2017

 photo Recently Updated463.jpg

Donderdag schreef ik over wat er allemaal fout ging in 2017. Vandaag bekijk ik alles iets positiever. Aan de hand van snapshots geef ik je een overzicht van mijn jaar. Dat eigenlijk best wel goed was.

 photo Desktop3492.jpg

Deze foto maakte ik op 1 januari om 9.55u toen ik – nog een beetje brak van weinig slaap en twee glazen champagne – samen met mijn vader 17 kilometer liep om het jaar goed te beginnen.

Een paar dagen later deed ik dat in mijn eentje nog even dunnetjes over.

 photo Desktop3492.jpg

Onder het genot van dit ontbijt bij The Corner Bakery besprak ik met mijn uitgever de eerste paar hoofdstukken van mijn boek, dat later dit jaar uit zou komen. Hier namen we officieel het besluit om verder te gaan met dit project. Ik proef de mierzoete pancakes nog steeds.

In januari ging ik twee keer op wintersport, een weekend naar Kitzbühel met Marloes en een week naar Serfaus samen met mijn vader. Het was KOUD, maar ontzettend fijn.

 photo Desktop3492.jpg

Op 12 februari liep ik mijn eerste hardloopwedstrijd van het jaar, een tien kilometer samen met Odlo, dwars door Parijs. Zo vet.

Een week later vloog ik in een helikopter boven Amsterdam samen met Adidas.

 photo Desktop3492.jpg

Weer een week later zat ik met mijn zusje in Oostenrijk voor een weekje skiën. Nee, die eerste maanden van 2017 waren absoluut niet verkeerd.

In maart droeg ik voor het eerst weer een korte broek met hardlopen én ontdekte ik de atletiekbaan.

 photo Desktop3492.jpg

Mijn laatste 35 kilometer voor Boston

De week voor Boston bracht ik samen met mijn moeder door in Fuerteventura, zo fijn om weer lekker in bikini op een strand te liggen.

 photo Desktop3492.jpg

Nadat ik anderhalf jaar eerder (Berlijn 2015) een Boston-kwalificerende tijd liep mocht ik in april van dit jaar eindelijk mijn startbewijs van de Boston Marathon ophalen.

En ik liep hem uit, in 3 uur en 53 minuten. Het was een ervaring die ik nooit van mijn leven meer zal vergeten.

 photo Desktop3492.jpg

Ik spendeerde in april ook nog twee dagen in New York samen met Athena.

Mijn verjaardag vierde ik dit jaar met mijn beste vriendinnen bij een nieuw restaurant in Den Haag, we aten sushi, dronken cocktails, het was heel fijn.

 photo Desktop3492.jpg

Met mijn favoriete hardloopmaatje maakte ik heel veel kilometers in 2017

It’s a wrap, de covershoot van mijn boek deed ik begin juni, toen nog niet eens de helft van mijn boek geschreven was. Verder geen zorgen…

 photo Desktop3492.jpg

Ik begon de zomer goed, met een trailrun door de Dolomieten met The North Face. Het was (vooral mentaal) ontzettend zwaar, maar het is zo’n mooie overwinning (op vooral mezelf) geweest.

Juni was ook de maand dat ik van mijn studiootje verhuisde naar een volwaardig appartement. Dat is misschien wel de beste beslissing van 2017 geweest. Ik woon hier echt ontzettend fijn en knijp iedere keer weer in mijn handjes als ik aan kom rijden. Dan denk ik ‘Annemerel, hard blijf werken, dan kun je dit appartement en die fijne auto blijven betalen’.

 photo Desktop3492.jpg

Nou is dat werk van mij niet altijd even ‘hard’. Zo lag ik begin juli op een flamingo voor een reisje met Buddha to Buddha.

En twee weken later dobberde ik mijn eigen ‘Flammie’ op het Gardameer. Of nou ja, ‘mijn eigen’, dit was het cadeau dat ik mijn zusje voor haar propedeuse had gegeven.

 photo Desktop3492.jpg

Die zomervakantie was sowieso heel fijn en bestond voor het grootste gedeelte uit zon, lekker eten en luieren. Oh ja, en vloggen.

Begin september deed ik samen met #teamannemerelrunsnyc2017 de Tilburg Ten Miles. Hierna had ik zo mogelijk nog meer zin om naar New York te gaan met deze fantastische groep.

 photo Desktop3492.jpg

Maar eerst moest ik ‘nog even’ de marathon in Berlijn lopen.

En dat verliep niet helemaal voorspoedig. Een dixie-bezoek gooide roet in een mooie tijd, maar hé, ik heb mijn best gedaan.

 photo Desktop3492.jpg

Op 3 oktober was de boeklancering van mijn tweede boek ‘Ik heb geen zin’.

Een paar weken later liep ik samen met mijn grootste supporter de halve marathon in Amsterdam. Het was haar eerste halve marathon en ik was (en ben) zo ontzettend trots op haar. Ik heb iemand zelden zo diep zien gaan tijdens een wedstrijd. But she did it.

 photo Desktop3492.jpg

En toen was het eindelijk tijd voor de New York City Marathon.

Met deze ontzettend gezellige groep meiden. Ik mis jullie. En ik mis New York. Gelukkig hebben we de groepsapp nog en zijn er allemaal spannende plannen voor reünie’s.

 photo Desktop3492.jpg

I DID IT! Eindelijk onder de vier uur in New York, ik liep de marathon in 3 uur 50 minuten en 8 seconden en heb van iedere meter genoten.

Er waren dit jaar ook weer genoeg leuke feestjes. Dit was een van mijn favorieten, het Women’s Health sneakergala. Ik deelde een tafel met Laura, de HealthySisters en Milou en Caroline van Women’s Health. Zo veel gelachen. Iets te weinig van de prachtige lichtshow gezien.

 photo Desktop3492.jpg

De Bruggenloop zou mijn laatste hardloopwedstrijd van 2017 worden, een sneeuwbui gooide roet in het eten. Maar het blijft een onvergetelijke dag. Hoevaak valt er zoveel sneeuw in Nederland?

Een dag later viel er zo mogelijk NOG meer sneeuw en kon ik het niet laten toch nog even een rondje van vijf kilometer te lopen. Het was magisch. Zelden zo gelachen tijdens het hardlopen.

 photo Desktop3492.jpg

Een weekend later zat ik weer in de sneeuw, in Italië. Een half jaar nadat ik voor het eerst tijd in de Dolomieten spendeerde, was het eindelijk tijd om ook eens in de Dolomieten te gaan skiën. En dat was fijn. Ontzettend fijn. Hier wil ik zeker vaker gaan skiën.

En zo zijn we alweer aan het eind van 2017 gekomen. Een heel fijn jaar, met veel mooie reizen en mooie doelen die behaald zijn. Maar ik ben nu wel echt klaar voor 2018. Ik heb zin in een ‘nieuw begin’ en te werken aan andere mooie doelen. Wat dat precies gaat zijn, dat heb ik nog niet helemaal op een rijtje, maar dat ik er zin in heb, dat staat vast.

Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en TOT MORGEN!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. december 31, 2017 / 14:03

  ‘Dat eigenlijk best wel goed was’. Nou als dit best wel goed is dan wil ik weten wat een echt goed jaar voor jou is! ;) Wat heb je veel gedaan en gezien dit jaar! Ik heb dit jaar met veel plezier meegekeken en meegelezen. Dankjewel voor interessante en leuke blogs, voor inzichten, glimlachen en herkenning. Ik wens je een fijn 2018 met veel sneeuw, zon, liefde, vrienden en blij worden van je werk. X

  • Annemerel
   Auteur
   december 31, 2017 / 14:06

   Dat was een beetje een understatement ;-) Ik wens jou ook een heel fijn 2018 XX

 2. Rachelle
  december 31, 2017 / 14:26

  Nu ruim voor het achtste jaar meegelezen met je, heel leuk!! En helemaal leuk, je hebt me na al die jaren weten te motiveren om in september de marathon van Berlijn te lopen, mijn eerste marathon! Fijne jaarwisseling!

  • Annemerel
   Auteur
   december 31, 2017 / 14:50

   Wat gaaf! Heel veel succes en plezier met trainen en een fijne jaarwisseling!

 3. december 31, 2017 / 14:57

  Mooi jaar! Je nieuwe huis is volgens mij ook echt een soort ‘upgrade’ (als in: een volgende stap) van je leven, vind ik nog steeds heel leuk voor je naast alle marathons en reizen. Fijne jaarwisseling! X

 4. Dieter
  december 31, 2017 / 18:21

  Ik heb dit jaar (ergens in juni denk ik) op je blog gebokst, toen ik op zoek was naar leuke loopblogs… Nu heb ik je vanaf dan af blijven volgen en het moet gezegd: jouw blog is absoluut de leukste loopblog die ik ken! De vlogs zijn altijd superleuk (ja ook deze die jij supersaai vindt ;) ). In diezelfde periode ben ik ook begonnen met hardlopen, en ondanks drie blessures, blijft mijn goesting voor hardlopen toch intact, voornamelijk door de blogs/vlogs en je boek! :) Bedankt voor dit alles… Jammer dat je niet dagelijks vlogt in 2018, maar ik heb hier alle begrip voor. Veel geluk, liefde, warmte, loopkm’s, en al wat je nog meer wensen kan in het nieuwe jaar! :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 31, 2017 / 19:53

   Super leuk om te lezen Dieter, fijne jaarwisseling!

 5. Aukje
  december 31, 2017 / 21:15

  Ik heb genoten van je jaar! Fijne jaarwisseling en lekker van die fijne dingen blijven doen in 2018, kunnen wij lekker meegenieten ?

 6. Ilse
  december 31, 2017 / 21:59

  Leuk om je hele jaar nog eens in een blog te zien en wat een toffe dingen heb je meegemaakt. Een fijne jaarwisseling!

 7. januari 1, 2018 / 12:17

  Leuk om dit overzicht te zien, ik heb alles wel meegekregen geloof ik :)