LET’S TALK ABOUT: My Laundry-skills

 photo LAUNDRYSKILLS.jpg

Laten we het vandaag eens over mijn waskunsten hebben. Wassen is zeg maar niet zo mijn ding. Ik doe heus wel goed mijn best, maar er gaat regelmatig iets fout…

– Ik vergeet dat ik de wasmachine heb aangezet en laat de was twee dagen in de wasmachine zitten, wanneer ik er dan twee dagen later achter komt stinkt alles een uur in de wind en kan ik dus nog een keer wassen.

– Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar er zit regelmatig ineens een knalroze onderbroek bij mijn witte was. Zo leuk die roze vlekken op mijn witte handdoeken.

– Dat ik truien en andere mooie kleding beter binnenstebuiten kan wassen, daar kwam ik ook pas een paar weken geleden achter. Als ik beter bij mijn moeder had opgelet had me dat aardig wat verpeste truien bespaard.

– Mijn wasverzachter is al ruim twee maanden op en iedere keer als ik bij de supermarkt komt lijkt dat gegeven spontaan uit mijn geheugen gewist en dus gebruik ik al twee maanden keiharde planken als handdoek.

– Sommige kledingstukken kun je beter niet in de wasmachine doen, die breng je naar de stomerij. I learned the hard way.

Omdat ik niet zo’n ster in wassen ben breng ik nog steeds regelmatig een vuilniszakje naar mijn moeder. Dat is overigens niet geheel mijn eigen idee, ook mijn moeder ziet dat ik alles behalve handig ben met een wasmachine. Als klapper op de vuurpijl kwam er twee weken geleden een vrij nieuw T-shirt met 10 gaatjes de wasmachine uit. Het is nog steeds een mysterie hoe die er in gekomen zijn.

Met mijn wasmachine is niets mis, ik kocht het ding een paar maanden geleden, maar met mijn vorige wasmachine had ik precies hetzelfde probleem. Maar hoewel er dus niets mis is met mijn wasmachine, maakt hij het me ook niet makkelijker. Erg slim is ‘ie namelijk niet, je moet hem alles vertellen en hij vertelt me zelfs niet wanneer hij klaar is met wassen.

Neem dan de LG Motion DD Wasmachine met TurboWash. Ik probeer een mooie vergelijking te vinden voor mijn wasmachine met die LG, ik komt niet verder dan een normale rekenmachine en een grafische rekenmachine. De LG is dan natuurlijk de GR, want dat ding is dus wél slim. Een aantal functies die de LG zo bijzonder maken?

Anti-allergie functie
De LG heeft een anti-allergie functie die de kleding op 50-60 graden stoomt en op deze manier dus huismijt uit kleding verwijdert. Op 50-60 graden stomen is de ideale temperatuur, stoom je namelijk op 90 graden, dan gaan de beestjes wel dood, maar blijven de lichaampjes (ielll!!!) wel in je kleding achter. Deze functie zou voor mij en mijn huisstofmijt ideaal zijn…

Opfrisprogramma
Je kent het vast wel, je hebt een avondje in de kroeg gehad en je kleding stinkt een uur in de wind. Eigenlijk moet dat jurkje naar de stomerij, maar as je dat iedere week doet, is dat een kostbare hobby. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die het kost om iedere keer je kleding te brengen en te halen. De LG heeft dus een opfrisprogramma waarbij stoom gebruikt wordt om alleen vieze geurtjes uit kleding te verwijderen.

Stoomwasverzachter
Dit zou het probleem van de keiharde handdoeken oplossen, bij de LG heb je namelijk helemaal geen wasverzachter nodig! Door na de centrifuge je was nog te stomen, krijg je dezelfde zachtheid als bij een wasverzachter.

TurboWash
Eén van de redenen waarom ik wassen zo stom vind, is omdat het zoveel tijd kost. De LG TurboWash wast kleding tot twintig minuten sneller dan normale wasmachines. Hoe dat komt? Er wordt vanaf twee kanten een speciaal geconcentreerd wasmiddel direct op de kleding gespoten, hierdoor trekt het wasmiddel beter in de kleding en kan er sneller en effectiever gewassen worden. Ik kan het niet goed uitleggen, maar in deze video klinkt het allemaal super logisch.

Klinkt goed, toch? Het is dat mijn wasmachine pas een paar maanden oud is… Voor meer informatie over de LG Motion DD Wasmachine met TurboWash bekijk je de officiële website van LG.

Liefs,
Annemerel

Delen:

32 Reacties

 1. sonja
  december 20, 2014 / 12:10

  Over de gaatjes in je shirtje, heb je misschien een vest of een ander kledingstuk mee gewassen dat een rits heeft en de rits niet dichtgemaakt voor het in de wasmachine ging en het kledingstuk ook niet binnenstebuiten in de wasmachine gestopt? Ik weet niet zeker of het waar is, dat de gaatjes daarvan komen, maar zo heb ik t “geleerd”.

 2. december 20, 2014 / 12:22

  Ik heb ook wel eens gaatjes in mijn shirts gehad. Dat kwam of van mijn katten (oeps), maar dat kan ook aan je wasmiddel liggen! Ik geloof dat dat met Robijn te maken heeft.. Sinds wij dat niet meer gebruiken, hebben wij ook geen gaatjes meer!

  • december 20, 2014 / 13:39

   Oeps, Ik geloof dat het wasverzachter was!

 3. december 20, 2014 / 12:32

  De was doen… wat een karwei
  Ik kan me helemaal vinden in dit artikel haha
  Ik woon nog thuis, maar wil binnenkort op mezelf gaan wonen.
  Ben dus stiekem met mijn moeder mee aan het kijken, zodat ik niet in een gat val haha!

 4. Kora
  december 20, 2014 / 12:47

  Wees blij dat je een wasmachine hebt!
  Ik heb geen wasmachine en moet elke keer naar de wasserette, dat kost pas veel tijd :( (en ik raak regelmatig sokken kwijt omdat die ergens in de wasmachine achterblijven, of ik kom thuis met sokken die niet van mij zijn…

 5. december 20, 2014 / 12:51

  Gaatjes in kleding heb ik ook! Heel bizar. Mysterieus.

  Ik ben een top sporter als het om wassen gaat. Een man, twee kinderen en was alsof er 15 mensen in dit huis zitten… Geloof mij, dan vergeet je niks meer.

 6. december 20, 2014 / 12:54

  De was doen is ook niet mijn grootste hobby. Ik gooi dat ding dan ook altijd zoveel mogelijk vol zodat ik niet 2 maar 1 wasje hoef te draaien per keer ;) Gelukkig komen onze kleren er wel vrijwel altijd zonder gaten uit.

 7. december 20, 2014 / 13:03

  Oh my goodness me…. Dat verhaal over die beestjes en die lichaapjes….

 8. december 20, 2014 / 13:06

  Hahah, ik vind dit echt een heel leuke manier om te adverteren! Ik ben ook een ramp met wassen dus dat wordt was als ik binnenkort 6 weken op mezelf woon..

 9. Sennett
  december 20, 2014 / 13:14

  Ik doe juist graag de was (ben ik nu creepy?;-) Leuk geschreven. Maare is de tshirt waar gaatjes in zitten gewassen met broeken? Daardoor zou het kunnen komen. Doordat de shirt tegen de broek zou kunnen schuren en dus bij de rits en knoop komt, kan dit gebeuren. Anders is het echt een heavy mystery

 10. Karlijn
  december 20, 2014 / 13:15

  Wat leuk geschreven!!

 11. december 20, 2014 / 13:33

  Hahaha hilarisch!

 12. december 20, 2014 / 13:34

  ondanks dat het een advertorial is toch een leuk stukje van gemaakt! mijn vriend doet de was (goed geregeld!) dus deze issues heb ik niet (meer) haha

 13. Mams kim
  december 20, 2014 / 13:37

  De gaatjes in je t shirt kan inderdaad door wasverzachter komen, robijn met name de gele variant….En ook als je een trui vest broek met rits erbij gedaan hebt ..Maar komt vast goed met dat wassen, veel oefenen maar…Annemerel fijne feestdagen en een mooi gezellig liefdevol 2015, en. Dank voor je mooie vriendschap met mijn kimmie!!!!! Xxxxx

 14. december 20, 2014 / 13:46

  Haha, leuk geschreven… :-) Ik denk dat ik alles wel vrij goed ‘volgens de regels’ was. Het is alleen stom dat ik enkel een wasmachine heb en dus de gemeenschappelijke droogmachine moet gebruiken.

 15. Sanne
  december 20, 2014 / 13:59

  haha, ik vind wassen dus helemaal niet zo erg …. Je stopt iets vies erin, drukt op de knop en het komt er heerlijk schoon en fris weer uit! Heerlijk is dat haha :)

  Alleen snap ik het verhaal van de huisstofmijt niet helemaal, ik wil dat graag weten! Op 90 graden gaan ze niet dood maar 50-60 graden wel? Leg uit! Klinkt interessant, anders dan was ik mn beddengoed dus niet meer op 90 graden maar op 60…

 16. Nieke
  december 20, 2014 / 14:33

  Dure wasverzachter hoeft helemaal niet. Een scheutje azijn werkt ook prima.

 17. december 20, 2014 / 15:31

  Haha, heerljk verpakt dit ;) Ben benieuwd naar mijn wasskills later

 18. Hedwig
  december 20, 2014 / 15:33

  Als je geen wasverzachter hebt gewoon scheutje azijn erbij, zelfde effect en ook nog eens veel milieuvriendelijker!

 19. Vera
  december 20, 2014 / 16:10

  Gaatjes kunnen komen doordat je de ritsen van broeken of vesten niet dicht hebt gedaan, hier moet je even aan denken :). In plaats van wasverzachter kan je trouwens ook goed azijn gebruiken. Mijn dochtertje is allergisch voor wasverzachter (heel veel mensen trouwens, al weten ze het soms niet), dus ik gebruik altijd azijn. Door het wasmiddel, ruik je het toch niet :).

  Succes :)

 20. Jackie
  december 20, 2014 / 16:15

  Wassen gaat me op zich goed af. Maar mijn kleding ruikt nooit echt super lekker na afloop. Het stinkt niet hoor, maar het ruikt nooit zo lekker als wanneer mijn moeder het heeft gewassen.
  Misschien komt dat omdat het niet zo goed kan drogen op mijn kamertje, en omdat de keuken ernaast zit…

 21. december 20, 2014 / 19:16

  Die gaatjes in je kleding hebben wij thuis ook eens gehad. Al waren mijn kledingstukken altijd de pineut en die van mijn ouders niet. Mijn kleding bleek telkens tussen een rand te komen waardoor er overal gaatjes in kwamen..

 22. december 20, 2014 / 19:57

  Gtjes komen ook vaak door niet gesloten bh’s. De haakjes blijven dan in je andere kleding hangen.

 23. Dorien
  december 21, 2014 / 13:07

  Ik heb niet echt veel problemen met mijn was..
  Ik sorteer donker (40 graden), rood (40 graden),wit (40 graden, lakens (beddengoed)(60 graden) & kookwas(60 of 95) (= handdoeken, washandjes, zakdoeken, schoteldoeken, doeken om mee af te stoffen en dweilen)
  Bh’s doe ik in een apart zakje zodat ze niet los in de wasmachine rondgaan (daarvan kan je kleding stuk gegaan zijn, mijn bh is er ooit zelf van stuk gegaan)
  Ik gebruik Dixan Lavendel als wasmiddel (vloeibaar) omdat hier de vlekken altijd zo goed als overal uit gaan, is het het geval, durf ik er wel een schepje Vanish bij doen (de roze pot)
  Overal, behalve bij mijn doeken om af te stoffen en dweilen doe ik wasverzachter (ik gebruik silan, lavendelgeur) Je kan trouwens ook azijn gebruiken als wasverzachter :)
  Ik droog niets in de droogkast behalve mijn kookwas, de rest gaat op een droogrek, zo gaat je kleding ook veel langer mee en blijft het mooier :)
  Bij strijken keek ik in het begin altijd naar het etiket, maar dan moet je veel draaien aan je strijkijzerknop hoor!
  ik maak het eenvoudig: alle truien & shirtjes op 2 bolletjes (tenzij het zijde of wol is natuurlijk, dat altijd op 1 of zelfs gewoon niet strijken!), en al de rest op maximum :)
  Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt!

 24. Elvira
  december 21, 2014 / 14:19

  Geniaal hoe je de reclame voor LG zo in een artikel verwerkt heb!!!

 25. december 21, 2014 / 17:53

  Harde handdoeken zijn gelijk een gratis scrub! ;-)

 26. december 21, 2014 / 20:13

  Ik kreeg gisteren ook weer een tirade van m’n moeder over dat ik mijn sokken en kleren altijd precies in de verkeerde wasmand mik. Eerlijk gezegd kijk ik ook niet eens naar de goede, vind het ook gewoon veel te veel gedoe. Ben dus blij dat ik nog een paar jaar thuis woon :P

 27. december 22, 2014 / 00:55

  Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met wassen. Ik draag bijna geen wit dus ik heb geen last van verkleurde was. Kleding was ik op 30 graden, handdoeken en beddengoed op 60 graden. Als wasmiddel gebruik ik een goedkope fles Persil van de Action, de blauwe of de roze. Als ik wasverzachter wil gebruiken dan voeg ik een half kopje azijn toe aan het wasverzachter vakje. Een hele goedkope en natuurlijke manier om je was te verzachten. wasverzachter schijnt de kledingvezels op den duur te beschadigen. Ohja, je was ruikt erna trouwens niet naar azijn hoor! Ik wil binnenkort ook eens gaan proberen om zelf wasmiddel te maken. Dat schijnt namelijk best makkelijk te zijn :D.

 28. Debby
  december 22, 2014 / 12:59

  Hi Annemerel,

  Gelukkig heb ik geen problemen met wassen. Maar ik heb wel een goede tip voor je. Aangezien ik ook marathons loop weet ik dat sportkleding na een lange duurloop echt stinkt, met het wassen los je het probleem na een paar weken helaas niet meer op. Dat smerige luchtje blijft erin hangen. Nu heb ik de tip voor je :). Gooi in het bakje waar normaliter de wasverzachter gaat (dat mag je trouwens sowieso niet gebruiken voor je drifit kleding) geen wasverzachter maar witte natuurazijn. Na 2-3 wasbeurten is het luchtje eruit en ruik je enkel heerlijk wasmiddel! Ik was daar tegenwoordig ook andere kleding mee, scheelt je veel extra kosten voor die dure wasverzachter ;)

  Succes en let me know wat je er van vindt!

  x debby

 29. Kim
  december 22, 2014 / 13:07

  Geweldig verpakte advertorial. ;P

  Ik haat wassen. Ik vergeet het heel vaak, tot ik geen (sport)kleren meer heb en dan in paniek raak omdat ik geen tijd om nog te wassen. En het drogen… Wij hebben geen (ruimte voor een) droger, dus ik moet alles ophangen in mijn studentenkamertje. Vooral heel leuk met beddengoed!

 30. Winnie
  december 23, 2014 / 22:40

  Woow, die anti-allergie functie is wel heel handig!