LET’S TALK ABOUT: Bikini Shopping

 photo DSC_6549.jpg

Bikini shoppen… het is eigenlijk altijd een drama no matter what. Bestel je een bikini op internet? Dan is de kans HEEL erg groot dat ‘ie niet goed zit. Koop je er één voor het bikiniseizoen begint? Dan ben je (waarschijnlijk) wit en nog niet helemaal in shape. Koop je een bikini IN het seizoen, dan heb je de verwachting dat je er goed uit ziet (je hebt een kleurtje, je lichaam is als het goed is bikini ready) maar in dat hokje met het TL-licht wordt je toch weer teleurgesteld, het zag er in gedachten beter uit dan nu in werkelijkheid.

En daarom heb ik er dit jaar toch maar voor gekozen om een bikini te kopen op het moment dat het bikini seizoen nog niet officieel begonnen is.

1. Ik ben dan misschien wel wit, maar dat weet ik ook voordat ik het hokje in ga al… ik maak me geen illusies als ik dat hokje in ga..

2. Als mijn kont niet helemaal strak is, word ik daar op tijd mee geconfronteerd en niet de ochtend voordat ik ’s middags naar het strand ga. Ik heb nu tenminste nog eventjes om te squatten en kan mezelf wijs maken dat ik er – als het eenmaal bikini-tijd is – mijn lichaam er uit ziet als dat van een Victoria’s Secret Angel.

Afgelopen zaterdag heb ik mezelf Hunkemöller ingesleept. H&M, dat doe ik niet meer, ik ben te vaak teleurgesteld in die pashokjes. Vorig jaar heb ik drie kwartier in de H&M gestaan en ik kwam bijna met tranen in mijn ogen naar buiten (misschien had dat ook te maken met het feit dat ik de bikini’s eerst op verschillende topmodellen gezien had en ik mezelf daar een klein beetje mee vergeleek terwijl ik in dat pashokje met TL licht stond). Ik wilde het toen eigenlijk al opgeven, totdat ik langs Hunkemöller liep en een leuke bikini in de etalage zag hangen. Ik paste hem, hij zat in één keer goed en binnen tien minuten stond ik weer buiten.

En dus liep ik nu maar direct naar Hunkemöller, de kans is groot dat straks heel Nederland in de bikini loopt, maar hé dat zou met mijn H&M bikini ook het geval zijn geweest. Ik weet inmiddels wat voor bikini ik nodig heb. Een bandeaubikini met een klein beetje vulling zodat er nog een beetje vorm in mijn voorgevel zit en een broekje met touwtjes, zodat mijn heupen niet op gruwelijke wijze worden afgesnoerd (mijn grootste probleem met heel veel bikini’s). Tegelijkertijd moet het ook geen Brazilian-Bottom zijn, want ik wil mijn billetjes wel graag nog een beetje bedekt hebben. Ik wil best wat squatten de komende tijd, maar ik verwacht ook geen wereldschokkende veranderingen in mijn achterwerk.

Wonder boven wonder was de eerste bikini die ik uit het rek pakte meteen een winnaar en terwijl ik in de spiegel keek kon ik zelfs nog een klein beetje instemmend knikken. Ja, ik ben wit. Ja, ik heet geen Doutzen, maar over twee weken loop ik wel een marathon, dus heel erg is het met mijn lichaam gelukkig ook niet gesteld ;-).

Hoe koop jij het liefst bikini’s? Online? Voor het seizoen? In het seizoen? En ben jij er al achter welke bikini het beste bij jouw lichaam past?

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. maart 31, 2014 / 17:15

  haha, dit klusje wil ik zo lang mogelijk uitstellen!

 2. maart 31, 2014 / 17:22

  Ik ben er wel achter dat als je een leuke bikini wilt scoren, je ‘m nu moet kopen, anders zijn alle leuke uitverkocht. Ik bestel ze meestal bij de H&M online, en ga thuis (in vriendelijk licht) ;-) de bikini’s passen!

 3. Andrea
  maart 31, 2014 / 17:28

  Ik heb vorig jaar toevallig dezelfde bikini als jij bij de hünkemoller gekocht, alleen dan een ander patroon. Ik ben er echt super blij mee :)

 4. maart 31, 2014 / 17:28

  Ik ben echt een mega slechte bikini shopper. Ik haat het. Met een passie. Meestal koop ik er in 1 keer 3 als ik in een goede flow zit en dan gewoon 2 jaar niets. :)

 5. maart 31, 2014 / 17:31

  Oeh wat een leukerd! Ik ga meestal ook naar Hunkemoller. Ik heb nu even een vodje van de Primark (ga binnenkort naar CenterParcs) maar voor de echte zomer ga ik ook op zoek naar een goedzittende!

 6. maart 31, 2014 / 17:41

  Wat een leuke bikini! Ik koop mijne tegenwoordig meestal bij de H&M maar ik vind die van Triangl zo gaaf, hopelijk kan ik aan 1 komen.

 7. maart 31, 2014 / 17:44

  Oh van het licht in die hokjes kan ik ook wel van gaan janken. Ik he zelfs wel eens bedacht: huh, lijkt het nou of ik cellulitis op m’n buik heb?! En dat terwijl ik erg slank ben. Nee bikini’s passen is echt niet mijn favoriet maar als het doe, doe ik het liefste thuis. Met goed licht! Gewoon een stuk of 5 bestellen haha

 8. maart 31, 2014 / 17:58

  heel herkenbaar, om te janken haha. ik heb redelijk wat bikini’s bij de H&M gekocht in een jaar waarin ik toch wat dunner en gespierder was als nu. Dus ik heb twee opties: of een nieuwe kopen, terwijl ik nog 8 prima bikini’s heb. Daarnaast het grote drama van bikini shopping aangaan. Of optie 2: de sportschool in en door gaan met hardlopen. Voor nu kies ik toch nog even voor optie 2 die momenteel goed gaat .

 9. maart 31, 2014 / 18:07

  Leuke bikini! Ik heb zelf een heel lastige cupmaat (smalle omvang, grote cup), dus ik heb de afgelopen jaren mijn bikini’s online besteld, die zaten eigenlijk altijd wel goed! Dit jaar heb ik er voor het eerst weer een in een winkel gekocht, van PrimaDonna :)

 10. Sandra
  maart 31, 2014 / 18:28

  Hunkemoller in Leiden, echt een aanrader!! Ze hebben daar hele bikini en lingerie vriendelijke pashokjes.. Soorr bruine tenten met vriendelijk gedimt licht…

 11. maart 31, 2014 / 18:32

  Ik koop eigenlijk alleen een nieuwe bikini als ik er toevallig eentje tegenkom haha! De bikini’s die ik nu heb zijn nog prima en je vindt altijd de mooiste als je het niet verwacht! ;)

 12. Aline
  maart 31, 2014 / 18:34

  De bikini horror…. ik begin altijd met online bestellen, hoewel ik stiekem allang weet dat dat ‘m toch niet gaat worden. Vervolgens ga ik naar hunkemoller, om er achter te komen dat daar inderdaad niets flatteus in mijn maat hangt (lees: te grote boobies. Ja, té, niet leuk.) Ik eindig in de bijenkorf, waar ik mooie bikini’s kan vinden die ook nog passen, maar die dan weer verschrikkelijk gruwelijk achterlijk duur zijn. Om vervolgens naar het strand te gaan in dezelfde bikini die ik al 3 jaar draag en een uitzonderlijke gelukstreffer van het fantastische Bonprix.nl is. Ik denk dat ik donderdagavond eens bij de bijenkorf ga beginnen met neuzen voor dit seizoen. Wie weet…

 13. maart 31, 2014 / 18:47

  Haha, precies!

 14. mar
  maart 31, 2014 / 18:53

  Ik heb nu bikini’s van Freya en Triumph… ideaal voor grote cupmaten, maar helaas wel prijzig!

 15. maart 31, 2014 / 19:03

  Ik koop een bikini liever in de winkel

 16. maart 31, 2014 / 19:09

  Haha, ik stel precies dezelfde eisen aan een bikini als jij!

 17. Tess
  maart 31, 2014 / 19:20

  Leuk! En vanaf nu misschien even sparen voor een bikini van Victoria’s Secret in New York. Daar heb ik ‘m ook gekocht, dat zijn écht de beste pashokjes om een bikini te passen, je kunt het licht zelf(s) dimmen ;)

 18. maart 31, 2014 / 19:35

  Heel erg leuk! Bandeau’s staan mij helaas nooit. Halters zijn meer mijn adres ;) Wel dapper van je dat je nu al op jacht bent gegaan EN geslaagd bent! xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 19. maart 31, 2014 / 19:44

  Ik heb deze gister ook besteld! Ben benieuwd

 20. maart 31, 2014 / 19:55

  Ik vind het een hele leuke bikini! Ik ben nog steeds heel erg blij met de bikini die ik vorig jaar bij jou heb gewonnen! :)

 21. maart 31, 2014 / 20:27

  Aan de ene kant koop ik het liefst een bikini via Internet, want dan kan je rustig thuis passen op het moment dat jij goed uit komt en ik heb het idee dat ik in kleedkamerspiegels dikker ben. Maar toch koop ik uiteindelijk altijd mijn bikini in de winkel, daar kan je er meerdere modellen en maten achter elkaar passen en heb je niet te maken met verzendkosten!
  Leuk je bikini, ik heb er ook al een gekocht deze maand, nu het zonnetje nog!

  Ik heb een winactie op mijn blog, doe je mee?
  liefs Mireille
  http://dresslikemi.com

 22. Sheila
  maart 31, 2014 / 20:27

  Super leuke bikini heb je gekocht? Mag ik vragen wat je ervoor hebt betaald? :$ Hunkemöller is boven mijn budget maar ik ben al zo lang op zoek naar een leuke (en goede!!) bikini dat ik misschien toch maar eens een gokje ga wagen. Lijkt me een goede investering.
  xx

  • Andrea
   maart 31, 2014 / 21:15

   Ik heb die van mij vorig jaar bij de Hunkemöller op de opruiming gekocht voor zo’n 20 euro schat ik. Onafgeprijsd was hij denk ik 30-35.

  • Annemerel
   Auteur
   april 1, 2014 / 08:07

   Deze was 26 euro!

 23. maart 31, 2014 / 20:49

  Haha, superleuk artikel en heel herkenbaar!

 24. maart 31, 2014 / 20:49

  Wat een mooie vrolijke kleuren! Ik vind bikini’s kopen altijd zo lastig!

 25. maart 31, 2014 / 20:49

  Ik herken mij hier zo in! Ik haal meestal mijn bikini’s bij de H&M alleen in die pashokjes passen vind ik ook helemaal niks. De lichten zoals jij ook al zegt laten mijn lichaam er niet echt mooier uit zien. Nu ik ben afgevallen moet ik weer nieuwe bikini’s gaan halen dus weer passen! Maar ik bestel ze denk ik online en dan thuis passen dat vind ik veel fijner en lekker op mijn gemak!

 26. maart 31, 2014 / 20:56

  Ik zweer stiekem bij mijn bikini van vorig jaar. Blijft een winnaar.. (En daarbij is bikini shopping nooit mijn favoriete thing to do)

 27. maart 31, 2014 / 20:58

  Haha, ik wacht nog even! Wel een leuke bikini die je hebt gekocht!

 28. maart 31, 2014 / 22:08

  Oh ja het licht in pashokjes is vaak echt verschrikkelijk, volgens mijn theorie expres zodat je denkt ‘wauw ik heb dringend nieuwe kleren nodig om mezelf er enigszins fatsoenlijk uit te laten zien’. Leuke bikini is het, ik koop ze eigenlijk niet zo vaak maar dit jaar toevallig wel. Buiten het seizoen (maand of twee geleden) én via internet omdat ik er plotseling eentje nodig had, maar hij paste precies en ik vind hem ook echt leuk!

 29. maart 31, 2014 / 22:37

  Ik heb nog genoeg bikini’s. Eentje is lichtgeel met allemaal aardbeitjes erop, maar die is een beetje te groot. De andere heeft een psychedelische print, en heb ik bij de primark gehaald. Is stiekem ook een beetje groot, maar ik vind ‘m te leuk om weg te doen. <3

 30. maart 31, 2014 / 23:10

  Aangezien mijn BH’s allemaal van de Hunkemöller komen, ga ik binnenkort maar ff bikini’s daar shoppen :).

  Liefs, Mariette

 31. maart 31, 2014 / 23:30

  Ik liep vorig jaar tegen het einde van de zomer nog tegen de perfecte bikini aan, ik ben dus al voorzien :D Normaal vind ik bikini shoppen ook zo’n drama.

 32. april 1, 2014 / 08:44

  Ik vind ’t ook zo’n drama!

 33. april 1, 2014 / 08:46

  Ik moet er dringend eens werk van maken. Ik ben de laatste paar maanden vijf kilo afgevallen. In december hebben we een uitje met vrienden naar centerparcs gemaakt en ik heb toen alle winkels afgezocht maar in december zit je echt wel ver buiten het bikini seizoen. Uiteindelijk dan maar een oude aangedaan die ook niet 100% goed meer zat. Maar ben vastbesloten om er een mooie te vinden voor onze zomervakantie die pas in september plaatsvindt dus voorlopig nog chill!

 34. april 1, 2014 / 09:35

  Och mens. Jij ziet er fabulous uit in bikini en ik kan het weten, want ben met je op vakantie geweest. Die onzekerheid is helemaal nergens voor nodig! That said: leuke bikini! :)

 35. Inge
  april 1, 2014 / 10:16

  Oe, deze is wel errug leuk!! Ikzelf ben nogal plat van boven, waardoor een bandeau-bikini niet echt flatteus staat. Jammer, maar helaas … Ga binnenkort wel even spieken op de hkm site om te zien of er iets voor mij tussen zit, ze hebben wel altijd leuke collecties!

 36. april 1, 2014 / 12:33

  Bikini’s hmm ik heb de afgelopen 5 jaar geen 1 kunnen vinden die echt goed past.. Ik ben niet dun en zit op randje van bikini aan mogen doen van mijzelf.. Ten eerste moet ik rekening houden dat ik wit ben en blijf, ik heb amper pigment en blijf dus echt altijd wit. Zwarte bikini is dus nooogoo.. Maar probleem, met een mijn volle maat F, vind maar is een bikini die en zorgt dat je niet spierwit lijkt, goed past om borsten en ook nog is comfortabel zit en owja geen godsvermogen kost! Ik ben over de afgelopen jaren behoorlijk al afgevallen, dus moet elk jaar sowieso een nieuwe broekje :( ik denk dat ik dit jaar maar oversla en gewoon niet ga zwemmen

 37. april 1, 2014 / 15:35

  haha heel erg herkenbaar. echt leuk geschreven!

 38. april 1, 2014 / 23:44

  Wonderful post and I love the bikini shown!

  x

 39. april 2, 2014 / 18:21

  Ik HAAT bikini’s kopen. Bestel er meestal een paar online en dan hoop ik dat er eentje bij zit die leuk is én past. Jouwe is cool!