LET’S TALK ABOUT: Deadlines

Morgen is de deadline voor mijn boek. Als je me drie weken geleden verteld had dat ik op dit moment nog zoveel zou moeten doen, had ik op dat moment al een paniekaanval gekregen. Maar vandaag voel ik me eigenlijk vrij rustig, want ook al is het veel, ik weet dat ik het kan.

Het is best wel een beetje gek. Wekenlang maak ik me zorgen over de deadline en over de hoeveelheid dingen die ik nog moet doen. Maar ondertussen doe ik veel minder dan ik eigenlijk zou willen doen. Op de een of andere manier komt het er gewoon niet van, lijken andere dingen (Netflix) belangrijker, kan ik me er niet toezetten. Ondertussen raak ik wel een klein beetje in paniek, want ik weet dat hoe langer ik wacht met dingen doen, hoe meer stress me dat uiteindelijk op het laatste moment gaat opleveren.

Ik raak gestresst over stress doe ik zou kunnen krijgen als ik dingen voor me uit blijf schuiven en ondertussen blijf ik toch dingen voor me uitschuiven. Wie herkent zich hierin?

Maar feit is, ik werk gewoon het lekkerste onder druk. Over 29 uur moet mijn boek klaar zijn. Ik had vanmorgen nog een interview met iemand dat ik nu nog moet uitwerken en laten controleren door de geïnterviewde. Ik moet nog alle 50 quotes uit het boek verzamelen; wat betekent dat ik het hele boek nog een keer opnieuw moet lezen. En ik heb nog lang niet van iedereen die ik geïnterviewd heb foto’s.

Toch voel ik me voor het eerst in tijden een soort van rustig. Want nu de deadline met rassenschreden dichterbij komt, kan ik me niet verstoppen achter ‘het kan ook morgen’ en ik ben eindelijk in de flow waar ik al zo lang op zat te wachten.

Het komt goed.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

16 Reacties

 1. Marieke
  augustus 17, 2017 / 12:13

  AAA Spannend! Succes met de laatste loodjes!

 2. Caressa
  augustus 17, 2017 / 12:15

  Heel herkenbaar ;) Succes met de laatste loodjes!

 3. augustus 17, 2017 / 12:19

  Dat klinkt nog wel vrij spannend zeg maar voor de tijd die je nog hebt. Succes! :)

 4. augustus 17, 2017 / 13:07

  Mooi beschreven, ik hoop dat je de muur kunt voor zijn… als je doet wat kunt doen dan is stress niet nodig! Evenwicht = flow. SUCCES nog met de laatste loodjes!

 5. augustus 17, 2017 / 13:25

  Succes met de laatste loodjes!

 6. s
  augustus 17, 2017 / 13:38

  Herkenbaar! (niet bij boeken schrijven maar bij studie)

  Veel succes vandaag! Geen straf aan die mooie tafel lijkt me:)

 7. augustus 17, 2017 / 14:38

  Hah, lekker Annemerel, succes!

  You can do it X

 8. augustus 17, 2017 / 14:57

  Wauw, wat fijn dat je er zo rustig onder kunt blijven! Ik zou van gekheid door de stress níets meer gedaan kunnen krijgen. Maar ieder heeft zo zijn manier van werken natuurlijk, succes met de jouwe :D

 9. augustus 17, 2017 / 15:37

  Haha ik ben echt precieeees zo. Is nu even geleden omdat ik al een tijdje vakantie heb zonder echte deadlines, maar verder gaat het bij mij precies zo bij elke andere deadline. Als ik nog tijd genoeg heb kan ik er wel tijd voor maken maar dan duurt het heel lang voor ik er ook daadwerkelijk mee bezig ga en als ik dan bezig ben is het meestal heel onproductief en ongemotiveerd/afgeleid omdat ik gewoon geen enkele vorm van druk voel. Zodra de deadline nadert werk ik veel meer zoals ik zou willen en heb ik er ook meer plezier in, dan moet ik wel dus hoef ik ook niet te twijfelen of ik het nu ga doen of misschien toch nog wat anders eerst ga doen. Het heeft misschien iets te maken met moeite met prioriteiten stellen oid en aan de andere kant ook gewoon met lekkerder werken onder druk. Als ik een deadline heb reken ik er overigens ook nooit op dat ik het eerder af heb dan de deadline, er zijn mensen die dat prettig vinden maar ik dus juist niet. En dat opgeluchte gevoel herken ik ook wel: je weet dat je met de laatste loodjes bezig bent, dat het binnenkort over is, en dat je van je stressgevoel af gaat komen. De ‘beloning’ is gewoon groter bij werken onder druk vind ik en dan werk je dus met meer voldoening achteraf.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 17, 2017 / 20:26

   Hahaha ja precies dit!

 10. Marjolein
  augustus 17, 2017 / 15:47

  Veel succes met de laatste dingetjes die je voor je boek moet schrijven :) Ik kan in ieder geval al niet meer wachten om je nieuwe boek te gaan lezen, want wat ik voorbij heb zien komen in je blogs/vlogs vind ik heel goed klinken!

 11. Mirna
  augustus 17, 2017 / 15:54

  Heel herkenbaar helaas. Ik heb voor volgende week een helweek ingepland weer even wat structuur aanbrengen. Weet van 2 jaar geleden nog dat het toch wel inzichten leidt.

  Succes met de deadline!

 12. Ilse
  augustus 17, 2017 / 18:04

  Heel veel succes met de laatste dingen en ook voor mij heel erg herkenbaar!

 13. Sofie
  augustus 17, 2017 / 18:21

  Ik herken het nodig hebben van druk ook héél erg. Al loopt het bij mij zo uit de hand dat ik literatuurstudies van 8.000/10.000 woorden schrijf op t laatste moment en dus in 56 uur maar zo’n zes uur slaap…

  En dat is zeer onpraktisch kan ik je vertellen. =)

  Het is wat je zegt, je bent er bijna en daarna even rustig aan doen. Ben heel nieuwsgierig naar het resultaat! =)

 14. augustus 17, 2017 / 19:25

  You got this!!

 15. Joyce
  augustus 18, 2017 / 06:46

  Ooo dit doet me zo denken aan mijn studententijd! Elke keer maar voor je uit blijven schuiven en dan kwam er altijd een paniekmoment op het einde en was alles op tijd af. Nu als juf werk ik wel zo veel mogelijk vooruit, maar dat komt omdat ik alles nog 200 keer wil checken voordat kinderen en ouders het te zien krijgen.