HOTSPOT THE HAGUE: Millers Cocktails & Kitchen

 photo millers-cocktail-kitchen-2.jpg

Als je uit (de buurt van) Den Haag komt, dan klinkt de naam Millers je vast wel bekend in de oren. Op vrijdag en zaterdagavond is dit een club. Als ik naar de stad ga – wat niet wekelijks voorkomt, maar de laatste tijd wel steeds vaker – beginnen we vaak in de Barlow, gaan we vervolgens naar Cloos een paar deuren verderop en eindigen we in ‘de Millers’. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik me van het interieur van die zaak niet heel veel kan herinneren. Alleen dat de deuren van het toilet barbieroze zijn. Dat je ook heel lekker kunt eten bij Millers, dat was nieuw voor me.

En dat is niet heel vreemd, want Millers Cocktails & Kitchen is pas een kleine twee maanden geopend. Het concept is heel simpel: een mega grote cocktailkaart gecombineerd door Aziatische hapjes, van sushi tot lente rolletjes.

En als ik zeg dat die cocktailkaart groot is; dan overdrijf ik dus niet. Er staan meer dan zestig verschillende drankjes op de kaart. Van klassiekers als mojito’s en cosmopolitan’s tot cocktails met namen als ‘Screaming Orgasm’ en ‘Pop My Cherry’. Zelf dronk ik de hele avond mojito’s, omdat ik dat gewoon de lekkerste cocktail vind die er is. Als toetje kreeg ik de ‘Screaming Orgasm’ met kahlua, baileys, amaretto, wodka & melk. Die was heftig en sloeg in als donderslag bij heldere hemel (althans; ik had het gevoel dat ik daarvoor nog erg helder was).

Den Haag kent eigenlijk geen – correct me if I’m wrong – andere plekken in het centrum waar je zulke lekkere cocktails kunt drinken. En daarnaast ook heel gezellig zit. Alleen daarom al ben ik dus heel blij dat dit nu op Het Plein zit.

 photo millers-cocktail-kitchen-2.jpg

En waar je ook nog eens heel lekker kunt eten. Wij kregen een proeverij van de kaart die begon met een kleine amuse. Een soepje met paddenstoelen, rode peper en koriander en wat heerlijke cassave chips (die wonderbaarlijk snel op waren).

 photo millers-cocktail-kitchen-2.jpg

De tweede ronde met gerechtjes bestond uit gestoomde dimsums, lente rolletjes en sushi. Op het moment van schrijven is het kwart voor acht ’s avonds en heb ik net een pizza weggewerkt, dat neemt niet weg dat het water me nu letterlijk in de mond loopt bij het zien van deze foto. Ook al is de kwaliteit van deze foto misschien wel een beetje om te huilen, je ziet de sushi niet eens. Mijn excuses, ik had op dit moment volgens mij al twee mojito’s naar achteren geklokt.

 photo millers-cocktail-kitchen-2.jpg

Het hoofdgerecht bestond uit een aantal warme gerechtjes. We hadden noodles en rijst, szechuan beef, in kokos gestoofd rundvlees en nog een paar andere gerechtjes van de kaart. Het was heerlijk.

 photo millers-cocktail-kitchen-2.jpg

Als dessert hadden we bananencake met chocolade matcha mouse en appel gzoya’s met kokosijs. Perfecte afsluiter, maar dat bleek dus geen afsluiter te zijn…

Want toen kreeg ik dus nog die ‘Screaming Orgasm’; omdat ik jarig was en op je verjaardag schijnen calorieën niet te tellen. Het was ontzettend lekker, maar ook een maaltijd op zich. Ik zou je aan willen raden om die met iemand te delen ;-). Zeker als je daarvoor al een compleet diner hebt weggewerkt.

Het samengestelde menuutje dat mijn vriendinnen en ik kregen staat niet op de kaart. Natuurlijk kun je wel vragen om een verrassingsmenu. Als je benieuwd bent naar de kaart, dan kun je die hier lezen. De cocktailkaart bekijk je hier.

Ik was in ieder geval heel erg onder de indruk van de kwaliteit van het eten in combinatie van de heerlijke cocktails. Afgelopen vrijdag streek ik weer neer op het terras voor mojito’s (en dit keer ook Gin Tonics). En ik heb zo’n vermoeden dat ik hier de komende tijd zeker nog wel een aantal keer te vinden zal zijn.

Reserveringen kunnen gemaakt worden via sales@millersdenhaag.nl of telefonisch 070 362 90 43. Je vindt Millers Cocktail & Kitchen op het Plein, nummer 10, in Den Haag. Bekijk voor meer informatie en openingstijden de website.

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Melanie
  juni 1, 2017 / 13:16

  Leuk om te lezen dat je tegenwoordig wat meer uit gaat. Natuurlijk is werken belangrijk en hardlopen fijn, maar van tijd doorbrengen met vrienden wordt je ook ontzettend blij wat er voor zorgt dat je beter in je vel zit.

  Succes trouwens met je trailrun! Het lijkt me onwijs heftig om in de bergen te rennen. Ik loop wel eens trails in eigen land, maar ben dan ook echt kapot na een halve marathon door het bos en los zand.

 2. Ilse
  juni 1, 2017 / 20:10

  Ik ga hem opslaan voor als ik in de buurt van Den Haag ben!

 3. Netteke
  juni 1, 2017 / 22:44

  Hier wil ik ook nog heen sinds de heropening! Helaas zijn ze dicht op zondag, toen ik er op eerste paasdag terecht wilde. Daardoor toen Vavoom ontdekt op de Grote Markt! Ook hele grote cocktailkaart (zie foto’s op Google), wel denk ik relaxter sfeertje maar heeeeeeeel prima uit te houden op de banken voor de deur (zo nodig met terrasheater in ons geval)!