Hyper-productief ochtendritueel

 photo Recently Updated430.jpg

Sponsored – ’s Ochtends vroeg geen tijd om hard te lopen omdat je ook je nachtrust nodig hebt én veel te vroeg de deur uit moet? Smoesjes smoesjes smoesjes (waar ik me zelf ook regelmatig schuldig aan maak). Je kunt heel veel in een uur. Een marathon is wellicht wat overdreven en je Kylie-Jenner-Full-Face-Makeupje zou ik ook voor een andere keer bewaren. photo IMG_3308.jpg

7.00u: De wekker gaat. Niet nadenken. Als het goed is heb je gisteravond je hardloopkleding al klaargelegd. Niet naar buiten kijken, niet twijfelen. Gewoon die kleding aantrekken een glas water drinken en de deur uit. Je hoeft geen marathon te lopen, want je hebt haast. Vier kilometer is ook een mooie manier om de dag te beginnen. Je bent dan in ieder geval lekker wakker.

7.30u: Je bent weer terug, snel onder de douche. Als je lekker in de flow zit kun je ook prima in twee minuten douchen. Wederom geldt: niet nadenken, haren en lichaam in het sop, afspoelen en DOOR. Op het moment dat jij beseft dat het warme water zo lekker is ben je af, want dan wil je niet meer onder de douche vandaan. Echt waar.

 photo IMG_3312.jpg

 photo IMG_3306.jpg

7.35u: Klaar gedoucht, handdoek in je haar en klaar om te ontbijten. Ook als ik weinig tijd heb probeer ik een compleet ontbijtje voor mezelf te maken. Op dit soort drukke dagen heb ik dat namelijk extra hard nodig. In een blender mix ik soja yoghurt met blauwe bessen en banaan. Het schoonmaken van de blender kost nog het meeste tijd. Gelukkig heb ik nu een vaatwasser, daar gaat die blender dan ook meteen in. Geen vaatwasser en weinig tijd? Vul de blender met water en zet hem in de wasbak. Als je vanavond thuis komt doe je er nieuw (warm) water in en een klein beetje sop, deksel erop en blenden maar. Ben je meteen van alle restjes van je smoothiebowl af.

 photo IMG_3313.jpg

7.45u: Eten is op, tijd om je aan te kleden. Tijdens het hardlopen bedenk ik meestal al wat ik aan ga trekken dus dit kost me misschien twee minuten tijd.

 photo IMG_3318.jpg

7.47u: Nooit vergeten om je gezicht te reinigen. Ik gebruik miscelair water en een watje hiervoor. Ben ik nog geen twintig seconden mee bezig.

 photo IMG_3319.jpg

7.48u: Ook niet geheel onbelangrijk, een goede verzorgende crème en/of zonnebrand. Ik gebruik al sinds januari deze zonnebrand met SPF 30 van Louis Widmer. Er zit geen parfum in (wat fijn is voor mijn gevoelige huid) en hij is niet te vet.

 photo IMG_3321.jpg

7.49u: Tijd voor make-up. Dat kan ik echt in een paar minuten. Ik gebruik mijn NYX Highlight & Contour palette als oogschaduw. Ik gebruik een licht kleurtje op mijn gehele ooglid en op mijn arcadeboog en een iets donkerder kleurtje op alleen mijn ooglid. Met de brow mascara van Glossier (helaas nog niet in Nederland te koop) geef ik mijn wenkbrauwen wat meer structuur en breng ik ze in model en tot slot breng ik een laagje mascara aan. VOILA! Als ik last heb van onzuiverheden camoufleer ik die nog even met een concealer. Ik heb heel veel verschillende in verschillende kleuren. Meestal ga ik voor een stick concealer van Shiseido.

7.55u: OK, haren in een knot (20 seconden), haarband om mijn hoofd (30 seconden), tanden poetsen (2 minuten)

 photo IMG_3323.jpg

8.00u: KLAAR! Ik stop nog een pakje BelVita Breakfast biscuits met 5 volkorengranen in de smaak Honing & Hazelnoot in mijn tas. Ik vind de biscuits erg lekker, maar dat is nog niet het belangrijkste. Het zijn de enige ontbijtbiscuits die wetenschappelijk bewezen langzaam koolhydraten vrijgeven gedurende 4 uur. Die smoothiebowl vul ik – zeker als ik ’s ochtends heb hardgelopen – aan met een pakje belVita. Door de smoothiebowl te combineren met de ontbijtbiscuits heb ik een compleet en evenwichtig ontbijt. Omdat ik na het hardlopen niet zo snel de smoothiebowl én de biscuits achter elkaar kan eten, neem ik het pakje biscuits mee.

Hoe ziet jouw hyper-productieve snelle ochtendritueel eruit? Of ben jij echt geen ochtendpersoon en lukt het jou nooit om super productief te zijn op de vroege ochtend?

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. Marjolein
  september 7, 2017 / 12:41

  Heel herkenbaar, vooral dat NIET nadenken. Die koekjes ga ik eens uitproberen, las in een andere blog ook al een positieve review.

  • Annemerel
   Auteur
   september 7, 2017 / 16:00

   Ben benieuwd wat je er van vindt :)

 2. september 7, 2017 / 14:26

  De tip om je blender te reinigen door afwasmiddel in de machine te doen met water en zo nog eens te blenden, GENIAAL! En zo voor de hand liggend dat ik het erg vind dat ik hem zo geniaal vind :p

  • Annemerel
   Auteur
   september 7, 2017 / 15:59

   Jaaa dat doe ik inderdaad ook!

 3. Mieke
  september 7, 2017 / 14:52

  Zo’n leuke gesponsorde post. Je hebt er echt je werk van gemaakt! EN je hebt me meteen geïnspireerd om morgenochtend 4 km te gaan lopen, ook al moet ik al om 7u20 naar mijn werk vertrekken! Go Go Go!

  • Annemerel
   Auteur
   september 7, 2017 / 15:57

   Aaaah succes! You can do it! Laat je nog even weten of het gelukt is?

 4. Tessa
  september 7, 2017 / 15:08

  Leuke post! Vind vaak gesponsorde posts van bloggers nogal ‘gemaakt’, maar deze vond ik oprecht leuk :-)

  • Annemerel
   Auteur
   september 7, 2017 / 15:58

   Dankjewel :-) Dit is het resultaat van een van mijn goede ideeën die ik twee maanden geleden had toen ik nog op Flammie aan het ronddobberen was op het Gardameer. Denk dat ik terug moet hahaha.

   • R
    september 7, 2017 / 18:06

    Jaaaa ga maar terug want vond de Italië vlogs super leuk hahaha

    • Annemerel
     Auteur
     september 8, 2017 / 12:02

     Met het weer van vandaag wil IK AL HELEMAAL TERUG! Dobberen op Flammie lijkt echt op ancient history…

 5. september 7, 2017 / 20:00

  Wat een leuke gesponsorde post! Ik zal er niet zo snel de koekjes door kopen (hihi sorry), maar het inspireert wel om ’s ochtends weer even goed op te schieten. Vaak ziet mijn ochtend er ook zo uit, maar dan zonder het hardlopen aangezien ik dan echt té vroeg op moet staan…

 6. Thyra
  september 7, 2017 / 20:11

  Wat een super leuke gesponsorde post!

 7. Ilse
  september 7, 2017 / 21:47

  Leuke gesponsorde post en leuke inspiratie en motivatie om ook een keer vroeg voor school te gaan hardlopen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 8, 2017 / 12:00

   Ah blij dat je er inspiratie uit gehaald hebt, laat je het me weten als het gelukt is om voor school nog te gaan lopen?

 8. september 8, 2017 / 07:48

  Hier gaat om 5.15 de wekker, meestal wekt mijn jongste zoontje (bijna 1) me 5 minuten voor de wekker. Die krijgt ’s ochtends nog borstvoeding, daarna douchen (kan sneller), oudste zoon (bijna 5) wakker maken (duurt lang), aankleden en beneden met zijn allen aan het ontbijt. Mijn snelle ontbijt is yoghurt met havermout en appel. Vaak ook een smoothie, bananenijs met havermout en chocolade of bijvoorbeeld een ontbijttaartje als ik die al eerder gemaakt heb. Lunch/snacks voor werk en thee voor onderweg mee en iets voor 7.00 (wordt vaak later) de deur uit. Op donderdag is mijn man vrij, dan heb ik wat meer tijd, dan ga ik weleens ’s ochtends hardlopen en voel ik me de hele dag super

  • Annemerel
   Auteur
   september 8, 2017 / 11:58

   Wow, jij bent iedere ochtend echt mega productief. Heel veel respect :)

 9. julie
  september 8, 2017 / 11:42

  Dag Annemerel, weer een leuk stukje van je! Klein vraagje: dat potje van La Mer is dat dagcreme? Wou me ook zo eens eentje aanschaffen maar twijfel altijd, ben jij daar tevreden van?

  • Annemerel
   Auteur
   september 8, 2017 / 11:57

   Hi Julie, is zowel dag als nachtcrème, maar er zit geen SPF in dus ik gebruik hem alleen voor de nacht. Ik gebruik hem nu negen maanden en ben er erg blij mee. Merkte wel dat hij in de winter beter werkte voor mij dan nu, omdat mijn huid in de winter iets droger is dan in de zomer. Maar het potje is wel echt extreem duur (ik heb hem gekregen) en ik zou het denk ik met mijn huidige financiële situatie niet zomaar weer kopen.

 10. september 8, 2017 / 12:26

  Ik verbaas me in je vlogs standaard over je snelle klaarmaakritueel. Als je thuiskomt van hardlopen en volledig bezweet roept ‘oja, over 25 minuten moet ik alweer de deur uit’ en het vervolgens ook nog haalt (wat eigenlijk gewoon altijd is) heb ik elke keer weer heel veel respect voor je snelheid haha.

 11. Astrid
  oktober 6, 2017 / 12:42

  Mijn ochtend is niet hyperproductief, haha! ? 4:00 gaat de wekker, 4:15 strompel ik langzaamaan mijn bed uit, kleed ik me aan en poets ik m’n tanden, 4:30 ga ik naar beneden om te ontbijten met een YouTube video en om 5:00 de deur uit voor werk. Maar ik heb dan weer een hyperproductieve middag, want vroege shifts betekent natuurlijk ook vroeger klaar, dus hardlopen lekker voor het avondeten wanneer het nog licht is! :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 6, 2017 / 12:59

   Aahhhh wat een tijdstip zeg! Maar wel lekker dat je dan ’s middags vrij bent. Hoe laat ga je naar bed?