LET’S TALK ABOUT: Sunscreen

 photo suncover-01final1.jpg
Met drie weken Italië op de korte termijnplanning (nog twee dagen!!!) kan ik nog maar over weinig anders dromen: ZON! Zon maakt mij gelukkig. De warmte, het licht, het gevoel dat het me geeft.. I LOVE IT. Maar we weten natuurlijk allemaal dat de zon niet alleen maar positieve dingen met zich meebrengt. Te veel zon is gevaarlijk en ’te veel’ zon heb je al snel. Zelfs in Nederland, waar het 9 van de 10 keer bewolkt is. Schadelijke UV-stralen komen dwars door wolken heen en de kans op huidkanker zal de komende jaren schrikbarend toenemen. In 90% van de gevallen wordt huidkanker veroorzaakt door de zon en in de meeste gevallen wordt de schade al in de kindertijd aangericht, aldus Dr. Jetske Ultee.

Ikzelf probeer me – sowieso als ik de zon in ga – goed in te smeren. Mijn lichaam met factor 15, mijn gezicht met factor 30. Ga ik niet de zon in maar ga ik wel naar buiten, dan draag ik altijd een dagcrème met SPF. Ik verbrand vrijwel nooit en heb huidtype 3 (1 kan het minst goed tegen de zon, 4 heeft van zichzelf al een donkerdere teint), maar ook voor mij is het belangrijk om mijn huid in te smeren. Ik weet dat uit ervaring, mijn moeder (tussen huidtype 2 en huidtype 3 in), heeft meerdere keren een Basaalcelcarcinoom gehad (minst erge vorm van huidkanker) en vijftien jaar geleden had ze een Melanoom (ergste vorm van huidkanker). Een melanoom kan zonder dat je het weet uitzaaien, daarom is het zo gevaarlijk. Mijn moeder was er gelukkig op tijd bij, maar de schrik zat er goed in. En dat terwijl mijn moeder eigenlijk zelden verbrand was geweest. Ik heb niet mijn moeders huid, maar weet dus wel heel goed dat ik voorzichtig moet zijn en dat ben ik dan ook.

Iemand die dat ook weet is Dr. Jetske Ultee, dermatoloog en oprichtster van Stichting Sunwiser. Het is Jetske’s missie om Nederlanders veiliger met de zon te laten omgaan. Sunwiser is een non-profit organisatie die onderzoek doet naar zongedrag, lesmateriaal ontwikkelt voor scholen en consumentencampagnes voert om meer bewustzijn te creëren. Ook heeft Jetske een veilige zonnebrandcrème ontwikkeld: Suncover. Een zonnebrandcrème die (net als al Jetske’s huidproducten) geen irriterende ingrediënten bevat, effectieve filters heeft en op non-profit basis wordt verkocht.

Afgelopen week kreeg ik een fles opgestuurd om Suncover te testen, helaas heb ik afgelopen week erg weinig daglicht gezien en heb ik de test dus nog niet goed kunnen doen. Maar…. Hij smeert goed uit, laat geen laagje achter op de huid en trekt snel in. De zonnebrand is geurloos (er zitten geen irriterende ingrediënten in, dus ook geen parfum) en niet geheel onbelangrijk; de fles is cool! Hij doet me denken aan één van mijn favoriete beautymerken Malin+Goetz. De Suncover gaat sowieso mijn koffer in voor mijn vakantie naar Italië.

Je koopt Suncover op de website Uncover-Skincare.nl. Je betaalt 12,50 voor 250ML en 34,95 voor een literfles (deze zijn speciaal ontwikkeld voor scholen, zodat kinderen in pauze’s ingesmeerd kunnen worden, maar als je een groot gezin hebt is het natuurlijk ook altijd handig om een grote fles te hebben, wel zo voordelig!).

Smeer jij je altijd in? Word jij snel bruin? Houd je van de zon, of ben jij één van de weinige mensen die er juist niet gelukkiger van wordt.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

21 Reacties

 1. juni 28, 2013 / 12:07

  Ik word makkelijk bruin, maar ik smeer altijd. Lichaam factor 20, gezicht factor 30. Verbranden doe ik nooit en het kleurtje blijft best lang. Beschermen is de beste manier om mooi bruin te worden.

 2. juni 28, 2013 / 12:32

  Ik smeer me altijd wel goed in wanneer ik ga zonnen. In heb begin wil ik nog wel eens rode schouders krijgen maar daarna word alles altijd lekker bruin :)

 3. juni 28, 2013 / 12:37

  Hihi ik moest hier een beetje om lachen omdat ik net een liedje/artikel heb vertaald (Everybody’s free to wear sunscreen) <3. Ik smeer me altijd in, maar dat is eigenlijk pas sinds ik tattoo's heb en ik nooit echt verbrandde. Maar gelukkig maar dus!

 4. juni 28, 2013 / 13:12

  Ik vind het een erg goed initiatief!

 5. juni 28, 2013 / 13:41

  Heerlijk vind ik de zon, hopelijk klopt het weerbericht en wordt het volgende week weer lekker weer! Als ik de zon inga smeer ik mezelf altijd goed in. Ik verbrand niet snel maar ben er altijd erg huiverig voor dus ik smeer er heel wat flessen doorheen!

 6. juni 28, 2013 / 13:42

  Goed artikel! Ik smeer mijn gezicht áltijd in, de rest van mijn lichaam smeer ik alleen in als ik weet dat ik heel veel in de zon ga zijn. Ik verbrand eigenlijk nooit, maar het voelt toch beter om me gewoon in te smeren.

 7. juni 28, 2013 / 13:46

  Super goed van haar dat ze dit doet. Ik heb zelf al een getinte huid en wordt snel nog bruiner. Ik probeer eigenlijk altijd in te smeren als ik de zon inga. Maar ik moet er denk ik ook gaan denken om een goede dagcreme met spf te zoeken.
  Xx

 8. juni 28, 2013 / 13:49

  Heerlijk, zon! Ik ben zelf licht getint en wordt heel erg snel bruin. Ik smeer me echter wel altijd heel vaak en goed in met factor 30. Toen ik 9 was heb ik vier jaar in Spanje gewoond en toen was dat wel anders. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren of ik me toen insmeerde…

 9. Esmee
  juni 28, 2013 / 13:58

  Hi Annemerel,

  Nog even iets heel anders! Ik dacht dat het misschien leuk was om nog meer Annemerel.com dingen te maken en te verkopen voor Dance4life? Zoals je eigen notitieboekje? (Kost ongeveer 3.77 per stuk op http://www.printenbind.nl en zou je kunnen verkopen voor 5 of 6 euro) of leuke pakketjes met postcards? (Kost ongeveer 0.40 cent per kaart en je zou pakketjes met 5 kaarten kunnen verkopen voor 4 euro)

 10. Elsemiek
  juni 28, 2013 / 14:09

  Ik vind SPF 15 (ook voor huidtype 3) te weinig… Zeker als je echt gaat liggen bakken. Ik smeer met SPF 50 (huidtype 1/2), maar zou met huidtype 3 nooit minder SPF 30 smeren.

 11. marleen
  juni 28, 2013 / 14:27

  ik verbrand ook niet snel gelukkig. en bakken doe ik eigenlijk bijna nooit, ik bevind me sowieso bijna nooit vol op in de zon dus ik vergeet vaak te smeren…

 12. juni 28, 2013 / 14:46

  Goed initiatief! Ik gebruik nooit zo’n hele hoge factor maar smeer me wel altijd in :)

 13. juni 28, 2013 / 15:00

  Goed initiatief! Ik smeer me niet dagelijks in maar wel als ik echt de zon in ga. Dat komt alleen niet zo vaak voor, als het een beetje lekker weer is heb ik meestal nog een lange broek aan en echt bakken komt bij mij ook niet zo vaak voor, na een halfuurtje heb ik het al weer stikheet haha. Maar op zonnige dagen denk ik er natuurlijk wel aan, kleine moeite, groot ‘effect’!

 14. juni 28, 2013 / 15:28

  Ik smeer me elke dag in op vakantie, maar verder niet “gewoon thuis”.

  Liefs, Mariette

 15. juni 28, 2013 / 16:08

  Heel goed initiatief! Ik smeer het altijd op op vakantie maar meer eigenlijk niet

 16. juni 28, 2013 / 16:21

  Ik probeer in de zomer standaard een fles zonnebrandcrème in mijn tas te hebben, mocht ik dan ergens op een terras of in het park belanden hoef ik niet te verbranden (of heen en weer naar de dichtsbijzijnde drogist te rennen voor nóg een fles -ze zwerven echt overal rond bij mij thuis…). Zelf vind ik de zonnebrand van Vision echt fantastisch. Mega waterproof, werkt zo’n 6 uur en het ruikt lekkerrr!

 17. Wies
  juni 28, 2013 / 22:05

  Ik heb hem ook en ik vind hem erg fijn! Ik krijg er gelukkig geen puistjes van..

 18. juni 29, 2013 / 11:19

  Goed artikel! eerst was ik er nogal laks in, maar inmiddels niet meer gelukkig! aangezien ik ook nooit verbrand dacht ik er niet zo snel aan.

 19. juni 29, 2013 / 16:13

  Met mijn huidtype twee is het wel belangrijk veel te smeren. Ik ben erg nieuwsgierig hierna. Ik vind altijd dat het zo vettig is en bijvoorbeeld Nivea is zo plakkerig.
  Voor Mallorca lijkt dit ideaal :)

 20. juni 29, 2013 / 16:53

  Ik probeer me altijd in te smeren, maar vaak vergeet ik op tijd bij te smeren waardoor ik toch verbrand… Ik heb huidtype 1 of 2 (daar ben ik nog altijd niet uit…) waardoor ik niet genoeg heb aan een factor 30… Ik gebruik dus standaard een factor 50…

 21. juni 30, 2013 / 16:27

  Heel goed dit! Ik merk dat zoveel mensen om me heen zich echt niet bewust zijn van de gevaren van de zon. Ik ben gek op zon en wil altijd wel een tintje maar ik ga niet de hele dag in de zob liggen bakken en ik smeer me altijd goed in.