LA BELLA VITA: 11/7

 photo 11701.jpg


 photo 11700.jpg
 photo 11702.jpg
 photo 11703.jpg
 photo 11704.jpg
 photo 11705.jpg
 photo 11706.jpg
 photo 11707.jpg
 photo 11708.jpg
Gisteren was het qua weer de slechtste dag tot nu toe. De zon? Hij zal vast geschenen hebben, maar niet op een plek waar ik hem kon aanschouwen. De perfecte dag voor een uitstapje dus. Die maakten we dus ook, nadat ik ’s ochtends eerst wat gewerkt en ontbeten had.

Dit keer reden we niet naar een stad of dorpje waar ze lekkere ijsjes verkochten, maar naar een groot landgoed waar ze de lekkerste Italiaanse delicatessen verbouwen en produceren. Misschien ken je het wel, want je kunt de producten ook gewoon in Nederland bestellen. Ik heb het over Fattoria La Vialla in Castiglion Di Fibocchi, op zo’n 15 kilometer van Arrezzo.

Je kunt hier niet alleen kijken naar hoe de producten, zoals broodjes, pasta’s en sauzen bereid worden, je kunt het er ook kopen en proeven en natuurlijk lekker rondstruinen, want wat is het er idyllisch. Ieder hoekje is fotogeniek. En hoewel ik het op sommige momenten vrij lastig had (ik hou niet zo van kaas en dat heeft voor een groot gedeelte te maken met de lucht van kaas, die vooral in de winkel en in het restaurant goed te ruiken was), heb ik genoten en dat was niet in de laatste plaats omdat we eindigde aan een grote houten tafel met heerlijke hammetjes, olijven, tomatenpasta, brood, olijfolie, zongedroogde tomaatjes en oh ja, kaas, maar daar lette ik maar gewoon niet op.

Helaas, of nou ja helaas, het had ook wel iets, werd onze lunch onderbroken door een heftige onweersbui inclusief regen die met bakken uit de lucht kwam zetten. Een onweersbui zoals je die alleen in de bergen hebt. Super heftig, maar ook wel weer lekker knus. Het heeft wel iets gebroederlijks, als je met z’n alle tegelijk opstaat met je bordje en je glaasje om naar binnen te vluchten..

Toen we terug kwamen op de camping was het nog steeds pietjepruimen weer en besloten we nog een uitstapje te maken, dit keer reden we naar The Mall, één van de grootste outletcentra van Europa. Ik heb me ingehouden (ik heb immers geen creditcard en pinpas meer), maar het was lastig. Bij Stella McCartney vond ik een blazer met 85% korting in de kleur die ik al heel lang wil (gebroken wit) en in mijn maat. Ik vond het meant to be, maar de rest van het gezelschap vond het zogenaamd niet leuk staan. Vervolgens vond ik bij Balenciaga jurkjes die voor 10% van de originele prijs verkocht werden. Dat betekent dus jurkjes van 3500 euro, voor 350 euro.. Maar ja, toch nog 350 euro en weet je wat je met 350 euro OOK kunt doen. Ook die heb ik laten hangen dus, evenals dat badpak van Balenciaga dat super handig zou zijn als ik voor een triatlon aan het trainen zou zijn. Zou zijn inderdaad, dat ben ik nu nog niet, dus ik heb het nu ook nog niet nodig. Laten liggen Annemerel. Zie je? Ik leer… Of zoiets.

We sloten de dag af bij de Nuovo Ranche. Een boerderij/restaurant ergens boven op een berg hier in de buurt. De Fiat 500 kwam bijna niet naar boven, zo stijl was de heuvel (en zo slap is het motertje dat er in zit dus, mijn Ford Ka zou ZO van dit autootje winnen qua snelheid, maar qua looks… oh boy!). Heerlijke salade caprese gegeten en een risotto met zeevruchten. Natuurlijk sloten we af met tiramisu, en vooruit, een limoncello, omdat ik bij de lunch al alcoholvrije wijn gedronken had.

Vroeg naar bed, want vandaag bevinden we ons in Rome en dat is zo’n drie uur rijden vanaf hier. De dagen gaan snel, veel te snel…

Weer: 24 graden, regen & onweer
Liedje: Youngblood Hawke – We Come Running, heerlijk zomernummer dat we luisterden toen we in de Fiat 500 over smalle bergweggetjes naar het restaurant reden. Heerlijk!
Work-out: NTC’s Ab Burner, of nee… who am I kidding, ik heb vandaag helemaal niets gedaan. De Ab Burner stond op het programma, maar echt niet dat ik buikspieroefeningen in de regen of op een blubber ondergrond ga liggen doen. Ik ben gekke henkie niet! De eerste keer dat ik stiekem gesmokkeld heb.
IJsjes: Drie dagen achter elkaar geen ijs… Voel eens aan mijn voorhoofd?
Idee van de dag: Ik wil een Fiat 500.

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. juli 12, 2013 / 12:08

  Prachtige foto’s wat een mooie omgeving. En af en toe smokkelen hoort erbij toch? Dat hou ik mezelf dan maar voor haha maar ik probeer het dan wel weer driedubbel zo hard goed te maken de volgende dag haha. Geniet van je vakantie!

 2. juli 12, 2013 / 12:08

  Wat een prachtige foto’s weer. En wat zou ik graag in Italie willen zijn! Gelukkig kan ik via de dagelijkse updates een beetje meegenieten :)

 3. juli 12, 2013 / 12:15

  Toffe foto’s. Ik ga over een tijdje ook naar Italië, heerlijk!

 4. juli 12, 2013 / 12:18

  Wauw, dat lijkt net uit zo’n tv-reclame voor Italiaanse pastasauzen, prachtig! Enneh, ik zou niet eens zo’n dure winkel in durven te lopen, al helemaal niet als er dingen hangen die ik zou willen kopen :P (DRIEHONDERDVIJFTIG EURO VOOR EEN JURKJE?!).

 5. juli 12, 2013 / 12:19

  Jammer van het weer, maar de foto’s zien er fijn uit :)

 6. juli 12, 2013 / 12:30

  Wat een prachtige foto’s! Dit is voor mij echt la dolce vita! Ook erg leuk geschreven weer trouwens :)

 7. juli 12, 2013 / 12:35

  wat een geweldige foto’s!

 8. Julia
  juli 12, 2013 / 12:39

  Ooh deze foto’s maken me bijna nog jaloerse dan de vorige foto’s ;) Ik wil daar ook heen!! Wat ziet het er prachtig uit! En geniet van Rome (en de rest van je vakantie natuurlijk)!

 9. juli 12, 2013 / 13:05

  Haha ik wil een Fiat 500. Me too! Heb je trouwens wat van de bikini’s gehoord? Ik zou ’t wel leuk vinden als ik hem nog mee op vakantie kon nemen!

 10. juli 12, 2013 / 13:43

  prachtige foto’s en die zonnebril staat je super!

 11. juli 12, 2013 / 14:14

  Lijkt me heerlijk, jullie eerste uitstapje!

 12. Linda
  juli 12, 2013 / 15:32

  Wat een waanzinnig mooie omgeving! Daar zou ik wel eens willen kijken…!

 13. juli 12, 2013 / 15:40

  Heb in Frankrijk ooit eens bij zo’n boerderij gegeten. Nou ja, niet dat ik toen veel heb gegeten. Het was allemaal niet echt mijn ding (lees: levertjes). Maar het ziet er altijd zo mooi uit op een boerderij, de ruimtes, de tuinen! Hopelijk heb je het leuk in Rome.

 14. Marije
  juli 12, 2013 / 16:19

  Weer een leuk stukje en wat een prachtige foto’s!

 15. juli 12, 2013 / 18:38

  mooie fotos.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 16. juli 12, 2013 / 18:49

  Leuk leuk leuk! Regenbuien zijn inderdaad vaak wel gezellig :)
  In de zin ‘en dat was niet in de laatste plaats omdat we eindigde aan een grote houten tafel met heerlijke hammetjes’ moet het trouwens ‘eindigden’ zijn.

 17. breg
  juli 12, 2013 / 19:21

  Ik begrijp niet goed waarom je van alles de merk-versie wil.

 18. juli 12, 2013 / 19:45

  Ohh die foto met al die flessen wijn! Hebbenhebbenhebben!

 19. juli 12, 2013 / 21:09

  Ah nog iemand die niet van kaas houdt. Ik lust het ook niet & iedereen verklaard mij altijd voor gek.

 20. juli 13, 2013 / 13:09

  Wat een mooie foto’s allemaal!

 21. juli 14, 2013 / 01:36

  Oh, die foto’s! Het landgoed ziet er prachtig uit en wat zal dat eten daar goed gesmaakt hebben! Ik vind het trouwens ook heel goed van je dat je met shoppen zo hebt ingehouden, was mij waarschijnlijk niet gelukt… ;)

 22. juli 14, 2013 / 08:35

  Wat een mooie foto’s! Wel jammer van het weer..

 23. juli 14, 2013 / 22:13

  Ah wat een onwijs lekkere en leuke uitstapjes. Wel jammer van het weer.

 24. Wendy Jansen
  juli 17, 2013 / 09:23

  Super leuk! Vorig jaar heb ik ook een bezoek gebracht aan La Vialla en gisteren heb ik toevallig nog een fles rose van La Vialle opgetrokken. Lekker!!!