>How she’s doing

>

Photobucket
Photobucket
Ik moet heel eerlijk bekennen dat mijn goede voornemens voor oktober nog best wel lastig zijn vol te houden. Zo heb ik alweer een jurkje besteld bij ASOS wat betekent dat ik de rest van de maand nog maar een item mag kopen.. terwijl ik nog zooo graag een mooi zwart jurkje wil om in te werken, nette laarsjes met niet al te hoge hak en die niet al te veel lawaai maken op een betonnen vloer. Oh en een winterjas, die heb ik ook echt nodig. Ik heb dus een donkerbruin vermoeden dat dat voornemen of hopeloos gaat falen of dat ik op 1 november naar de winkels storm en drie keer zo veel koop als dat ik normaal in een hele maand zou aanschaffen.

Goed, dat is gelukkig maar een voornemen. Andere voornemen, regelmatiger leven gaat ook nog niet zo als het hoort. Ik eet nog steeds een hele zak chips leeg, drink teveel champagne en zit om drie uur ’s nachts bij de Chinees te eten alsof ik al drie dagen geen voedsel heb binnen gekregen. Heel erg jammer. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik het kan, aan het eind van de maand heb ik een regelmatig eet en leefpatroon. Ik ben al wel heel goed op weg met medicijnen (antibiotica tegen acne en antihistamine voor allergieën) op tijd slikken, babysteps.

Maar iets waar ik heeeeel erg goed mee bezig ben, dat is hardlopen. Ik heb in oktober al 25 kilometer hardgelopen, goed he? Vrijdag, zaterdag en zondag liep ik vijf kilometer, vanmiddag liep ik er zelfs tien! In minder dan een uur tijd liep ik gewoon weer tien kilometer en ik ben heel erg trots, want dat had ik vorige week echt nog niet verwacht! En okee ik was wel stuk, maar ik had niet het idee dat de wereld verging (wat ik vorige week na vijf kilometer nog wel had), jaja er is zeer zeker progressie.

En dat is goed, want zondag kwam ik op het fabuleuze idee om een halve marathon te gaan lopen in 2011. Ik wilde dat eigenlijk dit jaar al doen, maar om de een af andere fabelachtige reden kon ik me er toch niet toe zetten. Nu heb ik een aantal andere rennende bloggers verzameld en gaan we met z’n allen. Sommigen twijfelen nog wel of ze het redden, maar hallo, ik zeg gewoon dat we het redden. Als je vanaf nu iedere maand een kilometer langer rent dan de de week ervoor, ben je half maart (city-pier-city) klaar voor een halve marathon, klinkt te doen toch?

Dus lieve meiden (en jongens) als jullie nu denken, he dat wil ik ook! Doe het dan! Dan kunnen we in maart met z’n alle laten zien dat we het heus wel kunnen, als we het maar graag genoeg willen!

Liefs,
Annemerel

Liefs,

Delen:

15 Reacties

 1. kimmie
  oktober 5, 2010 / 13:30

  >jammer van je andere voornemens tot nu toe maar zo goed dat je vandaag 10 km hebt gelopen in een uur. Ik zou dat dus echt niet kunnen.

 2. siendep
  oktober 5, 2010 / 14:21

  >Leuk leuk! Hopelijk lukt het allemaal! Veel succes met de marathon in ieder geval!

 3. Nathalie
  oktober 5, 2010 / 15:10

  >Bloggers United wordt een fenomeen in de blogwereld, dat zie ik nu al aankomen. En die halve marathon gaat gewoon lukken, we hebben genoeg tijd om te trainen!

 4. Chayenne
  oktober 5, 2010 / 15:12

  >Keep up the good work!

 5. Suusje Q.
  oktober 5, 2010 / 15:18

  >Heb je al wel eens de Dam tot Damloop gedaan? Is echt te doen als je regelmatig hardloopt zoals jij hoor! Weet dan ook zeker dat je de halve marathon kan lopen. Sterker nog: iedereen kan het. Of beter: zou het kunnen. Discipline is het sleutelwoord ;)

  Xxx

 6. Mleen
  oktober 5, 2010 / 15:35

  >Wow, nu al weer op de 10 km! Wat goed van je!
  Ren je dan aan 1 stuk door of stop je om te rekken/lopen? Ik loop ook al heel lang hard, vaak loop ik 3 keer per week 5 km. Heb nooit zin om verder te gaan ;)
  Oh, en 3 dagen achter elkaar 5 km zou mij niet lukken denk ik, dan zou ik heel snel verzuren!

 7. Eva
  oktober 5, 2010 / 16:15

  >Ik vind het nog steeds echt een superidee, maar ik denk niet dat ik die 20k ga halen. Als ze een kortere tijd hebben wil ik wel :) Ik ben er sowieso straks 6 weken uit dus ik ben allang blij als ik tegen die tijd de 10 kan lopen. Dus daar ga ik voor :) En ik denk dat dat regelmatige leefpatroon nog wel komt. Stap voor stap, niet alles tegelijk. Hardlopen en medicijnen is al heel goed, de rest volgt vanzelf wel, ook als je het niet forceert :)

 8. Irene
  oktober 5, 2010 / 16:36

  >Ik vind je hardloop blogs altijd zo herkenbaar en leuk om te lezen. Ik roep ook al ruim een jaar dat ik een halve marathon wil lopen maar kan me er maar niet toe zetten. Misschien helpen jou hardloop blogs mij wel motiveren! Iedergeval heel gaaf dat je het doel hebt!

 9. Olga
  oktober 5, 2010 / 16:46

  >Alvast succes! Ik vind je voornemen heel erg goed. Al denk je soms dat je niet zo gezond bezig bent, ivm dat eten enzo: ik vind dat jij toch wel heel erg fit overkomt met je sporten enzo! :) xx.

 10. Eline
  oktober 5, 2010 / 18:39

  >Ach, het hoeft ook niet allemaal in een keer te gebeuren, toch?

 11. Bregje
  oktober 6, 2010 / 08:22

  >Gaat je sowieso lukken! Als je snel je conditie wilt verbeteren is het handig om interval training te doen.. Dus eerst 15 minuten warm lopen en daarna steeds 3 minuten op 80%, dan weer 5 terug naar inlooptempo etc. Daarnaast blijft lopen gewoon ook een mentaal ding ;) Succes!

 12. Ilse
  oktober 6, 2010 / 08:55

  >Wat goed dat je nu al 10 km kan hardlopen! Die marathon gaat lukken! :)

 13. rinusrunning
  oktober 6, 2010 / 23:03

  >Goed idee en wie weet ga ik het ook redden in 2011?.
  Die 10km in die tijd is natuurlijk best goed gedaan, alleen niet te snel rennen tijdens de trainingen en spaar je energie voor die halve!.
  Snelheid is niet belangrijk, langzaam maakt snel en train je langzame duurvermogen, je zal zien dat je op die manier het zeker gaat redden in een snelle tijd.
  En mijn tweede tip zou zijn om een 10km of 10 mijl wedstrijd voor je halve marathon wedstrijd te gaan rennen, gewoon voor het gevoel en wedstrijd ritme.
  Een training is nooit het zelfde als een wedstrijd.

  Wel leuk om te lezen en je kan het en ga er voor.
  Groet Rinus.

 14. Suz
  oktober 18, 2010 / 10:01

  >ik moet ook echt eens aan het sporten! succes nog met al je voornemens ;)

 15. augustus 10, 2011 / 22:58

  Out of all the Spinning Streak games, I think I like this one the best. Nice job!