Hardloopfavorieten voorjaar 2019

Een mooi sporthorloge, een paar nieuwe schoenen, een speciaal haarelastiekje… het motiveert mij niet alleen om naar buiten te gaan om te trainen, ik denk ook dat het mijn trainingen makkelijker, leuker en beter maakt. Mijn favorieten van de afgelopen maanden zet ik voor jullie op een rijtje.

Kleding

Odlo Black Comb Bra

Mijn probleem met sportbeha’s is dat ik – wanneer ik ze langer dan een uur draag – vaak last van mijn schouders krijg. En die last van mijn schouders, zorgt dan weer voor hoofdpijn. Met mijn bescheiden cupmaat heb ik vaak de kleinste maat nodig, terwijl ik wel vrij lang ben en de schouderbanden dus best wel wat langer mogen zijn. Het afgelopen jaar was de naadloze Blackcomb beha van Odlo met medium ondersteuning mijn favoriet. Maar ik zeg er wel bij, niet geschikt voor een grotere voorgevel. De dagen voor mijn menstruatie biedt deze beha dus niet genoeg support. Maar de overige dagen van mijn cyclus zijn we beste vrienden. (€35,-)

Nike Epic Lux Tights

Mijn gebeden zijn verhoord, Nike maakt leggings met een zakje voor je iPhone op je bovenbeen. Dat doen ze al een tijdje, maar ik merk dat de kwaliteit steeds beter wordt. Zakte die leggings van vorig jaar nog weleens af tijdens het hardlopen, de ‘nieuwste generatie’ blijft precies zitten waar ‘ie moet blijven zitten. (€85,- via de Bijenkorf)

Nike Miler Tanktop

Normaal gesproken loop ik van april tot en met september vooral in tanktops. Dit jaar ligt dat net iets anders (what is UP with the weather, serieus?) maar mijn nieuwe Nike Miler hardlooptank ligt in ieder geval al weer klaar om gedragen te worden. Ik hou van dit simpele model. (€30,- via de Bijenkorf)

Accessoires

Nike Elite Cushioned sokken

Mijn favoriete sokken. Sinds ik deze sokken draag heb ik veel minder last van blaren en eelt aan de binnenkant van mijn voet. Hij is wat dikker en daardoor ook wat warmer, maar hij zorgt er tegelijkertijd wel voor dat mijn voet niet teveel in mijn schoenen schuift. Hangt helaas ook een prijskaartje aan, €14,-

Lululemon scrunchie

Mijn haar breekt af doordat ik het zo vaak in een staart gedragen heb met hardlopen. Sommige mensen durven te beweren dat dit ‘nieuw haar’ is, maar ik vind het verdomd opvallend dat alle haren precies tot aan mijn start reiken. Ik probeer nu mijn haar dus zoveel mogelijk te vlechten en als ik een elastiekje gebruik (om mijn vlechten bij elkaar te binden bijvoorbeeld) gebruik ik een scrunchie in plaats van een dun elastiek. Deze van Lululemon is op dit moment favoriet (€10,-)

Schoenen

Nike Zoom Fly

In oktober stapte ik over op de Nike Zoom Fly Flyknit, omdat deze schoen beter aansloot op mijn voet dan zijn voorganger, de eerste versie van Nike’s Zoom Fly. Sinds maart ben ik toch weer terug bij mijn ‘oude vertrouwde’ Zoom Fly. Deze schoen is dan misschien iets breder aan de voorkant, hij biedt mij meer stabiliteit en met mijn zooltjes zitten ze perfect. Deze schoen dwingt je op je midden/voorvoet te lopen, als je dit niet van nature doet kan dit – zeker in het begin – aardig wat kuitproblemen opleveren. Een klein probleem… op de website van Nike zijn deze schoenen helaas niet meer te vinden, ik heb dan ook zo’n vermoeden dat ze zijn vervangen voor de Zoom Fly Flyknit. Gelukkig zijn ze online nog wel te vinden en veelal in de aanbieding, bijvoorbeeld bij All4Running (€99,95)

Nike Vaporfly FlyKnit

Snelle wedstrijden loop ik op mijn Vaporfly’s. Ja, die schoenen kosten 250 euro. Ja, die schoenen zijn mega kwetsbaar en erg duurzaam zijn ze niet, want na twee marathons zijn ze eigenlijk wel zo goed als ‘klaar’. Maar ook ja: als je deze schoenen aan hebt dan kun je niet anders dan gewoon gaan. Van 1500 meter op de baan tot marathon op de weg, dit is mijn favoriete wedstrijdschoen. Of ze iedere euro waard zijn? Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Maar voor mij zijn ze dat wel. Deze schoenen geven mij het zelfvertrouwen dat ik voor een wedstrijd nodig heb. Ik shopte die van mij bij Run2Day (€249,95)

Gadgets

Garmin Fenix 5s Plus

Van september 2017 tot september 2018 liep ik met de Garmin Fenix 5s. Toen ik in oktober vorig jaar de mogelijkheid kreeg om de nieuwe Polar Vantage V te testen wilde ik die kans niet onbenut laten. Inmiddels zit dat horloge om de pols van Tuur (die er erg blij mee is) en draag ik sinds januari de Garmin Fenix 5s Plus, de opvolger van de 5s die ik vorig jaar gebruikte. Het voordeel van dit horloge t.o.v. de vorige versie is dat hier muziek op gezet kan worden en je er mee kunt betalen. Daarnaast heb ik ook het idee dat de GPS accurater is dan zijn voorganger. Verder is het gewoon echt een knap ding om te zien en als je zoals ik je horloge 24/7 draagt, dus ook met leuke zomerjurkjes en tijdens een chic diner, dan is dat gewoon belangrijk. Althans, voor mij is dat belangrijk. Enig nadeel? Dit horloge komt met een prijskaartje (€849,-)

Garmin HRM-Run

Onmisbaar in mijn training is de HRM-Run hartslagsensor van Garmin. Natuurlijk heeft mijn horloge een sensor in de pols, maar deze meet minder nauwkeurig dan een hartslagband die je om je borst draagt. Daarnaast heeft deze sensor ook nog een aantal andere functies, zo kun je bijvoorbeeld zien hoe lang je grondcontact is en of je in balans loopt, of je links en rechts even lang aan de grond bent. Ik vond dit absoluut geen leuke uitgave om te doen, maar ik kocht hem vorig jaar toen ik bezig was met mijn Trainen als een Topatleet project, dus kon de kosten voor mezelf wel goedpraten. Ben nog altijd blij dat ik geïnvesteerd heb. (€99,-)

Wat zijn jouw favoriete hardloopitems?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

4 Reacties

 1. Sofie
  mei 23, 2019 / 12:06

  Ik ben al lang op zoek naar goede loopsokken, dus ga me deze eens aanschaffen. Heel veel last van blaren onder mijn voeten, hopelijk verhelpen deze het probleem een beetje.

 2. Rosalie
  mei 23, 2019 / 12:14

  Interessant dat Garmin HRM-run ding, die ga ik eens verder onderzoeken. Krijg je er geen schuurplekken van op je lijf? Ik had vroeger zo’n band van Polar en voor lange afstanden (alles boven 10km) moest ik altijd mijn lijf met sporttape aftapen om te voorkomen dat ik allerlei schuurplekken van de band kreeg.

  Ik heb zelf ook de Fenix 5s Plus. Gelukkig op de kop weten tikken voor 200 euro minder. Ik draag hem elke dag. Ik heb nu even een hardloop-sabbatical. Maar ik weet zeker dat het over een paar weken weer gaat kriebelen. De GPS is zeker beter omdat het een functie heeft waarbij je andere satellieten kan gebruiken. Enige nadeel: ik snap niks van het menu. Ik had hiervoor de 235 en die was een stuk simpeler.

  • Jolin
   mei 23, 2019 / 20:22

   Ik krijg ook geen schuurplekken van de Garmin band, dat had ik met Polar wel en zeker bij wedstrijden langer dan 10km (precies op borstbeen).

  • Margot
   mei 24, 2019 / 15:11

   Ik heb lang geen last gehad van de HRM band. Echter bij het trainen voor mijn laatste marathon had ik prijs. Gezegend met een aantal mooie schuurplekken op het volle van mijn rug.
   Nu wrijf ik het altijd in met friction gel. Helpt in 90% van de gevallen.