HOTSPOT: Mama Kelly Amsterdam

 photo IMG_0078.jpg

Ruim twee jaar geleden schoof ik voor het eerst aan tafel bij MaMa Kelly in Den Haag. Afgelopen week werd in het Olympisch Stadion in Amsterdam – heel toevallig de exacte locatie waar de boekpresentatie van Live, Love, Run plaatsvond – de tweede locatie van MaMa Kelly geopend. Dit keer heeft het restaurant geen industriële look met teal op de muren, maar is het over-de-top Millenial Pink met goud en velvet. Wederom een verschrikkelijk Instagrammable plaatje. Maar hoe smaakt het eten eigenlijk dat geserveerd wordt?


 photo IMG_0077.jpg
 photo IMG_0082.jpg

Het feit dat ik hier een hele blog aan wijd zegt eigenlijk al genoeg, het is mega lekker. Net als bij mijn MaMa Kelly ontgroening in Den Haag nam ook dit keer weer Best-Friend-Forever Laura mee als tafelgenoot. We besloten dit keer niet op de prijzen achter de gerechten en drankjes te letten en gewoon te bestellen waar we zin in hadden.

We begonnen allebei met twee oesters en een flammkuchen met roomkaas met bieslook. De oesters – Gillardeau – waren heerlijk. Het was al bijna vier jaar geleden dat ik voor het laatst oesters at. Het glaasje Cava combineerde perfect. De flammkuchen was perfect gebakken, hij zakte niet door, maar was ook niet knapperig. Hoe dan? Een goed begin.

 photo IMG_0088.jpg photo IMG_0085.jpg

Daarna bestelden we drie voorgerechten. Een klassieke steak tartaar met Amsterdamse zilveruitjes, een tartaar van tonijn met mango en avocado en de Buratta geserveerd met avocadocrème. Alles was super goed op smaak. Favoriet was de Buratta met avocadocrème, een (voor mij) verrassende combinatie.

Als hoofdgerecht deelden we de kreeft risotto. Nooit eerder at ik kreeft risotto en het was alles dat ik er van verwacht had en meer. Hij was super vol van smaak, je proefde de kreeft super goed, maar tegelijkertijd was hij ook super toegankelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand op de wereld zal zijn die dit niet lekker vindt.

 photo IMG_0092.jpg

Omdat we nu toch lekker bezig waren besloten we ook gewoon weer twee desserts te kiezen. De Sticky Toffee en de Lemoncurd Merengue. Met de Sticky Toffee was absoluut niets mis, maar de Lemoncurd was zó goed dat het het zoete cakeje een beetje overschaduwde. De structuur van de merengue was top en de lemoncurd was perfect zoet/fris. Het water loopt me op dit moment letterlijk in de mond als ik er aan terug denk.

De schade? 135 euro. Niet genoemd, maar wel nog op de rekening: een fles bruiswater en twee glazen witte wijn. Daarvoor kregen we een ontzettend lekker en (vooral) gezellig diner terug waar ik nog lang aan zal terugdenken. Het eindoordeel? Iedere euro en calorie meer dan waard.

MaMa Kelly Amsterdam, Olympisch Stadion 35, dagelijks geopend van 17.00u – 0.00u (en op vrijdag en zaterdag tot 1.00u). Klik hier om te reserveren.

Liefs,
Annemerel

Geen foto van de kreeft risotto want die was al op voordat we überhaupt aan een foto konden denken. Oeps.

Delen:

3 Reacties

 1. Ilse
  november 17, 2017 / 18:14

  Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik ga hem onthouden!

 2. Rosan
  november 18, 2017 / 18:39

  Blijft jammer dat je van een foto niet kan eten!

 3. Britt
  december 3, 2017 / 20:44

  Dat klinkt heel goed!