HELLO SPRING!

Je zou het niet zeggen, maar het is sinds gisteren officieel lente. Zelf houd ik eigenlijk de datum 21 maart aan (vandaar ook dat deze blog vandaag pas online komt), maar astronomisch gezien klopt dat niet helemaal. Hoe die twintig maart bepaald is? Op 20 maart schijnt de nacht en de dag ongeveer even lang te zijn en als dat moment geweest is, dan is het dus lente. Net zo lang totdat de langste dag van het jaar heeft plaatsgevonden heeft en het dus steeds weer korter dag wordt. Maar laten we daar voorlopig nog niet over na gaan denken, laten we eerst maar gewoon blij zijn dat het lente is.

Want ja, ik ben blij dat het lente is. De lente is mijn favoriete seizoen, ook al is het ook het seizoen dat ik het meest last heb van hooikoorts. En ook al komen er in de lente dagen voor zoals gisteren. Ik hoop dan ook niet dat gisteren een voorbode is voor de rest van dit seizoen, dan ga ik mijn mening over de lente wellicht toch veranderen.

❤ Het wordt in de lente steeds langer licht en ik heb gemerkt dat licht heel erg veel doet voor mijn energieniveau. Vroeg opstaan gaat een stuk makkelijker als buiten de vogeltjes fluiten en het langzaam licht wordt.

❤ Het idee dat het na de lente ook nog zomer wordt vind ik ook heel fijn, zes maanden van lange dagen. Kijk, ik vind het idee van herfst en winter heel leuk, met de mooie kleuren van de herfst, de gezellige lange avonden met geurkaarsen en kopjes thee en de sneeuw in de winter. Maar het pakt uiteindelijk toch een stuk minder rooskleurig uit dan ik me voorstel. Hoe hard ik ook vecht tegen de lusteloosheid in de herfst/winter, ik verlies toch iedere keer weer een beetje.

❤ Ik hou van mijn mooie wollen winterjassen, maar stiekem geniet ik nog meer van een boyfriend jeans, een paar witte sneakers en een streep shirtje. En dat dat dan warm genoeg is om naar buiten in te gaan.

❤ Ik voel me in de lente niet alleen beter, ik zie er ook beter uit. Stralender. Ook al voel ik me heus niet altijd zo.

❤ Wanneer ik een bloesem in bloei zie staan beginnen er automatisch vlinders in mijn buik te vliegen.

❤ Het gevoel van de zon op mijn gezicht en dat het buiten dan niet alsnog stervenskoud is.

❤ Aardbeien, frambozen en ander seizoensfruit komt weer in het seizoen. Ik kan niet wachten op de eerste sappige Hollandse aardbeien.

❤ Ik ben jarig… en ook al begin ik mijn verjaardag steeds meer te vrezen (28, mijn hemel, mijn moeder was 28 toen ze mij kreeg… zij is straks 56, twee keer zo oud als ik. Loop ik achter?), mijn verjaardag blijft een van mijn favoriete dagen van het jaar.

Wat er voor mij allemaal op het programma staat dit voorjaar?

✿ Nou, in ieder geval een hele hoop hardloopwedstrijden. Zo loop ik op 17 april de Boston Marathon, op 7 mei de Wings For Life World Run in Breda en eind mei loop ik de Marikenloop in Nijmegen. ✿ Een reis naar de Verenigde Staten voor het lopen van die Boston Marathon (en wellicht nog wat andere plekken in de VS, maar dat staat nog niet vast) ✿ Een schrijf-vakantie – waarin ik me vooral wil focussen op het schrijven van mijn boek – samen met mijn moeder, ergens op een (hopelijk) zonnig eiland ✿ Mijn verjaardag, zoals ik dus al zei, 28… mijn hemel, hoe zal ik het vieren? ✿ En de kans is groot dat ik het voorjaar afsluit ergens in de bergen in Italië, om een trail-run te doen.

Yes… genoeg om naar uit te kijken dus. En mijn ‘werkdagen’ in Nederland die zijn in het voorjaar ook nooit vervelend. De strandtenten gaan allemaal weer open en als de zon zich nou net wat meer laat zien, kan ik mijn werkplek gewoon weer naar een strandtent verplaatsen. Ik kan nu al niet wachten.

Kijk jij ook zo uit naar de (echte) lente. Wat staat er voor jou dit seizoen op het programma? En is de lente ook jouw favoriete seizoen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Mieke
  maart 21, 2017 / 12:04

  De lente is zeker ook mijn favoriete seizoen! De lammetjes die er zijn, prachtige bollenvelden, de geur van vers gemaait gras; kortom het nieuwe leven. Daarnaast natuurlijk witbiertjes op een terras, (ook) mijn verjaardag en iedereen die weer meer energie krijgt en hopelijk minder gaat klagen over het weer.
  Op het programma: 2 vakanties, verhuizen, weekendjes met vrienden&familie. Voor je het weet is de lente al weer om…

 2. maart 21, 2017 / 12:04

  Ik loop ook de Marikenloop :D Hopenlijk lopen we elkaar tegen het lijf! En dat jarig zijn…..ik word dit jaar freaking 30! Mijn moeder had toen al een kind, daar moet ik nog niet denken :)

 3. Jessie
  maart 21, 2017 / 13:06

  Oh wat leuk dat je de Wings for Life Run in Breda gaat lopen! Ik loop hem dan voor de tweede keer :)
  Als ik je zie kom ik een handtekening vragen hahaha :P

 4. maart 21, 2017 / 13:08

  Jaa helemaal mee eens! Vooral je eerste puntje; ik merk dat ik lange werkdagen zóveel makkelijker vol houd en bovendien een stuk leuker vind!

 5. maart 21, 2017 / 13:09

  Jaaa ik ben ook zo blij dat het nu echt lente is :D In mijn hoofd zit ook gewoon 21 maart = lente.

  Ik hoop dat mijn hooikoorts dit jaar een beetje mee valt, dat is namelijk wel altijd een beetje een domper op mijn lievelings seizoen!

 6. Milou
  maart 21, 2017 / 13:13

  De lente maakt mij ook erg blij!
  Kleine note; ik zie best vaak d/t fouten in voltooid deelwoorden op jouw blog.
  Laatst las ik een paar keer ‘werd verlaagt’ in een blog, nu lees ik “Hoe die twintig maart bepaalt is?” Misschien de regel nog eens doorlezen, want je artikelen zijn zo leuk om te lezen :)

 7. maart 21, 2017 / 13:14

  Daglicht doet veel he! Ik word er ook zo blij van!

 8. Marieke
  maart 21, 2017 / 13:45

  De lente is ook echt mijn favoriete seizoen! Heerlijk dat zonnetje en iedereen is weer een stuk vrolijker. En dan is het nog niet te warm dat je nergens meer puf voor hebt of iedereen weer klaagt dat het zo warm is. Wij zijn in november verhuisd en als ik nu uit het raam kijk zie ik van die mooie roze bomen, heerlijk! Waar ik het meest naar uitkijk (maar stiekem ook wel tegenop zie)? De geboorte van ons eerste kindje! Uitgerekend op Koningsdag :)

 9. maart 21, 2017 / 14:28

  Inderdaad genoeg om blij van te worden dit seizoen! Herken ook heel veel punten die je opnoemt :) En 28 is juist een prachtige leeftijd, lekker van genieten. Liefs, Merel

 10. Manon
  maart 21, 2017 / 14:37

  Ja, fijn he, lente? Ik heb vandaag stug blote voeten in mijn loafers gedaan :) Zo fijn dat ik niet meer in het donker hoef te ontbijten en mezelf op te maken! En hardlopen is ook zoveel fijner in het voorjaar, geen uitglij partijen en thermokleding meer. Ik ben blij!

 11. maart 21, 2017 / 15:26

  jaa, ik vind de winter ook wel wat hebben, heb veel dagen gezellige lichtjes en kaarsjes aan gehad. Maar ik merk dat ik nu al meer energie krijg van de langere dagen. Dat vind ik ontzettend fijn!

 12. Tessa
  maart 21, 2017 / 16:51

  Fijn artikel! Ook ik ben blij dat het lente is en dat de dagen eindelijk langer lijken te worden. Enige minpuntje is dat we aankomend weekend een uurtje korter mogen slapen, maar dat nemen we maar voor lief.. De punten die je hebt beschreven zijn dat meer dan waard!

 13. xAmberc
  maart 21, 2017 / 18:11

  Ik vind de lente heerlijk! Buiten kunnen zitten zonder dat het zweet van je afloopt, gebeurd wel in de zomer, maar ik houd toch echt wel van de winter! En dan wel een echte winter met lekker veel sneeuw en kou. Ik hoop ook al jaren dat er weer is een Elfstedentocht komt, ik wil dat gewoon meemaken.

 14. Ilse
  maart 22, 2017 / 13:52

  Ik ben zo blij dat de lente weer begonnen is, normaal gezegd vind ik de winter heel erg fijn maar dit jaar heb ik echt behoefte aan de lente.