LET’S TALK ABOUT: 3 months of living well

 photo Desktop339.jpg

Het is nu drie maanden geleden dat ik op de weegschaal stond en werd wakker geschud. Na negen maanden met oogkleppen had ik eindelijk het lef om op de weegschaal te gaan staan. Ik wist dat ik niet blij zou zijn met het getal, want ik was ook niet helemaal tevreden over het spiegelbeeld, maar dat er (voor mijn doen) zo’n hoog getal zou staan had ik niet verwacht. Het getal – 70.0 – schudde me in één klap wakker, zo wakker dat ik dat na drie maanden nog steeds ben. Inmiddels schommel ik al ruim een maand tussen de 63 en 64, mijn gewicht stabiliseert en daar ben ik blij mee. Dit is een gewicht dat bij mij past en waarbij ik me gelukkig voel. En eigenlijk, was het helemaal zo lastig nog niet…

Fase 1 (eerste vijf dagen)
Dit ging makkelijk! Ik was zo gemotiveerd om goed mijn best te doen dat ik de Oreo’s met gemak liet staan en niet eens dacht aan chips. Ik moet wel toegeven dat – als ik op deze dagen terugkijk – ik ook niet heel streng was voor mezelf. Ik was in Parijs, dus at ik macarons en frietjes en dronk ik (teveel) wijn. Het was Kerst, dus at ik gewoon een driegangenmenu.

Fase 2 (tussen Kerst en Oud & Nieuw)
Hier had ik het dus het zwaarst. Ik dacht veel aan eten en dacht… shit, moet ik nu de rest van mijn leven zo leven? Ik at gewoon zes maaltijden op een dag en kreeg voldoende voedingsstoffen binnen, maar ik miste de Oreo’s en de Cola die ik iedere dag dronk.

Fase 3 (januari)
Deze maand was ik on fire! Het kostte me vrijwel geen moeite om gezond te eten. Ik merkte het begin januari direct al aan mijn huid en mijn energielevel en dat zorgde ook voor nieuwe inspiratie. Ik zag het in de spiegel, ik voelde het onder de douche en ik voelde me gewoon een stuk gezonder en energieker. Toen ik op wintersport was at ik gewoon Schnitzels en dronk ik Cola en warme chocolademelk met slagroom (zonder enig gevoel van schaamte, heel erg belangrijk!), maar toen ik thuis kwam hoefde ik niet meteen weer aan het Cola-infuus.

Fase 4 (februari tot nu)
Inmiddels leef ik al zes weken zonder echt over gezond leven na te denken. Ik sta niet meer drie keer per week op de weegschaal, ik denk niet meer de hele dag aan Oreo’s. Ik eet meer dan in januari, maar dat maakt niet uit. Ik leef een actief leven en mijn gewicht stabiliseert. Dit is het gewicht dat bij me past. Ik hoef niet zo nodig nog meer af te vallen, ik kan op dit moment gewoon een leuk leven leiden en me toch zeker over mijn lichaam voelen. Ik doe niet moeilijk over een glas wijn, een stuk taart of een bak popcorn in de bioscoop. Dingen die ik wel minder eet zijn pasta en brood. Ik weet dat er veel mensen zijn die zeggen dat gluten niet de duivel zijn en voor mij zijn ze ook niet de duivel, maar ik voel me toch beter als ik minder pasta en brood eet. Ik zal je de walgelijke details besparen, maar laten we het er op houden dat ik die walgelijke details wel in mijn geheugen heb. Ik eet nog steeds pasta, maar niet meer vijf keer in de week. Ik eet nog wel brood, maar meestal zo’n twee keer per week en alleen als het lekker Frans brood van de bakker is (met boter!).

Wat er tegenwoordig vooral in mijn koelkast en keukenkastje ligt?
– Avocado
– Banaan
– Andere fruitsoorten zoals aardbeien
– Zalm (gerookt en zalmmoot)
– Rijstwafels
– Citroen
– Kokosolie
– Noten (vooral pecannoten en macadamia’s, dit zijn de enige noten waar ik geen allergische reactie op krijg!)
– Speltcrackertjes
– Soep van de soepfabriek
– Spinazie
– Paddenstoelen
– Eieren
– Sla
– Tomaat
– Incabessen
– Kaneel
– Maple Syrup

Natuurlijk heb ik ook minder goed eten in huis… of nou ja, in huis… ik bewaar het in mijn auto. Als het in huis ligt eet ik alles in één keer op en dat is niet de bedoeling. In mijn auto liggen meestal werther’s originals en autodrop, als ik daar trek in heb loop ik even naar mijn auto en haal ik een handje van beide. Dit werkt voor mij, want ik ga er dus echt alleen heen als ik er echt trek in heb en ik eet niet achteloos de hele zak leeg. Klinkt misschien een beetje zielig, maar mijn grootste valkuil is dat ik niet kan stoppen met eten als ik eenmaal begonnen ben. Dus dit werkt fantastisch. Soms heb ik trek in iets héél erg lekkers en dan haal ik een taartje bij mijn favoriete bakker, als je dan toch iets lekkers eet dan kan het beter maar HEEL erg lekker zijn. De Nutella pot is op dit moment leeg, maar zal bij mijn volgende bezoek aan de supermarkt ook gewoon weer worden aangevuld.

Zolang de basis van je voeding maar gezond is en je een actief leven leidt, kun je eigenlijk heel veel eten als je op gewicht wilt blijven. Althans, dat geldt voor mij.

Liefs,
Annemerel

Delen:

43 Reacties

 1. maart 15, 2015 / 17:11

  Ik heb ook net een “ik-let-nergens-op” wintersport erop zitten, en ga nu ook weer aan het gezonde voedsel. En mijn eetprobleem is vergelijkbaar: als ik lekkers in huis heb, dan eet ik het. En ook meteen veel (een hele zak). Daarom hebben we eigenlijk amper tot nooit chips of iets dergelijks in huis. Wel slim om al het lekkers in de auto te bewaren :P Al staat de auto hier zo dichtbij dat het voor mij geen extra barrière zou zijn.

 2. Lana
  maart 15, 2015 / 17:15

  Nu ik een jaar in Amerika ben, is er aardig wat gewicht bijgekomen. Ik sport wel veel, maar er zijn hier ook zoveel dingen die we in Nederland niet hebben. Ik de nu wel een beetje rustig aan, want over anderhalve maand wil ik er wel een beetje fatsoenlijk uitzien in die jurk!

 3. maart 15, 2015 / 17:32

  Wauw het in je auto leggen, dat is ook commitment haha ;) Ik heb het in een curverbox met daarop schoenen, dan kan ik er ook niet makkelijk bij!

  Ik vond je al prachtig, maar lekker in je vel zitten is natuurlijk nog belangrijker!

 4. maart 15, 2015 / 17:39

  Wat een mooi en inspirerend stukje! Vooral goed dat je laat zien dat je met genoeg evenwicht in gezond en ongezond ook prima op je streefgewicht kan komen. Ook door af en toe een taartje en snoepje te nemen, want dat moet toch wel kunnen :) Je ziet er super uit, dus ga zo door :)

 5. Anneroos
  maart 15, 2015 / 17:52

  Goed van je! Ik wil ook weer op mijn voeding gaan letten

 6. maart 15, 2015 / 17:58

  Ik ben ook sinds nieuwjaar gezond bezig, zo fijn! Niet per se om het gewicht, maar het voelt zo fijn om echt letterlijk goed in je vel te zitten <3

 7. maart 15, 2015 / 18:03

  In de auto leggen, das een goede. Ik heb een tijdje aan mijn vriend gevraagd of dat hij snoep voor mij wilde verstoppen, dat hielp ook wel. Nu halen we gewoon niet meer zoveel in huis, alleen veel gezonde dingen. Goed bezig hoor dame!

 8. maart 15, 2015 / 18:18

  Ooh die tip van in je auto is echt een super goed idee!! Ik moet ook weer een beetje bewuster bezig zijn met wat ik in mijn mond stop. Dit weekend had mijn schoonmoeder vlaai gemaakt en tsja, dan eet je toch mee.. En ’s avonds chips, dat kan ik echt niet laten staan. Ik wil niet perse afvallen, maar ik wil wel weer gaan letten op wat ik ga eten. Thanks voor dit artikel!

 9. maart 15, 2015 / 18:20

  Ik ben echt totaal niet tevreden met het nummertje op de weegschaal nu, maar het lukt me maar niet om me er aan toe te zetten om echt gezond te eten. Ik vind ontbijten lastig nu ik elke ochtend om half 8 de deur uit moet. Lunchen eet ik te veel. Diner is met mijn ouders, soms gezond soms niet. Soms onderweg omdat ik laat van stage vertrek en dan is het altijd ongezond. X

 10. maart 15, 2015 / 18:41

  Wat een fantastisch inspirerend artikel :D
  Ik ben ook niet helemaal tevreden met mijn uiterlijk dus ik ben vandaag begonnen met hardlopen !
  Hoop dat ik over drie maanden ook zo een berichtje als deze kan schrijven :D
  Je bent maar liefst 6 kilo afgevallen dat is heel netjes!

 11. Eef
  maart 15, 2015 / 18:57

  Ik vind dit echt zo’n goed stuk! Ben het helemaal met je eens. Zo af en toe een lekkers taartje of een wijntje door kan geen kwaad. Zo lang het maar af en toe is en je zorgt dat je voldoende beweegt.

  Leuk om te lezen!! Super van je. X

 12. maart 15, 2015 / 19:01

  Goed bezig! Als het goed is gaat het bij mij over een tijdje ook weer zo. Die dipjes heeft vast iedereen. Wel een goed idee om het lekkers in je auto te laten!

 13. Mams kim
  maart 15, 2015 / 19:09

  Mooi stukje!,, tip van de in de auto leggen van lekkers is hier in de oren geknoopt…en nog een tip. Sta je in de verleiding om iets te snoepen / eten wat eigenlijk niet debedoeling is,…geef het een cijfer. Is het een 10 waard dan neem je het en lager dan een 10. Dan is het niet waard om je ldieet in de war te gooien…succes dames

 14. maart 15, 2015 / 19:26

  Goed bezig! Blijkt toch maar weer dat je niet alles wat ongezond is van je menu hoeft te schrappen, zolang je een goede balans hebt én genoeg beweegt.

 15. maart 15, 2015 / 19:26

  Leuk stukje en ook inspirerend! We zijn allemaal mensen dus af en toe een taartje of een chipje moet ook kunnen. Ik geloof ook in een juiste balans!

 16. Brenda
  maart 15, 2015 / 19:27

  Knap gedaan. Ik eet nu ook al een paar jaar véél minder gluten en na 10 jaar jojo-en ben ik nu al een 3-tal jaar op gewicht, heerlijk.

 17. maart 15, 2015 / 19:30

  Wow, wat goed van je! Knap ook dat je het zo goed volhoudt. Ik merk dat ik het zelf wel wat lastiger vind, ik neem mezelf wel voor van ‘Ik ga gezonder eten’, maar dan zijn er opeens croissantjes over op m’n werk of dan neemt iemand spontaan muffins mee, zul je net zien. Ik heb nog niet echt de discipline om nee te zeggen haha. Fijn ook dat je een lijstje deelt met wat je zoal in huis hebt, handige inspiratie!

 18. maart 15, 2015 / 19:33

  Ik heb het geluk nooit zwaarder dan 52 kilo te worden hoe veel ik ook snoep. Ik merk wel dat ik me met een gezonde basis fitter voel, fijn dat jij dat bevestigd!

 19. maart 15, 2015 / 19:58

  Fijn om eens een stukje te lezen over iemand die gewoon gezond eet met af en toe een uitschieter. Ik begon bijna te geloven dat ik de enige was die niet aan quinoa meuk en bootcampen doe tot ik er bij neer val…..

 20. maart 15, 2015 / 19:59

  Leuk om te lezen dat je zo goed bezig bent! Zelfs vanaf januari begonnen met mezelf een beter eetpatroon aan te meten en vind het leuk om te lezen hoe jij het aanpakt, kan ik ook weer tips uit meenemen! :)

 21. maart 15, 2015 / 20:48

  Goed bezig! Dat helpt me weer even herinneren dat ik er ook weer tegenaan moet, want ook ik heb de 70 aangetikt en ook ik voel me daar echt niet goed bij. Dus maar weer even in het gareel en het snoepen aan vriendlief overlaten.

 22. maart 15, 2015 / 20:53

  Voor mij is het ook zo lastig om me in te houden en een grens te trekken. Als ik aan een zak maltesers begin, dan kan ik niet meer stoppen. Ik wil heel graag, maar die suikers zijn echt te lekker. Waarom??? En het is in huis, nog veel irritanter haha.

 23. maart 15, 2015 / 21:47

  Haha wat slim om je snoep in de auto te bewaren! Dan beweeg je ook nog eens om het te halen ;). En 7 kilo er af is goed joh!

 24. Femke
  maart 15, 2015 / 21:48

  Goed bezig zeg! Ik ben sinds 2 weken ongeveer gezond aan het eten, eigenlijk ongeveer hetzelfde als hoe jij het nu doet. Ik drink al bijna een jaar geen frisdrank meer, alleen groene thee en water en dat vind ik heerlijk! Dagelijks groente en fruit en minder snoepen. Maar zoals jij ook zegt; een taartje op een verjaardag, of popcorn in de bioscoop moet absoluut een keer kunnen!

 25. maart 15, 2015 / 22:17

  Ben ’t echt helemaal met je eens! Met ’n paar kleine aanpassingen kun je gewoon nog steeds héél veel lekkers eten maar ’n balans is ’t belangrijkst. :)

 26. Ilse
  maart 15, 2015 / 23:31

  Hartstikke goed bezig en vooral blijven doen! :)
  Voor mij is gewicht en eten altijd een lastig punt geweest en zal het ook wel blijven ondanks dat ik mijn eetstoornis heb overwonnen. Maar het gaat de laatste tijd echt in een stuigende lijn en daar word ik ook happy van!

 27. maart 16, 2015 / 07:19

  Super goed bezig Annemerel! Ga zo door! <3

 28. maart 16, 2015 / 08:31

  Mooi verhaal!! Helemaal met je eens :-) Hoe je jezelf voelt zegt veel meer dan het getal wat op de weegschaal verschijnt. Wel super fijn dat je je nu een stuk lekkerder en energieker voelt! Je bent goed bezig meid!

 29. Melissa
  maart 16, 2015 / 09:36

  Heb je dan niet iets aan je darm of glutenintolerante of tarwe-allergie? Zo vaak last van je darm is niet goed hoor! Daar kan hij op lange termijn van beschadigen.

 30. maart 16, 2015 / 09:42

  Wat fijn dat het gezond eten nu een beetje je lifestyle begint te worden. Als je het zonder erbij na te denken doet, is het het makkelijkst. En dat je resultaat merkt lijkt me helemaal fijn!

 31. maart 16, 2015 / 09:43

  Wat fijn dat je weer lekker in je “vel” zit. Goed bezig en keep going!

 32. maart 16, 2015 / 10:20

  Ah, dit was echt net wat ik nodig had: een motivatieboost! Je ziet er echt goed uit, je straalt uit dat je lekker in je vel zit. Zelf ben ik ook weer bezig met gezond eten en bewegen. Zou je ook een post willen maken over wat je zoal eet op een dag? Als inspiratie wat je dan ontbijt, luncht en in de avond eet en gezonde tussendoortjes :)

 33. maart 16, 2015 / 11:05

  Fijn dat het werkt! Het is inderdaad de combinatie van gluten (bad carbs) en suiker (bad carbs) pasta en Oreo’s samen tjsa dat blijft hier ook plakken curvalicious maar liever niet te.

 34. maart 16, 2015 / 11:05

  Mijn gewicht is altijd vrij stabiel en schommelt met maximum een kilo of drie. Maar ik kan me wel inbeelden dat als ik opeens een onverwacht hoog getal op de weegschaal zou zien dat ik ook in healthy modus zou schieten :-) Niks voelt zo goed als blij zijn met je gewicht en je goed in je vel voelen, dus ik ben heel blij dat je weer happy bent en dat je harde werk beloond is.

 35. maart 16, 2015 / 11:58

  wat een super goede dingen staan er in de koelkast, ik ben nu vooral van de brie (niet heel gezond maar wel lekker) en probeer wel gezonder te eten. Helaas lust ik geen avocado!

 36. Suuz
  maart 16, 2015 / 12:38

  Lekker bezig Annemerel!! Heerlijk als je de juiste balans hebt gevonden en ook gewoon lekker genieten van heerlijk eten!!

 37. Elvira
  maart 16, 2015 / 15:47

  Wat knap van je! Ik heb altijd wel de motivatie (in het begin) maar zwicht toch voor al dat lekkers wat ik dan in de supermarkt zie en ik kan eigenlijk niet zonder brood. Toch heb ik net een voedingsschema laten maken, aangepast op mijn trainingen, dus ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn!

 38. Maaike
  maart 16, 2015 / 16:02

  Goed stuk! Helemaal met je eens over het omgaan met eten :-)

 39. maart 16, 2015 / 16:31

  Ik vind je (ook) op dit gebied echt een goed voorbeeld, gewoon niet moeilijk doen over lekkere dingen maar wel voor een gezonde basis zorgen. Wat mij betreft kun je het niet heel veel beter doen, op deze manier heb je gewoon een gezonde lifestyle qua voedingsstoffen etc en ook ‘mentaal gezond’: je bent niet telkens bezig met ‘oh mag dit wel’ en ‘shit een blokje chocolade, nu moet ik morgen balansen’ of iets dergelijks. Gewoon goed in evenwicht, en dat merk je dan ook aan je gewicht :)

 40. Fenna
  maart 16, 2015 / 17:28

  Leuk inspirerend stukje!
  Ik vraag me wel af of je wat tips hebt voor recepten. Ik kom namelijk al snel uit op pasta of wraps als ik moet bedenken wat ik zal gaan eten. Dus zou je een paar gezonde recepten kunnen delen, die jij vaak maakt?

 41. Sophie
  maart 16, 2015 / 17:58

  Wat goed dat je het al zo’n tijd hebt volgehouden! Wat slim ook dat je ongezonde dingen in je auto bewaard. Ik heb altijd dat als ik wéét dat het in huis is, ik het ook moet eten. En inderdaad, dan gaat de hele zak leeg.

 42. Charlotte
  maart 16, 2015 / 20:07

  Ik vind dat je er de laatste tijd echt zo goed uitziet, op elke foto die ik zie! Je bent duidelijk in topvorm :-)
  En dat lijstje, dat is ook zo’n beetje wat ik standaard in huis probeer te hebben (behalve dan de soep, althans, van een ander merk of van de mama, hehe). Enkel wanneer ik tijdens het weekend naar huis ga (ik studeer en ga tijdens het weekend normaal naar mijn ouders) dan kom ik vaak tot de verleiding. Ik heb een beetje hetzelfde als jou: als ik het in huis heb, eet ik het op.. en ja, bij mijn ouders is er wel veeel in huis helaas :)
  Maar in elk geval, wat ik wou zeggen, je straalt en ziet er echt goed uit!

 43. Maaike
  maart 17, 2015 / 20:50

  Mag ik vragen hoelang jij bent?