LET’S TALK ABOUT: Moving in

Afgelopen weekend vond de grote verhuizing plaats. Mijn appartement in Den Haag staat leeg en inmiddels woon ik samen. Spannend, zeggen veel mensen, maar Tuur en ik wonen praktisch al een half jaar samen, maar dan in twee verschillende huizen. Zoals Tuur het zegt: ‘we hadden twee huizen’. Het deed een klein beetje pijn in mijn hart om mijn appartement in Den Haag op te zeggen. Niet omdat ik twijfel over het samenwonen, maar meer omdat ik de plek zo fijn vond. Waarom we dan toch voor Tuur’s huis gekozen hebben? Het is twee keer zo groot, kost per maand de helft van dat van mij en is een koop- in plaats van huurhuis. Maar Den Haag, we komen terug, nu eerst even sparen.

Tijdens de driedaagse verhuizing (waarvan we maar liefst twee volle dagen hebben schoongemaakt!) schoten er allerlei gedachten door mijn hoofd. En omdat ik denk dat ik vast niet de enige ben die deze gedachtes heeft deel ik ze graag met jullie.
 • Het schoonmaken van een keuken is een dagtaak. Ik heb nooit geweten dat een vaatwasmachine zoveel losse onderdelen had. Natuurlijk maak ik het gasfornuis schoon nadat ik gekookt heb, maar als je al die pitten uit elkaar haalt komen er toch wel dingen tevoorschijn waar ik eerst geen weet van had. En iedere keer als ik denk klaar te zijn, kom ik wel weer eens iets anders tegen dat nog niet helemaal blinkt.
 • Schoonmaken is vakwerk. Schoonmaken is fysiek écht een zwaar beroep. Na twee hele dagen schoonmaken heb ik nog meer respect voor mensen die dit dag-in-dag-uit doen. Ik hoop trouwens ook dat zij er beter in zijn dan ik, of dat ze niet per opdracht maar per uur betaald worden, want ik ben sloom.
 • Hoe kan het dat ik ZOVEEL spullen heb en zo WEINIG kan weggooien.
 • Ik ga echt nooit meer verhuizen! Oh nee… ik wil echt nog wel een keer terug naar Den Haag… misschien moet ik alles gewoon ingepakt laten? Scheelt tijd.
 • Door je knieën, rechte rug, LET OP JE RUG VOORDAT JE STRAKS WEER 10 DAGEN ALS 87-JARIGE DOOR HET LEVEN MOET!!!
 • Geen wonder dat ik zo vaak met een snotneus wakker word, mijn slaapkamer was ondanks dat ik geen tapijt op de grond had liggen stof-heaven. Waar komt al dat stof vandaan?
 • Wauw, mijn ramen, die zijn VIES! Die zijn al bijna twee jaar niet gewassen en ik heb gewoon niets doorgehad omdat ik twee jaar lang mijn gordijnen gesloten had.
 • Ik hoop dat de nieuwe bewoner van mijn appartement mijn inspanningen kan waarderen, ik doe echt mijn best.
 • Shit, ik moet Nuon nog opzeggen, oh en ik moet me ook nog inschrijven in mijn nieuwe gemeente en misschien is het ook wel handig als ik mijn post door PostNL het komende jaar laat doorsturen. So little time so much to do, waarom leek het mij een goed idee om een vakantie te boeken?
 • Ok. Ok. Adem in, adem uit. Nu knallen, straks relaxen op een strandbedje. Er is heus wel licht aan het einde van de tunnel.
 • En dan denk je dat je alles gehad hebt, zie je ineens het luchtrooster in je badkamer waar het stof nog net niet uit komt blazen… WANNEER IS HET NOU EEN KEERTJE KLAAR? Waar is de ladder? Waar is een schroevendraaier? Shit, eerst het licht uit anders snijd ik mijn vingers af met de bewegende delen van de ventilator.
 • Gelukkig doe ik dit samen. Ik doe dit omdat ik dit graag wil (of nou ja, het eindproduct wil ik graag, verhuisd zijn), met een muziekje erbij en een kopje koffie op zijn tijd is het misschien ook wel niet het einde van de wereld…
Inmiddels zit ik in het vliegtuig richting Tenerife (het is dinsdag als ik dit schrijf). We zijn helemaal verhuisd. Bij Tuur is het nu een grote teringbende, maar daar gaan we na de vakantie wel mee aan de slag. Nu eerst zon, zee en hardlopen♥️
Liefs,
Annemerel
Delen:

6 Reacties

 1. Vera Boekelman
  februari 28, 2019 / 12:04

  Haha, herkenbaar! Zo irritant als alle spullen overal en nergens liggen tijdens een verhuizing en je dus iets als een schroevendraaier nooit meer kunt vinden (‘In doos nummer 16 misschien ergens?’). Wel goed dat je je huis zo schoon hebt achtergelaten! Mijn grootste schoonmaakklus was juist in het níeuwe huurhuis waar ik alles onder handen moest nemen.

 2. Esje
  februari 28, 2019 / 14:51

  Bij elkaar zijn als je nog wel ieder wel je eigen huis hebt is heel anders dan als je allebei hetzelfde huis deelt! Half jaartje relatie = nog kalverliefde

  • Lieneke
   maart 2, 2019 / 17:22

   Ik vind een half jaar samen als je 18 bent echt heel anders dan een half jaar als je bijna 30 bent. Volgens mij zijn ze trouwens al langer samen, van wat ik in het boek gelezen heb. Maar wat maakt het uit? Als ze advies wil, denk ik dat ze dat eerder aan haar familie/goede vrienden vraagt, dan dat ze gaat twijfelen omdat één van haar volgers het er niet mee eens is ?. En uiteindelijk gaat het om hun geluk. Annemerel, ik ben super blij voor je, geniet juist van deze heerlijke periode waarin je nog hotel de boel verliefd bent op elkaar

  • Marieke
   maart 3, 2019 / 20:42

   Gelukkig zijn het 2 volwassen mensen die dat heel goed zelf kunnen beoordelen :-D

 3. februari 28, 2019 / 18:37

  Hahaha al 2 jaar de gordijnen gesloten, daar moest ik echt hard om lachen! Ik ben vandaag begonnen met verhuizen, van Arnhem naar Breda, dus je blog komt precies op het juiste moment!

 4. Angela
  maart 2, 2019 / 23:21

  ik ben nu 4 weken geleden ook verhuist> ik ken het gevoel. Alleen moesten wij ook nog alles schoonmaken voor we het andere huis in konden :(. Gelukkig wel 3 vrienden gehad die alles liefdevol naar ons nieuwe appartement op de tweede verdieping wilde dragen (geen lift).
  En om alles nog beter te maken nadat ik verhuist was ook direct op een business trip van 3 weken. Ben blij als ik weer terug ben in mijn nieuwe huis, waar alles nog zo nieuwig is.