LET’S TALK ABOUT: Come what MAY

Foto: Jorrit Ooyen

Het is mei. Mijn favoriete maand van het jaar. Normaalgesproken. Ik ben jarig (de twaalfde) en ik ben nog zo’n klein kind dat haar verjaardag nog echt ziet als een bijzondere dag. Niet dat ik het groots vier, maar ik maak er meestal wel een speciale dag van. Toen ik 25 werd ging ik samen met mijn zusje naar Londen, mijn 26ste verjaardag vierde ik samen met mijn zusje in Italië, op mijn 27ste verjaardag liep ik mijn leeftijd in kilometers, toen ik 28 werd ging ik uiteten met een aantal van mijn beste vriendinnen. Mijn 29ste verjaardag vierde ik samen met mijn moeder op Mallorca en mijn 30ste verjaardag samen met Tuur in Amsterdam. Ik heb zes topverjaardagen achter de rug, dus heb niets te klagen. Maar deze maand moet ik het denk ik iets soberder doen.

Wat ik ook mooi vind aan mei? Dat het echt volop lente is en alle bomen hun piek-groen hebben behaald. Dat de dagen lekker lang zijn. Dat er (meestal) feestdagen zijn zoals Hemelvaart en Pinksteren. Moederdag, Bevrijdingsdag… allemaal redenen om met de familie samen te komen voor een heerlijke barbecue. Maar dit jaar dus even niet. Het geeft niet, er zijn veel ergere dingen, maar het is wel jammer.

De maand mei is ook de maand van de Leiden Halve Marathon waar ik bijna ieder jaar aan meedoe. Het is de maand van de Golden Ten (Delft), Royal Ten (Den Haag) en als ik terugdenk aan al die fijne baantrainingen die ik in mei deed, in korte broek, met mijn trainingsmaatjes, met ondergaande zon… ik zou er heel melancholisch van kunnen worden. Maar het is OK. Ik ben blij dat ik er andere jaren wel van genoten heb, het komt wel weer.

Vaak plaats ik op mijn blog aan het begin van de maand een lijstje met dingen die ik voor de komende maand op de planning heb staan. Nu heb ik – zoals vrijwel iedereen – een lege agenda. Geen feestjes, geen (echte) hardloopwedstrijden, geen weekendje naar Parijs met Laura om mijn verjaardag te vieren, zelfs geen fysieke date met mijn zusje ondanks dat we vijf kilometer bij elkaar vandaan wonen. De enige afspraak in mijn agenda is een controle bij de tandarts op 28 mei, maar dat is nu niet iets waar ik echt naar uitkijk, zeg maar… En of de afspraak doorgaat? Geen idee.. op de website van de tandartsenpraktijk staat dat ze alleen geopend zijn voor spoedbehandelingen, maar het is nog geen 28 mei. Mochten tandartsen niet gewoon open zijn volgens de regels? Of was het dat tandartsen zelf besloten hadden dat ze niet veilig hun werk konden doen? Ik weet het niet meer, ik kijk tegen het eind van de maand nog wel een keer op de website om te checken of mijn afspraak doorgaat.

Weetje, het is jammer dat ik niet echt iets heb om naartoe te leven. Maar allereerst… hierin ben ik niet de enige en ten tweede… wat een luxe dat ik andere jaren wel al die dingen had om naar uit te leven. Er zijn mensen die nooit op vakantie gaan, ik ben in februari nog drie weken weggeweest. Het is even een omschakeling omdat je al die luxe gewend bent, maar het is een minuscule opoffering in vergelijking met wat anderen voor hun kiezen krijgen. En het enige dat je kunt doen, is uitkijken naar alles dat nog wel veilig kan.

Ik kijk uit naar…

⚡️ De virtuele 5K op 5 mei die mijn fysio organiseert

⚡️ Moederdag bij mijn ouders in de tuin (mits het weer het toelaat, maar anders vieren we moederdag wel op een andere dag)

⚡️ Mijn verjaardag 12 mei, ook al heb ik niets gepland.

⚡️ De CoronaSolo10K, een virtuele 10 kilometer wedstrijd. Het zal eventjes afzien worden, maar ik kijk nu al uit naar de finish.

⚡️ Alle HelloFresh maaltijden die we gaan proberen

⚡️ Ons wekelijkse eet-bestel-momentje in het weekend

⚡️ De Aperol Spritz die minstens zo lekker smaakt op mijn eigen dakterras als op een terras in Parijs, nu hopen op veel mooi dakterrasweer.

⚡️ Onze eerste barbecue op ons dakterras (please weergoden, laat het lukken deze maand!)

⚡️ Eindelijk plannen uitwerken die al maanden door mijn hoofd malen (hopelijk lukt het deze maand wel om orde in de chaos te scheppen)

⚡️ Buikspierkwartiertjes. Ik heb weer een paar nieuwe oefeningen en dat maakt het allemaal weer een stuk leuker om oefeningen te doen.

⚡️ FaceTime met mijn ouders, zusje, vriendinnen, oma…

⚡️ Twee nieuwe seizoenen van mijn favoriete series op Netflix, Dead To Me (seizoen 2) en Dynasty (seizoen 3)

⚡️ Op 14 mei lanceert Martin Garrix zijn single Higher Ground (en dat is een hele fijne!)

⚡️ Begin mei komt One Republic ook met een nieuw album

⚡️ Op Videoland is de serie The Good Fight weer begonnen, iedere vrijdag een nieuwe aflevering

⚡️ Het laatste seizoen van Homeland komt nu iedere zondagavond op NPO3

⚡️ Eindelijk mijn nieuwe racefiets goed gaan gebruiken

⚡️ Hardlopen in korte broek en top

⚡️ Iedere avond met Tuur naar bed

Nou, zo lijkt mei nog best een mooie maand te worden, toch?! Ik heb er zin in. Jullie hopelijk ook!

Liefs,

Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Lisa
  mei 1, 2020 / 12:05

  Hoi, heb je een tip voor de perfecte hardlooplegging . Ik had er twee van Lululemon, die echt perfect waren maar ze verkopen dat model niet meer😒. En ik kan andere modellen nu niet uitproberen in de winkel. Als je een tip hebt☺️. Het hoeft niet per de een legging van Lululemon te zijn. Als de legging maar goed blijft zitten met het hardlopen en lang mee gaat.

 2. Lisa
  mei 1, 2020 / 12:08

  En super fijn dat je blogt, ik wordt altijd blij van je positiviteit☺️ en je hardloopverhalen.

 3. Vera Boekelman
  mei 1, 2020 / 12:43

  Word blij van deze blog! Ik herken het melancholische ‘alle dingen die niet meer kunnen’, maar je weet er altijd wel een positieve draai aan te vinden. Ik heb zelf zin in het verdere proces in mijn scriptie (na de opzet, theoretisch kader etc. kan ik eindelijk de interviews gaan afnemen, waardoor het allemaal wat ‘echter’ wordt) en alle wandelingen door de groene wijk waarin ik woon. Oh en door alle oefeningen naast het hardlopen zien mijn benen en billen er retestrak uit in een spijkerbroek, hahaha! Dus ik hoop dat lekker voort te zetten 💪🏼

 4. Harma
  mei 1, 2020 / 13:28

  Hahah, stiekem moet ik wel een beetje lachen om je laatste bullet point.. Die kan je een beetje dubbel opvatten haha

  • Annemerel
   Auteur
   mei 1, 2020 / 13:39

   Haha zeker je mag hem opvatten zoals je wil ;-)

 5. Ellen
  mei 1, 2020 / 17:01

  Nou als de maand mei verloopt zoals die is gestart, is het super! Vandaag voor het eerst hardgelopen in bijna 3 jaar. Doordat ik sinds 3 jaar een vorm van reuma heb, kon ik niet meer lopen dus met pijn in het hart gestopt. Het wordt ook eigenlijk afgeraden, maar er is een initiatief ‘lopen met reuma’ en daarvan probeer ik het schema. Ik moet het toch proberen! Wat kun je gelukkig worden van 6 X 1 minuut lopen haha (vorig jaar was ik blij dat ik 1 km kon wandelen). Dus ik heb je boeken er weer bijgepakt en ben helemaal happy! Hopen dat dit zo doorzet!

 6. Britt
  mei 1, 2020 / 22:27

  Leuke blog. Wat een fijne tips voor mei!

  De Solo corona 10k staat genoteerd.. En die verjaardag op 12 mei vier ik ook : D Mijn 31e verjaardag zal een hele rustige worden maar in elk geval wel één met taart, sushi, wijn en een rondje hardlopen!