LET’S TALK ABOUT: Veertien jaar Annemerel.com

Afgelopen zondag was het niet alleen precies een half jaar tot Kerstmis, mijn blog vierde ook – in stilte – haar veertiende verjaardag. Het was zondag precies een veertien jaar geleden dat ik op een zonnige dag in juni besloot om een blog te beginnen. Ik was veertien.

En dat betekent dat ik mezelf vanaf dit moment officieel de helft van mijn leven blogger mag noemen.

Als mensen me vragen hoe lang ik dit nog wil blijven doen, zei ik eigenlijk altijd dat ik op mijn tachtigste nog steeds met mijn MacBookje verhaaltjes zou schrijven voor mijn blog. Dan zou ik schrijven over hoe je je geraniums het beste kunt verzorgen, hoe je altijd wint met bridge en hoe je als tachtigjarige nog steeds kunt hardlopen.

En op zich zie ik mezelf dat inderdaad nog steeds wel doen. Maar het ding is, ik ben er de afgelopen jaren ook achter gekomen dat het medialandschap ontzettend snel verandert. Ik kan dan misschien over vijftig jaar nog steeds wel blogs schrijven, maar wie wil ze over vijftig jaar nog lezen. Leest er überhaupt nog wel iemand over vijftig jaar? Of vergaren we informatie dan op een andere innovatieve manier. Natuurlijk hebben we nu al video, maar misschien is video over vijftig jaar ook alweer verouderd. Je weet het niet.

Wat ik wel weet is dat ik hopelijk nog heel lang dit werk kan doen, in wat voor vorm dan ook. Ik denk dat het belangrijk is om open te blijven staan voor nieuwe dingen, maar dat je dat wel op je eigen manier toepast. Ja, ik begon twee jaar geleden pas echt met video en dat was misschien een beetje laat en voor mijn ‘succes’ was het misschien beter geweest als ik een paar jaar eerder al begonnen was met video. Maar ik heb gewacht op het moment dat het voor mij goed voelde. En nu nog steeds, doe ik het op een manier die voor mij goed voelt en die bij mij past. Ik denk dat ik het daardoor niet alleen voor mezelf leuk houd, ik denk ook dat het het meest geloofwaardig is.

Een meerjarenplan heb ik niet en ik denk ook niet dat dat er ooit gaat komen. Ik denk juist dat je in deze ‘wereld’ waarin alles zo snel veranderd, flexibel moet zijn en niet teveel vooruit moet plannen. Als je doet wat je leuk vindt, kom je volgens mij het verst.

Hoe lang volgen jullie mijn blog al? Ben super benieuwd! Wat is jullie eerste herinnering aan mijn blog? Wie leest er al mee sinds het ELLEgirl forum in 2003/2004?

Daarnaast ben ik ook ontzettend benieuwd naar wat jullie favoriete rubriek is op mijn blog, wat willen jullie meer lezen?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

41 Reacties

 1. Mieke
  juni 29, 2017 / 12:03

  Proficiaaaat! Klein dt-foutje: “in deze wereld waarin alles zo snel veranderT”.

  Ik lees het liefst blogjes zoals deze, of verhuisblogs! Persoonlijke blogs en diaries zijn ook mijn favorietjes.

 2. Lisa
  juni 29, 2017 / 12:07

  14 jaar, wow! Ik lees mee vanaf dat je voor een persreis op cruise ging (ik weet eigenlijk niet meer precies waarheen). Al best wat jaartjes dus!

 3. Lisanne
  juni 29, 2017 / 12:07

  Ha, wat leuk. Gefeliciteerd met je jubileum. Ik lees al héél lang mee! Ik kan niet mer zekerheid een jaartal noemen, maar ik gok sinds 2005. Bizar idee eigenlijk! Ik reageer zelden, maar dit lijkt me een mooi moment om je te laten weten dat ik je nog altijd met veel plezier volg. :) Je bent daarnaast m’n grootste hardloopmotivatie. Na een paar halve marathons heb ik me dan eindelijk ingeschreven voor een marathon (A’dam in oktober), mede dankzij jou!

 4. N
  juni 29, 2017 / 12:09

  Ik heb het al bij een eerder herinneringenblog gezegd, maar sinds dat artikel in de Fancy ;)

  Ik herinner me ook nog dat je bij de strandbieb werkte en voor je vriendje iets had gemaakt over Belle en het beest?

  En dat sjaaltje had ik ook. Net zoals de sleutelhanger met strik en de allereerste cover van doutzen.

 5. Miny
  juni 29, 2017 / 12:17

  Gefeliciteerd! En hopelijk nog heel veel blog en vlog jaren te gaan!
  Ik volg je blog nu zo’n 5 jaar en je vlogs vanaf het begin. Het leukst vind ik het om over je hardloopavonturen te lezen. En je vakantie/reis vlogs met Roos :)

 6. Marit
  juni 29, 2017 / 12:21

  Ik volg je blog sinds september 2010, ik begon toen net op een nieuwe school en een klasgenootje die ik nog maar net kende liet mij jouw blog zien! Sindsdien was ik hooked <3 Nooit meer een dag zonder Annemerel.com

 7. juni 29, 2017 / 12:22

  Hahahahaha en elk jaar bij je blog-verjaardag post denk ik weer waar blijft de tijd? Is het ElleGirl forum zo lang geleden? Ben ik echt al zo oud?!?

  Als iemand me toen had gezegd dat ik op mijn 30e een marathon zou gaan lopen met de groep “van-dat-meisje-met-een-blog-van-het-ElleGirl forum” dan had ik diegene heel hard uitgelachen.. ;)

 8. Reiny
  juni 29, 2017 / 12:23

  Volgens mij volg ik je al sinds het begin… ik had ook zo’n mooi ellegirl sjaaltje ?? hihi!

  Volg nu voornamelijk je vlogs! Leuk!

 9. juni 29, 2017 / 12:28

  Aaah wat leuk zeg, gefeliciteerd! En ja, ik ben sinds het Ellegirl forum present! Ik had alleen even niet door dat dit al echt zoveel jaar is haha… voel me nu toch een klein beetje oud (ben ook bijna 30 inmiddels). Het blijft onwijs leuk om je te volgen en ik hoop dan ook dat we “samen” oud worden. Want tips voor m’n geraniums zal ik zeker kunnen gebruiken wanneer ik 80 ben. Inmiddels blog ik zelf ook sinds kort (heeeeel late to the party haha), maar stiekem wel een beetje geïnspireerd door jouw bloggende leventje. Lieve Annemerel, ik hoop je nog heel lang te kunnen volgen. Heel veel succes en plezier voor de komende jaren weer gewenst!

 10. juni 29, 2017 / 12:29

  Ik heb geen idee hoe lang ik je blog al volg, het moet ergens tijdens een tentamenweek van m’n bachelor zijn geweest waarin ik ultiem aan het sog’gen was. Ik kwam je blog tegen en sindsdien volg ik je. Het leukste vind ik toch wel de vlogs en je blogs over hardlopen, daar haal ik onwijs veel inspiratie uit!

 11. juni 29, 2017 / 12:31

  Gefeliciteerd! 14 jaar alweer, wauw… Bizar ook om je voor te stellen dat je dit al je halve leven doet, maar tegelijk ook heel erg tof :)
  Ik volg je sinds… eind 2011 ofzo denk ik, ik ben toen begonnen met blogs volgen en jij was, samen met Ikbenirisniet, de eerste! Ik ben je altijd blijven volgen en heb nu al het idee dat ik veel met je meegemaakt heb (waarom klinkt dat altijd zo stalkerig? Haha!), en dat terwijl ik je ‘pas’ 6 jaar volg… :)

 12. Mams kim
  juni 29, 2017 / 12:57

  Goh wat een tijd anne spreeuw.. ja hoe lang lees ik je blogs, nog niet zo lang, maar ik ken je denk al wel zolang…op de middelbare school vriendinnetje met mijn dochter Kim…..doe lekker je ding meisje en deze oude doos is verslingerd aan jouw blogs…xxx dikke kus mams kim

 13. Iris
  juni 29, 2017 / 12:58

  Ik lees al mee vanaf Ellegirl ;) Herken ook vaak oude foto’s die je dan post haha. Vind je vlogs nu echt heel leuk!

 14. juni 29, 2017 / 13:03

  Gefeliciteerd met je jubileum! Ik volg je sinds de dag dat jouw introductietekst op girlscene verscheen en je het daarin had over jouw blog. Weet niet hoelang dat intussen geleden is, maar sindsdien ben ik dus als het ware ‘verslaafd’ aan je blog, haha. Je hardloopposts zijn by far mijn favoriete posts, maar ook je reisverhalen vind ik super leuk om te lezen. Je bent mijn grootste motivatie op het vlak van hardlopen en ik ben nog altijd super enthousiast over het feit dat ik mijn eerste marathon samen met jou mag meemaken in New York!

 15. Kim
  juni 29, 2017 / 13:04

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ondanks dat ik er niet bij was vanaf het begin, denk ik wel dat ik je onderhand een jaar of 9/10 volg. Ik kan me zo goed herinneren dat je ooit een multicolor sjaal had gekocht bij H&M en die ontzettend vaak droeg. Na wekenlang zoeken, vond ik eindelijk dezelfde en heb ik hem vrijwel dagelijks gedragen (in de zomer..). Ik heb hem zelfs nog! Dat was nog eens een staaltje online influencing, haha. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een die-hard lezer ben en je vlogs een leuke toevoeging vind, maar niet altijd kijk. I’m more of a blog reading type of girl! Ik kan nu al niet wachten op je geranium advies..

 16. Mark
  juni 29, 2017 / 13:13

  Sinds dit jaar volg ik je vlogs en ontdekte dat je ook blogt. Ik volgde 10e op YouTube en die vond ik via Arjen Lubach. Google linkt je vanzelf aan soortgelijke vloggers. Je leukste rubriek vind ik als je weer muziek selecteert die jijzelf leuk vindt. Ik heb de wereld van vloggers etc. ook wat later ontdekt, maar het is een enorme verrijking, zo ook jouw v(b)logs. Dus gefeliciteerd en blijf vooral zo doorgaan, want het is vermakelijker dan menig programma op tv, waardoor ik vandaag besloten heb dat ik via al de tv’s in dit huis YouTube wil kunnen ontvangen. Geld moet (toch) rollen zo af en toe..

 17. Sarah
  juni 29, 2017 / 13:19

  Ook ik heb geen idee hoe lang ik je blog al volg, maar wel echt al lang. Ik dénk dat ik begon te lezen rond de periode dat je begon te ‘profesionaliseren’ en besloot 2 keer per dag te publiceren. Ik weet nog dat ik dat heel leuk vond, maar wel dacht: dit houdt ze geen tijden vol, de meeste bloggers krijgen er snel genoeg van zoveel te schrijven en te delen. Guess who was wrong :)
  Ik ben eens gaan duiken in het archief en volledig toevallig stootte ik op deze post:
  https://www.annemerel.com/nathalie/
  Volgens mij is dat gewoon de manier waarop ik jouw blog ontdekt heb, via Nathalie haar blog (die er inmiddels al jaren mee gestopt is, jammer). Kijk dan naar de intermezzo’s tussen de blogs: je liet gerust 7 dagen niets van je horen in die tijd :) En ook je kledingstijl is enorm veranderd, hé? En je haren ook!

  Maar dus al 7 jaar, ongelooflijk eigenlijk. Ik ben op die periode 1 keer maanden in het buitenland geweest, met dikwijls geen of weinig internet, die in die periode deed ik dan van die mega-sessies Annemerel lezen, maar ik heb zelfs toen, voor zover ik me herinner, vrij trouw meegelezen. Jouw archief is zo ook een beetje het mijne, als ik wat blader door posts, herinner ik me: o ja, toen woonde ik daar… o ja, die zomer studeerde ik af… o ja, die periode voelde ik me zus of zo…

  Nice!!

 18. Jeanette
  juni 29, 2017 / 13:22

  Sinds we op vakantie gingen naar Barcelona en jij daar net geweest was en ik werd doorverwezen naar jouw blog voor tips! 2010.

 19. Lisa
  juni 29, 2017 / 13:26

  Gefeliciteerd! Wat cool, gewoon de helft van je leven!

  Ik volg je nu ongeveer 2 jaar, sinds je trainde voor de Berlijn marathon. Ik weet nog dat je moest trainen in de snikhitte in Toscane!! Ik lees het liefst over hardlopen / Run Baby Run. Nu vind ik je dagelijkse vlogs ook heel leuk, kijk ze (bijna) dagelijks!

  Ga zo door, je motiveert mij en anderen enorm. Ben door jou afgelopen maand ook weer aan het planken begonnen.

 20. Marijn
  juni 29, 2017 / 13:32

  Gefeliciteerd!! Ik volg je nu zo’n 9 jaar en lees nog altijd elke dag met veel plezier je blogs (en blijf dat ook doen als je schrijft over geraniums!). Je video’s zijn ook hartstikke leuk en ik vind dat je het heel goed doet allemaal! Moet zeggen dat ik de hardloopblogs altijd wat minder vond, maar meer omdat ik hardlopen zelf verschrikkelijk vond. Helaas heb je me toch weten te overtuigen en in december staat m’n eerste marathon gepland!!

 21. Iris
  juni 29, 2017 / 13:50

  Ik las altijd je verhaal in de Fashionista en kwam er pas 1.5 jaar geleden achter dat je ook Instagram hebt:) Nu lees ik denk ik 8 maanden je blog. Ik vind zelf alle renverhalen het leukst! AYRQ zijn super intressant! En ook je road to…..

 22. Kim
  juni 29, 2017 / 14:34

  Gelukkige verjaardag voor je blog dan :-)

  Ik lees je blog al een hele tijd, ik kan niet zeggen hoe lang, ik weet alleen nog dat ik “review anti blemish clinique” ingaf in Google en zo bij jou terecht gekomen ben! Ik las toen dus niet alleen dat artikel, maar begon wat te snuisteren! Sindsdien heb ik talrijke recepten van je geprobeerd (soms met succes, soms met … Nu ja, iets minder succes :-D), je doet me altijd zin geven om te starten met lopen, maar helaas, pindakaas. Ik zit nog altijd op men luie reet op de zetel. Als daar ooit verandering in zou komen, ben ik er zeker van dat het door jouw foto’s en blogs komt! :-)

  Dus ik zou zeggen, blijf vooral bloggen en lopen! En af en toe ook een blog over je inrichtkunsten want ook daar steel ik soms wel wat leuke ideeën van je! :-)

  Liefs uit België
  Kim

 23. Dennis
  juni 29, 2017 / 14:47

  Proficiat! Ik zie dat er veel mensen zijn die je al een aantal jaren volgen… daar ben ik er dus niet een van.
  Ik ben je pas 2 maanden geleden tegengekomen op YouTube met je vlog over de Boston Marathon, en zo heb ik dus ook je blog gevonden.

 24. Judith
  juni 29, 2017 / 14:49

  Ha! Ik volg je net een paar weken! Ik was benieuwd naar ‘het meisje achter het boek’. 14 jaar al? Jeetje, knap hoor! Gefeliciteerd!

 25. Anouk s
  juni 29, 2017 / 15:28

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Ik ben je blog nu ongeveer een jaartje aan het volgen, ik kwam je blog tegen toen ik opzoek was naar hardlooptips.
  En tja, wat vind ik het leukste aan je blog? Ik vind eigenlijk je hele blog heel erg leuk! Maar je hardloopblogs en je dagelijkse vlogs vind ik vooral leuk. En je korte updates zoals deze vind ik ook altijd erg leuk!

 26. Anouk
  juni 29, 2017 / 15:28

  Gefeliciteerd! Ik weet niet precies wanneer ik ben begonnen met je blog te volgen. Je woonde toen in ieder geval nog samen, dan weet jij vast wel hoeveel jaar ik je al minimaal volg. Mijn favoriete rubriek zijn de weekly diaries. En waarom ik je extra leuk vind: we hebben dezelfde verjaardag!

 27. Rosalie
  juni 29, 2017 / 16:07

  Ik volg je eigenlijk pas sinds kort. Ik heb dit jaar, na 2 jaar geen kilometer te hebben gerend i.v.m. geboorte dochtertje, het hardlopen weer opgepakt. Dus ook meer interesse in andermans verhalen rondom dit onderwerp. En zo zag ik in de Metro dat jij die week Boston ging lopen. En sinds die dag volg ik je eigenlijk. Ik vind eigenlijk al je onderwerpen leuk, al spreken de recepten me iets minder aan. Je vlogs vind ik eigenlijk het aller leukst om te kijken. Ik volg je ook op Strava.

 28. juni 29, 2017 / 17:00

  Ik volg je al wel lang, maar geen idee hoe lang. Vind je verhuisvlogs leuk :)

 29. Nienke
  juni 29, 2017 / 17:59

  Happy 14th blog birthday! Ik denk dat ik jou nu zo’n jaar of 5 volg, maar ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe ik op jouw blog terecht ben gekomen. Ik wil je wel echt een dik compliment geven: ik vind het super tof & knap dat je je niet (negatief) laat beinvloeden door alle veranderingen in het ‘media’landschap. Je bent authentiek en eerlijk tegenover jouw lezers. Dat hoeft natuurlijk niet, maar ik denk dat dit juist een reden is waardoor sommige lezers (zoals in de comments) jou al 14 jaar!! volgen. Keep up the good work, en hopelijk mogen we nog lang meegenieten van al jouw verhalen.

 30. juni 29, 2017 / 18:19

  Ik volg je nog helemaal niet lang, denk zo’n 2 jaar. Heb wel jarenlang, echt sinds bloggen net populair werd, beautyblogs gevolgd. Toen die te commercieel naar mijn zin werden ben ik afgehaakt. Ben voor veel blogs ook te oud denk ik, ben ze ontgroeid. Ook vlogs vond ik niks.
  Die van jou kijk ik echter elke dag. Ik denk omdat je zo open bent overal over, en (ik denk) echt jezelf.
  Jouw sportiviteit inspireert me ook enorm. Ben zelf jarenlang veels te zwaar geweest, en ongezond geleefd. Inmiddels 25 kg afgevallen, eet gezond, en ik wandel nu heel veel, ben eraan verslaafd geraakt (dat had ik een jaar terug nooit kunnen denken…). Wellicht ga ik ooit nog wel hardlopen. Je motiveert me in ieder geval enorm. Oh en ik plank zelfs, sinds een dag of 10, pfff zwaar… haha!

 31. Sascha
  juni 29, 2017 / 18:28

  Ik volg je blog al bijna vanaf het begin, ik weet niet meer zeker of het annemerel.tk was of nog een andere daarvoor en ik durf al helemaal niet meer te zeggen hoe het eruit zag want dat ben ik vergeten. Ik weet nog dat ik toen helemaal niet wist wat een blog was (en ik kan me ook niet herinneren hoe ik op jouw blog ben gekomen) maar het wel heel interessant en leuk vond en toen zelf ook wilde bloggen. Nooit een succes geworden overigens. Je bent een jaartje ouder dan ikzelf dus ik weet wel dat ik dat ook heel interessant vond. Hoe dat op school ging en als je op vakantie ging enzo. Door jouw hardloopavonturen ben ik trouwens wel ook begonnen met hardlopen en dat heeft wel wat meer resultaat gehad. Geen marathons oid maar wel al heel lang consequent hardlopen en verliefd erop zijn.

 32. Anouk
  juni 29, 2017 / 22:14

  Wow dan volg ik je ook al zo’n veertien jaar… je blog blijft leuk door alle persoonlijke stukjes. Ben minder van de vlogs, heb teveel andere dingen om tijd te maken om de halve avond op YouTube te zitten. Keep on blogging, deze dertiger van de oude stempel waardeert het zeer!

 33. Julia
  juni 30, 2017 / 08:31

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Ik weet eigenlijk hoe niet je lang ik je al precies volg! Maar ik bedacht me dat je ooit dat filmpje van thight, hips & buns had gestuurd en ik zie dat die sinds 2012 op mijn computer staat. Toen volgde ik je al een tijdje, dus laten we zeggen een jaar of 6. Haha al best een tijdje dus! Het leukste op je blog vind ik artikelen waarin we een kijkje in jouw leven krijgen, zoals je diaries en je hardloopverhalen.

 34. juni 30, 2017 / 10:56

  Haha ELLEgirl forum in 2003/2004 represent! Ik lees je blog soms dagelijks en soms een week niet, maar uiteindelijk vind ik het stiekem altijd leuk om te lezen hoe het met je gaat ;)! Ik voel me nu wel een oude taart… dat de start van je blog alweer zo lang geleden is.

 35. Ilse
  juni 30, 2017 / 11:19

  Ik weet niet meer precies welk jaar maar 2013 of 2014 en toen schreef je ook nog voor girlscene en toen werd je voor dance for life gesponsord voor de marathon van NY!

 36. Joyce
  juni 30, 2017 / 11:59

  Wauw! Al je halve leven aan het bloggen, respect! Ik volg je sinds een advertentie van demake-up wattenschijfjes in een tijdschrift (geen idee welke?!). En vind vooral je persoonlijke blogs erg leuk. Ook ben ik groot fan van je vlogs!

 37. Johan
  juni 30, 2017 / 13:53

  Door toeval kwam ik terecht op je blog over 30km hardlopen en zo beland op je blog.
  Als hardloper zijn het voornamelijk de hardloop gerelateerde onderwerpen die me het meest boeien natuurlijk!

 38. Aukje
  juni 30, 2017 / 16:08

  Ik volg je denk ik sinds 2012, toen jij op wintersport was in Serfaus en ik op dat moment in Nauders was. Je bent volgens mij ongeveer de enige Nederlandse blogger die zo gek is op skiën en sneeuw en ik vind je wintersportblogjes nog steeds één van de allerleukste, naast je hardloopverhalen. Oh en je Hochkönigmanvideo, want die zorgde ervoor dat ik me in schreef voor afgelopen editie. Gefeliciteerd met je blogverjaardag en je lijkt me fantastisch als hardloopgranny over 50 jaar!

 39. Anna
  juni 30, 2017 / 18:52

  Gefeliciteerd!
  Ik volg je af en aan al een jaar of 10 denk ik.
  Soms een tijdje niet. En dan zie ik weer een leuk bericht en volg ik je weer. Tot dat je op de een of andere manier ver van me af staat met je leven(shouding). Dan stopt het weer even.
  Ik zie trouwens dat je op de foto de momenteel erg populaire underboob al hebt ontdekt. ;)

  Ik lees het liefst de random posts zoals friday favourites en gewone kletsstukjes.

  Succes met de verdere voortzetting van je bedrijf voor de komende 14 jaar. Sta open voor alles en luister naar je eigen gevoel. Blijf bij jezelf en interesseer je altijd in anderen. Er is veels moois te ontdekken binnen de mogelijkheden die je werk je brengt maar laat je nooit meezuigen in de ego-trip die sociale media je laat bewandelen.

 40. Danielle
  juni 30, 2017 / 21:54

  Gefeliciteerd met je blog! Ik heb je gevonden via Girls love 2 Run. Je was toen aan het trainen voor je eerste NY marathon. Erna niet echt een trouwe lezer geweest, tot een jaar over drie geleden. Ik reageer niet altijd, maar lees/volg je met veel plezier, dus lekker doorgaan tot je tachtigste! :)

 41. Irene
  juni 30, 2017 / 22:28

  Wat een lange tijd alweer. Knap dat je het zo lang al volhoudt.

  Zelf blog ik je blog een 4 tal jaar, geloof ik.
  De laatste tijd wel beduidend minder, omdat ik het teveel werk vind om vlogs te bekijken. Dit is niet specifiek bij de vlogs die jij maakt, maar bij iedere blogger die ik volg en ineens gaat vloggen. Een artikeltje lezen heb ik sneller even tussendoor gedaan dan een hele vlog bekijken.
  Maargoed, dat is persoonlijk natuurlijk :)