mij wel. Naast mijn schoenen lopen is bij Roos niet mogelijk, klagen mag ook niet. Een vriendin zal zich misschien aan je irriteren als je vervelend bent, maar een zusje zegt gewoon meteen waar het op staat. Ook als je een paar kilo bent aangekomen en je misschien wat gezonder zou kunnen eten.

– Bekvechten maken met je zusje is een stuk minder stressvol dan ruzie maken met een vriendin of een vriendje, je weet namelijk dat het altijd goed komt. Aan het eind van de dag heb je alles gezegd dat je wilde zeggen, je hebt je punt gemaakt en dan is het gewoon weer tijd voor een knuffel en doen we alsof er niets gebeurd is.

Spullen lenen van een zusje is ook heel fijn. Het is dat Roos maat 38 draagt en ik maat 42, en het is dat ik broekmaat 28 heb en zij 26, maar verder delen we redelijk veel. Zijn mijn sieraden en tassen, ik haar make-up, eerlijke verdeling toch?

– Het idee dat er altijd iemand voor je is. Hoe druk je ook bent, wat er ook verder allemaal speelt, zusjes zijn er altijd voor elkaar.

Zusjes begrijpen dingen vaak eerder dan anderen, soms zelfs eerder dan dat je ze zelf begrijpt. Aan een bepaalde manier van zuchten heeft Roos al genoeg om te weten wat er aan de hand is.

Mijn zusje is mijn grootste cheerleader! Hoewel ze me ook heus wel vertelt wanneer ik naast mijn schoenen ga lopen, is zij ook degene die me de meeste veren in mijn reet steekt.

– Ik kan altijd 100% mezelf zijn, hoef me nooit anders voor te doen dan ik ben. Ze heeft me al op mijn best en op mijn slechtst gezien, ik hoef me niet anders voor te doen dan ik ben. Roos heeft iedere imperfectie zowel aan de binnen- als aan de buitenkant inmiddels wel gezien.

Je durft dingen aan je zusje te vragen die je aan andere niet zou durven vragen. Of het nu om helpen met mijn blog, het opruimen van mijn studio of iets dat te gênant voor woorden is gaat, Roos zegt vrijwel altijd ja.

Zusjes snappen je grapjes altijd eerder dan anderen. Ze hebben dezelfde opvoeding gehad, ze hebben de meeste tijd met je gespendeerd en zitten meestal op dezelfde lijn. Althans, Roos wel!

– Er is altijd iemand die ik zo gek krijg om me mee te doen. Zullen we hardlopen? Roos zegt ja. Zullen we vanaf nu gezonder gaan eten en elkaar steunen? Roos doet mee. Zullen we uit eten? Natuurlijk gaat Roos mee uit eten! Zullen we naar de stad? Roos gaat mee naar de stad. Zullen we een taart bakken? Roos en ik bakken een taart.

Wat zou ik zonder mijn zusje moeten?

Niets. Helemaal niets!

Happy Birthday Rosie!

Heb jij een zusje of een zus? Heb jij ook een bijzondere band met haar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. april 20, 2015 / 17:06

  Gefeliciteerd Roos!

  Mooi om te lezen dat jullie zo’n goede band hebben! Ik heb geen zusje maar mijn broer is mijn beste vriend! Voor hem geen geheimen!

 2. april 20, 2015 / 17:07

  Gefeliciteerd! Echt leuk geschreven, ik heb hetzelfde met mijn zusje! Liefs, Isa

 3. Femke
  april 20, 2015 / 17:09

  Gefeliciteerd Roos! Ik heb een broer en een zusje waar ik een super goede band mee heb <3!

 4. Laura
  april 20, 2015 / 17:18

  Lief :)

 5. Angela
  april 20, 2015 / 17:19

  Marjolein, ik weet dat je dit leest! Wij hebben dit ook :) gefeliciteerd met Roos!

 6. april 20, 2015 / 17:20

  Ahhh, dat klinkt geweldig! Gefeliciteerd!

  Enne, draag jij 42?!?!?! En wel broekmaat 28?

  xx

  • Annemerel
   Auteur
   april 20, 2015 / 17:22

   Schoenmaat 42 ;-)

   • april 21, 2015 / 13:18

    Oh haha vandaar :-P

 7. april 20, 2015 / 17:24

  Wat een lieve en leuke blogpost zeg! Van harte gefeliciteerd Roos! Ik heb geen zus maar als ik dit zo lees zou het echt geweldig zijn geweest als het wel het geval was.

 8. april 20, 2015 / 17:33

  Leuke lijst! Mijn zusje heeft een verstandelijke beperking, maar dat neemt niet weg dat we geen bijzondere band hebben. Gewoon een andere soort zusjesband :)
  Gefeliciteerd met je zusje!

 9. april 20, 2015 / 17:43

  Wat lief! En heel herkenbaar, mijn tweelingzus(je) is de beste <3 Gefeliciteerd voor Roos!

 10. april 20, 2015 / 17:54

  Jaaaaaa! Helemaal waar! Ik zou ook niet zonder haar kunnen!

 11. april 20, 2015 / 18:01

  Gefeliciteerd Roos en natuurlijk jij ook Annemerel met je zusje! Ik zou dol graag een zusje hebben gehad maar helaas moet ik het doen met een broertje. Soms fijn maar ook heel vaak niet fijn haha. Toch is je familie je alles en ben ik heel trots op mijn broertje en kan ik zeker op hem bouwen!

 12. Yvonne
  april 20, 2015 / 18:12

  Gefeliciteerd Roos!

  Stiekem wel jaloers op jullie band. De band van mij en mijn zusje is wat minder, maar dat kan het leeftijdsverschil voor nu nog zijn. Ik zou haar echter ook voor geen goud willen missen!

 13. april 20, 2015 / 18:13

  Wat een lieve post! Gefeliciteerd Roos en jij natuurlijk met je zusje! x

 14. april 20, 2015 / 18:30

  Congrats Roos!!

  Zussen zijn the best. Ik heb er drie en hoe ouder ik word hoe blijer ik met hen ben.

 15. Marjon
  april 20, 2015 / 18:38

  Echt heel herkenbaar! Hoewel het echt niet altijd alleen maar liefde is, reken ik mijn zusje tot één van m’n beste vriendinnen.
  Oh en ook altijd die ‘weet je nog toen we….’ opmerkingen. Heerlijk!

 16. Nadia
  april 20, 2015 / 18:41

  Fijn dat jullie zo’n goede band hebben. Is de band met je broer vergelijkbaar? En gefeliciteerd!

 17. april 20, 2015 / 18:42

  Ik heb geen zus, enkel een jongere broer. Ik wilde vroeger altijd doodgraag een zus, maar helaas :D

 18. april 20, 2015 / 18:57

  Leuk om te lezen! Ik heb geen zus, maar wel 2 broers, waar ik ook niet zonder zou kunnen! Gefeliciteerd Roos!

 19. Suuz
  april 20, 2015 / 19:13

  Geweldig om te lezen!!!! Zo herkenbaar,, ik heb ook een onwijs goede band met mijn zusje, echt vergelijkbaar! Heerlijk! I Love Her!

 20. Ilse
  april 20, 2015 / 19:36

  Aawh, wat een lief stukje over je zusje. Ik heb twee jongere broers en wij vliegen elkaar nog regelmatig in de haren maar het tussen jongens en meisjes ook wel anders zijn.
  En happy birthday to Roos trouwens! :)

 21. april 20, 2015 / 19:56

  Wat lief! Ik heb een oudere zus, ondanks dat we elkaar af en toe nog wel eens in de haren vliegen (dat hoort er toch gewoon bij?) is onze band wel super sterk. Doordat ze een half jaar in Amerika heeft gewoond besef je je wel wat voor bijzondere band je met iemand hebt, ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten.

 22. april 20, 2015 / 20:09

  Heel herkenbaar!! I love my sister!

 23. april 20, 2015 / 20:42

  Ah wat een lieve post, hier is ze vast super blij mee! Ik heb een zusje dat drie jaar jonger is en ik kan me eigenlijk heel goed vinden in alle dingen die je beschrijft!

 24. april 20, 2015 / 20:44

  Ah wat een ontzettend lief artikel. Gefeliciteerd Roos!

 25. april 20, 2015 / 20:53

  Gefeliciteerd! En wat lief geschreven! Het is ook heel herkenbaar allemaal, bij alles dacht ik, jep, dit heb ik met mijn zusje ook, zo fijn om zo’n band te hebben :)

 26. april 20, 2015 / 21:17

  Gefeliciteerd Roos!

 27. april 20, 2015 / 21:54

  Gelukkige verjaardag aan Roos! En wat is alles zo heerlijk herkenbaar. Ik ga dit gauw delen op haar Facebook-pagina!

 28. april 20, 2015 / 23:19

  Gefeliciteerd! Ik heb zelf 2 jongere zusjes, er is niet zo’n hechte band omdat het leeftijdsverschil een barriere is :)

 29. Mams kim
  april 21, 2015 / 07:19

  Hoe lief dit. Van harte roos nog vele jaren in goede gezondheid!!!! Ik ben jaloers, heb geen broers en ook geen zussen…..

 30. Willemijn
  april 21, 2015 / 07:21

  wat lief om te lezen!
  Mijn zus en ik hebben precies hetzelfde. Ook al studeert ze nu in het buitenland en zit ik nog op de middelbare school hebben we een hele goede band. Ik zou echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten.

 31. irene
  april 21, 2015 / 08:04

  Hartelijk gefeliciteerd!!!

  Ik wist eig niet dat er bij jullie ook veel leeftijdsverschil tussen zat.Tussen mijn zusje en mij zit namelijk ook 6.5 jaar.

 32. april 21, 2015 / 11:11

  Nog gefeliciteerd Roos!
  Super lief dat je dit hebt geschreven. Jullie mogen trots zijn op de mooie band die jullie hebben.

 33. april 25, 2015 / 11:10

  Awh, lief stukje! En nog gefeliciteerd uiteraard :) Ik heb een zus van 2,5 jaar ouder maar onze levens zijn wel redelijk los van elkaar (al zitten we wel op dezelfde school, voor een paar weken nog). Als zij naar de universiteit gaat denk ik dat onze band ook wel verandert, dan moet je elkaar toch meer vertellen om op de hoogte te blijven maar ik weet niet of het echt uit maakt haha. In vakanties ofzo trekken we vaak wel weer veel met elkaar op dus ik herken je puntjes uiteraard wel!